Rakan Blogger ♥

Wednesday, May 25, 2016

WHY I HATE MYSELF


Follow my twitter @MohdRizw
Hi semua.. tetiba pulak datang rajin aku nak menaip entri. mcm yang aku cakap sebelum ni. mood nk blogging ni bukan selalu ada. bila dah ada tu, cepat2 la sign in blog tak pun buka words sementara idea yang nk diceritakan tu masih ada kat kepala otak, hahaha

Pernah tak korang membenci diri sendiri? seolah2 apa yang korang buat semua salah. tk pun tk kena dengan tempat. ada je orang tk puas hati? ada je rasa sakit hati? korang rasa kehadiran korang ni mcm sesuatu bebanan buat orang lain. pernah?

Sampai satu tahap korang akan cakap dalam hati "ada baiknya aku xde or pergi je dari tempat ni". aku rasa mostly pernah cakap mcm tu kan? ngaku je lah. tk ye nk sorok2 haha.

Sebenarnya masa ni kita sedang diuji oleh Allah swt. Allah nk tengok sejauh mana tahap kesabaran kita. mcm mana kita buat keputusan dalam situasi macam ni. kebanyakan orang akan ambil jalan singkat dengan membunuh diri.

Mereka lupa sebenarnya tu bukan jalan singkat yang Allah nk kita buat. tapi tu jalan yang syaitan buat kita masuk neraka bersama mereka. semoga dijauhkan dari perbuatan macam tu. In Shaa Allah amin.

Pernah dengar sepotong ayat tu,
"belajar mencintai diri sendiri, sebelum mencintai orang lain"

ahhh, meh la kita belajar mencintai diri sendiri. kita ni merupakan sebaik2 ciptaan Allah. tak kesah ah klau kulit hitam mcm piring astro tu. hahaha.

Semoga kita semua menjadi semakin sado, tabah dan tk benci dengan diri sendiri. klau rasa sedih tu, jangan segan2 utk pegi berdating dengan Allah ;)



Tuesday, May 24, 2016

Jenis Piring Astro Mengikut Peredaran Masa


Sebelum aku teruskan menaip entri ni. aku nak tanya kt korang semua. ada pasang ASTRO kat rumah? or nampak piring astro kt rumah nenek? sepupu? jiran? kawan?

Tipu ah kalau korang kata tak. majority penduduk malaysia ada astro tak pun piring astro je ada. astro tk de sbb tk bayar bil 3 bulan. hahaha.



 

Nampak perbezaan dia? nampak sangat! tengok dari warna pun dah tahu perbezaan dia. hahaha. tapi korang tahu tk apa persamaan dia?

-Klau hujan lebat, tetap tk de siaran

-Rancangan yang sama berulang selama seminggu

Ni antara persamaan dia. hahaha. tapi kan, ada sorang macik ni. 
Masa tu tengah kenduri kt rumah dia. anak dia pun kata
"mak? ada lagi periuk utk goreng ayam tk?"

masa tu mmang smua periuk kena guna utk masak ayam dan daging.
macik tu lupa smua periuk dah kena guna. dia pun dgn tenang hati berkata
"ada lagi kt dlm stor tu. cari je"
Anak dia pun pegi stor dan tk jumpa pape pun. yang dia nampak piring astro yang warna hitam tu. dia pun tgh nk cepat dan malas nk tnya mak dia. dia amek je piring astro tu dan jadi ah


gambar google
Macik tu tengok je ank dia dan berkata dalam hati

"Walaupun astro ni tk de siaran masa hujan dan rancangan dia asyik berulang je. ada gak kegunaan piring astro ni. tk perlu beli kat Go Shop tu. dah sedia ada depan mata. terima kasih astro!"


HAHAHAHAHAHA!

Aku dah siap tweet dah gambar ni.

Follow my twitter @mohdrizw
Dalam masa beberapa hari je dah dapat 5k RT dan 1K Likes! thank you gaisss!! hahaha
korang memang mudah terhibur. follow my twitter klik ---> @mohdrizw

Pape pun thanks sudi baca entri i yang tk seberapa ni. mohon komen sikit. nnti i blogwalking ke blog korang! thanks




Cuti Sem kat Sarawak




Hanya gambar hiasan hahaha


Hi? HI? Hi? Apa khabar smua para pembaca blog aku dan smua blogger kt Malaysia ni? Harap korang sihat di samping orang yg tersayang. Aku lama dah menyepi dari dunia blogger ni bukan apa. Cuma tk de masa nk update. Aku 24 jam/7 hari kt twitter. (follow my twitter @mohdrizw) hahaha.

Ok ah, back to the topic. Cuti sem ni aku menternak lemak kt Sarawak bumi kenyalang. Yuhuuu. Masa mula2 sebelum cuti sem tu mmang dah berniat nk pegi Sarawak. Tapi tujuan aku “nk cari kerja part time”, tapi bila dah sampai Sarawak (umah kakak aku) mmang malas nk keje bagai. Niat dah ada, semangat tu yang tk de. Hahaha.

Tk pe ah. Sekurang2nya dapat gak aku berjumpa dengan anak buah aku yang kt Sarawak ni. Bukan selalu dapat jumpa. Klau nk jumpa pun time2 nk dekat raya. Tapi ada satu masalah yang aku tk berapa berkenan kt tempat tinggal kakak aku ni. Korang nk thu apa? Hmmmm. Line celcom mcm siput Barbie cap ayam. L slow nak matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. gerammm.. grrrrrrrrr…

Nak dapat line 3G pun susah. Aduhai. Actually, kakak aku duk bintulu. Sehari selepas exam aku habis, terus je beli tiket pegi Sarawak (miri). Kakak aku dan husband dia mmang dah sedia tunggu kt miri. Pastu mengambil masa 2jam untuk ke bintulu.

BTW, ni bukan kali pertama aku datang bintulu tauu. Sebelum ni pun aku dah pernah datang bintulu. If im not mistaken, dalam 2011 mcm tu. Tk ingat, nnti check kt archieve blog aku. Hahaha. Tapi sekarang dah maju sikit bintulu ni. Dah ada Mcd, pastu dah ada mall baru. “Times Square, Bintulu”.

Nk thu apa yang bestnya kt mall ni? Ada starbucks gaissss!! Aku pun excited nk pegi starbucks dia ni. Yela aku punya target, nak datang starbucks sbb nk pinjam wifi dia je. Haha. Aku pun pegi ah starbucks yang baru buka ni. Dah siap beli minuman hot chocolate bagai. Pastu aku siap Tanya kakak yang kerja kt starbucks times square, bintulu ni. “kak? Starbucks ni xde wifi ke?”. Kakak tu dgn slambernya jawab “ya, blm ada wifi lagi” hahahahha. Sedihhhh. Hashtag “PatahSeribu”


Hmmm Ok ah. Aku tulis entry ni sehari sebelum aku balik sabah senanya. Di pagi hari tetiba datang idea nk tulis entry panjang2. Pape pun thanks sudi datang membaca entry kt blog aku ni. Bye! ;) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers