Sunday, December 4, 2016

Keputusan Akhir Gegar Vaganza Musim ke 3 / 2016


Keputusan Akhir Gegar Vaganza Musim ke 3 / 2016
Keputusan Akhir Gegar Vaganza Musim ke 3 / 2016


1.Azharina
2.Siti Sarah
3.Zarul
4.Ameng
5.Intan Sarafina
6.Gmie


Tahniah buat AZHARINA! Wan bangga jadi orang SABAH. haha.



“Orang sabah tinggal atas pokok”


sunset kota kinabalu sabah
Sunset, Kota Kinabalu, Sabah
Assalamualaikum dan hi semua!!

Hari ni wan nk cerita pasal isu yang lebih sensetif dari biasa. Walaupun dah tahun 2016, masih ada sesetengah rakyat negeri2 lain kat Malaysia ni cakap orang sabah duk atas pokok?? like seriously?.

Wan nak bagi sedikit pencerahan kepada mereka2 yang berfikiran sempit dan agak ketinggalan zaman. Kita tahu lah sabah ni banyak orang hutan dan species monyet. Tak semestinya kitorang tinggal atas pokok.

Secara jujurnya wan dah pernah pegi 1/3 negeri2 kat semenanjung Malaysia. Wan tengok rumah2 kat sabah lagi besar dan rata2 orang semenanjung duk kat apartment. Rasa macam dorang ni yang duk atas pokok.

Bukan nak sakitkan hati siapa2. Tapi ni kebenaran yang harus korang tahu. Kalau tak pernah datang sabah. Jangan melemparkan or membuat statement yang agak kurang matang.

Ni pun wan tak masuk cerita pasal orang asli kat semenanjung lagi. Orang asli kat SARAWAK dah ada rumah sendiri. Bertingkat pulak. Orang asli kat semenanjung apa cer? Tanya PM najib. Huhu

So, sebelum korang nak buat statement yang orang sabah duk atas pokok. Pastikan korang dah pernah datang sabah. Jangan cakap naik flight pun tk pernah. Kan sekarang AirAsia ada menawarkan package murah ke sabah dengan hanya rm10. Haha ;p


Ok lah. Thanks sudi meluangkan masa mendengar luahan hati seorang jejaka tampan dari sabah. Ehhh.. mohon muntah hijauuuu. Hahaha. jgn ada terasa hati. wan tetap hormat pendapat korang tuuuuuuuuuuuuuuu.. haha

Jumpa lagi di entri yang seterusnya! Xo



Thursday, December 1, 2016

Hi December!


Dari Encik Google
Encik Google yang punya

Assalamualaikum dan hi semua!! Kita sedar ke tak. sekarang dah masuk bulan december! tinggal beberapa hari je dah nak masuk 2017!!

Azam 2016 dah tercapai belum??
 
Alhamdulillah kalau dah tercapai. kalau belum tu boleh extend azam tu pegi tahun 2017 haha. Wan baru je balik dari KK *kota kinabalu*. sebab tu menghilang beberapa hari ni. inshaa Allah bulan ni aktif balik, tu pun kalau tak busy dengan kerja nanti. haha

Ok itu je. selamat bercuti buat dak2 sekolah. jaga diri! jaga kesihatan!!

Jumpa lagi di entri yang seterusnya. thanks xo!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers