Thursday, November 14, 2013

kemuncak malam pertama (asrama)


Single Is Simple
lelaki handsome kacak?

Amboi3x! kemain panas lagi tajuk entry aku kali ni.. "kemuncak malam pertama".. agak2 apa yang sedang bermain dalam otak korang bila baca tajuk entry 2? hahaha

Aku nak cerita pasal "kemuncak malam pertama di kolej" hoho.. korang ni.. fikir lain2 pulak ye.. noty tauuu.. hahahaha.. jangan marah :p hahaha

Ok la.. semua manusia yang masih begelar pelajar/mahasiswa/mahasiswi pasti akan merasa pengalaman malam pertama di kolej.. betul tak? 

Time 2 mesti tak boleh tido dan teringat2 kat rumah *bagi yang perempuan* dan bagi yang lelaki tak boleh tido sebab jumpa member baru / lama.. borak sampai pagi pun tak sedar... hahahaha..

Tipu la kalau korang kata tak? aku pun pernah lalui semua 2.. mula2 memang tak biasa dengan cara hidup di kolej tapi lelama pandai la makan kari berdikari :)

Hidup kat kolej / asrama = hostel ni bukan la susah sangat.. senang je. cuma yang selalu jadi halangan buat pelajar / siswa dan siswi ialah "homesick". cara nak hilangkan homesick senang je. kita tak ya fikir sangat pasal benda 2. kita cuba buat2 busy.. habis cerita ;) kan senang 2..

Kepada adik2 yang bakal menduduki kolej / hostel = asrama 2 boleh la amalkan tips jangan terlalu fikirkan rumah. tetapkan niat dengan betul. insyallah tak terasa rindu kat rumah. kalau rindu gak, call / sms dengan mak & ayah korang.. selamat beramal semua ! goodluck!

tq sudi baca entry ni.. salam :)



Saya rindu awak sangat2

Rasanya da hampir dua tahun awak tinggalkan saya.. tapi rasa "cinta" saya pada awak masih segar macam mula2 couple ngan awak.. :'(

Masih menjadi persoalan buat saya.. kenapa awak tinggalkan saya? saya kurang sempurna ke? saya tak bagi awak kasih sayang yang cukup ke?

Bila awak tinggalkan saya. saya tak dapat nak kata pape. hati saya rasa sedih sangat. air mata mengalir kat pipi saya.. :'( tapi hati saya tetap tak nak tinggalkan awak.. huhuhu


please jangan tinggalkan saya
Semua da terlambat time 2. saya masih ingat SMS yang awak hantar kat saya. yang sebenarnya awak da ade orang lain. da sebulan awak dengan dia. saya betul2 *patah seribu* :'(

sedih
Sampai la ke hari ini. saya masih menanti kepulangan awak. hanya awak sorang. bukan awak bersama dengan orang lain :'( saya cuma nak kata..

trust me :'(
Saya tahu awak xnak da dengan saya.. :'( tak pe la.. saya hanya mampu melihat awak dari jauh. walaupun hati saya menangis. 

only you
Awak jaga diri bebaik ye.. :') saya nak awak happy! huhu.. Maafkan saya kalau saya ni tak cukup sempurna buat awak. hanya satu saya nak gtau.. saya rindukan awak sangat2!!!!!!

"I'll wait for you, because I don't want anyone else." :'( 

Take Care.. Assalamualaikum . . .


Sunday, November 3, 2013

Erti persahabatan

Erti Persahabatan

Salam dan hai semua !

Kali ni aku nak cerita pasal "erti persahabatan".. pada pendapat korang la kan.. persahabatan 2 ape? hubungan sesama manusia? boleh gak diterima :) persahabatan ni banyak kategori.. kalau nak cerita sampai habis.. memang sampai esok pun aku tak habis taip. hahaha.

Ok ! aku nk sentuh beberapa perkara je. first. aku ni

Single is simple
So, aku sekarang ada family dan kengkawan je. tanpa mereka, belum tentu aku dapat berdiri macam sekarang ni. family sudah tentu la sentiasa ada bersama aku. :') kengkawan ni yang agak xberapa. maksud aku.. tak semua kawan ni baik.. ada yang baik bila perlukan pertolongan kita je. bila dia da senang. dia buang kita macam sampah :')

Aku redha dengan semua 2.. kita kena hati2 bila memilih kawan.. Maafkan aku kalau aku ada buat silap dengan korang. aku pun manusia. tak terlepas dari melakukan kesilapan.. I'm not perfect..

Pape pun thanks sesangat kepada kengkawan yang sentiasa bersama aku walaupun jauh d mata, namun dekat di hati..ini la erti persahabatan yang sebenar.. aku rindu kamu kawan! :')

Kawan tersayang : Shekyn, Daty, Dyea, Abby, Yati, Jiera, Gwen, Tyna ! miss you guys !!

Ada rezeki insyaAllah kita dapat jumpa.. huhuhu.. jaga diri !



Koleksi gambar kucing comel

Entry aku kali ni nak penuhkan dengan gambar kucing je.. hahahaha.. kemain tajuk entry aku "koleksi gambar kucing comel" comel ke?? ok.. jom layan picture2 kat bawa ni :)
Koleksi gambar kucing comel
koleksi gambar kucing comel
Koleksi gambar kucing comel
Koleksi Gambar kucing comel
Koleksi gambar kucing comel

Koleksi gambar kucing comel
auww! semua kucing2 ni comel.. actually, banyak lagi. aku amek yang aku paling2 suka tengok.. semua manjaaa! auwww.. love you kucing !!
ni mesti pencinta kucing suka tengok.. :)

Ok ! entry simple je.. tq! *lambai korang*


Saturday, November 2, 2013

Lady Gaga Artpop Album Review


Lady Gaga ARTPOP

Good Morning everyone! Here is our little amateur review on the new album ARTPOP, one word - PERFECT!


ARTPOP ALBUM REVIEW

Aura 8/10

Judging from the demo and album version, I actually like both! Each of it has different setting, power and intensity. It is a weird arrangement for a song, but the magical formula works! 

Venus 9/10

A very 80s genre. I have only one word for this song - SUPERNATURAL. From first hearing, you may seemed to feel weird - “Is it 4 songs stitched together become one?”. Not to mention dual meaning of VENUS!

G.U.Y 10/10

I never expect G.U.Y to sound like this - dark but yet vibrant vocals. Before hearing the album version, the 12 second snippet sounded like Luv U Sum vibe to me but I was wrong, this song is an instant single material! The verses, chorus and bridges in my opinion is the best through out the album. Production is great!

Sexxx Dreams 9/10

To be honest, the song sounded amazing with the live as well, however, the new bridge is better than before. The additional vocals in the chorus makes it perfect since the live one seems to lack of something. However, one star is taken away due to lack of “sexiness”

Jewels n’ Drugs 6/10

Hmm, same as live version, still need more replays to get into me (probably i am not that fond of the genre), however the bass is very full if you’re wearing in-earphones. 

MANiCURE 9/10

The accent and the way she deliver her vocals fit the whole song genre, bubble gum pop. To be honest, the “Can you feel it” part sounds a bit like Gwen Stefani. Overall is fine but I still hope she keeps the “Help me” hook on every chorus. 

Do What You Want 10/10

Single material! I remember playing this song to my non-Gaga friends and they love it instantly. 

ARTPOP 10/10

The production is immaculate! The small details, the vocals, the strings, everything is out of this world. It’s like you’re in the outer space, rotating in endless loop while you listen to this song! I wished the “heee” vocals were a little more louder.

Swine 8/10

I could say that it is almost the same as the extended demo, but the vocals are different with a few additions to the instrumental. Sick song if you play it with full bass speakers! Makes you wanna jump. Energetic and increases your adrenaline. 

Donatella 15/10

This song has its own power and fierce to it. The lyrics are mostly self exerting but believe me, it is a very good song! “I’m a rich bitch, I’m the upper class” is probably my favorite part of lyric in the whole album! The production from Zedd is genius, making the song fierce and stomping forward! 

Fashion 7/10

I’m not sure why but the intro kinda bores me, but, the 70/80s vibe will make you wanna dance to it while you’re standing. 

Mary Jane Holland 9/10

Another brilliant verses, from the snippet, you might able to listen clearly what she sings, but plug on your earphones and experience it yourself. This song is meant for earphones, the whole extension of the instrumental fills your ear canal! I would say that this song is a hybrid of Heavy Metal Lover and Bloody Mary but in a good way - a step forward from it’s predecessors. 

Dope 10/10

From the crisp of her voice in the beginning, you can feel how sad the song could be. The pureness of her voice reminds me of Speechless. 

Gypsy 8/10

From the live version, it gives you Hair 2.0 vibe. The build up flows just nice.

Applause 7/10

Oh well, now we understand why it serves as the last track of the album. It’s suitable. Gaga said that she wish to perform the album rundown from track 1 to 15, and Applause serve as a perfect encore piece! Long live Applause!

In conclusion, I would give ARTPOP a 9 out of 10. It is by far my most favorite album to date. I never expect ARTPOP to turn out this way - everything the fans ever wanted. I was still expecting it to sound similar to Born This Way but hell yeah it did not! Now we all should understand why ARTPOP took so long !

GET READY FOR #ARTPOP!

ARTPOP pattern


Sumber - Lady Gaga Malaysia (
https://www.facebook.com/LadyGagaMalaysia)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers