The best apps untuk buat duit

2:47 PM


Assalamualaikum & hi korang ! Di video kali ni wan nk share 1 apps yang paling best untuk buat side income selain dari blogspot & youtube. 

Apps tu tak lain dan tk bukan apps TIKTOK! Yes tiktok ya 😂 mesti korang cakap dalam hati “wan aku anti tiktok dan budak2 tiktok”. Wan faham sangat sebab dulu pun wan cakap benda yang sama 😂

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1suzUilL0oHuhwAXuIKllQ8MT-FqT-N44

Tadaaa ini lah akaun tiktok wan. (Siapa tk follow lagi sila follow secara berjemaah 😂) 

Pada mulanya wan buat tiktok ni untuk saja2. Tapi xsangka ada rezeki buat duit kat tiktok ni. 😍 apa yang wan suka tentang tiktok ni, video kita senang nak dapat exposure yang lebih besar. Klau tak percaya korang try.

So macam mana nk buat dengan tiktok ni??

1. Korang at least kena ada 1k follower untuk buat live. Masa live tu nanti org boleh bagi korang gift. Dari gift (diamond) tu korang boleh tukar jadi duit. Masyukk weyh! Haha.

2. Buat paid review di tiktok! Yes paid review! Korang tahu tak klau korang ada lebib 50k follower kat tiktok korang boleh charge rm100 untuk satu video paid review. Lagi ok dari paid review kat twitter. 😍

3. Follower lebih 100k korang boleh terima gift dari setiap video yang korang post kt tiktok korang.

4. Boleh dapat commission dari tiktok shop! Yes tiktok shop! Harga barang lebih murah dari shopee & commission yang korang terima pun tinggi weyh!

Ok itu je antara cara nak dapatkan side income di tiktok. Mungkin lepas ni lebih banyak cara nk buat duit kat tiktok sbb tiktok ni pun baru berapa tahun dibuat tapi sekarang dah jadi antara apps yang paling ramai orang guna. Kalah dah youtube/twitter! 

Korang tunggu apa lagi? Create lah akaun tiktok korang start hari ni! Siapa2 pun blh jadi famous kt tiktok 😛


You Might Also Like

0 comments

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...