Thursday, December 30, 2010

Azam 2011

ola?? hehe... bhsa mexico 2..

saje je buat cite ni..haha..

aku da ada couple.. dia duk bintulu srwk..

hapy2x.. nk peluk je dia..love u syg !!

jgn tinggalkn bia ya..muah4x..

kali mcm hapy je..hrap2xla brkekalan..haha..

azam aku pda tahun 2011 !

nk buat dia bhgia..buat family aku bhgia.. n berjaya dlm spm.. yahoo!! ok la 2 je...bye =)

Tuesday, December 28, 2010

'Best Friend'


kali ni aku nk cite tntang Best Friend.. korang ada best friend tk?? msti la adkn..
best friend la satu2x nya org y akan bnyk membantu kita d masa hdpan.. 2 pun
klau best friend korang 2 otak dia tk miring.. hahaha.. pilih best friend..
kena pilih betul2x.. pilih permata n bukan kaca.. hik2x.. tk ksh la best friend kmu 2
Girl ke, Boy ke.. sma je.. rugi klau korang tk de best friend.. korang akn rasa sunyi.. hhuhuu..
nsib la aku ada best friend..  bleh kongsi2x cite.. buat stdy group.. =)
bnyk faedah y kita dpt.. kan kan?? tpi.. best friend aku skrg mcm bzy sngt.. huhuhu..
tk thu la klau dia msh anggap aku best friend dia.. kmi dri budak2x da knal.. =)
so, bnyk kenangan bersama.. best friend je.. bukan couple k.. =) aku sayang best friend aku..
kami memang satu kepala.. hahaha... =) k la.. bye..

Monday, December 27, 2010

COUPLE

Hari ni tk de pape y nk d cerita.. =) just nk gtau..skrg aku da ok.. da makin sihat.. prkara y mnyakitkn hati da d lupakan.. kali ni aku nk brcouple ngan BUKU.. =) sebab tahun dpan da SPM.. huhu.. takut plak.. korang doakan la wan berjaya ya..aku nk belajar btul2x..fokus kat subjek Bm, Bio and Chemistry.. =) 3 subjek ni aku lemah.. y paling penting jangan gagal BM..sebab..kalau Gagal BM.. Gagal Semua..huhu.. Aku Yakin..
Aku Boleh Berjaya.. =) PEACE NO WARS.. hihi.. k smpai sini
je cerita aku.. hihi..salam..


Friday, December 24, 2010

'Love Coklat'


aku suka tengok coklat y warna-warni mcm nie.. comel..cute..
sayang nk makan kan..hihi =)

wow.. sedap nye... berliur aku tngok.. hihi.. nnti p bandar mhu beli coklat la..
aku memang suka mkan coklat.. biar batuk.. aku makan jga..sbb kegemaran ku kan..
siapa y baik hati 2.. belanja la aku coklat..hihi

SURAH AL-FATIHAH (PEMBUKAAN)

Diturunkan di makkah, mengandungi 7 ayat

1. Dengan nama Allah yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.
2. Segala puji bagi Allah, Tuhan (yang mendidik) semesta alam.
3. Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
4. Lagi mempunyai hari pembalasan
5. Hanya Enkaulah Yang Kami sembah dan hanya kepada Engkaulah
   kami minta pertolongan.
6. Tunjukanlah kami ke jalan yang lurus.
7. iaitu jalan yang telah Engkau berikan nikmat2x kepada mereka.
   Sedang mereka itu bukan orang2x yang dimurkai dan bukan pula orang2x
   yang sesat.

[sumber: TAFSIR MAHMUD YUNUS AL-QURAN NUL KARIM RASM UTHMANI]

Thursday, December 23, 2010

'Mulakan Hidup Baru'


hari ni ada mood nk tulis blog.. =) sekarang kehidupan aku da brtmbh baik.. just sakit sikit je lagi.. =) korang apa khbr?? sihat?? msti la shat kan..hihi.. mari kita mulakan hidup baru.. lagi pun.. tahun baru da nk dekat.. tahun lalu kmi sambut kat sandakan.. best.. bnyk bunga api.. =)tpi thun ni tk thu la.. mgkin kat umah je..huhu..  tahun 2011 ada la tahun aku SPM.. mati la aku... aku msh blum pndai dlm subjek kimia..huhu.. mmang la aku tk pndai..klau aku pndai buat apa nk gie skolah..hihihi... saje je gurau... panas nya kat bilik ni.. =( ok ok.. sambung blik..  mulakan hidup baru..mmang best !! korang cuba la.. msti nk lagi..hihi.. skrg aku da tk prlu fkirkn dia.. aku perlu fokus kat SPM... blah.. blah.. blah.. boring la plak..k la stkat ini je.. aku nk minta maaf.. sbb.. pic aku kt sabah hotel blum upload.. sbb.. aku tk brgmbr pun..hihi.. mother aku je y brgmbr... =) bye..

Dalam Perjalanan

tk de ape y nk d cerita.. hari ni.. aku p dinner family LBP.. yahoo..
brtmpt d SABAH HOTEL.. jngn jelez.. nnti aku upload kn pic kami..
k.. =)

Monday, December 20, 2010

Borink !

hari ni aku msh sakit . . tmbah sakit lagi . . . korang doakan aku cpat sembuh ya..
mlm nie la paling borink dlm hidup ku.. huhu . . . aku msh rindu dia. . . tpi aku mesti lupakan dia..
esok aku pegi LD.. nk jumpa someone y slalu ambil berat psal aku. . . hehehe
jngn menyesal tinggal kn aku . . aku da sungguh2x.. tpi dia tk peduli pun.. tk pe..huhu
cinta mmang tk ley d pksa.. tpi apa slah nya klau mncuba.. hehe.. ok la.. =)

Sunday, December 19, 2010

'Sedih'

aku tulis ni subuh2x.. time nk gie kerja.. aku sedih sngat..
aku da tngok org ke-3 2.. dia mmang ok.. tpi sory la..
ko memang muka perampas!! aku sakit hati ngan ko la bro..
knpa ko nk sngt rampas kkasih aku?? tk de org lain ke?? ermm..
or kkasih aku y terkejar2x kt ko?? sakit nye hati aku!!
klau bleh.. aku nk ambil pisau.. dan tikam kat Jantung aku..
sakit sngt!! huhuhuhu.. =(
'SD'<<-- knpa ko buat aku mcm nie..
mmang ko tk cintakan aku..mentang2x aku duk jauh..
huhu.. tpi knpa ko biarkn aku jatuh cinta kt ko?? ko
sngja nk seksa aku ek?? jahat nya ko!! huhu..
aku sakit hati + jelez sngt2x..........
aku hrap ko tk nyesal tinggalkn aku..
aku cinta ko btul2x.. bkan skdar nk puaskn diri sendiri..
aku akan ingt ko smpai bila2x.. =)

'YOU SMILE I SMILE'

Hari ni aku rasa ok sikit..huhu..
tpi aku tk henti2x sakit.. aku tk thu kenapa aku t henti sakit..
aku rindu dia sangat kowt.. huhu..
dia ada msj aku.. aku hapy sangat biler dia kata dia sayang aku..
tpi kali nie lain..sbb syg sbgai 'Kawan' je (sedihnye..trus nangis)
aku kena redah.. kena terima hakikat..
tpi aku tk ley.. aku cintai dia sangat.. huhu..
maafkan la aku.. =( aku memang menyesal! aku stupid!
knpa la aku mcm nie..
aku rasa mcm nk bunuh diri..aku da nk Putus asa..
Tpi aku kena kuat! aku kena buktikan kat dia..
yang kali ni.. aku cinta dia!!walaupun dia just syg aku sbgai kawan..
aku tk kesah.. aku msh syg dia mcm time kami couple dulu..
aku la orang yang paling rugi kat dunia..!
knpa aku tk cintai dia betul2x.. skrg aku rasa akibat perbuatan ku..
'LOVE YOU FOREVER!'

Saturday, December 18, 2010

I MISS U


aku rindu sangat kat dia.. dia da lupakn aku.. ni semua memang slah aku.. dlu.. dia sayang sngt kt aku..
tapi.. aku kurang syang kt dia.. biler dia da pergi jauh dari hidupku.. baru aku sedar.. yang aku sayang dia sngat2x.. tpi 2 smua da trlmbt.. dia da pergi jjjjaaaauuuuuhhhh.... =( seandainya masa bleh brulang kembali..
aku akan jaga dia baik2x..huhu.. miss dia sngt2x.. :(

wlaupun dia da pergi jauh dri hidup ku.. aku.. aku msh sayang kat dia.. aku menyesal..huhu..
biarlah diriku merana di sbbkn dia.. =( 

'CINTAI LA ORANG Y MENCINTAI DIRI KAMU'

hari ni aku gie kerja mcm biasa..
aku rindu sngt kt dia..
time kerja aku asyik ingat dia je.
brmcm-mcm persoalan bermain di minda ku..
aku memang cinta kt dia.. sungguh!
time dia kata 'dia da ada org lain'..
Perasaan ku sedih, kecewa, mcm nk nangis je (mmang da nangis)
hanya tuhan je y tahu perasaan ku time 2..
aku tahu.. dia msih sygkn aku..huhu..
aku telah berjanji kt diri aku sendiri..
y aku akan mencintai dia selama2x nya..
aku tk kesah..klau dia tk cintai aku lagi..huhu
tpi klau bleh aku nk dia cintai aku semula..
apa la y kurang kt diri aku ni.? dan apa kelebihan y ada pda org 2.?
sampai hari ni.. aku msh simpan last msj dia..
klau aku rasa rindu kt dia.. aku baca je msj dia..
bca bnyak kali..
slama aku bercinta.. bru kali ni.. aku Giler mcm ni..
walaupun.. dia tk ambil tahu tentang aku da..
aku nk dia tahu.. yang aku sangat cinta kt dia..huhu
tadi mlm dia ada call.. tpi network busy! huhu.. sedih nya aku time 2..
mmang malang nasib aku.. da la krdt aku habis..
nsib mlm 2 jga.. mama share kn krdt.. dpt la aku msj ngan dia..
biarpun msj ngan dia sekejap je.. aku rasa hapy.. :)
aku sayang dia Forever..
aku rasa tk sihat badan la..huhu..
batuk je.. tk pndai berhenti sakit batuk ni..huhu..

'CINTAI LA ORANG Y MENCINTAI DIRI KAMU'

Sunday, December 5, 2010

BERAKHIR!

Kenapa kita sering d persalahkn?? sedangkn kita da lakukan yang terbaik utk dirinya..
selalunya aku tk cepat putus asa mcm nie.. tapi kali ni aku da putus asa.. ape pun y aku lakukan slama ini..
smua sia2x.. keputusan aku da MUKTAMAD!! aku takan bersama mu lagi smpai bila2x pun.. smua kata2x manis y telah kau katakn padaku hanya la..pnipuan! aku brhrap kau bahagia di samping org tersayang..

Saturday, November 27, 2010

HANTAM SEJAK!!

Skrg da cuti.. Tahun dpn da nk SPM...huhu..
Time Cuti nie aku kerja.. Tpi Penat...
Mahu Mati sdah nie..hehehe..
klau aku da gaji.. nie la 1st time aku ada Gaji sendiri.. =)
aku nk beli brodband.. snang la aku  update Pages ku kat Facebook..

Tuesday, November 9, 2010

Bosan?? Bosan?? Bosan??

-kami da hbis exam..yeah2x...
-ndak thu mhu wat pa kt sklah..huhu..
-cuba la ckgu2x kt sklh 2 wat aktiviti y menarik..
-mhu jga aku p skolah..
-ni tiada wat pape..huhu..
-aku bosan sngat kt skolah..2 la aku ndak skolah..huhay..
-Lalalalaaaa!~ wHat ever La..... =)

Kata Mutiara (1)

*mimpi tidak akan jadi kenyataan jika kita asyik tidur.
*orang yang bijak mempelajari banyak perkara daripada musuhnya sendiri.
*rumah tanpa buku umpama bilik tanpa tingkap.
*tanpa permulaan anda tidak akan sampai kemana-mana.
*kegagalan adalah permulaan bagi kejayaan..

Saturday, November 6, 2010

I LOVE MyseLf..



OMG!! OMG!! smart plak pic aku..
2 la aku Love MySelf...hehe..
tahun nie la pling bnyk dugaan..aku pun kdang2x
mhu putus asa sdah mhu hidup...
tpi klau aku mati pun lgi ndak brguna..
so..aku cuba mmprbaiki diri ku ini..
aku tetap sma... tiada yang akn brubah.. =)
just..aku lebih cute dari dlu... heheheeee..

Friday, November 5, 2010

BLacK QuEen


kami black queen......haahaaa.. ko jaga!! =)

pic ni d ambil time mmak aku d srwk.. pling kiri sis aku..pastu ank kakak aku..
bju biru my mom... comel nya ank kakak aku... miss sma dia..huhuhu..

Sunday, October 31, 2010

AKU DAN DIA..

huhuhu..
mcm mna la nak buka pintu hati dia nie..
hari 2 dia ada bgi kunci kat aku..
tpi kunci 2 da hilang..
huhuh..
mcm mna la nie..
aku syang sngat kat dia!!
wlaupun aku tk dapat buka pintu hati dia..
aku tetap brusha dptkn cintanya.. =)
hahaaa...ok la 2... testing lakonan jew.. =)

IF YOU DON'T KNOW WHO I AM.. DON'T JUDGE ME!!




lo pikir lo sape?? nk judge2x org....bikin panaZz  btuL budk nie...hahaha..
aQ tampar krang bru thu... :-P
klau korang tk kenal aku sape.. tolong lew jngn judge aku.. ermm.. ish3x..... buruk prngai..
klau korang da knal aku.. korang nk judge aku.. judge jew la.. tk ksh pun... lalalalalalaaa..!~ =)

Hujan..??

hari nie aku nak crita tentang hujan.. :) sbb hri nie hujan kt tmpt aku..hehe.. hujan mcm faham plak ksdhan aku.. bila aku sedih jew dia trun..biler hujan turun jew aku sedih..kami mmang serasi brsma.. =) hari nie pun aku sedih..aku tk thu knpa aku sedih..huhuhu.. nsib la kwn2x aku n couple aku ada msj.. klau tk.. cnfrm aku nangis tk henti2x..hehehehe.. mereka la y mnjdi pnghibur ktika aku dlm ksdihan..thanks very much to my couple n my best friend.. =)

V.I.P (Visually Impaired Person)



V.I.P....... nothing else i can say about V.I.P..
hehehe... =)
cantik lew pic nie..  mcm aku dan couple kue...hehehe.. =)

Couple is Trouble, Single is Simple??



korang semua stuju tk dengan ayat nie?? klau aku memang stuju..tpi klau single sunyi la plak..tk de y menemani diri kita..kan2x?? mne2x pun ok..
smua org tk sma....
Rindu nya aQ kat budak nie..huhu.. nama dia..
NUR AINUL MARDIAH y  bermaksud..
(cahaya mata y diredhai).. =)
sekarang dia kt sarawak..aku kt sabah..huhu..jAuh kan..
klau dekat..da lma aku cubit2x pipi budak nie..hehe

Saturday, October 30, 2010

Kenpa Mereka Nak Tiru??

kenpa la mereka nk tiru N*m* kmi kt Facebook..?? mereka  tk de n*m* lain kew?? benci aku org y mcm nie.. jgn la ikt prngai drang nie...bikin panaz jak.. hehehe..
ndak malu la bha.. =)

Friday, October 29, 2010

Kawan Makan Kawan..??



kawan mkan kawan?? aku ada nk crita kt korang smua.. tentang kwn mkan kwn.. tk smua kwn kita 2 baik.. kt depan kita mmang lew baik..blkang kita tuhan jew y thu prngai bruk dia..hbis kita kena umpat.. ingt kn Permata..rupa2x nya kaca...huhuuhu..
buat korang y kt luar sana 2..brhati2x lew bila mmilih Best Friend..
dlm 1000org.. ada 10org jew y btul2x nk kwan ngan kita...y lain tk bleh hrap.. =)

Thursday, October 28, 2010

Lady Gaga

adui!! minat giLer aQ kat arTis nIe.....
kaLi ni aQ nk beli album 'Born This Way'.. hri 2 aQ da beli 'The Fame'.. =)

Tuesday, October 19, 2010

Kek Pertunangan Kakak Saya..

nie kek kakak sia...sedap!!


........
yummy2...sedap sangat2!!!!! ngeee :P

BABY..

banyak nya baby... LOVE semua...hehehe..

3 baby.. mna satu korang rasa cute???

Comel nya.... mata haiwan nie mnggoda..hahakZ.. =)

My House =)

nie la rumah sia.. simple jak.... :) tpi smart...hehehe.. :)

nie tepi umah... =)

Saturday, October 16, 2010

My Mother with my Sister =)

ni pic mamak aku send guna MMS.. =)
mamk aku kat srwk skrg.. mmak aku ypkai tdung wrna kelabu 2..
y pkai tdung wrna pink + ungu 2 kakak aku.. time gambar nie d tangkap..
mulut c ainul terbuka luas..haha.. mngantuk da kan... =) lupa sdah aku apa nma tmpt dorang
shoping nie.... 

ni aku dan c pipie..aku ambil gmbr nie pda tarikh16 okt 2010..
korang nk thu.. time ni aku dan c pipie jalan kaki..huhu.. penat gila.. bukan nya dekat.. jauh giLee..
mhu trcabut da kaki.. 


sempat lagi aku pozing kt tiang 2... haha.. =)

Tempat TinggaL aQ..




di sini la aQ tinggal..haha.. bukan la.. nie baru gate dia.. korang msuk limpas gate nie..
jln trus.. ada jumpa rumah besar.. 2 la rumah aku..  =)


cantik kan gate tempat tinggal aku nie... tpi ada smpah la plak d situ..
ndak prasan..hahaaa =)

My Pages.. LADY GAGA Fashion Icon

nie la pages aQ... korang nak thu.. pages aku nie da ada 1000fans dlm 1hri jak... =)
memang pages nie popular.. korang join la..

baru aku perasan.. kentara plak byangan aku  dlm pic d atas nie kan..hahaha..
join jngn tk joint...

Friday, October 15, 2010

Kawan ku =)

nie aku dan c pipie.. time nie aku tngah on9 kat bakso srikandi II.. sempat lgi kami p bgmbr =)

Best Friend 4eVer..

kami memang best friend 4ever.. d kelas kmi jak la nie y brgeng..haha.. kita mula dri kiri.. y pling kiri 2 aku (wan)..sblah ku c daya.. sblah nya c daty..pling kanan c shekyn... time nie baru pulang skul..=)

Mereka Sanggup Jalan Kaki Untuk On9 Facebook

mereka ni semua kaki on9.. tpi  mcm ada genji2xsikit kan.. haha.. wan ambil pic nie pada hari Jumat
15 oktbr 2010.. panas jga jln kaki nie.. nsib la hri 2 tk hujan.. klau hujan.. confrm smua mandi hujan..haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers