Monday, January 31, 2011

Sandakan [30 January 2011]


Tanah Runtuh..pokok pun trut menyembah bumi..huhu


sklh yang dekat sim2x . .jln raya penuh dngn lumpur..


bnyk lumpur.huhu time ni msh gi hujan lebat..


tengok la tanah perkuburan ini.. ada bbrapa kburan yang runtuh.. kita brdoa jak la spya roh org trsbut d tmpt kn d tmpt org y soleh dan soleha . .

sorry la semua pic d ats ndak jelas . . time ni ambl gmbr dlm keta.. limpas jak..so ambl pic cpt2x . . huhu =(

Sunday, January 30, 2011

Still Menunggu Mu.. =)


wan rasa nak tulis blog.. so.. wan tulis la ni..hehe.. tajuk kali ni still menunggu mu =) . . wan still menunggu someone yang teramat wan cintai.. walaupun..skrg musim tengkujuh [musim hujan] wan still menunggu dia.. fham2x je la.. phone wan rosak.. so wan hntr gie kedai bagi bagus.. huhu.. lpas tahun baru cina bru dpt blik phone 2.. huhu ~ lma nya.. da la wan nk gie kk.. tk dpt nk brgmbr2x . .trpksa la guna phone my sis.. ada cmera jga [sony] klau kak ku ndak mhu gie pinjam.. mmang aku sedih..huhuuhu ~ dia bgi pinjam jga.. =) wan nk kali ni smua brhasil.. tk nk mcm dlu.. wan da lupakan y dlu2x 2.. smua dosa2x org y sakiti wan..wan da maafkan.. =) wan bukan nye org y suka marah.. hahakz . .bila la aku dpt jumpa dia..! miss dia sngt2x . so..slama tk de tlfn ni.. wan stdy la 24 jam =) smoga kali ni pun..wan brjya..wan nk kurang kan on9 FACEBOOK, TWITTER, MYSPACE, FRIENDSTER, YOUTUBE.. nak fokus stdy..huhu! miss dia genk! help me..huhu

Saturday, January 29, 2011

Maher Zain - Insya Allah Lyrics


Everytime you feel like you cannot go on 
You feel so lost 
That your so alone 
All you is see is night 
And darkness all around 
You feel so helpless 
You can`t see which way to go 
Don`t despair and never loose hope 
Cause Allah is always by your side 

Insya Allah 2x 
Insya Allah you`ll find your way 

Everytime you can make one more mistake 
You feel you can`t repent 
And that its way too late 
Your`re so confused,wrong decisions you have made 
Haunt your mind and your heart is full of shame 



[ From: http://www.metrolyrics.com/inyaallah-lyrics-maher-zain.html ]

Don`t despair and never loose hope 
Cause Allah is always by your side 
Insya Allah 2x 
Insya Allah you`ll find your way 
Insya Allah 2x 
Insya Allah you`ll find your way 

Turn to Allah 
He`s never far away 
Put your trust in Him 
Raise your hands and pray 
OOO Ya Allah 
Guide my steps don`t let me go astray 
You`re the only one that showed me the way, 
Showed me the way 2x 
Insya Allah 2x 
Insya Allah we`ll find the way

Hukum Bermain Alat Muzik Bertali


Remaja selalunya menggemari hiburan tidak kira muzik atau hiburan dalam bentuk lain. Berhibur itu tidak salah, namun ada batasannya dalam islam. Kali ini saya ingin membawa perihal alat muzik bertali kerana di antara rakan-rakan saya ramai yang pandai bermain gitar. Saya sendiri pun pernah bercita-cita untuk belajar bermain gitar kerana saya gemar menyanyi sehinggalah saya tau apa hukumnya.

Hukum Bermain Alat Muzik Bertali
Bermain alat muzik bertali seperti gitar dan lain-lain adalah haram. Ini merupakan pendapat yang telah disepakati oleh madhhab empat. Sesiapa yang berterusan bermain dengan alat-alat muzik tersebut, dianggap fasik dan tidak boleh diterima penyaksiannya di Mahkamah. Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh imam Al-Bukhari menjelaskan akan timbul satu golongan dari umat Muhammad yang akan menghalalkan arak, khinzir, sutera dan alat-alat muzik.

Dalam Surah Luqman ayat 6 Allah SWT berfirman yang bermaksud: "Dan di antara manusia ada yang suka menggunakan hartanya untuk membeli "LAHWA AL-HADIS" untuk menyesatkan orang ramai dari agama Allah". Lahwa Al-Hadis yang disebutkan di dalam ayat ini ialah alat-alat muzik dan hiburan yang melalaikan. Inilah yang dinyatakan oleh Mujahid, Hassan, dan Ibn Umar. Alat muzik yang bertali seperti gitar dan lain-lain samada fesyen lama mahupun yang baru adalah haram bermain dengannya dalam apa jua keadaannya.

1. Samada alat muzik itu mengeluarkan alunan yang rancak atau berirama perlahan.
2. Samada dari barat atau timur.
3. Samada pendengarnya lelaki mahupun perempuan.
4. Samada di majlis keramaian seperti perkahwinan, hari raya, waktu perang dan lain-lain.
5. Samada disertai dengan lagu atau tidak.
6. Samada mendengar secara langung atau melalui pita rakaman.

Selain itu haram berjual beli alat muzik dan mengadakan kilang-kilang bagi memprosesnya, meminjam, mempelajari dan mengambil upah dari mengajar bermain muzik, membuka sekolah muzik dan membuat buku-buku panduan bermain muzik. Kerana kesemuanya adalah jalan kearah penggunaan muzik. sekian..

Friday, January 28, 2011

My New Picture =)





ni my new picture. . hehe =)
rasa bosan . .so . . bergmbr la . .
dpt mnghilangkn rasa bosan. .
klau korang bosan . . korang buat apa ?
pic nie bru jak d ambil.. tdo ptng la..
 . .smngt brgmbr . .coz . .
esok kan mhu gie bandar sandakan . .
yeah2x . .jalan lagi . . =)

Thursday, January 27, 2011

Borink At uMah ~


borink nya at umah ni ! ~ mcm bleh buat kita gila.. hehehe.. tanggal 3 ni aku nak gie kk.. p shopping n jalan2x rehat kan minda.. p cuci mata jak.. haha.. ! ~ kalau bnyk duit ndak pa.. huhuhu ~ tnggu ko kk.. aku dtg ni.. kk marieeeeee..haha..

i will keep waiting for YOU


aku miss sngt2x ngan dia.. huhu ~ please la.. aku tk nk mcm ni terus.. bila phone aku 2 baru bgus..huhu ~ hrapkn FB pun ssah.. =( bila ada org komen wall dia.. aku msti jelez.. aku tk thu kenapa.. mungkin aku da gila...huhu.. help me.. 

semakin hari.. smakin sunyi kurasakn.. kenpa harus mcm ni?? menjadi persoalan bagiku..huhu ~ =(

Wednesday, January 26, 2011

Musim Hujan


Assalamualaikum.. sory la..bru dpat update blog..sbb baru bayar brodband...hehe..sktg kat kinabatangan ni musim hujan..huhay.. tanggal 3 ni nak gie kk..jalan2x makan angin..hihi.. siapa nak ikut??? perasaan ku sma mcm hujan ni. bila aku sedih.. hujan turun.. bila aku tak sedih..hujan tk turun..huhu ~ aku rindu dia bha..adakh dia rasa mcm apa y ku rasa skrg?? huhu ~ smpai bila la aku rasa sedih dan rindu ni? aku nak happy...........

Friday, January 21, 2011

Mencuba Menjadi Yang Terbaik


sekarang wan da brda d form5.. mcm capeat sngat masa berlalu . . huhu ~ mcm2x kenangan y masih tersemat d hati wan.. ada kenangan yang manis.. yang masam.. yang pahit pun ada..huhu ~ namun wan ambil y manis je.. yang pahit jadikn tauladan.. huhu ~ pertemuan dan perpisahan mmanglah takdir, namun hati y trluka kadang2x sukar menerima.. khilngan mmbwa resah brpnjangan, mmbawa diri mncari kedamaian hati dan cintah..

Aku With Bakal Kakak Ipar . . =)


Saje je nk post..hehe.. =) time ni..bertunang je.. cpt masa brlalu kan. . aku pun skrg da form5..huhu.. smoga semua nya bahagia dan tiada la berita2x y mnyedihkan.. =)

Tuesday, January 18, 2011

In Love


huhu.. hapy bha aku . .hehe.. jgn jelez ya friend.. :)) aku kali ni bercinta ndak sdah mau putus2x . .haha . .serius da nie..mm.. bkan stkat 2 je . .tk lma gie sukan sklh . .tk sbar da nie nk brsukan..nk mlepaskn kmrhan dngn join merentas desa..hihi.. hrap2x la nmbr 1..hehe.. mm.. tpi nk fokus stdy je la..huhu.. 21okt SPM..huhu.. ckgu ckp la..ndak thu jga la..hrap2x la bkan blan 10..nk bulan 11..pls..hehe...  blum ready lagi..huhu.. k la 2 je..hehe..bye =)

Apple Evil


Takut plak aku tngok apple ni . .huhu ~ klau la apple mcm ni . .hehe.. Scary ~eee... geli lak aku tngok . .mommy monster ! help me..hehe..

Sunday, January 16, 2011

Happy


aku happy sngat . . skrg semua keadaan da brtmbh pulih . .tahun baru cina ni aku bercadang nak ke KK.. sorang2x . .huhu . .nak jalan2x . .mklum la da dapt duit Gaji [duit sendiri] . .so nk enjoy . . kat KK 2 kt mne ek y bgus utk lepak2x ?? aku ni tk brpa thu . . klau kat sndakan tahu la . . takut la plak . .hehe.. tapi happy.. . kali ni pegi sorang2x . . hrap2x la tk de pape hlangan..amin ! ~ hapy !! =)

Saturday, January 15, 2011

TRUST


Dlm prhubungn kita mmrlukn trust antra satu sma lain.. klau tk cnfrm tk lma hbungan 2..huhu tpi klau sorang je y trust lagi la ssah.. tpi mcm mne kita nk trust klau kita tk thu ape y dia buat..huhu..trust je la wlaupun kta tk thu ape dia buat..aku sbnarnya tk de ape y nk d cerita..haha ~ borink ~ borink ~..

Friday, January 14, 2011

i still love u


aku msh syang kan dia..huhu..wlaupun dia buat aku mcm ni.. aku kan setia..huhu..knpa la dia tk prnah cintai aku dngn spnuh hati? aku prlukn cinta nya..chewa..hehe.. mcm brjiwang plak.. huhu..aku serius ni..

Saturday, January 8, 2011

Mommy Monster


ni la Lady Gaga..hehe.. tk lma gie album BORN THIS WAY dia kuar..yeah2x.. tk sbar.. =) aku tk de cite la..haha.. borink siot ~
lalalalala... tepuk tngn dulu bru wan cerita................
................................
.........................................
.......................
.................................................
...................
............hbis da..hehe..bye

Friday, January 7, 2011

'True Love'


huhuhu..... love u so much ! kalau orng da cintakan btul2x.. dia takan sakiti hati kita.. btul tak?? kalau dia just kata 'I LOVE YOU'.. tpi dia sakiti hati kita.. tk de mkna nye smua 2..hihi.. wan pun tk thu la nk kata ape.. dia da jumpa org lain..slah kan wan plak.. tension nye ! sabar je la... wan hnya brdoa kpda ALLAH S.W.T... spya dosa nya d ampunkn..amin.....smua bhgia.. ok la 2.....tpi wan tetap sakit hati..huhu..sabar.. sabar... klau dia rasa.. dia pun akn sakit gak 2..huhuhu..pape pun..wan da maafkn dosa dia..:) =) wan da ada cinta sejati..hahaha... jgn jelez k.. =) cinta sejati wan adlh.. buku wan.. al-quran.. =) best tau kwn dngn dorang ni....hehe.. k la..

Tuesday, January 4, 2011

'Hari Kedua Sekolah'


hari kedua skolah..hehe.. best sngt.. da mula study.. =) hadir plak kwn wan sorang nie [rozaidin] ingtkn da brhenti..hehe.. esok pindah kelas baru..yeah2x.. tk sabar la plak.. hrap2x wan dpt tmpt y strategik..hehe..tk de pape y wan nk cerita.sorry..hehe wan sihat.. tpi msh ada batuk sikit2x..huhu.. ok la bye.. =)

Monday, January 3, 2011

'Hari Pertama Sekolah'


Hari nie first gie skolah.. =) smua berbeza.. pagi2x 2.. ada perhimpunan..
so.. d sruh nyanyi lagu skolah.. =) tpi kali nie.. 2versi..huhu.. versi malay and versi english.. versi malay..semua nyanyi.. tapi dlm versi english.. kami [5Delton & 5Einstein] d jemput pegi depan nyanyi..huhhu.. da la wan da lupa lirik..nasib la ada bdak2x girl cover.. =) ape2x pun.. mmang best.. bangga d tngok oleh bdak2x menengah renda..hehe.. =) smua da brubah..huhu.. ckgu marhani da tk ajar kami BM [bahasa malaysia] huhu.. pengganti dia cikgu haidah.. mati la kami..hehe.. dia nie kuat merotan.. =( tdi ada lagi ckgu EST baru.. takut siot.. coz.. dia speak english 100%..nsib la wan fham.. klau tk.. huhu.. tk thu la jadi ape..hehe c lpas 2.. kali nie kami balik sklh pkul 2pm..huhu.. lmbt nya..coz..nak solat kat sklh.. =) best 2..hehe..time pkul 2pm kami d sruh brkumpul at tapak perhimpunan.. wan ada nmpk c abby [best friend]...huhu.. enta apa dia buat kat bilik guru 2.. kesian dia kalau mengulang..huhu.. tpi aku kena fokus bljr  skrg..huhu.. tahun ni aku SPM..huhu.. =)
doakan wan berjaya ya all.. =) klau wan brjya.. wan sponser gula2x...hehe =) k la.. bye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers