Thursday, March 29, 2012

Photography Group : The 3rdEYE Crew

Assalamualaikum semua? kat entry ni aku ingin memperkenalkan photography group iaitu 
The 3rdEYE Crew untuk maklumat lebih lanjut..sila klik "SINI"

tetiba jew wan boleh terJOIN group ni..actually, ada cerita di sebalik tabir..kenapa wan boleh terJOIN group   photography ni..

Pada suatu hari..di sudut bangunan wan berdiri menanti seseorg sambil membelek-belek camera wan NIKON D31000..ceh! da macam cite budak-budak 2tahun. hehe.. okay.. time 2 wan pegi bandar sorang-sorang je. wan gantung kat leher wan camera NIKON D31000.. tetiba jew. 3org mamat datang kearah wan..smua mamat 2 ada camera nikon jgak..tapi nikon yang lebih power!!! jealous sangat-sangat wan time 2.. 

salah seorang mamat 2 bertanya kat wan "sorang-sorang jak ka? atau dengan kumpulan?" dalam hati wan "eh! tetiba plak mamat ni..da la tk de salam"..wan kata jew la..yang wan sorang-sorang jew. tak de group or kawan-kawan. dorang terus ajak wan pegi ke Padang Merdeka, Sandakan, Sabah. dalam hati wan masih tertanya-tanya. nak ikut ke tak? -.-" confiusss! dorang kata. petang ni dorang ade event berphoto shoot kat Taman Rimba, Sandakan. pada pukul 3ptg *mcm tak caye jew..ade org ajak pegi event photo shoot. first time! hahaha

 kita skip cite ni.. ok! jam wan menunjukkan pukul 3ptg. wan pun on the way. pegi lokasi pengambaran 2. wan sampai jew. wan tengok ramai org! fuyoo! semua yang da pro dalam bidang-bidang photography. camera pun semua yang besar-besar. jealous sekali lagi. -.-" huhuuu. wan datang je. smua tengok wan! sobsob. malunye *merah muka* :3 please! jangan tengok wan! hahaha. wan buat muka tak malu jew. yang paling penting senyum :)

klik untuk perbesarkan gambar
Tadaaa!! :D cari la wan kat dalam pic ni kalau korang dapat :P hehe.. 

tema event time ni : "GADIS SONGKET"

ce korang tengok perempuan yang berbaju songket d bahagian depan. itulah model untuk event ni. tapi model-model ni pun baru first time join event. nampak sangat mereka agak kekok berpozing. hampeehh. hehe.. kalau nak jadi model 2. rajin-rajin la tengok America's Next Top Model kat channel 711. konfom korang boleh jadi pro dalam bidang modeling bila tengok rancangan ni. hehe.

tapi memang time ni. wan banyak belajar ilmu baru dalam bidang photography ni. actually, kalau nak join group ni adalah percuma! tiada bayaran langsung! kalau tak de camera pun tak pe. dorang boleh pinjamkan. seyes! wan tak tipu ^_^ yang penting sekali ada minat! dorang ada buat event setiap hari Ahad. sape-sape nak jadi model pun boleh. tiada bayaran langsung!

Kalau korang berminat join group ni. sila klik "SINI"

ok! thanks guys sudi baca entry ni.. sekian

Tuesday, March 20, 2012

21 March 2011 : Result SPM2011


Assalamualaikum semua kawan2 ku yang tercinta ! <3 

terasa debaran semakin dekat dengan wan..masa semakin pantas mengejar kita..apa pun tak boleh.. =.=" hahaha! hari ni merupakan hari di mana result SPM 2011 keluar! keluar!! result SPM 2011 boleh d tahu melalui SMS atau terus pergi ke sekolah pada pukul 10PAGI ini..

Soalan 1 : macam mana perasaan anda skrg ?
Jawapan : hmmm..saya rasa sedikit nervous + takut + seram..tapi rasanya..saya masih boleh kawal perasaan ni..saya harap..smuanya berjalan lancar.. ^^


Soalan 2 : berapa A+ target spm anda ? 
Jawapan : sudah tentu saya target 10A+.. dan saya akan redha dengan apapun keputusan yang akan saya dapat..saya tak akan sedih2..mungkin ada hikmah kita dapat result mcm 2.. ^.^V

Soalan 3 : Ke mana Anda akan pergi selepas dapat result SPM ?
Jawapan : itu saya belum pasti.. tpi insya'Allah saya akan sambung study..selagi boleh sambung.. :) 

ok..sekian dan terima kasih..kerana sudi bersoal jawap dengan wan.. ^^
thanks sudi baca entry wan !

Monday, March 19, 2012

Sehari Sebelum Result SPM 2011 Keluar


Assalamualaikum semua?? 
semangat rasanya wan nak update blog pepagi ni.. ^^
maklum jew la..tengok tajuk entry ni pun konfom korang da tahu..huhay !! kalau korang tak tahu knpa wan semangat pepagi buta ni..korang buat muka blurrr je k.. asalkan layan cerita wan ni.. hahahaha..

NERVOUS + TAKUT

semakin bertambah dalam diri wan.. esok!?? esok ke?? yups! esok result SPM 2011 keluar.. OHMY!! nervous + takut sangat2!! chill la wan.. ;) wan kan da biasa ambil2 result ni.. *saje tenangkan diri sendiri*
dalam hati rasa nak tercabut je nyawa..sobsob :') percepatkan la masa!! please3x :) da tak sabar nak tengok result aku! huhuhuhu.. jangan buat aku tertanya2!! hehehe

GOOD LUCK TEAM SPM 2011 !! <3

korang kena ingat! korang kena redha dengan keputusan yang akan keluar ni.. redha dengan hati yang terbuka.. yang dapat keputusan cemerlang jangan duk happy tapi tak bersyukur :'P *terase ke??
bila kita da berjaya..dan mencapai matlamat 2..bersyukurlah pada yang maha berkuasa..iaitu ALLAH S.W.T kerana memberi korang rezeki untuk berjaya. tanpanya belum pasti korang boleh berjaya..huhu,, :D

JANGAN BERSEDIH

Redha! redha dan terima seadanya result SPM 2! tak ea nk bising2..hehe.. all the best guys! jangan sedih2 k.. da macam kena tinggalkan suami..hahaha..teruskan berdoa..jangan pernah berhenti..nescaya ALLAH S.W.T pasti akan memberi rezeki kepadaMU kelak ;)

2 je..terima kasih sudi baca :D

Andai Ini Dugaan Bagiku

TALI PINGGANG KESELAMATAN PALING PENTING DAN WAJIB D PAKAI <3

ASSALAMUALAIKUM SEMUA?

Da seminggu rasanya wan berpisah dengan kekasih hati wan.. :') terasa sedih rasanya hati ini..yang ditinggalkan tanpa sebarang rasa kasian.. 

Wan tak mampu nak berkata apa lagi..semua da berlalu.. semua tinggal kenangan antara wan dan dia.. andai bisa wan undurkan masa ini.. wan akan cuba memahami dia.. memahami dia dengan penuh perasaan..huhu..

wan rasa ini dugaan yang betul2 menggugat semangat wan untuk terus hidup.. sedih dan sayu rasanya.. tapi apakan daya..semua da berlaku.. nasi da menjadi bubur.. :')
......................................................................................................

SUARA HATI WAN :

Sudah! sudah wan!! lupakan dia.. >.< dia da tinggalkan kau wan!! tak perlu nak dikenang semua cerita yang da lepas.. mungkin wan dan dia tak de jodoh!! wan kena redha..dan terima ini sebagai dugaan hidup wan..

teruskan hidup wan! teruskan!! jangan pernah berputus asa..yakin la suatu masa nanti..pasti ada yang ingin bersama wan selamanya..mungkin bukan esok..mungkin bukan minggu depan.. mungkin ketika wan berumur 20tahun..yakin! wan kena yakin!!

...................................................................................................... 

huhuhuu.. baiklah suara hati wan da berkata macam 2.. :') wan tak akan kenang benda yang lepas..mohon semuanya berjalan lancar d masa depan wan!! :')

Sayang??? kau akan kekal dalam ingatanku </3 dan thank u for the broken heart :P


SELAMAT TINGGAL !! ^^

Saturday, March 17, 2012

Saya Makan Strawberry

Assalamualaikum semua?? mohon bersabar wahai penduduk bumi strawberry..hahaha
wan akan bagi korang strawberry ni.. tapi wan bagi tengok je!! wakakaka.. :P jangan marah..

strawberry ni wan beli kat kundasang, Sabah :) sejuk beb kat sana!! mcm kat luar negara la plak..huhu

habis cerita..jom layan pic kat bawa ni..
l
l
l
V
V

Pic ni wan snap sendiri!! :)

Dari Sarawak Ke Sabah Melintasi Brunei

ASSALAMUALAIKUM SEMUA?? 

nampaknya blog wan da penuh dengan sarang labah2..haha.. da lama wan tak update blog ni..da usang..tak de sape2 da sudi berkunjung ke blog ni.. :')

wan hilang mood berblogging setelah kembali ke tanah air.. :) faham2 jew la ea..penat + sedih *penat jalan..sedih putus cinta kat sarawak* hahahaha..
dan macam2 lagi dugaan..memerlukan kesabaran..kalau tak..huhu.. 

berbalik pada tajuk entry wan kat atas 2..wan da punya pasport MALAYSIA!! sah!! korang hadoo?? tak de kan..hehe..pasport ni sah selama dua tahun jew.. lepas 2 kalau nak sambung semula pun bleh jgak..tepi kena kuarkan duit la jwapnya..

layan gambar kat bawa ni.. :)
l
l
l
V
V

PASPORT INI SAH DIGUNAKAN UNTUK SEMUA NEGARA KECUALI ISRAEL!


amboi3x!! baru sekali jalan2 da penuh dengan COP! macam maen2 cop2..hahaha..
faham2 jew la ea..nak masuk brunei bukannye senang..kena limpas banyak check point! setiap check point 2 kena cop..so..korang kira brapa cop kat atas 2??? mcm 2 la check point yang wan kena limpas dari 

SARAWAK > BRUNEI > SABAH ^^

semasa wan kat brunei 2..line celcom tak de da..da tukar pegi line yang lain plak..hahaha!!

tudia line kat brunei "DSTCom" pelik je nama line 2 kan..haha.. *phone mahal 2..hahaha*


wan syok2 mcg dalam keta 2..tetiba line bertukar..wan try hantar 1mcg..pastu wan check kredit..

Ohmmyy!! mahalnye.. dari RM8 > RM7.. 1mcg = RM1.. cekek darah ar kalau mcm 2..huhuhu

wan terpaksa stop mcg2 ni..huhu..klau tak..8mcg da habis RM8.. =.="


SILA FAHAMI APA MAKSUD PAPAN KENYATAAN NI.. =.="


WAN NAK KETA NI JEW.. JAUHHH!! SIAN KETA NI..MESTI PENAT..BERIBU2 KILOMETER DARI SARAWAK KE BRUNEI..DARI BRUNEI KE SARAWAK JAP..PASTU SARAWAK PEGI SABAH.. nasib keta ni tahan! klau tak..mampus laahh..huhuhu


terima kasih atas bantuan GPS keta 2!! kalau tak! da konfom wan dan abg ipar wan sesat kat brunei!! bhahahaha!!

ok..2 je cite wan..banyak lagi wan nak cite ni..huhuhu.. :P


Wednesday, March 7, 2012

SINGLE


Assalamualaikum guys? da lama wan tak update blog wan ni.. ^_^
rindunya nak berblogging ! ade sape2 rindu wan tak?? mesti ramai yang rindu dengan wan kan? *perasan jap

seyes !! wan rindu nk Blogwalking!! nk buat entry banyak2 smpai 10sehari! ^_^

tapi buat masa ni tak dapat nk buat mcm 2..maklum la..wan masih lagi kat Bintulu, Sarawak.

wan cuma nk gtau..klau korang tak tanya pun wan still nk bagi tau! wan single.. :'( :'(

it's ok,..smua 2 dugaan ^_^

tanggal 10 march 2012 ni wan pegi brunei! ^_^ yahoo!! happy sesangat! tak sabar !!

tanggal 11 march 2012 baru balik sabah..
balik sabah..tapi masih kat kota kinabalu..tak balik umah lagi..huhu..umah wan kat sandakan.. :')

kat K.K nk jumpa kwn2!! ^_^ ramai yang menanti kepulangan wan kat k.k..
tapi wan tahu..korang menanti sbb nak ole2 kn?? *angkat2 kening..

wan belikan korang kek lapis jew! ^_^

sape yang da follow wan..nanti wan follow balik ea.. ^_^

kepada semua peserta contest..nampaknye wan tk dapat nk update dan bagi tahu pemenang contest tersebut pada tarikh yang wan tetapkan.. :'( sorry guys! tapi jangan risau k..! yang da join 2 tetap dalam list! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers