Sunday, August 28, 2011

Terlebih Tidur.

Hye hye semua? korang buat apa? wan ada berita sedih. huhu.

LADY GAGA hanya menang 1 awards kt MTV VMA =( ! da 2. wan tk sempat nak tengok in black carpet. cuz, wan da terlebih tidur. klau terlebih tidur. batal puasa x? huhu. wan tak sengaja. wan ingat nak bangun pkul 8 AM. tapi wan terbangun pukul 10:55 AM. damn! tengok 2. wan terlebih tidur. huhu. 

wan terlebih tidur ni maybe disebabkan wan tidur lewat. nak thu wan tidur pukul berapa? wan tidur after sahur. sebelum sahur 2 asyik berjaga je. huahuhuuu. malam ni nak kemas umah. yahoo! happy balik. tak sabar nak sambut raya. korang apa x? =)

Aku Benci Dia !


oink ~ oink! selamat tengah malam semua? hehe. ada sape2x yang belum tidur lagi?? klau ada meh baca entry wan ni. entry midnight. So, faham2x je la ye. entry ni agak banyak retisnya. muahaha.. eh! nape ngan wan ni asyik gelak je -,-' *wan tk gelak pun..so,sape yg gelak 2?? jeng jeng jeng! huhu.. Lariiikkkk! 

weh! korang. jangan la larik.. -,-' gurau je la.! wan da malas nak ping entry2x terbaru wan kat group2x blogger 2. nak thu sebab ape?

1.bila wan nk post entry 2 kt wall group blogger,  dia minta word verification *betul ke ejaan 2? -,-'


2.bila wan da ping, tak de sape nak layan or beri respon kt ping wan 2. -,-'

2la sebabnya wan da malas nak ping dan update blog. huhu. sedes ar mcm ni. benci! tak suka kt FB ni.! bnyk sangat pantang larang. =P eh! pe benda yang wan merepek ni. muahaha.. ok la. 2 cuma luahan hati wan yang da lama wan pendamkan.




p/s --> maafkan wan. tajuk entry dan isi entry kali ni agak berbeza. pape hal contact je wan kt FB ye. haha. night..

Saturday, August 27, 2011

CARTOON BLEACH !


Hye semua? korang kenal tidak dengan cartoon bleach ni?? bagi budak,remaja,org dewasa lelaki mesti tahu kan cartoon ni. walaupun cartoon ni da lama main. baru kali ni wan dapat WATCH/MENONTON cartoon bleach ni sampai chapter 155. best sangat2x!! cartoon ni bukan about berlawan je. turut di selitkan dengan lawak. haha! malam ni nak sambung menonton sampai chapter 200 =) 

korang nak tahu, cartoon bleach mana yang jadi pilihan wan? haha! mesti la hero dia. yang kat atas 2. terbaik!!

Oooo Tidak!!!!! Tuan Blog. . .

picture kat pantai labuan


Assalamualaikum semua? korang sihat? hope korang sihat. Tuan Blog agak kurang sihat. maklum la. Tuan Blog agak murung dan sedih sejak kebelakangan ini. yela. tahun ni merupakan tahun terakhir tuan blog berpuasa bersama rakan2x sekelas. wan just nak kata 

"GOOD LUCK to KAWAN2x wan
dan 
"Thanks sudi jadi kawan wan selama 5tahun berada di sekolah menengah. tanpa korang, diri wan takan maju seperti sekarang, thanks da ajar wan macam2x. bersama2x la kita berjuang utk SPM tahun ni ;)

begitu cepat masa berlalu kan. macam tak terasa je. kan best kalau masa boleh diulang kembali. huhu.

Mungkin masih ada yang tertanya-tanya siapa tuan blog yang wan maksudkn. haha! tuan blog yang wan maksudkan ialah wan sendiri.sebab wan kan merupakan tuan blog bagi blog ini. 

puasa pun tak lama lagi meninggalkan kita. kita takan tahu. tahun depan dapat lagi ke kita berpuasa?? kita pun tak thu. hanya mampu berdoa agar ALLAH S.W.T memberi kita peluang lagi untuk menyambut ramadhan pada tahun hadapan. ;) amin..


sungai ni banyak ikan. ikan keli =) nanti wan bagi tengok pic ikan keli 2 kat entry seterusnya.
Thanks sudi baca. muah!


Tuesday, August 23, 2011

Last Paper ~

Hye semua? hope korang sihat. kejap lagi wan nak pergi sekolah. =) hari ni last paper excel! 
(percubaan SPM) yahoo! happy siot! yela da 3weeks exam. . bulan puasa ni. exam je =) sampai nak dekat raya. baru habis exam. . paper pun semua ni dugaan. kan kan. ok la. takut bas sewa wan datang. tak sempat plak nak mandi. wakakaka. ok. bye =)

Header Baru


Assalamualaikum semua? wan nak mintak pendapat korang semua. macam mana dengan header terbaru wan ni? ok x? dan lagi satu. berat tidak blog wan?? kalau berat. sila gtau wan k.. =) ok la.. ni je update untuk entry ni..pasni nak buat entry lain plak. hehe. peace!

Monday, August 22, 2011

Through Me

PHOTO SNAP & EDITED BY : ANGELENA ANGEL 

When first i saw you
i thought you knew
What's in my heart?
What's in my mind?

Can't you see through my heart?
Coz I see through your eyes
Hoping that We will be together
Keep me in your heart

Because my hearts is yours !

Sunday, August 21, 2011

Jom Buat Projek Di Dapur !

Assalamualaikum semua? wan baru je berbuka puasa. terus nak update blog. takut berhabuk blog ni. haha! maklum la. blog wan ni pantang tak update.kalau tk update konfom rank alexa menurun. ish! benci! tak suka! 

Tadi siap berbuka puasa dengan family (mama and papa). terus wan g bilik nk update blog. mama kata 
"nanti jangan lupa basuh/cuci pinggan ye"
-,-' adui! lelaki pun tak lari dari kerja cuci pinggan ni.
wan pun jawab. ok mama! beres! hehe.

lepas je wan update entry ni. wan pegi cuci pinggan =)

KELEBIHAN LELAKI YANG PANDAI CUCI PINGGAN/PIRING
1.Lelaki ni sorang yang rajin.
2.Pembersih. yekw? maybe la kowt =P
3.Isteri tak banyak susah. (maklum la suami bantu cuci piring)

ok la ! oink2x. . wan nak g dapur buat projek dengan c piring dan gelas..wakakaka. =)

Maafkan diriku ~

Hye.. dan Assalamualaikum semua? hope korang sihat di samping orang yang tersayang. pantas je masa meninggalkan kita. kan.. sedar tk sedar. tak lama g RAYA. sedih rasanya nak tinggalkan bulan RAMADHAN yang mulia ini. =(

ok la malas nak cakap panjang.hehe. Korang perasan x? yang blog wan ini agak pelik semenjak akhir2x ni?? da 2... setiap kali wan buat entry..tak ramai yang nak komen... wan pun tk thu apa yang salah.. =,=' sedih tau..tk de yang nk komen. tapi follower ramai. mana peginya semua follower wan 2?? =( blog wan berat sangat nak load ke? or dorang da boikot utk x komen kat blog wan? huhu.

tadi wan sempat gak blogwalking kt blog blogger2x yang famous ni. =) nak thu blog sape? blog KUNCI LOCKER. dan wan sangat2x sentap dengan entry terbaru dari blog kunci locker. korang nak baca? jom klik SINI. huhu. yela kan..wan kan asyik kejar follower je. nyesal2x! =(

wan tak mau da kejar2x follower ni. follow biarlah kita ikhlas kan? huhu. cuba korang tengok komen yang ke 4 kat SINI. macam mna? ini bermaksud. kunci locker ni pun tak suka ngan wan la kan.? yela. wan ingat hari 2. wan suruh dia follow balik blog wan =( . . tak tau da nk cakap ok. =( ok la...


MAAFKAN WAN. SEKIRANNYA WAN TELAH MEMAKSA KORANG UTK FOLLOW BLOG WAN BALIK. HUHU..

AND

THANKS TO KUNCI LOCKER. CUZ, DA SEDARKAN WAN DARI MIMPI MENGEJAR FOLLOWER NI. Hehe.

Saturday, August 20, 2011

Air Mata Nabi Adam

Tahukah saudara semenjak Nabi Adam terkeluar dari syurga akibat tipu daya iblis, beliau menangis selama 300 tahun. Nabi Adam tidak mengangkat kepalanya ke langit kerana terlampau malu kepada Allah swt.

Beliau sujud di atas gunung selama seratus tahun. Kemudian menangis lagi sehingga air matanya mengalir di jurang Serantip. Dari air mata Nabi Adam itu Allah tumbuhkan pohon kayu manis dan pokok cengkih. Beberapa ekor burung telah meminum air mata beliau. Burung itu berkata, “Sedap
sungguh air ini.”
Nabi Adam terdengar kata-kata burung tersebut. Beliau menyangka burung itu sengaja mengejeknya kerana perbuatan derhakanya kepada Allah. Ini membuatkan Nabi Adam semakin hebat menangis. Akhirnya Allah telah menyampaikan wahyu yang bermaksud, “Hai Adam, sesungguhnya aku belum pernah menciptakan air minum yang lebih lazat dan hebat dari air mata taubatmu itu.”
Apa Yang Akan Ditanya:
Dalam sehari ada 24 jam. ? Dalam sejam manusia bernafas sebanyak 4320 kali. Dalam setiap kali bernafas Allah akan tanya dua perkara semasa nafas keluar dan masuk. Pertanyaan itu ialah, “Apa perbuatan yang kita lakukan semasa nafas itu keluar dan masuk?
Tiga Cahaya Di Hari Kiamat
Di hari kiamat ada tiga cahaya yang berlainan :
* Cahaya yang pertama seperti bintang-bintang.
* Cahaya yang kedua seperti cahaya bulan.
* Cahaya yang ketiga seperti cahaya matahari.
Apabila ditanya cahaya apakah ini ? Lalu dijawab :
“Cahaya yang pertama ialah cahaya wajah-wajah manusia yang ketika di dunia, mereka akan meninggalkan pekerjaan dan terus bersuci dan mengambil air sembahyang apabila terdengar azan.
Yang kedua ialah cahaya wajah mereka yang mengambil air sembahyang sebelum azan.
Cahaya yang ketiga ialah cahaya mereka seperti matahari. Mereka di dunia sudah bersiap sedia di dalam masjid sebelum azan lagi.”
Kala Jengking Neraka
Di hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang bernama “Huraisy” berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.
Malaikat Jibril bertanya : “Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari?
“Huraisy pun menjawab, “Aku mahu mencari limaorang. Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang. Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya. Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
Kelima, orang yang suka minum arak.”
Sampaikan kepada sekelian muslimin/muslimat yang lain semoga menjadi pedoman hidup hingga keakhir hayat , Insya’Allah .
SUBAHANALLAH.... =)

JOM JOIN SEGMEN "SAYA BLOGGER BARU" vol.2

Banner Segmen

hye hye dan assalamualaikum semua. rasanya macam tak sah. bagi satu blogger yang ramai follower buat segmen2x macam ni. kan? kan? yela. segmen macam ni kan untuk membantu sesama blogger yang da lama dan blogger2x baru. Segmen ni merupakan segmen kedua yang wan buat.

ok la segmen yang wan buat ni senang je.

LANGKAH-LANGKAH
1. COPY banner kat atas 2.
2. PASTE kat entry korang.
3.Tajuk entry 2 "SAYA JOIN SEGMEN BLOGGER BARU VOL.II"
4.post link entry korang 2 kat bahagian komen entry wan ni.

SYARAT WAJIB!
1.khas untuk (yang mempunyai 200FOLLOWER ke bawah SAHAJA!)
2.Follow blog wan dan like pages wan yang kat tepi 2..

PEMILIHAN PEMENANG
1.sesiapa yang join segmen ni akan disenaraikan sebagai pemenang.

HADIAH?
1.semua yang join 2 akan di senaraikan dlm bloglist wan yang akan wan buat sehingga TAHUN BARU 2012 dan akan DIRIVIEW pada next entry wan.


TARIKH TUTUP PADA 22 AUGUST 2011 (10:00 PM)

SELAMAT MENCUBA SEMUA! JOM JOIN! =)

Tips Untuk Langsing !

Ayuh Langsing ! Malangnya tak semua orang dikurniakan tubuh badan yang langsing. Namun, korang boleh menjadi langsing dengan mengikuti tip diet ini.



1.Minum banyak air kosong. Tak salah mengambil minuman lain asalkan bebas gula. Namun, paling mudah ambil saja jus asli sebab takde kalori.

2.Praktikkan mengambil makanan mengikut diet & jangan sesekali melanggar pengambilan makanan yang tak diperlukan tubuh. Pastikan mengambil lima hingga sembilan hidangan buah & sayur setiap hari.

3.Adakah korang terlalu lapar? Pertimbangkan fakta tu. Jika korang benar2x lapar, pastikan korang memuaskan kelaparan & bukannya menumbat semua makanan.. haha.. jangan lupa baca doa sebelum makan. 

4.Pilih makanan ringan yang kurang kalori & perasa tiruan. Biskut & keropok perlu diambil mengikut sukatan bukannya kemahuan.

5.Makan & hayati makanan yang diambil. Jangan menahan diri untuk makan tapi biarlah bersederhana.

6.Berbanding memakan makanan dalam jumlah yang banyak dalam satu masa, lebih baik mengambil makanan sedikit setiap hidangan.

7.Masukkan sumber protein dalam diet harian untuk cepat kenyang.

8.Perlu kekal aktif. Usah bersenam kerana rasa mahu bersenam. Sebaliknya, lakukan mengikut jadual yang tersusun.macam kucing dalam pic kat bawa ni..hahaha


SELAMAT MENCUBA SEMUA !

Lady Gaga - Yoü And I (Official Video)


Lady Gaga - You And I merupakan single dari album born this way. tapi kali ini Gaga tampil dengan image yang agak berbeza. kalau nak tahu beza macam mana 2.. play la video kat atas ni.



p/s -- > setelah tengok habis video ni. apa perasaan korang??

HTC EVO View 4G

HTC nampaknya tak mahu ketinggalan dalam perlumbaan menghasilkan tamblet PC terbaik kepada pengguna. Evo View 4G yang mempunyai saiz 7 inci merupakan tablet Android yang menyokong rangkaian N-Trig Stylus & Sprint WiMAZ 4G. ia memberi kelajuan yang maksimum kepada penggunanya untuk melayari internet. 

Muncul dengan rekaan sofistikated, tablet PC ni mempunyai RAM 1GB & berfungsi di atas pelantar operasi system Android Gingerbread dengan menggunakan paparan HTC Sense. Disokong oleh fungsi skrin sesentuh dengan paparan resolusi 1024 x 600, Evo View 4G pasti memberi keseronokan semasa menikmati permainan video.


Asal-usul patung Barbie.


Barbie ialah sejenis alat permainan anak patung yang terkenal di dunia. Kebanyakannya dimainkan oleh golongan lelaki perempuan tak kira kanak2x, remaja dan yang da kawin pun main anak patung barbie ni. haha. 

Barbie adalah gadis jelita, moden, bergaya, koleksi pakaian yang cantik & teman lelaki yang tampan serta kelihatan sempurna tapi hakikatnya dia hanyalah anak patung. Ruth Handler antara pengasas syarikat alat permainan terkemuka. 

Nattle merupakan orang yang bertanggungjawab mencipta anak patung ini. Barbie dicipta pada tahun 1959 & diperkenalkan kepada dunia di pameran alat permainan amerika di new york. Kontroversi tercetus sebab ukuran badan barbie adalah 36,18,38. ia dikatakan tidak relevan dengan ukuran manusia normal. 

Walaupun begitu, Barbie tetap mendapat sambutan. Pada tahun 1969, buat kali pertamanya kaki Barbie boleh dibengkokkan. Ruth mengambil nama barbie sempena nama anaknya Barbara dan kekasihnya Barbie, Ken pula diambil sempena nama anak lelaki Ruth.

Friday, August 19, 2011

Dvd Pilihan : Haunters

Gyu-nam yang bekerja di sebuah kedai pajak gadai kecil mempunyai satu kuasa luar biasa. Dia mampu mengawal fikiran orang lain dengan hanya merenung mata dorang. Menariknya, mangsa yang direnung tak mungkin akan mengingati apa yang berlaku. Satu hari, kedai pajak gadai tersebut telah dirompak. Anehnya Gyu-nem gagal melakukan mengawal fikiran perompak2x tersebut. 

jeng jeng jeng! bersambung. kalau nak tahu sambungan cite ni. beli la dvd ni.. =)

Thursday, August 18, 2011

Megan Fox Tunjuk Gambar Tanpa . . .

hye semua?
Gara-gara mahu mengelakkan diri dari tuduhan menggunakan botoks, Megan Fox telah memuat naik empat keping gambarnya yang berlainan ekspresi wajah di Facebook miliknya dengan tajuk. untuk menunjukkan gambarnya tanpa botoks.

"Perkara Yang Tak Boleh Korang Lakukan Apabila Mempunyai Botoks"





wah.. Sampai macam 2 sekali bintang filem "Transformers" 1& 2 ni mahu menunjukkan bukti. Salah satu gambarnya adalah menaikan kening sehingga menampakkan garis di dahinya & mengerutkan dahinya. Menurut isteri kepada Brian Austin Green ni lagi, dia menggalakkan sesiapa yang mahu melakukan botoks, segeralah bertemu & meminta pendapat pakar terlebih dahulu supaya hasilnya tak nampak buruk.

Tuesday, August 16, 2011

PERHATIAN ! TO ALL BLOGGER!

Assalamualaikum Semua? di sini wan ada satu pengumuman yang sangat2x penting bagi rakyat malaysia!! kita tak lama lagi menyambut HARI RAYA + MERDEKA. mari kita tunjukkan kepada dunia yang kita sayang malaysia! we love malaysia 4ever! dengan mengambil banner yang wan telah buat. =) harap korang suka






Copy code yang dalam box 2.. kemudian. pegi Design>add gadget>HTML>paste. =) dan SAVE.

THANKS SEMUA!!



Usher Mahu Pippa Jadi Model Bikini [18sx]

Percaya bahawa adik kepada Kate Middleton ni mempunyai rupa & reputasi yang tengah hot sekarang ni membuatkan penyanyi Usher merancang menawarkan Pippa sebagai model pakaian dalam miliknya. Nampak gayanya, bentuk badan pippa telah menarik minat Usher untuk menjadikan tatapan koleksi pakaian dalama musim panas nanti.

"saya tak rasa ada yang lebih menarik daripada pippa. hanya pippa yang bergemerlapan saat ini", puji Usher menerusi majalah look. Dalam minggu ni, usher akan berjumpa & menawarkan tawaran itu kepada pippa. Jadi, kita tunggu saja jawapan pippa yang takde pengalaman dalam bidang peragaan.

CUKUP !!


Aku pernah menghormati,
Aku pernah menyukai,
Kini semua tu hanya tinggal kenangan,
Cukup sudah kepercayaan ku
kau khianati,
Aku ingin memohon kemaafan,
Andai terlanjur menyayangi & mencintai,
Yang pasti hati ku

Sudah hancur berkecai disakiti.

BURUNG UNTA

hye semua?

SOALAN
 Boleh Tak Terangkan Serba Sedikit Tentang Burung Unta??

JAWAPAN
Burung Unta merupakan burung terbesar di dunia dengan ketinggian boleh mencapai sehinggah 2.5meter. Disebabkan saiznya yang besar, burung unta tak dapat terbang. Walau bagaimanapun, ia mampu dijadikan sebagai haiwan tunggangan di beberapa buah kawasan di Afrika Utara & juga Arab. Di masa ini, burung unta telah dijadikan sebagai tunggangan rekreasi di taman tema. Burung yang akan menyembunyikan kepalanya ke dalam tanah apabila berdepan dengan bahaya ni berasal dari kawasan savana & separa gurun afrika serta selatan hutan Khatulistiwa. Selain dari berdarah panas, burung unta juga mempunyai paruh yang tak bergigi & mampu memecut sehingga 65 kilometer sejam. Burung unta kini dibiakkan secara komersial & dagingnya dijadikan hidangan lazat seperti burger, stik & juga sate.


Lelaki Terhangat Di Pasaran !

Hye Semua? dorang adalah antara artis yang paling dekat di hati para peminatnya. Tak keruan jadinya peminat dorang dengan aura tersendiri yang dimiliki.
Dafi
Di kala rakan2x seperjuangannya masih tergapai-gapai mencari hala tuju, Dafi berjaya mencipta tapak yang kukuh dalam industri hiburan tempatan.

Aaron Aziz
Penampilannya yang macho dengan suara ala2x romantik itu berjaya mencairkan hati sebilangan wanita.haha Apatah lagi setelah dia membintangi beberapa buah drama yang meletup!

Sam Shahiezy
Dipuja ramai oleh peminat lelaki & wanita kerana dorang kagum dengan lakonan dan sikapnya yang bersahaja.

Remy Ishak
Bermula dengan sekecil-kecil watak dalam drama sehinggalah ke duta produk, Remy sentiasa menduduki carta teratas dalam hati peminat2xnya.

Shah Jazle
Shah Jazle harus berterima kasih pada drama-drama lakonannya kerana ia berjaya mengharumkan namanya dalam industri hiburan kita

Shahir
Biarpun di hempas pelbagai "badai" kontroversi, namun Shahir masih boleh berbangga kerana peminat2xnya setia menyokong kariernya dari belakang.


p/s --> sorry sesangat. calon lelaki terhangat di pasaran terkurang seorang. kalau korang nak tahu. lelaki terhangat di pasaran yang belum di senaraikan adalah pemilik blog ini..haha!! =) jangan jealous =P

Monday, August 15, 2011

Indahnya Berkawan ♥

Assalamualaikum Semua? wa.. lama da wan tak update blog kan.. rindu. mm. ok la.wan nak korang layan pic kat bawa ni. =) selamat berpuasa.



wa.. begitu la indahnya berkawan. kita berkawan. pilih la kawan yang baik-baik. dan bukan kawan yang makan kawan sendiri. 2 tak suka. ngee. ok la. sampai sini je. thanks ya sudi baca entri wan yang sangat2x ringkas ini. hehe

Friday, August 12, 2011

Planet Alien Yang Paling Gelap Pernah Dijumpai

Suatu blacker dunia asing daripada arang batu, planet paling gelap dikenali, telah ditemui di dalam galaksi.Dunia dalam soalan gergasi saiz Musytari yang dikenali sebagai Tres-2b. Kapal angkasa Kepler NASA dikesan mengintai di sekitar kuning matahari seperti bintang GSC 03549-02811 kira-kira 750 tahun cahaya jauhnya ke arah Draco buruj.     

Para penyelidik mendapati gergasi gas ini mencerminkan kurang daripada 1 peratus daripada cahaya matahari jatuh pada itu, membuat ia lebih gelap daripada mana-mana planet atau bulan dilihat sehingga kini.[Planet Alien paling pelik]"Ia hanya masuk akal bagaimana gelap planet ini, bagaimana makhluk asing berbanding dengan apa-apa jua yang kita ada dalam sistem suria kita," kata kajian membawa penulis David Kipping, seorang ahli astronomi di Pusat Harvard-Smithsonian untuk Astrofizik, kepada SPACE.com. "Ia lebih gelap daripada sekali gus blackest arang batu, daripada gelap cat akrilik yang anda mungkin cat dengan. Ia pelik bagaimana planet besar ini menjadi begitu menyerap semua cahaya yang hits.  

 Manakala Musytari awan streaking putih dan merah, mencerminkan lebih daripada satu pertiga daripada cahaya matahari sampai, Tres-2b nampaknya kekurangan awan mencerminkan, super pemanas sebagai atmosfera adalah untuk lebih daripada 1,800 darjah Fahrenheit (980 darjah Celsius) dengan bintang-bintang hanya 3,1 juta batu (5 juta kilometer) dari dari."Bagaimanapun, ia tidak sepenuhnya hitam legam," co-author David Spiegel Universiti Princeton berkata dalam satu kenyataan. "Ia sangat panas sehingga ia mengeluarkan cahaya merah yang samar-samar, sama seperti ember yang terbakar atau gegelung di atas dapur elektrik."Para penyelidik mencadangkan bahawa cahaya menyerap bahan kimia seperti natrium mengewap dan titanium oksida kalium atau gas dalam atmosfera planet membantu dapat menjelaskan mengapa ia begitu gelap.    

Namun, ini tidak sepenuhnya dapat menjelaskan mengapa dunia seperti yang senyap-senyap cloaked seperti yang sedia ada."Ia adalah satu misteri tentang apa yang menyebabkan ia akan jadi gelap," kata Kipping. "Terdapat peluang yang baik ia merupakan bahan kimia yang kita belum difikirkan lagi."Ahli astronomi berfikir Tres-2b tidally dikunci seperti bulan, kami bahawa satu bahagian planet ini sentiasa menghadapi bintang.Ini akan membawa kepada perubahan fasa kerana ia mengorbit bintang seperti lilin bulan kami dan wanes dari baru untuk bulan sabit untuk sepenuhnya, menyebabkan jumlah kecerahan bintang serta planet berbeza sedikit dari masa ke masa."Dengan menggabungkan ketepatan yang hebat dari Kepler dengan pemerhatian lebih 50 orbit, kita mengesan perubahan terkecil-lamanya di dalam kecerahan dari exoplanet - hanya 6 bahagian per juta," kata Kipping.

              "Dalam erti kata lain, Kepler dapat mengesan cahaya yang boleh dilihat secara langsung yang datang dari planet itu sendiri."Turun naik ini sangat kecil di cahaya membuktikan bahawa Tres-2b sangat gelap. 
Dunia yang lebih mencerminkan telah menunjukkan variasi kecerahan yang lebih besar sebagai fasa berubah.Walaupun Tres-2b kini adalah planet yang diketahui paling gelap, dunia yang sama di sekitar bintang-bintang lain sudah pasti menunggu penemuan itu, kata penyelidik. Buat masa ini, ia menguatkan lagi idea bahawa sistem solar kita mungkin tidak tipikal seperti yang kita pernah berfikir, dengan pelbagai luar biasa daripada dunia berpotensi untuk mengisi galaksi kita.

Kereta Paling Cantik (2011)

Hye semua? mesti korang nak tahu kan kereta paling cantik yang d iktiraf dunia?.. jom layan picture kereta2x paling cantik kat pluto dunia
ASTON MARTIN V12 ZAGATO

AUDI A7

AUDI R8 GT SPYDER

FERRARI 599 GTO

JAGUAR XKR-S

PORSCHE 918 SPYDER HYBRID

p/s --> Fuyyoooo!! smart gila!! semua keta ni mahal2x.. bestnya kalau wan dapat kereta macam kat atas.. satu pun tk pe.da cukup..haha.. kalau korang d bagi pilihan... yg mna satu drpda d atas menjadi pilihan korang?

Subhanallah...Lihatlah Peta Ini =)

subhanallah..apa akan jadi jika peta dunia diterbalikkan?. Cuba anda buat, dan di bawah ini adalah hasilnya apabila peta dunia diterbalikkan. Terbentuk tulisan Allah dan Muhammad

Wednesday, August 10, 2011

SEGMEN DI TUTUP! KEPUTUSAN PUN ADA =)


hye semua. wan nak ucapkan thanks sangat2x buat semua yang join segmen wan ni. =)
wan tutup awal. sebab. rasanya da cukup orang untuk d review. =)
NI LA BLOGGER BARU 2. SEMUA PUN MASIH BARU LAGI DALAM DUNIA BLOGGER. MASIH FRESH GITU.. hehe.. Jom Follow 1 persatu. <3
if korang da follow. tinggalkan jejak korang kat blog blogger2x baru ni =)

+6orang follower <3 hehe..
  1. http://nickdotanis.blogspot.com/2011/08/saya-join-segmen-blogger-baru.html
  2. http://oktizarvia.blogspot.com/2011/08/jom-join-segmen-saya-blogger-baru.html#Label1
  3. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2011/08/saya-join-segmen-saya-blogger-baru.html
  4. http://deviedelamine.blogspot.com/2011/08/saya-join-segmen-blogger-baru.html
  5. http://dyanaefdya.blogspot.com/2011/08/saya-join-segmen-blogger-baru.html 
  6. http://musicloveanisa.blogspot.com/2011/08/saya-join-segmen-blogger-baru.html

wan da masukkan blogger baru ni. ke dalam bloglist blogger baru =) hope dengan wan buat macam ni. bertambah-tambah la follower mereka. dan follower wan jga. 

Tuesday, August 9, 2011

To My Love! =)

Assalamualaikum? bulan ni jadual wan memang betul2x padat dengan aktiviti di sekolah. maksud wan, kan bulan ni wan Excel (percubaan SPM) hari ni da 3 Hari wan menjalani excel/trial SPM.. hari ni pun ada gak. maybe habis excel 2. time raya.. huhu. tak teraya la nampaknya wan ni. maklum la SPM time 2 da dekat sangat2x..

Hari ni insya'Allah wan beli topup  untuk ada abg dan akak wan + wan sendiri. hehe. da lama wan nak beli. just wan jarang kuar umah. 2la tk sempat nak beli. nak suruh papa beli pun. ssah.. papa mna la nak d suruh2x. saboo je la. maybe hari ni wan balik petang/maghrib ke rumah. nak g beli topup.

wan rindu sangat2x ngan couple wan!!! apa yang wan nak buat ni?? rindu sngt2x..nak msj tk de krdt. hari ni ! nak topup! sekali topupkan pendamba mawar dan cikgu suraya. 

ok la wan nak out da ni. bersiap untuk ke sekolah. doakan wan dapat jawab paper BI ye <3 amin....

SAYANG I LOVE U ! TAKE CARE

Wordless Wednesday #5

JOM JOIN SEGMEN "SAYA BLOGGER BARU"

Banner Segmen

hye hye dan assalamualaikum semua. rasanya macam tak sah. bagi satu blogger yang ramai follower buat segmen2x macam ni. kan? kan? yela. segmen macam ni kan untuk membantu sesama blogger yang da lama dan blogger2x baru.

ok la segmen yang wan buat ni senang je.

LANGKAH-LANGKAH
1. COPY banner kat atas 2.
2. PASTE kat entry korang.
3.tajuk entry 2 "SAYA JOIN SEGMEN BLOGGER BARU". ok 2 je.
4.post link entry korang 2 kat bahagian komen entry wan ni.

SYARAT2x WAJIB!
1.khas untuk (200FOLLOWER ke bawah SAHAJA!)
2.kalau korang tk buat smua langkah2x kat atas 2..kurang bernasib baiklah korang untuk menang.

3 BLOGGER YANG TERBAIK WAN AKAN PILIH dan 2 BLOGGER YANG PALING KURANG FOLLOWER WAN AKAN PILIH JUGA.

pemenang segmen ni akan wan letakkan dalam bloglist baru wan selama sebulan (title bloglist 2. BLOG BARU) konfom ramai yang nak singgah. tak rugi kan? :) so, tunggu apa lagi. jom join!


TARIKH TUTUP 14 OGOS 2011

BERBUKA PUASA DI WAJIBKAN MAKAN + MINUM YANG MANIS2X

hye semua. DI bulan ramadhan ni kita di wajibkan berbuka puasa dengan makanan dan minuman yang manis2x btul kan? =) so apa kata kita berbuka dengan makan makanan ringan mcm kat bawa ni.
ll
ll
V
kalau makan ni. tak baik untuk kesihatan gigi. konfom 1minggu makan ni. da kena penyakit sakit gigi #sobsob

yummy2x..sedapnyaaaaa.......... wan nak ini! nak order.. bagi 1 ye..hehe

<3 sedapnya.. terliur gak wan tengok pic2x kat atas ni.

Tapi semua makanan ringan kat atas ni tk baik untuk kesihatan. so, walaupun di wajibkan berbuka dengan memakan atau meminum yg manis2x je tk semestinya boleh. kita kena pandai pilih gak. dan pilihan kat atas ni tak baik. baik untuk mempercepatkan proses menghilangkan gigi je. haha! tak caye? try la kat rumah amalkan selalu.

NAK TAHU MAKANAN APE YANG SANGAT2x SESUAI DENGAN SYARAT2x PUASA?

TADA!!!!!

ini la buah yang terbaik di makan ketika berbuka puasa. syarat2x nya pun mencukupi. manis tapi tak bahaya untuk kesihatan gigi. selain itu, buah ni membuatkan otak kita lebih PANDAI. hehe. tak caye makan kurma banyak2x..



p/s --> wan nak out jap. g makan kurma. -,-' hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers