Friday, April 27, 2012

Aku Sayang Budak Ni !

Assalamualaikum and hye smua?? ^^ subuh2 buta aku da start update blog..hehe..faham2 jew la.. semalam aku tertido awal. smpai aku tak terREPLAY mcg "dia" >.< sory dear..huhuhu.. *haiyakk!! da kuar topic plak kan.. hahahaa!!

ok..back to the topic! :) aku sayang budak ni..sayang sangat2!! korang faham? aku ulang sekali lagi SANGAT2!! :D hanya tuhan yang tahu..betapa geramnye aku tengok dia ni! rase nk cubit2 jew pipi budak ni.. *mak dia tk nk sape2 cubit pipi dia..huhu..

ok layan picture kat bawa ni... :)
aku dan dia
Opocot! tergulik nangka burok.. >.< hahaha!! yang baju merah 2 lebih cute dari budak baju pink 2 kn? *fakta atau auta? rasanya auta...hahahaha.. ok.. mmang budak baju pink 2 cute! cute + comey + tomey sangat2!! geram doe! 

tak habis2 aku geram kan.. sukahatimakbapamertuaabgakula nak geram sebanyak mne..kan? trolololo.. hahahhaa. *sorry..aku tak hbis nk gelak doe..huhuhu.. 

actually, anak buah aku ni tinggal kat rumah mak aku..mak dan ayah dia kat "SARAWAK" >.< dia plak kat sabah..siannye..kecik2 da kena tinggal jauh.. tima aku kecik2 duludulu.. tak pernah kowt aku d tinggalkn sejauh 2.. :P dari dulu sampai sekarang aku duk ngan mak jew.. *aku memang anak mak..anak manje..

bagi anak yang bongsu 2..mesti kebanyakanNya mcm aku. duk dengan mak jew. tk bleh d pisahkn..klau d pisahkn rindu..serindu..rindunyaaa la jwbnya.. >.< *mcm lagu la plak kan? haiyaaakkk =.="

Nur Ainul Mardiah
wowww! meletop! :D sya suka gambar ni..aku tak suruh dia pozing mcm 2..dia buat jew.. kecik2 da ade bakat menjadi seorg model! aku syg dia!! aku syg sngt2!! :D korang jgn pandang rendah kat dia..dia mmang  pndai pozing..serius aku ckp.. >.<

ok 2 jew..cerita aku untuk pagi ini..

~ sekian ~

Hari Terakhir Aku Bekerja Di BaLin Roof Garden, Sandakan Sabah

Ya Ampunn!!! burok bebenor muka aku >.< *sila jangan tenung muka aku lama2..nnti korang kena rasuk..hahaha
Hye dan Assalamualaikum semua? ^^ aku harap korang sihat2 d samping orang yang tersayang.. hehe.. entry kali ni aku nak kenalkan korang dengan kawan2 aku time kerja.. 

nampak semua macam ganas kan..?? tpi sebenarnye tak..mereka semua ni baik2.. kelakar gila nk mampus! >.< hahahaha! bleh d katakan smua sporting :D *aku tabeq dengan mreka semua ni..patut la nmpk muda jew semuanya..sbb mereka ni happy go lucky time kerja.. Ok stop! nnti aku merepek yang bukan2 plak..

aku nak kenalkan korang dengan kawan2 aku ni yg gojes lagi menawan..hahahha!! aku kenalkan 1 by 1.. :) nak start dari mne dlu? >.< huhu.. start dari depan sebelah kanan k..

nama dia Azlan.. aku panggil dia "Abg Lan" sebelah dia plak Laila..sebelah laila "adk LADY GAGA a.k.a AKU" *muka + rambut aku kena tepung 2..dorang yang kenakan.. >.< sebelah aku yang berbaju hitam 2 "Pang" dia merupakan ketua bagi kami.. tapi mmang dia kuat gelak..klau dia gelak memang satu hotel dengar kowt..hahaha! dan yang paling hujung 2 Dina..merupakan pekerja baru. dia pengganti aku actually ;) dia pun ok jgak. biarpun aku baru kenal dengan dia 3 hari. aku dan dia da macam BFF..serius! aku happy jumpa org mcm dia ni..

eh! ada sorang girl lagi yang aku lupa nak kenalkan.. iaitu "AMY" ! :D yang paling hujung sebelah kiri pada pandangan korang :) dia ni artis tempat aku kerja..hahahha!! dia pun kawan aku gelak jgak.. huhu.. :P

ok skrg bahagian atas plak..kita start dari sebelah kiri.. ooops! aku lupa nama dia ni..maklum la..dia seorg jew dari bahagian "reception".. >.< seyes aku tak kenal..sorry..tapi dia handsome..and masih single kowt..ada sape2 berminat? muehehe :P *aku promote dia kat sini..mampus la aku klau dia tahu..bhahahaha

yang kat tengah2 bahagian atas 2 "ZALI"..umur dia pun 18 jgak..sma macam aku.. :') tapi dia  bahagian kitchen..teror memasak plak 2! seyes aku jealous..huhu.. dan yang last sekali pakai baju bola 2.."ALIF" :D dia ni yang paling banyak membantu aku kt tempat kerja..dari start aku kerja..smpai la tanggal 25 APRIL 2012 : aku last bekerja kt hotel ni.. :') thanks semua!!

aku tak akan lupakan korang..! aku gembira dapat jumpa korang! serius aku ckp! :') setiap gelak ketawa dan gurau kita bersama wan akan simpan dalam ingatan wan.. kenangan manis dan pahit kita kt tempat kerja 2..wan akan ingat.. :') kita kenal sebulan lebih jew..huhu.. :') nanti ada masa..aku lawat korang.. ;)



~ SEKIAN ~


Tuesday, April 24, 2012

Hari Last Bekerja Di Hotel Nak


Assalamualaikum semua? >.< wan baru jew bangun dari tidur..terus semangat nak update blog..maklum jew la. esok hari last wan bekerja kat "HOTEL NAK" ! korang faham?? hari last!! huhuhu.. sedih doe kalau mcm ni. biarpun wan baru bekerja sebulan kat sana. banyak da kenangan yang wan tak boleh lupakan.

bekerja kat "HOTEL NAK" as "WAITER" memang best! semua sporting gila nak mampus!! >.< semua buat kerja dengan enjoy but pro. bila ada pelanggan. kena la jadi pro sikit. bila tak de pelanggan dapat la berbual2 + gelak ketawa. bekerja kat hotel ni jugak penyebab wan dapat ramai kawan baru yang "AWESOME" !

berikut merupakan nama2 kawan baru wan *ceh! ayat skema 2..bhahahaha "LAILA, PANG, AMY, ALIF, NELSON, CLACK, AZLAN, ANGELIE, RAFAEL, ZALI, DINA" Ni antara kawan2 baru wan ;) mcm mna? kau hado?? hahaha! tk de kan..hihi.. saborrrr jeeeewww laaaaa *ayat mucuk dia..hehe 

sedihh!! :'C sebenarnye wan da lama apply kerja kat tempat ni. tapi bulan 3 baru ada respond. huhu. 1 mei wan terpaksa berhenti. sebab 1 mei wan PLKN >.< banyak urusan nak buat! wan last kerja hari ni. wan terpaksa tinggalkn kawan2 baru wan. bye bye semua :') huhu.. *wan lambai kwn2 baru wan. bukan korang :P perasan letew.. ok la guys. 2 jew yang wan nak merepek pepagi buta ni.. >.<

~Sekian~

Thursday, April 19, 2012

Kegembiraan menanti buat mereka yang selalu bersabar

ehsan pacik google
hye semua? apa khbar? sihat? hope sihat la ea.. semakin hari..semakin pelik tapi benar je tajuk entry wan. hahaha! korang layan jew la ea. jangan cakap banyak2 nanti hilang idea d bawa angin.. :P

tajuk entry wan kali ni "kegembiraan menanti buat mereka yang selalu bersabar"..! yang selalu bersabar mesti nak baca.. yang tak selalu bersabar malas nk baca entry ni.. #silaTERASE *mcm kat twitter ada hastag.. :P

sebelum wan cerita lebih lanjut. wan nak tanya. siapa sini yang selalu bersabar? penyabar? kalau korang tergolong dalam golongan penyabar dan sentiasa bersabar.. wan ucapakan Tahniah ! Tahniah buat korang! wan cakap tahniah..sebab..bukan senang nak jadi seorg yang penyabar dan sentiasa bersabar. huhu. wan nak jadi penyabar dan sentiasa bersabar ni pun perlukan masa tau.

bagi wan bukan "senang" nk jadi penyabar. tak tahu plak kalau pendapat korang..lain org lain pendapat. :P 

dulu wan seorg yang penyabar *seyes wan tak tipu. habis jew sekolah. wan da tak de sifat penyabar 2. enta hilang kemana. kalau wan nak sesuatu 2. wan nk masa 2 jugak. sobsob. kawan2 wan tahu la mcm mna wan. huhu. tapi wan baik. ;D  wan tak suka marah sape2. wan kuat nanges. *amboi! korang jangan gtau sape2 tau. .secret antara wan ngan korang ;) lelaki kuat nanges tak awesome.huhu :C sedih!! wan terlalu banyak air mata sebab 2 kowt wan kuat nanges. 

sebenarnye..sebenarnyeeeee.. wan da jadi seorg yang penyabar da :D bersabar la wahai hati..sesungguhnya kegembiraan buat mu menanti d masa hadapan. aminn.. <3

memang betul la "FACT" 2.. :) kegembiraan menanti buat mereka yang selalu bersabar :) kalau korang tak caye. cuba tanamkan sifat penyabar 2. jom ramai2 buat kempen. bersabar itu penting ! <3



~SEKIAN TERIMA KASIH ^^ ~

Tuesday, April 17, 2012

Cinta Ibarat Api

Hiasan Entry
hye semua? *ayat kanak2 ribena.. wan ingin membicarakan tentang cinta plak malam2 buta ni.. *buta kew malam  ni? lalalala ~  bagi wan cinta itu ibarat api..kalau kita tersilap langkah boleh terbakar kita d buatnya..sebab itu sebaiknya.. kalau bercinta jangan terlalu mengharap *c dia yang cakap mcm 2.. 

mulai dari saat ni. wan tak akan berharap lebih2 da pada cinta. jauh lagi perjalanan wan. wan masih muda. *perasan jap.. masa depan lebih penting dari dunia percintaan ni. kalau masa depan da tak cerah. sape la nk kat kitew kan?

maklum jew la zaman moden..smua nk yang kaya2..untuk masa depan yang cerah bgi anak2 katanya..eh! wan da terkeluar topik plak kan..wan nk cite pasal cinta lorrhh..

wan pun baru lagi dalam dunia cinta2 ni *ni wan typo.. wan da rasa semua api2 cinta 2..semakin d syg..semakin membara cinta 2..huhuhu.. namun akhirnya wan yang menderita d tinggalkan.. :') never mind i will find someone like you ;)

buat adak2 yang masih belum lepas SPM 2..baik focus study dlu ea.. jangan pening2kan kepala dengan couple2 ni..kalau nak couple 2..kena bagi kometmin..bhahahahha.. *sory aku tergelak! aku duk menyampah ckp pasal cinta sebenarnya..! da macam blog cinta2 plak daaa >.<

okay sekian! lepas ni tajuk entry lain plak.. :') tak mau ade kaitan dengan cinta2 2 plak ea..


Tarikh penting ==> 1 mei 2012 / next entry ;)

Friday, April 13, 2012

Bila Cinta Tak DiHargai

sekadar hiasan
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua? :) wan harap korang sihat2 semuanya ea.. yang tak sihat. cepat2 la pegi hospital yang berdekatan. :')


back to the topic! wan ingin bercerita pasal cinta. aduss! tk habis2 pasal cintakan.. *gelak dalam hati.. masing2 ada cara buat entry! layan jew la ea. kali ni wan nak cerita pasal cinta. berdasarkan novel yang telah anda kaji. eh! salah ~


berdasarkan tajuk entry wan kali ni "Bila Cinta Tak Dihargai". macam2 la yang akan berlaku. *tiada cinta kita pun boleh bahagia. salah satu yang akan berlaku. kesedihan dan kesunyiaan mulai terasa dalam diri seseorg 2 bila cintanya tak dihargai. ini berdasarkan pengalaman wan sendiri. *lain org, lain kowt perasaan nya..muehehe


seperti yang wan post kat facebook. cinta memerlukan baja dan air setiap hari umpama pokok bunga rose. kalau kita dapat berikan baja dan air setiap hari. insya'Allah kekal la cinta tersebut..seandainya tidak dapat memenuhi kesemua itu. berpisah la jawapnya ~


cinta memerlukan penghargaan. agar cinta sentiasa mekar dan bertmbh :') namun. bukan semua manusia di dunia ni mengerti apa maksud "cinta" yang sebenar..bukan sebab tak matang. mungkin ada sebab yang lain. ataupun org 2 buat2 tak tahu apa maksud "cinta"..


tak perlu kita mempertahankan cinta kepada seseorg 2 kalau org 2 tak cinta kepada kita.. *Syok sendiri letew. 


seandainya wan bercinta sekali lagi d suatu masa nanti. wan akan hargai cinta dan berikan cinta kepadaNya sebaik yang mungkin. *sorry to say tak minat cinta monyet bin monkey.. tapi lama lagi kowt..sebab wan nak focus study ! study ! study ! :) masa depan lebih penting dari bercinta..kekeke..


kepada adk2 yang tak bercinta dan masih bersekolah.. ada baiknya jangan pernah mencuba untuk merasa cinta tersebut. sesungguhnya cinta boleh memusnahkan hidup seseorg *not me.lalala ~




~~~~SEKIAN~~~

Thursday, April 12, 2012

Adele - Set Fire To The Rain Lyrics

I let it fall, my heart,
And as it fell you rose claim it.
It was dark and I was over,
Until you kissed my lips and you saved me.
My hands they're strong, but my knees were far too weak,
To stand in your arms without falling to your feet,
But there's a side to you that I never knew, never knew.
All the things you say that were never true, never true,
And the games you play, you would always win, always win.

Chorus:
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Let it burn while I cry,
Cause I heard it screaming out your name, your name!

When I lay with you I could stay there,
Close my eyes, feel you're here forever,
You and me together, nothing is better!
Cause there's a side to you that I never, never knew,
All the things you say they were never true, never true,
And the games you play, you would always win, always win.

Chorus:
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Let it burn while I cry,
Cause I heard it screaming out your name, your name!
I set fire to the rain
And I feel lost into the flames
When I felt something die,
Cause I knew that that was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you pawned must be waiting for you.
Even now when we're already over 
I can't help myself from looking for you.

Chorus:
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touch your face,
Let it burn while I cry,
Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain,
And I feel lost into the flames
When I felt something die
Cause I knew that was the last time
The last time, oh, oh!

3K : Kecewa Kali Kedua


Assalamualaikum dan selamat pagi/petang/malam semua? 
hari ni wan terbuka hati untuk berkongsi cerita wan yang agak sedih tapi sebenarnya funny.. hahaha..
korang labelkan sendiri la cerita ni macam mana.. 

ok kita start! hmm.. sebelum ni wan ada couple dengan someone..wan couple dengan dia ni start bulan 12/2011..da kira lama la..masuk 4bulan da kowt klau masih brsama time ni..tapi tak bersama pun skrg.. korang boleh tengok entry2 wan yang sebelum ni. bagai orang di lamun cinta tak putus2..haha

namun semua itu adalah mimpi ! wan berharap sangat agar tak berjumpa semula dengan mimpi tersebut.. *merepek jap.. actually pada tarikh wan dan dia couple selama 3bulan..wan dan dia telah pun putus.. sebabnya.. dia bagi tau kat wan. yang dia da ada yang lain. wan tak mampu terima kenyataan 2.. yang paling menyakitkan hati.. dia kata "seminggu sebelum jumpa wan..dia da ada yang lain"

wan terpaksa menerima hakikat.. dan selepas hampir sebulan wan dan dia putus..wan cuba berbaik2 dngn dia semula.. wan nak jadi kawan dia.. :') dan dia pun ok jew.. mcg2..lama2.. couple semula..eh! macam tak caye jew boleh couple smula.. =.=" dia pun ckp dengan wan "yang dia buta menilai..dia single da..dan dia cintakn dan syg wan" *dia yang ckp mcm 2... >.< wan pun semangat dan mekar kembali.. :')

sebelum wan kecewa kali kedua.. ada someone tetiba chat ngan wan kat facebook. tetiba jew dia send "muah/ :* " kat chat 2. wan pun pelik sangat2. tetiba. wan ckp jew la. wan da ade couple.

dia pun tanya. "sape?" wan ckp jew la terus terang. yang wan da couple semula dengan kekasih lama. keesokan harinya. kekasih wan ni da block wan kat FB dan TWITTER. pelik rasanya.

wan dpt mcg "kau da rosakkan hubungan aku dengan lover aku tau tak? kau ni sial la..fuck!"....rupanya, yang chat ngan wan 2 lover dia..hmm.. >.<
sampai ke hari ini wan tak dapat lupakan text dia ni.. 

pandai2 la korang bagi pendapat korang. exlover wan ni mcm mne orgnya.. =.="

~ SEKIAN ~

Wednesday, April 4, 2012

Keputusan Sistem Semakan Penempatan Pelatih PLKN

Assalamualaikum semua? -.-" pepagi da kecoh kat timeline twitter and news feed kt facebook dengan penempatan PLKN ni.. ecehcehceh.. ade la jgak yang happy cuz dapat jauh..wan tk happy pun.. :')


tak best la macam ni.. hehe. wan nak tukar tempat boleh? boleh laaa.! please.. :'D kita nk kat sabah.. tak nak dapat jauh2. sebab mak dan ayah tak dapat melawat kalau jauh ni.. :'(

tapi tak pe. kita nak mencari pengalaman berjauhan dengan keluarga. :) harap2 semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya ! ramai yang tak nak pegi PLKN.. tapi sebenarnya korang kira beruntung tau! ramai lagi yang kat luar sana nak PLKN tapi tak dapat.. bersyukur k! :)

SAYA BANGGA TERPILIH PLKN.. bhahahaha!! xD

sila layan pic ni.. ^_^
Sekian terima kasih. nak pegi mandi.. pastu kuar jalan2 and pegi kerja.. ;D jumpa lagi. kbye. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers