Tuesday, July 31, 2012

Pungutan Pingat Olimpik London 2012

pungutan pingat olimpik london 2012 adalah seperti dalam gambar di bawa.


Wah ! cuba korang tengok sape tempat pertama? =.=" negara china sekarang da banyak maju. setiap sukan2 besar yang diorang join mesti tempat pertama , kedua , ataupun ketiga. huhu. hebat2. tahniah buat atlet2 mereka. Japan pun tak kurang hebatnya jugak. :')

pungutan pingat yang kita nak tahu adalah. pungutan pingat bagi negara kita "MALAYSIA" !
mane2? tak nampak lagi. huhuhu.. tengok pic kat bawa ni.


okay ! =.=" belum dapat pingat lagi. sobsob ! tak pe. teruskan usaha atlet2 malaysia. yakin boleh ! :) kalah menang 2 lain cerita yang penting da usaha. hehe. :)

Jalan Cerita Video Carly Rae Jepsen call me maybe


ish3... kenapa semakin ramai artis orang putih yang semakin popular eh? lagu diorang pun best2. kan best kalau artis malaysia macam diorang ni. maksud wan boleh famous tapi famous dengan lagu2 yang best. hehe. actually, wan minat lagu ni. wan tak minat artis dia. wan minat lagu dia. video dia pun lawak jugak. 

kat video ni menceritakan dia ada suka kat seorang lelaki yang duk berjiran dengan dia. boleh d katakan lelaki 2 crush dia. hari2 dia duk skodeng ape lelaki 2 buat. ada suatu hari 2. lelaki 2 kat luar. so, carly rae jepsen pun mencuba mencari or mendapatkan perhatian lelaki. dia buat2 cuci kereta dengan lagak sexynya. dan akhirnya dia terjatuh dan pengsan. lelaki 2 pun datang ke tempat dia dan cuba menolong. bila carly sedar lelaki 2 da ade dekat dia.

dia nak bagi nmbr kat lelaki 2. tapi tak sangkah plak lelaki 2 adalah seorang gay. huhu. sedihnye. hahaha. ok la. korang layan video official dia. jom layan !


sebelum korang play. stop my mp3 music ok! ;)

macam mana? awesome tak? msti la awesome..hehe..bagi wan tersangat2 awesome! jalan cerita yang menarik pada akhirnya. hahahaha! 

Bestnya Dengar Lagu Raya


Hye semua? wan nak kongsi cerita sedikit dengan korang semua. sedikit jew. tak banyak pun. hehe. actually, wan rase best sangat bila dapat dengar lagu raya.. :) lagi2 d bulan puasa yang baru nak habis minggu pertama. 

tidak dapat d nafikan da rama station radio, kedai, shopping complex, kenderaan awam yang memainkan lagu raya. bertambah la tak sabar nak raya kan. walaupun kita tak sabar nak raya. puasa jangan d tinggalkan. kerana tanpa puasa kita tak akan dapat rasa nikmat hari raya 2. :)

minggu kedua ni merupakan minggu keampunan. banyak2 kan la amal ibadat kita. semoga kita semua memperoleh keberkatan dari Allah S.w.t..insya'allah :)


Monday, July 30, 2012

Cerita Tentang ExCouple Dengan Couple Baru


hye semua? baru wan tahu bagaimana rasanya sakit hati ini bila couple kita cerita tentang excouple dia. terase macam tergugat iman dan kekuatan diri. huhu. dulu wan tak tahu pun macam mana rasanya sakit hati bila kita cerita tentang excouple kita dengan couple kita yang sekarang.

ni belum lagi couple yang sebenar. cuma crush. crush ni plak cerita tentang excouple dia. sedih2. seolah2 couple dia lebih "OK" dari kita kan? kalau wan cakap jew mmang korang tak akan faham. tapi bila korang berada dalam keadaan ni baru korang akan rasa betapa sakitnya hati ini. huhu.

cisss! enta pape jew wan ni kan. wan cuma nak nasihatkan. bila korang bersama or tengah mcg ngan couple korang. korang jangan la sebut pasal excouple korang. kerana ianya sangat menyakitkan. huhu. cerita la pasal yang lain dari topik excouple :) sekian !


Video Gambar Bogel Artis Melayu

Hye semua? petang ni saya nak membuat entry yang agak panas lagi menSTIMkan anda. saya bukan nak saje2 buat entry macam ni. saya cuma rasa agak pelik kenapa blog saya ada traffic "Video Gambar Bogel Artis Melayu?" sedangkan saya tak pernah upload video gambar bogel artis melayu kat blog ni. :') mmang keyword memainkan peranan penting kowt dalam meningkatkan traffic light kat blog. :)

sebagai bukti saya telah print screen search keywords bagi blog saya.
dan sila korang tengok search keyword yang pertama. yang telah saya tanda merah. hahaha! memang agak terasa kesengalannya d situ.


Bagai mana dengan search keywords kat blog korang? jom kongsikan bersama rakan2 blogger anda yang lain. terima kasih ! :)

saya menyalahkan pacik Google.com kerana meletakkan search keywords 2 kat blog saya.. :P

Sunday, July 29, 2012

Gambar Zayn Malik Yang Memalukan

Korang Kenal dengan zayn malik tak? mesti korang da kenal dengan zayn malik kan. alaa. salah seorang penyanyi kumpulan one direction 2. kalau aku cakap banyak pun mesti korang tak kenal jugak kan. hahaha! pic kat bawah ni la zayn malik yang menjadi kegilaan ramai para wanita d malaysia.

Zayn Malik
Amboi!! handsome plak dia ni dari admin blog ni.. jeles seh! tak pe. nanti suatu hari nanti aku pasti lebih handsome dari dia ni..bhahahaha.ok..back to the topic asal ! korang mesti nak tengok pic zayn malik yang agak memalukan. gambar ni wan yang snap sendiri. *tipu jew..muehehe


Taaadaaaaaaaaaaaaaaaaa! ni la gambar zayn malik yang memalukan 2. ciss! dia duk sedap2 menggaruk ada plak paparazzi snap pic dia dari belakang. awal2 da malu..huhuhu.

k la guys. I'm no idea right know. #OhMyEnglish ! :3

SEKIAN ~

Friday, July 27, 2012

kenapa pelik semacam jew?


Assalamualaikum dan salam 1malaysia semua? :) korang perasan tak. semua entry wan yang latest2 ni semua panjang. penuh dengan pelbagai kata2. korang perasan tidak? mesti korang perasan kan. sebenarnya, dengan cara ni jew wan dapat hapuskan perasaan cemburu dan sedih wan. rupanya ada jugak kebaikan perasaan cemburu dan sedih ni. kebaikan yang paling jelas ialah, bila wan cemburu ataupun sedih wan akan menaip sebuah entry. dan apa yang perasan, semua entry yang wan buat ketika cemburu dan sedih semua panjang2 belaka. hebatkan kuasa perasaan cemburu dan sedih ni bila kita tahu manfaatkannya. :)

Bila korang tengok entry wan panjang semacam jew 2. bermaksud ketika wan menaip entry tersebut wan cemburu atau sedih ketika itu. :') bagi wan hanya dengan menaip. wan merasa seolah2 semua perasaan itu yang membuak2 dalam hati wan akan terhapus dengan sekelip mata. kalau korang tak percaya, korang cuba. bila korang rase cemburu, sedih, geram at someone, korang cepat2 online blog. dan taip new entry. pastikan tajuk yang ingin korang gunakan telah d set dalam kepala otak korang :)

BUKAN PERASAAN CEMBURU DAN SEDIH JEW...BILA KITA HAPPY PUN IDEA DATANG TAK HENTI2.. :)

Kenapa Gagal Subjek BM/Bahasa Melayu?


Dalam era globalisasi ini, cececeh! da macam karangan SPM la plak. tahukah anda ? kenapa ramai pelajar yang tidak dapat menguasai subjek BM ? satu topik yang agak panas untuk kita bincangkan malam ni. korang baca entry ni buat macam seolah2 korang membaca akhbar. boleh? hehe. ok start!

Subjek BM merupakan subjek yang wajib lulus dalam semua peperiksaan besar seperti UPSR/PMR/SPM/STPM. kalau tak lulus agak susah untuk kita melayakkan diri dalam sesi pengambilan pelajar ke peringkat yang lebih tinggi. namun kita sedar tak sedar, ramai lagi pelajar yang masih gagap dalam subjek ini. bukan setakat tidak mampu membina sebuah karangan, malahan tidak mampu untuk mengembangkan idea2 dalam karangan tersebut.

Agak terkilan dan terkejut juga. kebanyakan yang tidak lulus dalam subjek ini  ialah pelajar melayu. apa semua ni?? kenapa pelajar cina dan india boleh lulus dan cemerlang dalam subjek ini? sedangkan mereka tidak menggunakan bahasa ini dalam hidup harian mereka d rumah.

saya bukanlah pakar motivasi ataupun pakar dalam subjek ini. tapi saya salah seorang pemberi pendapat. hehe. bagi saya sebab kebanyakan pelajar GAGAL dalam subjek ini ialah kerana mereka tidak mempraktikkan bahasa melayu/bahasa malaysia dalam bahasa seharian mereka. mereka menggunakan bahasa kampung dalam hidup seharian mereka. menyebabkan mereka terbiasa bercakap menggunakan bahasa kampung. karangan mereka pun jadilah karangan bahasa kampung. betul tak? 

Tapi rasanya belum terlambat untuk kita mengajar atau mempraktikkan bahasa melayu dalam bahasa seharian kita. selain itu, kita boleh mempraktikkan bahasa ini dalam setiap penulisan entry kita, barulah para pembaca ada minat nak baca. bahasa ini bukannya buruk pun. bahasa ini dengar lebih sopan dari bahasa kampung. hehe. ^.^ jangan biarkan bahasa kampung kita menggugat prestasi kita dalam subjek BM. sorry semua kalau saya ada tersalah penggunaan kata atau tersalah ejaan. :') sekian dan terima kasih. lain kali datang lagi untuk membaca entry yang kurang bernas ini. :)



Thursday, July 26, 2012

Dalam diam jatuh cinta

yeah! it's true.. :3
Bang Bang Bom ! hehe. hye? hye? hye? d sini ingin wan nyatakan. jatuh cinta dalam diam mmang selalu berlaku d kalangan abg angkat, kakak angkat, adk angkat dan terangkat2. haha! tak perlu kita mencari statistik pernyataan wan 2 betul ataupun tak. kita boleh lihat orang d sekeliling kita ataupun kawan , saudara dan keluarga kita mengalami perasaan jatuh cinta secara mengejut. haha.wan bukan pakar cinta. tapi rasanya wan merasai perkara tersebut. dalam diam jatuh cinta. ooohhh myy gucci ! macam mana nak halang perasaan ni. da terlewat untuk wan mengundurkan diri dari perkara ni.

Perasaan wan semakin hari semakin bertambah jatuh cinta kat dia. wan ada bgtau kat dia. cukup sekadar menjadi abg dan adk. tapi tak caye plak. wan jatuh cinta kat orang 2. huhu. pernah suatu hari 2. wan mencuba nak melupakan dia. wan block dia kat twitter, unfriend dia kat facebook dan tak angkat call dari dia. *bukan merajuk. dan apabila dia text yang dia sygkan wan. terase macam cair seluruh badan. hahaha! melting la katakan. :3 tapi. enta la. wan pun kadang2 tak faham dengan perasaan wan ni. tapi yang pasti dalam diam jatuh cinta mmang terase sangat2. 

Wan tak nak ada perasaan cinta yang hadir dalam perhubungan wan dan dia. tapi wan sendiri yang melahirkan perasaan cinta 2. huhu. apa pun tak boleh. =.=" wan akan simpan perasaan ni sampai bila2. bila wan tengok dia tweet2 dengan someone terasa amatlah jeles d situ. tapi wan tak dapat nak halang. wan tak nak memaksa. cuma berdoa agar suatu hari dia akan sedar yang wan cintakan dan sayang dia sangat2. sekiranya d beri kesempatan. teringin jew wan ucap "I LOVE YOU" kat dia. tapi malu lorhh. dia ada bgi tau kat wan. apa yang penting sekarang sambung study. baiklah ! wan akan sambung study. dan belajar bersungguh2 demi masa depan wan + masa depan kita bersama.. hahaha!!

Kesimpulannya, Dalam diam jatuh cinta bukan sesuatu yang menyeronokan. tapi kadang2 ia membuat kita lebih matang dari segala aspek. percaya atau tidak terpulang kepada diri individu itu sendiri. :) Sekian dan terima kasih.

Idea Penulisan Entry Blog


hye semua? hari ni saya memilih tajuk "idea penulisan entry blog". saya memilih tajuk ini kerana saya ingin memfocuskan kepada idea penulisan. idea penulisan seorang blogger tidak akan datang selalu. tapi kalau idea da datang memang penuh penulisan dia dalam sesebuah entry.

saya ingin bertanya kepada korang la. selalunya idea penulisan entry korang 2 korang dapat dari mana? dari sekeping gambar? ataupun memang asal dari pengalaman yang korang lalui? bagi wan asal dari pengalaman kita lalui 2 yang senang kita nak ceritakan. kalau dapat idea dari sekeping gambar mmang agak susah la. kowt2 entry baru setengah jalan da hilang idea. hehe.

hilang idea d tengah jalan 2 yang kita tak nak. da banyak kali saya macam 2. mula2 taip entry jew semangat nak tulis panjang2. bila da sampai tengah. boleh plak hilang segala idea. terpaksa padam balik dan buat entry semula. sangat2 memyusahkan kita. huhu. pelabgaia cara sebenarnya kita nak mendapatkan idea penulisan entry blog. cuma kita perlu cari cara yang sesuai dan masa yang sesuai. baru la entry kita nampak mantap lagi mantop! :)

Kesimpulannya, saya nak bagi kata2 semangat buat blogger2 kat luar sana. jangan ambil muda dengan penulisan entry kita. para stalker dan para pembaca setia kita sedang membaca. kita tak nak d lebel sebagai blogger yang tak berjaya d sebabkan entry kurang bernas lagi menarik. haha! perbanyakkan membaca surat khabar ataupun majalah. ambil point macam mana mereka kembangkan isi. hehe. buat macam karangan SPM 2 pun boleh jugak :) gunakan ilmu yang ada untuk menaip entry dan mendapatkan idea penulisan entry blog. selamat memcuba !

SEKIAN TERIMA KASIH

Perasaan Saya Sepanjang Hari Ini

Handsomenya budak ni.. *perasan jap :3

Hye semua? rasanya ni entry terakhir untuk hari ni. :) terlalu banyak idea yang datang ke dalam otak wan hari ni. sebab 2 wan taip entry pun semua panjang2. lol.. kalau tak de idea, d situ korang boleh lihat entry wan tak berseri dan tak panjang kata2 yang terselit dalam entry tersebut. hehe.

kadang2 berblogging bukan sekadar mencantikkan atau menghias blog kita. tapi cara kita memantapkan penggunaan bahasa melayu kita. tak ramai orang yang boleh mengembangkan ideanya dalam sesuatu entry. tak ramai yang boleh bercerita dengan baik dalam setiap entry. nampaknya saya telah pun terkeluar dari tajuk sebenar. muehehe. 

tajuk 2 pasal perasaan saya untuk hari ni. haiyak! banyak plak idea mencura2 keluar kat dalam otak wan ni. nak buat entry lagi. tapi rasanya cukup untuk hari ni. esok wan update lagi banyak2. kalau boleh sampai lebam. =.=" 2 pun kalau boleh lebam. hahaha

perasaan wan untuk hari ni? actually, wan banyak sedih lorhh.. tersangat2 banyak sedih. enta nape. terase macam hati wan da kering dan hancur. sebab 2 selalu jew wan rasa sedih dan kecewa bagai. sedangkan tak de pape pun berlaku pada wan. nampak sangat jati diri wan masih berada dalam keadaan kritikal. tapi tak pe. pasti ada kebahagian yang akan datang buat wan. wan berharap sangat ini la kali terakhir wan akan rasa bersedih d sebabkan kekecewaan :')

saya percaya. setiap apa yang berlaku pada diri saya. merupakan dugaan dan ujian dari Allah s.w.t buat saya dan para pembaca setia blog saya. kenapa saya masukkan pembaca setia blog saya? sebab, korang pun terpaksa membaca entry2 yang agak emosional.. hahaha! kita hidup tak semestinya gembira selalu, dan tak semestinya akan sedih selalu.. betulkan? ada masa kita gembira. dan ada masa kita akan bersedih. masa berapa lama kita bersedih ataupun gembira belum tentu lagi. hehe

The Kesimpulannya Remember this words :

"semakin banyak dugaan dan ujian yang Allah berikan buat hambanya, semakin Allah sygkan hambanya itu"

Selamat Malam Semua! semoga hari esok lebih baik dari hari ini... insya'Allah.. thanks sudi baca.. :') jangan tido lewat tau.esok nak bangun sahur..byebye..

Assalamualaikum.. ^^

Melawat Ke Harbour Mall, Sandakan, Sabah.

post entry baru selagi mampu. itulah selogan saya pada hari ini untuk meneruskan entry terbaru. haha! tetiba jew idea saya datang mencurah2 ke ladang gandum. huhu. entry kali ini plak saya nak menceritakan bangunan terbesar di sandakan sabah. bangunan ni baru jew siap d bina awal bulan ini. actually, bangunan ni tak la sebesar mana pun kalau nak d bandingkan dengan menara2 yang ada kat dunia ni. tapi bangunan ni menjadi kebanggaan penduduk sandakan. 

sebab bangunan ni bangunan terbesar kat sana. kat sana banyak menara tapi tak besar, setakat 2, 3, 4 tingkat. tapi kali ni memang bertingkat2. memang da lama penduduk sandakan menantikan tempat shopping yang besar macam ni. siankan. harap2 lepas ni lebih banyak tempat shopping yang besar macam ni d bina kat sandakan. penduduk sandakan pun semakin bertambah setiap tahun. tak mampu kowt tempat2 shopping kat sandakan ni menampung jumlah bilangan penduduk sandakan. :') huhuhu..

Plan Harbour Mall

Nampak macam kecil jew mall ni kan. tapi tak pe. janji da ada tempat shopping. lol! hari 2 saya sempat jugak melawat bangunan baru ni. memang official da bukak. cuma kedai tak banyak lagi. baru beberapa kedai jew bukak. yang lain dalam proses menambah / upgrade. :)

Harbour Mall, Sandakan, Sabah
Taadaaaaaaaaaaaaaa! ni saya snap secara dekat. ohmy! sakit kepala la plak nak pandang atas. huhu. besar la jugak harbour mall ni. saya berharap. cepat la siap sepenuhnya tempat shopping ni. tak sabar nk hangout ngan kawan2 kat sini. insya'allah kalau ada rezeki mmang aku nak sponser kawan2 shopping kat sini. ;) 

ok. sekian terima kasih ^^

Koleksi Majalah KLIK Saya

bertemu lagi kita pada kali ini. hehe. hari ni enta kenapa wan semangat nak update blog. biasa la 2 kan. bukan mood makan jew ada. mood berblogging pun kena ada juga. :)

kali ini wan nak story mory fory the kory. haha! korang ni lurus bendul sangat. 2 gurauan jew. korang memang pembaca setia. ok. kali ni wan nak kongsi salah satu majalah hiburan yang wan suka. tapi sebelum 2. wan nak cerita macam mana wan boleh terminat majalah tersebut. sebenarnya time form five. adalah sorang kawan wan ni nama dia haryati *sorry tak tag nama. dia salah seorang peminat hiburan. abg dia plak peminat nombor 1 Lady Gaga. sangat la sesuai bila d gabungkan mereka menjadi adik beradik. hehe. 

pada hari kejadian kawan wan 2 bawak majalah. wan pun teringin jugak nak bace. maklum la bosan tk de belajar lagi time 2. baru jew bukak sekolah. wan pinjam dan baca nama majalah 2 memang pelik. "majalah klik???" first time dengar. tengok cover majalah pun da menarik minat wan untuk menurkan sesi membelek2 majalah tersebut. selepas beberapa minit wan habis baca. d situ la bermulanya niat dalam hati wan untuk membeli majalah macam 2.

MAJALAH KLIK pertama yang wan beli bertarikh 15 MAC 2011 cover majalah 2 AVRIL LAVIGNE. start dari hari 2 wan terus menerus membeli dan membeli setiap keluaran baru majalah tersebut. memang best! macam2 info tentang hiburan artis luar dan artis tempatan ada. kalau korang tak caye. beli la dan baca sampai lebam. hehe.

SEDIKIT SEBANYAK KOLEKSI MAJALAH KLIK SAYA
beberapa koleksi majalah klik wan. sebagai bukti yang wan minat dengan majalah klik ni! minat bukan sekadar hangat2 tahi ayam tau! :P korang tengok kat dalam pic 2. malajah yang bercoverkan artis BIG BANG 2 merupakan keluaran bertarikh 01 JULAI 2012. baru lagi :) hehe.

SAYA PUN NAK JUGAK BERGAMBAR DENGAN MAJALAH KLIK NI. HEHE
Amboi! lihat la muka saya yang agak kecomelan. baru bangun jew terus snap pic ni bersama majalah2 klik tersayang. kesimpulannya, wan suka majalah klik! tapi kalau boleh. perbanyakkan lagi info yang menarik. kurangkan tentang kpop/jpop.. huhu. dan wan berharap majalah klik menambah bilangan muka surat. terlalu sikit bilangannya 2. maklum la.. wan baru jew beli. tak sampai 1jam da habis wan baca semua. huhu.. :)

ok 2 jew.sekian dan terima kasih ^^

Ramai Blogger Menggunakan Keyword Lucah

GAMBAR HIASAN !

Setiap tajuk entry yang kita post kat blog ni akan menjadi keyword bagi tarikan orang untuk visit blog kita. sebab itu keyword memainkan peranan penting untuk meningkatkan traffic blog. mungkin ada lagi yang belum mengetahui peranan penting keyword ni. sebab 2 masih ada lagi yang meletakkan tajuk entry yang pelik2 siap letak simbol plak 2. simbol 2 tak penting pun :P

back to the topic ! setelah saya meneliti traffic blog saya. kebanyakan tertumpu kepada entry 18sx. saya agak pelik d situ. sekiranya entry 18sx menjadi tumpuan bermaksud ramai manusia kat luar sana sedang sangap mencari entry 18sx. Oh Tidak ! ini tak boleh jadi. pantas ka saya menggunakan ayat2 lucah untuk menarik minat pembaca? rasanya tak perlu. actually, semua itu tak penting. yang penting cara kita menceritakan sesuatu dalam entry kita :)

masing2 mempunyai pendapat. pada pendapat saya. tak perlu la kita menaip terlalu banyak entry 18sx dalam blog kita. kerana itu bukan la satu perkongsian yang bagus. perbanyakkan post about knowledge dan somethng yang boleh memberi manfaat kepada si pembaca. 

blog saya pun telah terjerumus mendapat tarikan pembaca dengan satu keyword yang agak lucah. bukan agak lucah. rasanya da terlalu lucah. korang mesti nak tahu keyword ape kan? hmm. keyword 2 bermula dengan huruf B dan berakhir dengan hurul L. senang jew perkataan 2. huhu. baiklah! mesti korang tak nak fikir panjang. the keyword is "bogel".. >.< haiyak! sabor jew la.

kesimpulannya : keyword lucah dapat menarik ramai pembaca d luar sana. tapi mampu kew keyword lucah 2 memberi ganjaran pahala buat anda? renung2kan..fikir2kan. selamat beramal ! sekian terima kasih :)

Wednesday, July 25, 2012

Sakitnya Gastrik !


hari ni kita masih berpuasa dan berada dalam bulan puasa. but, hari ni merupakan hari pertama saya kena gastrik ! sakitnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! tak dapat nak d bayangkan betapa sakitnya perut saya sekarang.!  rasanya aku da tahu sebab aku sakit gastrik hari ni..

selalunya kalau bersahur saya minum segelas horlicks selapas makan. tapi hari ni saya minum special sikit. korang nak tahu apa?? mstilah korang nak tahu kan. pagi tadi semasa bersahur saya minum milo ice.. =.=" huhuhu.. mungkin sebab ni saya sakit perut skrg ni. nak baring!! tolong sorongkan bantal.. huhu..

bila baring jew. sakit gastrik 2 hilang. bila bangun/duduk sakit semula. damn! dugaan d bulan puasa.. esok tak nak da minum milo pepagi. nak munum horlicks..huhu..

Saya nak menjadi seorang pereka fashion

hye semua? saya nak kongsi beberapa perkara menarik yang saya suka. rasanya. saya ada menyimpan cita2 untuk menjadi fashion designer. bestnye kalau hajat tercapai. hihi. actually, saya suka menjadi seorang pereka sebab mak saya seorang fashion designer. mak saya boleh jahit pape baju jew yang korang nak. tapi tak bertaraf antarabangsa pun.. :P

berikut saya nak tunjukkan beberapa contoh lakaran yang saya suka tengok..




macam mana? cantikkan? bagi saya sangat2 cantik. maksud saya kreatif. saya tak mampu kowt nak lukis secantik 2.. untunglah sape boleh lukis macam kat dalam gambar ni. :')

okay! terima kasih sudi bace.. <3

Wordless Wednesday #11 : Koleksi Kasut Lady Gaga


Tuesday, July 24, 2012

Mona Lisa Yang Sebenar

Rahsia identiti mona lisa masih belum d ketahui sehingga hari ini. siapakah sebenarnya mona lisa? ramai juga yang berkata mona lisa ni sebenarnya gambar pelukisnya sendiri iaitu lionardo da vince *ejaan 2 hantam jew..huhu..

sebelum kita teruskan mengulas atau mengupas bawang merah..eh! kuar tajuk la plak. apa sebenarnya keistimewaan potret mona lisa ni? sebenarnya ada keistimewaan yang sangat2 d banggakan sehingga gambar ini menjadi gambar termahal kat dunia..

salah satu keistimewaan gambar ni mona lisa.. bila kita pandang pada sudut yang berlainan.. riak wajah mona lisa pun akan bertukar seperti senyum, sedih dan sebagainya.. cuba korang try klau tak caye :)

gambar kat bawa ni la mona lisa yang sebenar *dalam mimpi.. >.<

Harap maklum ini bukan mona lisa yang sebenar.. >.<

Hikmah Bersahur


Hikmah BerSAHUR :
  1. Dapat mengamalkan Sunnah Rasulullah SAW.
  2. Dapat menjauhi amalan puasa bangsa yahudi, yang berpuasa tanpa sahur.
  3. Membekalkan tenaga untuk beribadat kepada Allah SWT.
  4. Meningkatkan keikhlasan untuk beribadat kepada Allah SWT.
  5. Menghilangkan perasaan marah ketika beribadat.
  6. Doa semasa bersahur amat mustajab di sisi Allah SWT.
  7. Semasa bersahur kita akan mengingati Allah SWT kerana kita bangun bersahur sebagai permulaan melakukan ibadat kepada Allah SWT.(Kitab Fadhail A’mal)


Gambar Photoshot Mizz Nina Lagu Terbaru

Gambar dibawah ni adalah gambar Mizz Nina isteri kepada Noh Hujan. Difahamkan sesi photoshoot dibawah ni diambil untuk pembikinan video lagu terbaru Mizz Nina. 

Tidak dapat dipastikan lagu video baru apa Mizz Nina yang dilancarkan itu. Pastinya ianya bersifat internationale dan segar semangat untuk ditonton. Nantikan.






Sebab Susah Bangun Untuk Bersahur

Ehsan Pacik Google

Update yang terawal. ade lagi tak yang sudi baca entry subuh2 ni? belum subuh lagi pun sebenarnya. d sini saya nak kongsikan d antara sebab2 kenapa kita susah sangat bangun untuk bersahur. :)

kalau korang fikir secara logik pun mungkin korang akan bersetuju dengan apa yang saya akan taip sebentar sahaja lagi. haha. ok. d antara sebab2 kenapa kita susah nak bangun untuk bersahur ialah : 

1.kita tidur lewat. menyebabkan kita kurang tidur.

2.cuaca sejuk ada aircond or kipas angin. menyebabkan badan kita lemah dan kesejukan untuk bangun.

3.malas diri kita sendiri. otak da set malas nak bangun. badan pun akan malas nak bergerak.

4.selimut tebal. pepagi buta untuk bangun sahur mmang sejuk. apabila ada selimut, badan kita bertambah selesa untuk teruskan tidur.

setakat itu sahaja pendapat saya. mesti korang pun ada pendapat yang berlainan kan? maklum la.. lain orang lain cara pemikirannya.. selamat berpuasa semua ^^

TERIMA KASIH :D

I'M CRYING?


I'm Crying?? no.. i'm not crying.. I'm just sad.. #OhMyEnglish ! hahaha! aku tak tahu nak cakap macam mana lagi kali ni.. mataku telah d landa ombak tsunami tak henti2. sebenarnya aku teringin nak buka tabung menderma air mata. :') aku terlebih air mata. aku nak derma air mata aku ni. aku tak nak ada kesedihan lagi dalam diri aku ni.! 

cukup la selama ni aku bersedih. selama ni aku berpura2 happy. padahal aku langsung tak happy ! aku cuma nak orang d sekeliling aku bahagia tengok aku happy. tapi aku sendiri yang makan dalam. k fine ! =.=" aku da tak nak jadi seorang hipokrit atau menjadi orang lain untuk seseorang. aku nak jadi diri aku sendiri la mangkuk ! 

eh! eh! aku da tak terkawal. sorry guys. maafkan aku. aku cuma nak luahakan kemarahan aku ni. cecececeh.. hehe.. aku nak buat diri aku gelak. aku nak happykan diri aku sendiri. nak harapkan orang lain mmang tak la jawabnya. huhu. :)

SEKIAN DAN TERIMA KASIH KERANA SUDI MENDENGAR SEGALA KATA CACIAN SEBAGAI MELEPASKAN KEMARAHAN + KESEDIHAN DALAM HATI ! muehehe ;)

Sunday, July 22, 2012

Hari Ke 3 Berpuasa Tahun 2012



Hye semua? :D hari ni hari ketiga kita berpuasa d bulan ramadhan bagi tahun 2012..hari ni wan lambat sikit update.. cuz, tadi lepas sahur terus tertido.. ngantk sesangat.. huhu.. bangun jew tadi da hampir pukul 10..huhu..

macam tak terase masa berjalan.. tak lama lagi da nak buka puasa.. =.=" hahaha..update blog tengahari ni membuatkan wan hilang idea nak tulis ape.. huhu.. sorry guys.. my otak blank >.<

thanks sudi bace..hehe..


Saturday, July 21, 2012

I'm Free And Single :)


hye semua? saya nak buat pengakuan..bahawasanya saya da lama berstatus single. tapi baru hari ni saya nak  gtau kat korang semua..bhahahaha... boleh mcm 2? just kidding..

saya cuma nk cerita.. kalau kita single.. mesti kita rasas bebaskan?? tak de sape nak halang/larang kita buat sesuatu benda 2. kita nak pegi mane2 pun boleh. tak perlu bertanya or mintak izin.. betul tak? kebanyakan lelaki tak suka d kongkong oleh GF mereka.. mereka nak kebebasan.. betul tak?

wan tahu.. smua soalan yang wan tanya 2 soalan yang sangat2 senang.. korang jawab "betul" kan?? tapi bila kita single ni pun ada juga yang tak best. korang nak tahu apa yang best?? yang tak bestnya kita tak de sape nk care.. kita akan rasa sunyi.. ni pandangan wan.. tak tahu plak pandangan korang semua.. :)

SINGLE LAGI BAGUS DARI ADA COUPLE :)

pada pandangan korang plak macam mana? mana satu yang best.. ada couple or single?? 

komen la sikit ea.. ^^ nak tahu jugak pandangan korang ;)

Hari Kedua Berpuasa Tahun 2012

Tiada Kaitan Dengan Entry :P
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua para blogger yang saya hormati sekalian?? ^^ hari ni merupakan hari kedua kita berpuasa.. cepat jew kan masa berlalu.. nanti pejam celik..pejam celik.. da 30hari berpuasa.. wan akan usahakan untuk terus update blog ni selama kita berpuasa dalam bulan ni..

Hari ni bersahur ramai2.. yang tak de akak ipar sorang dan akak aku sorang with husband dia yg kat sarawak.. yang lain ada.. dapat sahur beramai2..bestnye ^^

okay... 2 jew wan nk cite pepagi buta ni..hehe.. sekian dan terima kasih ^^

Friday, July 20, 2012

Hasil Nikon D3100 Ulat Bulu

Sejenis Ulat Bulu yang tiada nama..haha
Hye semua? ni hasill daripada camera nikon aku.. macam mana ? ok tak?.. actually, aku terjumpa ulat bulu ni time aku membersihkan alaman rumah..tetiba mak aku kata "ada ulat bulu kat pokok bunga 2".. aku pun cepat2 belari masuk bilik ambil nikon aku.. pastu aku snap pic ulat bulu 2.. 

aku tak edit pun pic ni.. memang original..terus jew aku upload.. :) kak aku kata da macam "pro" haha.. ^^ btw, ulat bulu ni memang comel..tapi sangat2 berbahaya.. penuh dengan racun.. kalau kena konfom sakit..huhu..


Aku Terpaksa !


Tiada kata2 yang dapat menggambarkan perasaanku sekarang.. tiada apa yang mampu aku buat untuk perbaiki hubungan aku dan dia.. aku tipu.. aku tipu diri aku sendiri.. setiap kali aku online aku mesti stalker FB/TWITTER/BLOG dia.. :'/ 

semalam aku ada mcg dia wish ramadhan.. tapi dia tak replay pun.. aku tungguh dari semalam.. :'/ perasaan cinta dan syg aku kat dia masih "SAMA" seperti dulu..tk berkurang walau sedikit pun.. 

aku ingat..cinta aku dan dia akan kekal selamanya...tapi sekarang baru aku sedar..dia da bahagia dengan hidup dia sekarang..

aku tak patut ganggu hidup dia lagi.. aku sedar.. aku just sorang yang terbuang.. :'/ dia memang terbaik..dan aku tak layak merasa cintanya.. aku redha..huhu.. aku akan padam semua memory kita bersama.. video yang awk buat 2 membuatkan aku nanges pepagi buta ni..aku baru jew padam video kita 2..selama ni video 2 menjadi penawar rindu.. skrg video 2 da d padam..aku terpaksa padam video 2..huhu..

lepas ni.. aku tak akan stalker hidup awk da..take care... :'/ aku terpaksa padam semua memory kita..huhu..

Hari Pertama Bersahur



Assalamualaikum dan slm 1malaysia semua? lihatlah betapa gigihnya aku nak update subuh2 buta ni.. :') actually, aku ngantuk sesangat..sebab dari semalam lagi aku belum tidur..haha.. semangat nak sahur la katakan.. :) 

hari ni menu sahur sedap.. ayam masak rendang + telur rebus + ayam masak santan.. sedap sangat2.. tapi apa pun menu sahur kita hari ni..kita patut bersyukur.. sebab ada lagi yang langsung tk makan or tk dapat makan apa yg kita makan 2.. :') bersyukur apa yg ada.. puasa ni kena la bersederhana k.. 

menu kat rumah aku sedap sebab lauk kenduri puasa tak habis lagi..mak masak banyak..hehe.. ok la guys.. sampai sini jew.. aku nak sambung melayan niat mataku untuk berehat..haha.. ;) 

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak Tahun 2012 To All Muslim

Aku dan Kiwi *chinese friend

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua? :)

wan nak ucapakan selamat menyambut ramadhan al mubarak bagi tahun 2012 buat korang semua!!
bersama2 la kita menghayati erti ramadhan yang sebenar.. yang paling penting perbanyakkan amal ibadat.. jangan lupa solat terawih! :)

pape pun.. tadi buat pertama kalinya wan pegi solat terawih bagi tahun ni.. haha!! korang faham tak maksud wan?? memang la buat pertama kali..sebab malam ni kn terawih pertama..haha.. ;) 

balik jew dari terawih..wan terasa bebas! happy sangat2!! :') tak mampu wan nk bayangkan perasaan wan sekarang ni..tak rugi wan pegi terawih..wan rasa lebih bahagia..hehe..esok nak pegi  terawih lagi.. ^^

imam masjid 2 bagi tau..sape pegi terawih tadi..
"SEMUA DOSA2NYA DI AMPUNKAN SEPERTI BARU DILAHIRKAN" :') 
MasyaAllah.... :')

ok la..sampai sini jew..nanti wan update lagi..
thanks!

Thursday, July 19, 2012

The reason why I'm happy

Assalamualaikum? salam sejahtera? dan salam 1malaysia semua.. ^^

hari ni..malam ni..saat ni aku happy sesangat.. hanya Allah yang tahu betapa happynya aku hari ni..aku berharap sangat2 kegembiraan ku ini akan kekal selamanya.. aminn...

banyak perkara yang membuatkan aku happy hari ni.. salah satu sebab kenapa hari ni aku happy ialah..hari ni aku dapat meluangkan masa bersama keluarga tercintaaa.. 

selain itu, aku da selesai mengisi borang pengambilan kedua pelajar diploma ke UiTM..harap2 la aku dapat..aminn..korang doakan aku tau.. :)

banyak lagi..sebenarnyaa..sebenarnya aku tak sabar nak berpuasa..huhu.. da lama aku tunggu saat2 berpuasa ni.. aku nak perbanyakkn lagi amal ibadat dan segalanya..

pape pun..jangan bersedih lagi wan.. ^^

Wednesday, July 18, 2012

Mengharapkan Ramadhan Dapat Menghilangkan Luka Di Hati

Termenung Sendiri
Bila agaknya aku dapat melupakan memory semalam? kenapa aku asyik teringatkan memory yang da lama berlalu pergi..? serius aku tak boleh melupakan memory 2.. memory aku bersama dia.. macam mana aku nak lupakan memory 2? bantu aku! huhu.. 

sebenarnya aku masih menyimpan semua kenangan2 aku dan dia..sayang rasanya untuk d buang kenangan itu.. tapi selagi aku terkenang memory 2.. selagi 2 aku tak dapat bangunkan diri aku semula seperti dulu.. aku da jatuh tersungkur setelah dia tinggalkan aku..

ramai kawan2 aku yang telah memberi sokongan dan kata2 semangat untuk aku kembali pulih seperti selalu.. tapi aku tak mampu.. kadang2 aku tewas dengan perasaanku sendiri.. ku harap.. RAMADHAN kali ini dapat membantu aku untuk melupakan memory yang menyedihkan itu..huhu..amiinnn <3

Tuesday, July 17, 2012

Ganjaran Puasa Ramadhan


apa lagi yang korang tunggu?? berpuasa laa.. <3 hehe

Luar Keras, Dalam Lembut.

Dalam keras, dalam lembut ? mesti korang tertanya apa yang di maksudkan dengan tajuk kita 2..bila korang baca tajuk entry kali ni..korang dapat pape gambaran tak? bagi saya.. saya dapat gambaran yang sangat2 jelas.. *jelas la sangatkan.. >.< tanpa membuang masa lagi.. gambaran yang terpapar dalam otak saya ialah
l
l
V
buah kelapa "Luar Keras, Dalam Lembut"

betul kan?? korang pun dapat gambaran yang sama kew?? *nampak sangat korang tipu.. sebenarnya bukan itu yang nak saya bincangkan pada hari ini.. yang saya nak bincangkan ialah


"MENDERMA DARAH"

korang pernah tak menderma darah? saya da pernah menderma darah sekali.. *lepas ni kalau ada jodoh dengan jarum derma darah..rasanya nak derma lagi..haha..

saya menderma darah kat kem princess haliza, sepang, selangor. :) ramai yang menjadi saksi saya telah menderma darah sebanyak 450ml.. *kau ada??..

selain itu, ketika jurulatih2 bertanya soalan sape nak derma darah.. ada sekelompok manusia yang takut menderma darah.. sedihnyee.. badan jew segak, bermuscle.. tapi "PENAKUT" nak derma darah! hahaha!! malunyeee.. 

walaupun saya seorang yang lembut *lembut sikit.. saya berani untuk menderma darah.. :)

Darah Saya Jenis "O"

derma darah boleh menyelamatkan nyawa


sekian dan terima kasih ^^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers