Wednesday, February 29, 2012

Nikon D3100 kini milikku

Assalamualaikum semua?? wan cuma nak cerita ngan korang..target wan utk mempunyai satu bakul nikon blom tercapai...satu je yang tercapai!!

Thanks to my mummy and daddy! kerana sanggup belikn wan sebijik camera yang tersangat2 comel ni!! wan syg mummy and daddy!! ^__^
siap la korang..tak sabar nk snap org korek hidung..wakakaka! ^__^
kini aku photography ^__^

bercuti di kuching sarawak


 Assalamualaikum semua?? korang apa khabar ?? sihat?? wan da tak dapat nk update blog ni 24jam..maklum la..wan skrg kt bintulu :) 

cuti2 malaysia la katakan..hoho.. ok la..tak de idea nk kata ape da =) take care guys!! slmt berblogger ;)


SEMUA PIC WAN ANGKAT TANGAN MCM BURUNG DAA..NAK TERBANG ! 

HAHAHA!! ~~~

Rindu dengan Baby H!! miss u so much dear.. :') take care ea dear.. kita da kawin..ohohoh.. study leklok tau..jangan nakal2..kalau nakal..nnti wan cubit piot muncit 2..hehe.. 

pape pun wan happy dapat jalan2 kat kuching dengan dear walaupun dua hari je! ^__^

saat terindah bgi wan!! jumpa lagi lain kali ea dear ! muaahhhxx!!

I LOVE U H 4EVER AND EVER ! :)

Friday, February 24, 2012

Fly To Kuching, Sarawak


Assalamualaikum Semua?
Hari ni wan fly dari KOTA KINABALU, SABAH to KUCHING, SARAWAK.

Yahoo! akhirnya dapat jgak wan jalan2 time cuti ni..da nak habis cuti sekolah..wan baru nak jalan2..untunglah sape yang buat lesen or kerja time cuti2 ni.. :')

actually, parents wan pum bgi pilihan..nak amik lesen or travel to KUCHING, SARAWAK..so, wan pilih travel lorrhh.. msti korang cakap *knpa pilih travel..buat lesen kan bagus*
wan pilih travel..sbb..ada sebab tertentu lorh..haha xD

mane boleh tahu..hoho

so, wan akan tinggalkan blog ni selama berkurun lamannya..hehe
korang jaga diri ea..rasanya wan akan berada kat SARAWAK selama 16 Hari <3

Come to me sarawak!! ngaauummmm ;)
ok la guys..take care ea..jaga dri..
mesti korang akan rindu update2 dari blog wan ni.. :') huhu

DOAKAN WAN AGAR SEMUANYA SELAMAT ^^

WAN SAYANG FOLLOWER BLOG WAN!!!

SELAMAT TINGGAL!! JUMPA LAGI INSYA'ALLAH.. <3

ASSALAMUALAIKUM

Thursday, February 23, 2012

Lady Gaga Funny


HAHA!! malam ni wan rasa nk gelak jee 24jam :')
sebenarnye wan sedih..sebab 2 wan nk ceriakan diri wan ^^

layan picture2 funny macam ni dapat menghilangkn kesedihan dalam hati wan.. :)

dear?? lagi beberapa hari lagi kita jumpa kn? :)

jumpa kat sana nanti ea.. ^^ *tetiba

SEKIAN ! GOOD NIGHT SEMUA ^^

Cara Bercinta Yang Betul


HAHA!! lawak sangat picture ni.. :) wan terjumpa kat blog someone..
wan curi jew..huhu..sorry ^^

pape pun..

"CINTA BUKAN LIHAT PARAS RUPA BUDI BAHASA ITU PERLU"

tapi jangan la sampai macam kat dalam pic 2..Singa minat dengan Lembu.. =.=" hahaha!!

Manusia bercinta dengan manusia!! :P

Wednesday, February 22, 2012

PREVIEW BLOG BARU "STORY CIK PUA"

Assalamualaikum guys? :) 
da lama wan tak preview blog2 baru kat blog wan ni kn? 
hari ni..malam ni..wan nak preview 

NAMA TUAN BLOG : Izzah Safuhah Bt Samsuri
TARIKH LAHIR : 8 Januari 1992


HEADER BLOG CIK PUA


BERIKUT MERUPAKAN SEDIKIT PENGENALAN DARI CIK PUA

nme penuh cik pua..izzah safuhah bt samsuri..skrg cik pua nk smbg bljr kt usim dlm kos ijazah sarjana muda pentadbiran muamalat..cik pua lahir 8 jan 92..mkne nye umur cik pua da 19 thn..xlayak lagi nk kawen...hehehe 

Blog Siapa Nak Di Review ?


Malam2 macam ni.bosan plak yang mendatang.. :) tak tahu da nak buat pe..blogwalking pum sudah. follow memfollow pum sudah..buat entry da banyk kali da.. ni entry ke8 wan kowt untuk hari ni..hahaha..
kau adoo?? tk de kan..hehe

Malam ni wan nak review satu blog! :) siapa la agaknye blog yang bertuah 2..
tapi sebelum wan review blog 2 kat blog wan..blog 2 kena menepati 

syarat2 berikut
1.Blog Ringan
2.Ada Header

Sedang Mencari Blog Yang Wan Nak Review ! :)

Kenapa Aku Menangis ?

SIANNYE TEDDY BEAR NI.. >.<

Assalamualaikum semua?? korang apa khabar? sihat? smua sihat kan? or ada jgak yg sakit2 tapi rajin blogwalking? =P hehehe..


kalau tak sihat 2..pegi la mam nasi ea..lapar 2 sebenarnye..hahaha

tajuk entry wan kali ni "KENAPA AKU MENANGIS?" 

alahaaiii!! aku ni tak habis2 nak nanges.. bleh tak jangan nanges?? or tak suka kwn la dngn org yang kuat nanges mcm wan! =.=" huhuu

sebenarnye..wan pum masih tertanya2..kenapa tadi wan on twitter..tetiba air mata setitik telah mengalir kat pipi wan.. :') wan tak faham! knpa wan nanges!! huhuhuhuhu..

mata wan ade problem kowt..huhu.. korang pernah tak tetiba mcm ni??

huhuhu..... ENTRY STOP SAMPAI DISINI SAHAJA ! :P

Tuesday, February 21, 2012

Bola : Malaysia Vs Jepun !


Alahaaiii..comey bebenor ea smua pemain Malaysia.. :)
semua 2 cartoon tempatan malaysia tau.kalau korang tak tahu..no komen.. =.="

kalau cartoon jepun msti korang tahu kan??
sape la tak tahu cartoon jepun..semua popular....yang paling wan suke Doraemon! ^^

macam my muchuk! piot dia muncit..hehe.. :P
my muchuk minat doraemon biru...

dia nak wan jadi doraemon pink.. *smpai hati* =.="

syampoo terbaik untuk meluruskan rambut

Assalamualaikum semua? ^^

korang buat pe? hehe.. jom singgah jap kt blog wan ni..layan picture terbaik  dari ladang anggur ! hahah

zaman sekarang ni..ramai yang mencari syampoo yang bleh buat rambut lurus..mcm baru balik da saloon..tapi ade je yang tak kena..kadang2 lurus kejap je..pastu kembali seperti yang asal.sobsob..

Layang Pic kat bawa ni..sebelum dan selepas penggunaan 
syampoo "SEDA" >.<


GUNA JARI PUM BLEH..HAHAHA

macam mna ok tak? korang berminat?? kalau berminat nak beli syampoo ni or nak jadi pengedar?? sila call di talian "1111" . . hahahaha xD

SEKIAN ^^



Tanda berhenti dalam Al Quran


ayuh belajar bersama! mungkin ada yang da lupa dengan tanda2 berhenti dalam Al Quran ^^
Share ngan kwan2 koran ^^

Perbanyakkan membaca Al Quran..dan pastikan tanda baca 2 betul! :)

SEKIAN

Wordless Wednesday #9 : Just For You Dear "H"

Monday, February 20, 2012

Cara Terbaik Meringankan Load Blog

Assalamualaikum semua? ^^

hari ni wan nak kongsi cara terbaik meringankan load bagi blog anda..
cara ini tersangat2lah senang..tidak perlu nak buat banyak step macam tutorial2 kt blog lain 2..

korang cuma perlu tambah gadget yang wan suruh pada entry sebelum ni.. yang tak bace entry 2..
klik "SINI"

kalau korang da add gadget 2..korang remove gadget2 yang lain.. :)
korang tak ea la letak snow kat blog korang..tak cantik pum..itu just menambah berat blog korang je..

ok..2 je.. salam blogger semua ^^

SEKIAN

Saya Hampir Dirogol dalam bilik sendiri

Assalamualaikum semua? wan harap korang sanggup mendengar kesedihan wan apabila hampir dirogol dalam bilik sendiri..perkara ni baru je berlaku beberapa minit setelah wan onkan webcam wan..untuk bergambar..

JOM LAYAN PIC KAT BAWA NI

1.Mood Bergambar muka control ayu dalam handsome tahap dewa ! ^^ haha

2.Wan saje bagi ruang kat kawan wan ni untuk dia bergambar.. *busy body betul* =.="

3.Secara tiba2 kawan wan c domo ni mengganas tetiba dia gigit belakang wan! i'm so sad *nanges*

4.Dia telah meraba wan tanpa wan relakan ! *aku dicabul*


Ok.. sedihkan cite 2..hahaha xD korang tergelak? haha.. klau tak buat muka blurrr... =.=" btw, thanks guys sudi layan cerita + pic2 wan..haha xD selamat berblogging semua ! :)

Pengguna Facebook Dirasuk Hantu Facebook kerana bermain Game

PRINT SCREEN BY WAN
Hye semua? korang buat pe 2? hope sihat..hehe.. wan nk cite2 ngan korang ni..semenjak beberapa hari ni..

wan telah dirasuk hantu game facebook.. wan tak tahu napa..tetiba minat yang lalu..muncul kembali.. orang lain da berhenti main game ni..wan plak bertambah obses!

OhhMyyGooddd ~~ help me!! xD wan bangun malam2 buta sebab nak memetik sayur yang telah mencapai waktu klimaks untuk dipetik by wan..huhu

actually, wan da stop maen game ni time form4 sebab nak focus SPM2011..namun skrg kembali merasuk hantu ni dalam badan wan.. :') 

walaupun wan d rasuk..wan tak lupa solat tau!! *tiada unsur riak*

sekian terima kasih kerana sudi baca.. kata2 akhir dari wan..jangan korang jadi macam wan.. =.="

Apa Pun Tak Boleh ! =.="

Dua Gadget terpenting untuk blog

Assalamualaikum semua? hari ni wan nak kenalkan korang kat gadget yang paling penting dalam dunia blogger ni!! tersangat2 penting!! blogger2 baru tolong ambil perhatian ok!

kalau nak ramai follower macam blog wan.. *retis.. sila sediakan atau tambah gadget ni dalam blog korang! :)
ini kenyataan..hehe

Gadget yang pertama 
Fibox
fibox ni tersangat2lah penting dalam dunia blogger..kerana tanpa fibox ni..tak meriah jadinya blog kita 2..
sebelum korang nak add gadget ni..korang kena daftar..
klik "SINI" untuk daftar
kalau da daftar..terus add gadget! jangan tunggu lama2.. ^^


Gadget yang kedua
Butang Follow! mcm mana org nak follow blog korang kalau tak de butang follow kan? haha xD tersangat2 la sengal! sila add gadget yang mcm ni! jangan sediakan butang follow mcm kat tumblr 2! butang follow mcm 2 tak bagus utk traffic blog.. :)


kalau tak de gadget kedua2 kat atas ni..sila tambah kat blog korang ea.. ^^ sekian!

Muhammad Rizwan

TAK DE KAITAN ! PACIK GOOGLE BAGI PICTURE YANG BUKAN2 =.="


Siapa sebenarnya MUHAMMAD RIZWAN ??? korang mesti nak tahu kan?? jeng jeng jeng!! sila klik "SINI" untuk baca biodata wan yang sebenar..haha =)

wan seorang yang gemar bersosial di Blogger + Facebook + twitter! :D

boleh di katakan setiap hari wan online! dengar 2! "SETIAP HARI" haha xD

bukan halang2 2..tak sabar nk tengok lappy ni meletop.. =.="

sobsob!

yang paling penting korang kena tahu! wan ni "KAKI RETIS BERJAYA"

hahahaha!! klau tak caye jom add wan kat FB, Twitter! kite chat2 ala2 retis..haha

sekian!



Sunday, February 19, 2012

Sayang pakai hati dan jiwa..bukan pakai lutut


ramai yang bercinta hari ni menggunakan lutut..wan pun rasa pelik..bila bercinta 2 sila pakai hati , jiwa dan perasaan..dalam ISLAM dilarang bercinta sebelum kawin.. klau nak bercinta, bercinta selepas kawin kan?

wan memang setuju sngt dengan ni..namun wan telah bercinta sebelum kawin..huhu.. ramai yang bercinta sebelum kawin kan kat luar sana?

namun zaman moden skrg..macam2 boleh berlaku. sehari couple..esok putus..esok putus..esok juga dapat couple baru...tak bosan ke asyik tukar2 couple? mcm hareeemmmm...

tak baik bertukar2 pasangan nanti dapat penyakit HIV >.< huhu...korang nak penyakit 2? tak nak kn..huhu.. :P

jom ramai2 kita bercinta pakai hati dan jiwa.. :) kita tak perlu nak pakai lutut.. kegunaan lutut lain..bukan untuk bercinta..lalalalala ~




perjalanan yang jauh penuh dengan dugaan


jauh lagi perjalanan yang perlu aku jalani.. :') semoga perjalanan ku dilindungi oleh Allah S.W.T..amiinn..

hanya tuhan yang selalu ada bersamaku..sama ada aku sedang bersedih..mahupun aku sedang gembira..

dugaan yang akan datang pasti lebih besar..dari sbelum ni.. ^^ huhu..

aku seperti tidak percaya bahawa aku sudah berumur 18tahun.. ^^ aku telah diberi nyawa olehNya selama 18tahun ini.. semoga Allah s.w.t terus memberi kesempatan hidup buat ku..

Thanks Allah s.w.t!! <3 <3

berikan hamba mu ini kehidupan yang bahagia dunia dan akhirat..aminnn <3


facebook + twitter bukan tmpt meluahkn perasaan..jadi wan meluahkn perasaan kat blog ni..boleh? >.<

maafkan wan kerana sudah membuang masa korang dengan entry ni ^^

thanks sudi baca!! <3

Manual untuk mat saleh speaking malay





1. BELACAN = BELL - ARCH - UN

2. TEMPE = TEMP - AIR

3. CENCALUK = CHANGE - CHARGE- LOOK

4. JERING = JAR - INK

5. PULUT PANGGANG = PULL -OUT PUNK - GANG

6. AYAM PERCIK = ARE - ARM - PERT - CHECK

7. KUIH KODOK = COW - EIGHT COW - DOG

8. SIPUT SEDUT = SHIP - OUT SAD - OUT

9. PULUT KUNING = PULL - OUT CORN - INK

10. KUIH KARIPAP = COW - EIGHT CARRY - PUB

11. LEMPENG PISANG = LAMP - PINK PEACE - LUNG

12. PEKASAM = PEAK - A - SOME

13. GULAI KAMBING = GOAL-LIE - COME - IN

14. SIRAP = SAY - RUBB

15. GULAI LEMAK = GOAL - LIE LAMP - MARK

16. CILI PADI = CHILD - LY – PADDY





SELAMAT MENCUBA !! ^^



Cara Terbaik Mengelakkan Bibir Kering


Hye semua? wan da lama tak update blog ni.. huhu..actually wan busy berkebun kat FarmVille.. korang tahu kan farmville 2 ape? ala..yg game kat fb 2..cuba search kt facebook "FarmVille" and go to app :) 

best sesangat game 2..walaupun game lama..tapi wan suka..bleh tanam2 sayur dan menternak haiwan..hehe..mcm btul!!

ok..back to topic yg sebenar..cara yang terbaik mengurangkan atau mengelakkan bibir kering adalah menggunakan "VASELINE"..

kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang produk ni sila klik "SINI"

jom ramai2 kita cuba produk ni..wan sendiri mengalami masalah bibir kering..huhu..
ingatkn perempuan je..rupanye lelaki pun sama jgak. haisshh ~

actually, wan dapat cadangan ni dari cik amal...kita org bual2 kt twitter..dan dia mencadangkan wan menggunakan vaseline ni.. :)

thanks cik amal!! klau korang nak follow cik amal kat twitter klik "SINI"

sila layan gambar2 kat bawa ni sebagai bukti yang cik amal  mmang terbaik! bnyk yang dia tahu..hehe

bukti dia..hehe :P

cik amal turut memberi petua org lama ^^ 

ok..thanks guys sudi baca ! :)

korang da cuba ? jom cuba produk ni! pastikan produk yang asli! :)

sekian

Saturday, February 18, 2012

Syarikat Pembuat Anak Patung Seks Di China

CREDIT TO MYNEWSHUB.MY 
Tahukah anda antara syarikat yang paling cepat mencatatkan keuntungan dan berkembang di China adalah syarikat pembuat anak patung seks?
Mungkin ia kedengaran seperti satu fakta yang karut, tetapi itulah hakikatnya.
Permintaan ‘melampau-lampau’ daripada penggemar alat permainan ini dari seluruh dunia telah membuatkan syarikat Ningbo Yamei yang terletak di wilayah Zhejiang mencatat keuntungan dan prestasi luar biasa di negara komunis tersebut.
Syarikat itu baru memulakan perniagaaan kira-kira tiga tahun lalu dengan menghasilkan sejenis anak patung seks.
Disebabkan permintaan yang terlalu tinggi, syarikat itu telah mereka bentuk 13 jenis anak patung lagi untuk memenuhi ‘citarasa penggunanya’.
Dari hanya sebuah syarikat kecil, kini Ningbo Yamei berjaya menjual lebih 50,000 anak patung seks tahun lepas.
Purata harga anak patung ini ialah kira-kira RM57 sebuah.
Kira-kira 15 peratus daripada produk mereka dieksport ke luar negara seperti Jepun, Korea dan Turki.
Ternyata manusia semakin gila dan obses dengan seks sehinggakan anak patung pun boleh jadi alat pemuas hawa nafsu.
Yang pasti, selagi manusia semakin ‘gila’ dengan perbuatan tersebut, syarikat seperti Ningbo Yamei akan terus ‘gila’ mencatatkan keuntungan!
Apa nak jadilah….. – Oleh SYAHRIL A. KADIR (mynewshub.my)

Thursday, February 16, 2012

Bunuh Diri Kerana Bosan !

SENYUM SIKIT..WAN NAK SNAP GAMBAR PARA PEMBACA..1..2...3... =) DONE! TAHUN DEPAN BARU PICTURE KORANG SIAP.. =.="


hye semua? anda bosan? nak tahu tips hilangkan bosan? beri masa untuk wan ceritakan kat korang cara menghilangkan bosan ni..bosan ni bahaya..silap hari bulan bleh bunuh diri..sbb bosan duk umah sorang2..hahaha..sobsob ok.. >.<


Salah satu cara menghilangkan bosan adalah dengan membaca "AL-QURAN" . . selain itu cara menghilangkn bosan adalah dengan "MEMBACA" . . bukan membaca tips2 kecantikan..tapi membaca maksud2 ayat "AL-QURAN"...


menghilangkn bosan sambil dapat pahala ! :) korang nak kan dapat pahala? siapa la yang tak nk 2 memang rugi.. =.="


kalau korang tak nak pahala... ada cara lainnya plak.. tapi rugi lorrhh..tk dapat pahala..


CARA MENGHILANGKAN BOSAN :-


1.LOMPAT ATAS KATIL SAMPAI PENGSAN..


2.NYANYI SORANG2 SAMPAI TEKAK BERDARAH..


3.LAYAN TWITTER + FACEBOOK SAMPAI LEBAM..


dan ada satu cara paling mujarab sejak turun temurun! korang nak tahu apa??


*TIDUR* >.< hahaha!! cuba korang tidur? knfm tak bosan kn? hehe..


SEKIAN DAN TERIMA KASIH..thanks kerana sudi membaca tips2 hilangkn bosan.. :) jangan bunuh diri sudah.. 

Wednesday, February 15, 2012

NAMA PANGGILAN UNTUK TERSAYANG

CREDIT TO PACIK GOOGLE+

HYE SMUA? hari lambat nk update..harap maklum je la..wan lambat bangun..huhu.. wan nk cite tentang nama2 panggilan untuk tersayang ngan korang semua.. ini bagi wan ok..klau korang lain kowt.. =) mna bleh sma..lalalalala ^^

kalau org couple selalunye guna nama panggilan ape? wan pum tak tahu..mcm2 ade..huhuhuu...

antaranya : HUBBY , HONEY , SAYANG , CYUNK , MAMA , PAPA ...

ok 2 je yang wan tahu.. yang lain korang cari sendiri ea.. =) hehe..

ok la..2 jee...selamat bercuti semua *tetiba* >.<

Tuesday, February 14, 2012

Budak Kecil Da Pandai Menggatal ! [18sx]

PIC AND STORY CREDIT TO FACEBOOK

PELIHARALAH ANAK ANAK KITA SEMUA SAHABAT SEKALIAN :

Kita yang mencorakkan mereka.. Kawal mereka.. Jauhi dari mereka hiburan yang melampau.. Kita yang BERDOSA sekalian jadi begini..

Sabda Nabi SAW :

" Didiklah anakmu dengan 3 perkara-cintakan Nabi SAW, kasih kepada ahli keluarganya dan membaca al-Qur'an". 

Nabi juga berpesan : 

" Setiap anak yang dilahirkan dalam keadaan fitrah(Islam), maka kedua orang tuanya yang meYahudikannya, atau meNasranikannya atau meMajusikannya".

KITA PEMUDA PEMUDI ISLAM...
KITA UMAT ISLAM PEDULI...


I want to be with you until the sun falls from the sky ♥

CREDIT TO PACIK GOOGLE
ENTRY JIWANG TAPI TAK JIWANG PUMM

*BUDAK YANG BELUM AQIL-BALIQH D LARANG BACA!!*

Assalamaulaikum semua? :) korang apa khbar ? sebelum korang baca entry ni sila sediakan bekas untuk kurang "muntah".. haha

................................................................................

entry khas buat "dia"

.................................................................................

hye dear?? rindu ngan wan tak? rindu leteww kn? ecececehh.. tak nak ngaku plak kn? :P gigit karangg... ngaaauummm.. :P haha!

tak lama lagi wan dan dia nk hangout sama2.. ^^

terase nervous dan takut jgak..harap2 semua berjalan lancar kn.. :')

alaahaaaiii..terase benar2 rindu ngan dia plak! huhu.. cepat la masa berlalu! cpt! cpt! wan nk jumpa syg!! *rmainye jeles*

nnti kita hangout sama2..kita beli cincin nikah sekali ea syg..
kita beli cincin berlian sekali..bru syoook!! *lambai2 tangn*

ok la..2 je yg wan nak katakn..tk ley lebih2 nnti ramai yg jeles tahap gaban kt luar sana :P
haha..

......................................................................

Sekian dan Terima Kasih

......................................................................




Wordless Wednesday #8 : SPM result set to be released on March 22

CREDIT TO BLOG KAMAL

Monday, February 13, 2012

Assalamualaikum ?

PIC NI TAK DE KAITAN DENGAN ENTRY.
Assalamualikum semua? ape khbr? sihat? hope sihat..hehe ^^ wan saje nk buat new entry untuk hari ni..kn wan da janji..wan nk update setiap hari..klau boleh nk beriban2 entry dlm masa sehari..haha klau bleh..klau tk bleh tak ape.. ;)

macam blog retis la katakn..haha 

koraannnggg ok taaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk ??? mcam tak ok je..pegi makan!! wan tahu korang laparkn? sbb 2 mata layu semacam je..haha *peace >.<

ok..sekian entry untuk kali ni..papai ! <3


Sunday, February 12, 2012

Whitney Houston's death looms over Grammys


LOS ANGELES (Reuters) - As little as 24 hours ago, all ears at Sunday's Grammy Awards were expected to tune-in to the sound of soul singer Adele, who was predicted to be the top winner on music's big night.
Then Whitney Houston died.
Houston's unexplained death in a Beverly Hills hotel room on the eve of the industry's top honors shocked the music world, and Grammy organizers have changed Sunday's program to honor the singer who sold hundreds of millions of records and enjoyed hits like "I will Always Love You" and "I Wanna Dance with Somebody."
Actress and singer Jennifer Hudson, who won an Oscar for her role in movie musical "Dreamgirls," will perform a medley of songs in tribute to Houston.
"We will do something appropriate tomorrow, and nothing could be more appropriate than having Jennifer Hudson sing on stage for Whitney," Neil Portnow, president of the Recording Academy that gives out the Grammys, said on Saturday night at a pre-Grammy party hosted by music producer Clive Davis.
The cause of Houston's death is pending an autopsy and coroner's report, but the music industry's top stars from newcomers like Katy Perry, Rihanna and Adele to veterans like Bruce Springsteen and the Beach Boys will be on hand at the Grammys to remember Houston's life and music.
Grammy organizers give out awards in more than 75 categories and several early winners gave a nod to Houston in acceptance speeches. Singer Melanie Fiona, who won with Cee Lo Green for traditional R&B performance for "Fool For You" said she was inspired by Houston.
"Whitney Houston, I would not be standing up here if not for you," Fiona said.
WINEHOUSE IN THE HOUSE
Perhaps the most poignant moment came when Mitch and Janis Winehouse, parents of late singerAmy Winehouse who died of excessive drinking in 2011, accepted the award for best pop duo or group performance - Amy and Tony Bennett - "Body and Soul."
"Long live Whitney Houston. Long live Amy Winehouse and long live Etta James," adding in the "At Last" singer who died earlier this year. "There's a beautiful girl band up there."
Country singer Taylor Swift picked up two awards for her song "Mean," about an old boyfriend who wronged her, and Foo Fighters picked up three Grammys in rock categories.
Adele claimed her first Grammy of the night for best pop vocal album with "21." Adele and "21," with chart-topping songs like "Rolling in the Deep," have been nominated for six Grammys, including album of the year and record of the year.
She is second in nominations only to rapper Kanye West, who received seven nods. But West was shut out of the top categories, paving the way for Adele to be the night's big winner - or surprise loser if she fails to overcome stiff competition.
In the category of best album, Adele with "21" faces rockers Foo Fighters for their hit "Wasting Light," Lady Gaga with "Born This Way," Bruno Mars and his "Doo-Wops & Hooligans," and pop star Rihanna with "Loud."
Adele also figures prominently among nominees for record of the year where "Rolling in the Deep" squares off against rockers Bon Iver and "Holocene," Bruno Mars for "Grenade," Mumford & Sons with "The Cave," and Katy Perry for "Firework."
British singer Adele will perform in front of a live audience for the first time since vocal cord surgery late last year, and fans will want to hear if her voice is back to its sultry, soulful best.
For the first time Grammy organizers have planned a performance that spotlights dance and electronica sounds that have become increasingly popular in the past decade, moving the nightclubs and rave parties into mainstream music.
(Reporting By Bob Tourtellotte; Editing by Stacey Joyce)

You're the only fish in the sea for me

CREDIT TO GOOGLE
update! update! jgn tk update! kali ni wan yakin dan sangat2 yakin..tk de da labah2 nk bersarang kat blog wan ni..ea la..setiap hari wan datang mengUPDATE blog wan ni.. :)

biar blog kita ni tak cantik..asalkan rajin mengUPDATE :) mungkin ada yang tak suka dengan cara penulisan kita..tapi wan tak kesah pum semua 2..blog wan..cara wan..blog korang..cara korang..deal  right? :)

tajuk 2 kelakar kn.. haha.. :) wan ambil tajuk 2 dari pic 2.. biar sama TAJUK ENTRY + GAMBAR ENTRY baru la org suka nk bace..hehe.. :') bukan wan sengaje sebenarnye..kebetulan..hoho.. =P 

entry ni khas utk "CAPITAL H" :) muahhxx! muahhxx!! love u so muccchhhh!! suke leteww.. :P hehe.. msti time ni dia da tido.. :)
haisshh..windu dia plak tetiba..huhuuuu

wan tak dapat tdo la..cuz, wan baru je bangun..huhu... ok la...tk de idea da..da mlm buta..kakakak :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers