Sunday, July 28, 2013

Berbuka puasa bersama rakan di waterfront kota kinabalu

Assalamualaikum dan hyeee smua !? :D 

Tetiba datang semangat kerajinan nak update blog ni beriban2 kali. hahaha. maklum la masih ada masa lapang. kalau duk diam2 lapar pulak. huhuhu ~

Actually, kejadian ni da lama berlaku. tapi baru sekarang sempang mengUPDATE. huhu. 

Kami bercadang nak berbuka beramai-ramai (sekelas) . tapi hanya seramai 6 org je konfom pegi. yang lain balik umah dan ada hal masing2. sabooo jewww laaaa..

waterfront kota kinabalu
Rakan seperjuangan UiTM Sabah
 Time ni kitorang da otw pegi waterfront kota kinabalu. memandangkan event kurang mendapat sambutan ramai. So, kitorang naik satu keta jew laa.. nasib tak de pak polisi.. hahaha. klau tak.. tak pasal2 da kena tahan. LOL.

Sampai punnnnnnnnnnnn...

Menunggu Waktu berbuka puasa
 Makanan da siap order.. tapi tak berbuka puasa lagi time 2.. *telan liur* je la.. hahahha.. muka aku pun da nmpak blurrr..

Sumandak Sabah
 Hello3 ? ni la di antara sumandak hot2 kat kelas aku.. ni baru 3orang.. korang tak nampak lagi yang selebihnya.. lagi hott dan maniss giteww.. harharhar..

Selepas berbuka puasa kami meneruskan perjalanan pegi ke pantai tanjung aru !! bestt gileerrr... maklum la kalau memalam kat tepi pantai ni kuat angin.. rambut aku pun da macam ape daa.. xD

Tanjung Aru
 And the final destination kami kat perdana park ! hahaha. dapat tengok air pancur berwarna-warni + ada lagu.. alaa.. macam kt Suria KLCC 2.. kat sabah pun ade gak.. hahaha :p
Perdana Park
Sampai sini jeee.. lepas 2 kitorang balik.. da penat semua.. pape pun ni best moment !

Sekian terima kasih.. thanks sudi baca smpai habis ;)

LIKE & Follow & Komen <3

Salam ~



Alhamdulillah done test 1

Assalamualaikum kepada kengkawan blogger yang beragama islam dan "hye" to blogger yang non-muslim.. :) hope korang bahagia di samping keluarga tercinta :*

Alhamdulillah
Alhamdulillah akhirnya da selesai dua test besar (Test 1 Eco and Test 1 Business Managment)
Test MGT 2 hari sabtu yang lalu..

Rasanya. lecterur bagi paper test MGT hari ni. wahh!! excited gilerrr.. hahaha. hope dapat result gempak. insyaAllah amin.. korang doa2kan la sya dpt result gempak eh? :3

Sekian ~ Salam :)

Thursday, July 25, 2013

komen banyak, traffic blog meningkat (gadget)

gadget pengkomen terbanyak blog
Selamat kepagian dan salam jumaat buat korang semua ! :) hari ni satu lagi gadget telah menarik perhatian aku.. gadget ni bukan la gadget baru cuma versi kali ni agak menarik. tanpa memikir panjang aku terus copy + paste link dan tampal gadget 2 kat blog aku.. jadi la hasilnya. hahaha !

Kepada korang yang berminat nak ada gadget ni boleh ar cari sendiri kat pasar ! hahaha. just kidding. korang pegi je tengok gadget ni pastu klik tulisan "add gadget" kat bawa dia. :)

Nota Kaki : Tahniah kepada korang2 yang rajin komen kat blog aku ni ! lepas ni traffic blog korang akan meningkat. percaya la.. so, apa yang korang tunggu 2? komen la bebanyak ea.. makaseh ! :)


stress sebelum cuti raya (test 1)

stress sebelum cuti raya (test 1)

Selamat kembali ke blog aku. haha ! actually, da lama aku nak share story ni ngan korang semua (rakan blogger) tentang penyakit stress aku yang tak henti2 datang bila musim test (ujian).. 

Namun ingin aku tegaskan di sini bahawa stress yang aku maksudkan bukan stress tahap 5 (high) tapi stress tahap 1 (lower). hahaha ! stress peringkat awal katanya. LOL. 

Kenapa adanya stress dalam kehidupan kita ni? mengikut apa yang aku faham, stress ni berpunca dari otak tak henti2 berfikir. Sebagai contoh, 24 Jam study.. tapi sometime ada gak yang 1 jam study da stress tahap 5.. kenapa agaknya ? *kalau nak tauu sila tanya pihak yang lebih tahu* hahaha..

Back to the topic.. aku nak cerita pasal stress aku.. stress 2 sebenarnya bukan penyakit stress tapi saje2 nak stress.. hahaha. nak cuti raya pun tak best.. sabtu ni (27 July 2013) kitorang ada Test 1 MGT.. lepas 2 pada hari rabu (31 July 2013) kitorang ada satu lagi Test.. iaitu Test 1 - Statistic.. huarghhh ! please jangan stress kan aku sebelum cuti raya.. cuti raya (3 August 2013) yuhuu !

Pape pun, aku nak korang doakan la ea aku dapat jawab dengan betul test 2.. aminn.. doa korang sangat aku hargai.. :') terima kasih dan selamat berpuasa semua ! :)


Wednesday, July 24, 2013

Happy Ramadhan Mubarak 2013

Assalamualaikum dan salam ramadhan buat kengkawan blogger yang beragama islam !??

harap korang semua sihat di samping orang2 tersayang :)

Rasanya belum terlambat untuk aku mengucapkan "selamat berpuasa" buat korang smua ! cepat je masa berlalu. Sekarang da ke 16 ramadhan. betul ke tak? :3 huhu. Bulan syawal da nak datang. So, bulan ramadhan lak yang meninggalkan kita :( 

Jom mempertingkatkan lagi amal ibadat kita sebanyak yang mungkin ! maklum je la.. bulan ramadhan bukan setiap bulan ade. Setahun sekali je ada. Gunakan masa yang ada. Sesungguhnya bulan yang paling mulia ialah bulan ramadhan al mubarak ! :)

happy ramadhan mubarak

 Hari 2 aku pegi solat jumaat. ceramah dia bertajuk "bulan ramadhan". bulan ramadhan ni ibarat kita (orang islam) memasuki sebuah universiti. So, terdapat dua golongan dalam universiti ni. Golongan pertama ialah golongan yang memasuki dan mendapat amalan (pahala) yang banyak dan golongan kedua ialah golongan yang memasuki dan tidak mendapat apa2 melainkan lapar dan dahaga. 

Golongan yang mana satu korang nak ? golongan pertama ? atau golongan kedua ? jangan sia-siakan ramadhan yang ada. kalau berpuasa.. berpuasa la betul2. jangan berpuasa tapi duk mengumpat kat belakang. dosa taauuu ;p 

Renung2kan.. Fikir2kan.. SELAMAT BERPUASA ! :) 

TERIMA KASIH SUDI BACA ENTRY NI ^_^ jangan lupa KOMEN & FOLLOW :)



Friday, July 5, 2013

Date wif my beloved friend at secret recipe, 1 borneo hypermall, sabah



Assalamualaikum dan salam blogger kepada smua pembaca setia blog aku ni. :)



Sudah beberapa hari aku menghilangkan diri *hilang la sangat.. hahaha.. actually, bukan menghilangkan diri, Cuma tak de idea nak update ape kat blog ni. Maklum la, tak nak la update entry yang tak berapa matang ni. Cehhh.! Hahaha.. Maksud aku.. hmm.. aku nak buat entry yang panjang2. Kalau boleh macam karangan STPM. Wkwkw. *just kidding ~



Ok la.. sebelum aku merepek lebih panjang. Mari la bersama-sama kita kembali kepada topik asal for this entry.. hhmmm.. kalau korang baca tajuk entry aku pada kali ni. Mesti korang da tau aku nak cite ape kan? Aku nak cite pasal date bersama BFF aku.



Bukan selalu dapat melaram bersama rakan-rakan tercinta ni. Maklum la semua busy memanjang menguruskan anak masing2 di rumah.. wkwkwkww.. cis! Kuaang ajaq! Kitorang tak kawin lagi tauu.. hahaha.



Berikut merupakan senarai maklumat tentang hari kejadian. Hahaha

BFF : Bff aku terdiri daripada 4 orang bebeh a.k.a sumandak sabah. Fewwitt! Smua chantek ! jeles kak ton.. hahaha.

Lokasi : 1 Borneo Hypermall, Sabah – “Secret Recipe”

Bajet : kitorang guna duit masing2..tapi kawan aku byr dulu guna duit dia..kbye.. hahahaha...



Sekarang korang layan picture2 yang kitorang snap pada hari kejadian menggunakan  iphone 5 + sony ericsson arc s..


chantek tak kak ton? haha.. tyna, gwen, me, ekin & jiera :)

*gambar kek aku besarkan* hahaha.. secret recipe

my feberet.. sodapppp!! tak caye cuba la.. :3

aku & gwen. *sumandak*

Aku & Tyna a.k.a iphone 5 user.. hahaha ;3

Jier & Aku.. Team Single ;p

Jiera , Aku & Ekin ! Forever friend. :)


Sekian Sahaja entry aku pada kali ni. Pape pun, ni merupakan salah satu event enta pape yang terbaik.. dapat melaram bersama.. next event.. “Berbuka Puasa Bersama”



Aku tak SABAR nak puassaaaa !! hahahaha.. sekian sahaja entry aku pada kali ini.

SELAMAT BERPUASA SEMUA.. :*
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers