Thursday, December 19, 2013

Bergambar dengan bebeh uitm sabah (sem 3)

Assalamualaikum dan hye sebagai pembuka bicara untuk entry kali ni. hahahaha! Setelah sekian lama tak berblogging.. akhirnya aku muncul kembali.. bhahahaha

Bebeh UiTM Sabah 2013
Cepatnya masa berlalu. sedar tak sedar aku da pun sem 3 kat uitm sabah ni. sem 3 da berlalu tapi aku still berkawan/rapat ngan bebeh 4 orang (tyna, gwen, jier, patsy) hahaha.. terlalu banyak cerita pahit dan manis bersama. tak akan aku lupakan.

Mereka juga la yang banyak membantu aku kt uitm sabah ni. thank you kamuuu!! hope kita dapat bersama smpai sem 6 dan smbung belajar ke degree sama2.. aammiinnn.. :')

Jokor! jokor! jokor!!! hahahaha

Sekiannnnn.. *entry pendek*

Thursday, November 14, 2013

kemuncak malam pertama (asrama)


Single Is Simple
lelaki handsome kacak?

Amboi3x! kemain panas lagi tajuk entry aku kali ni.. "kemuncak malam pertama".. agak2 apa yang sedang bermain dalam otak korang bila baca tajuk entry 2? hahaha

Aku nak cerita pasal "kemuncak malam pertama di kolej" hoho.. korang ni.. fikir lain2 pulak ye.. noty tauuu.. hahahaha.. jangan marah :p hahaha

Ok la.. semua manusia yang masih begelar pelajar/mahasiswa/mahasiswi pasti akan merasa pengalaman malam pertama di kolej.. betul tak? 

Time 2 mesti tak boleh tido dan teringat2 kat rumah *bagi yang perempuan* dan bagi yang lelaki tak boleh tido sebab jumpa member baru / lama.. borak sampai pagi pun tak sedar... hahahaha..

Tipu la kalau korang kata tak? aku pun pernah lalui semua 2.. mula2 memang tak biasa dengan cara hidup di kolej tapi lelama pandai la makan kari berdikari :)

Hidup kat kolej / asrama = hostel ni bukan la susah sangat.. senang je. cuma yang selalu jadi halangan buat pelajar / siswa dan siswi ialah "homesick". cara nak hilangkan homesick senang je. kita tak ya fikir sangat pasal benda 2. kita cuba buat2 busy.. habis cerita ;) kan senang 2..

Kepada adik2 yang bakal menduduki kolej / hostel = asrama 2 boleh la amalkan tips jangan terlalu fikirkan rumah. tetapkan niat dengan betul. insyallah tak terasa rindu kat rumah. kalau rindu gak, call / sms dengan mak & ayah korang.. selamat beramal semua ! goodluck!

tq sudi baca entry ni.. salam :)



Saya rindu awak sangat2

Rasanya da hampir dua tahun awak tinggalkan saya.. tapi rasa "cinta" saya pada awak masih segar macam mula2 couple ngan awak.. :'(

Masih menjadi persoalan buat saya.. kenapa awak tinggalkan saya? saya kurang sempurna ke? saya tak bagi awak kasih sayang yang cukup ke?

Bila awak tinggalkan saya. saya tak dapat nak kata pape. hati saya rasa sedih sangat. air mata mengalir kat pipi saya.. :'( tapi hati saya tetap tak nak tinggalkan awak.. huhuhu


please jangan tinggalkan saya
Semua da terlambat time 2. saya masih ingat SMS yang awak hantar kat saya. yang sebenarnya awak da ade orang lain. da sebulan awak dengan dia. saya betul2 *patah seribu* :'(

sedih
Sampai la ke hari ini. saya masih menanti kepulangan awak. hanya awak sorang. bukan awak bersama dengan orang lain :'( saya cuma nak kata..

trust me :'(
Saya tahu awak xnak da dengan saya.. :'( tak pe la.. saya hanya mampu melihat awak dari jauh. walaupun hati saya menangis. 

only you
Awak jaga diri bebaik ye.. :') saya nak awak happy! huhu.. Maafkan saya kalau saya ni tak cukup sempurna buat awak. hanya satu saya nak gtau.. saya rindukan awak sangat2!!!!!!

"I'll wait for you, because I don't want anyone else." :'( 

Take Care.. Assalamualaikum . . .


Sunday, November 3, 2013

Erti persahabatan

Erti Persahabatan

Salam dan hai semua !

Kali ni aku nak cerita pasal "erti persahabatan".. pada pendapat korang la kan.. persahabatan 2 ape? hubungan sesama manusia? boleh gak diterima :) persahabatan ni banyak kategori.. kalau nak cerita sampai habis.. memang sampai esok pun aku tak habis taip. hahaha.

Ok ! aku nk sentuh beberapa perkara je. first. aku ni

Single is simple
So, aku sekarang ada family dan kengkawan je. tanpa mereka, belum tentu aku dapat berdiri macam sekarang ni. family sudah tentu la sentiasa ada bersama aku. :') kengkawan ni yang agak xberapa. maksud aku.. tak semua kawan ni baik.. ada yang baik bila perlukan pertolongan kita je. bila dia da senang. dia buang kita macam sampah :')

Aku redha dengan semua 2.. kita kena hati2 bila memilih kawan.. Maafkan aku kalau aku ada buat silap dengan korang. aku pun manusia. tak terlepas dari melakukan kesilapan.. I'm not perfect..

Pape pun thanks sesangat kepada kengkawan yang sentiasa bersama aku walaupun jauh d mata, namun dekat di hati..ini la erti persahabatan yang sebenar.. aku rindu kamu kawan! :')

Kawan tersayang : Shekyn, Daty, Dyea, Abby, Yati, Jiera, Gwen, Tyna ! miss you guys !!

Ada rezeki insyaAllah kita dapat jumpa.. huhuhu.. jaga diri !



Koleksi gambar kucing comel

Entry aku kali ni nak penuhkan dengan gambar kucing je.. hahahaha.. kemain tajuk entry aku "koleksi gambar kucing comel" comel ke?? ok.. jom layan picture2 kat bawa ni :)
Koleksi gambar kucing comel
koleksi gambar kucing comel
Koleksi gambar kucing comel
Koleksi Gambar kucing comel
Koleksi gambar kucing comel

Koleksi gambar kucing comel
auww! semua kucing2 ni comel.. actually, banyak lagi. aku amek yang aku paling2 suka tengok.. semua manjaaa! auwww.. love you kucing !!
ni mesti pencinta kucing suka tengok.. :)

Ok ! entry simple je.. tq! *lambai korang*


Saturday, November 2, 2013

Lady Gaga Artpop Album Review


Lady Gaga ARTPOP

Good Morning everyone! Here is our little amateur review on the new album ARTPOP, one word - PERFECT!


ARTPOP ALBUM REVIEW

Aura 8/10

Judging from the demo and album version, I actually like both! Each of it has different setting, power and intensity. It is a weird arrangement for a song, but the magical formula works! 

Venus 9/10

A very 80s genre. I have only one word for this song - SUPERNATURAL. From first hearing, you may seemed to feel weird - “Is it 4 songs stitched together become one?”. Not to mention dual meaning of VENUS!

G.U.Y 10/10

I never expect G.U.Y to sound like this - dark but yet vibrant vocals. Before hearing the album version, the 12 second snippet sounded like Luv U Sum vibe to me but I was wrong, this song is an instant single material! The verses, chorus and bridges in my opinion is the best through out the album. Production is great!

Sexxx Dreams 9/10

To be honest, the song sounded amazing with the live as well, however, the new bridge is better than before. The additional vocals in the chorus makes it perfect since the live one seems to lack of something. However, one star is taken away due to lack of “sexiness”

Jewels n’ Drugs 6/10

Hmm, same as live version, still need more replays to get into me (probably i am not that fond of the genre), however the bass is very full if you’re wearing in-earphones. 

MANiCURE 9/10

The accent and the way she deliver her vocals fit the whole song genre, bubble gum pop. To be honest, the “Can you feel it” part sounds a bit like Gwen Stefani. Overall is fine but I still hope she keeps the “Help me” hook on every chorus. 

Do What You Want 10/10

Single material! I remember playing this song to my non-Gaga friends and they love it instantly. 

ARTPOP 10/10

The production is immaculate! The small details, the vocals, the strings, everything is out of this world. It’s like you’re in the outer space, rotating in endless loop while you listen to this song! I wished the “heee” vocals were a little more louder.

Swine 8/10

I could say that it is almost the same as the extended demo, but the vocals are different with a few additions to the instrumental. Sick song if you play it with full bass speakers! Makes you wanna jump. Energetic and increases your adrenaline. 

Donatella 15/10

This song has its own power and fierce to it. The lyrics are mostly self exerting but believe me, it is a very good song! “I’m a rich bitch, I’m the upper class” is probably my favorite part of lyric in the whole album! The production from Zedd is genius, making the song fierce and stomping forward! 

Fashion 7/10

I’m not sure why but the intro kinda bores me, but, the 70/80s vibe will make you wanna dance to it while you’re standing. 

Mary Jane Holland 9/10

Another brilliant verses, from the snippet, you might able to listen clearly what she sings, but plug on your earphones and experience it yourself. This song is meant for earphones, the whole extension of the instrumental fills your ear canal! I would say that this song is a hybrid of Heavy Metal Lover and Bloody Mary but in a good way - a step forward from it’s predecessors. 

Dope 10/10

From the crisp of her voice in the beginning, you can feel how sad the song could be. The pureness of her voice reminds me of Speechless. 

Gypsy 8/10

From the live version, it gives you Hair 2.0 vibe. The build up flows just nice.

Applause 7/10

Oh well, now we understand why it serves as the last track of the album. It’s suitable. Gaga said that she wish to perform the album rundown from track 1 to 15, and Applause serve as a perfect encore piece! Long live Applause!

In conclusion, I would give ARTPOP a 9 out of 10. It is by far my most favorite album to date. I never expect ARTPOP to turn out this way - everything the fans ever wanted. I was still expecting it to sound similar to Born This Way but hell yeah it did not! Now we all should understand why ARTPOP took so long !

GET READY FOR #ARTPOP!

ARTPOP pattern


Sumber - Lady Gaga Malaysia (
https://www.facebook.com/LadyGagaMalaysia)


Thursday, October 31, 2013

Lady Gaga Berbaju Kimono (entry bergambar)


Hyeeeeeee you alls! selamat datang ke blog aku. haha.. aku xde cerita pun sebenarnya.. cuma nak bagi korang tengok miss gaga ni pakai baju kimono!!

Pewitttttttttttttttt.. da macam orang jepun.. hahaha..!

it’s GAGA bitch !
Lady Gaga berbaju kimono
Ni mesti ada kaitan dengan waktu album dia release nanti. yela.. dia nak releasekan album dia "ARTPOP" lebih awal kat jepun! untunglah ye orang jepun. dapat tengok gaga secara LIVE. kite ni hanya mampu tengok kat YouTube. tak gitew? hahaha

Lady Gaga berbaju kimono
Ni gambar gaga dari belakang.. ok.. tak over sangat.. aku bagi 5/5 bintang. hahahha! klau korang agak2 nak bgi brapa bintang? 

part yang paling penting bagi aku bila tengok gaga

Kasut / High Heels
Perghh.. pelik tapi benar.. ok ar.. hahaha..aku suke.. teruskan gaga.! 

korang jangan lupa pre-order ARTPOP ye ;) ARTPOP release pada november 11/11/2013! beli on iTunes tak pun boleh klik sini ---> smarturl.it/ARTPOPalbum

Thank you ! :* hahaha..kbye ~


Result exam memuaskan hati walaupun tak GEMPAK

Assalamualaikum dan hai semua ! :)

Aku hope korang semua sihat!! sihat!! dan sihat!! xmau sakit2 yee.. klau sakit cepat pegi hospital yang berdekatan.. :)

Seperti yang korang sedia maklum. hari ni "1 NOVEMBER 2013" ! merupakan hari yang paling mendebarkan buat semua student diploma UiTM seluruh malaysia.. yela hari ni result exam da keluar. xcaye blh check email masing2 *student uitm sahaja* hahahaha..

Ok la.. aku nak cerita pasal result aku.. sepatutnya result exam 2 keluar hari ni. tapi aku dapat email semalam pada pukul "11:32pm" -.-" aku memang da agak.. mesti dapat awal punyaaa.. nervous siot nak klik "read" email 2..hahaha.. yela.. aku takut kot2 ade tersangkut.. sobsob.. 

Alhamdulillah result aku ok je. xgempak tapi syukur sangat2 sebab xde yang "repeat" :')

Tengok pic kat bawa

result exam *abaikan yang blur 2* hahaha
Yuhuuu! harap maaf ya.. grade xdapat nk tunjuk.. hahaha.. ckup la setakat "LU-Lulus" hahahaha.. pape pun terima kasih bebanyak kepada family aku yg xputus2 mendoakan dan memberi dorongan kepada aku.. xkurang juga buat korang yang sudi membantu , mengajar dan mendoakan aku. sayang korang..! *sangat2*

Tapi aku memang nampak hasil "usaha" aku 2.. sebelum ni pointer rendah. sekarang ni alhamdulillah meningkat 40% dari sem yang sebelum ni.. tak sia2 aku belajar memalam & xtido smpai pagi.. :')

Sem depan akan aku usaha lebih banyak lagi ! aku akan pastikan ada peningkatan yang lebih banyak lagi... in sya Allah.. aminn..

Terima kasih yang sudi baca entry ni..

Follow aku kat twitter : https://twitter.com/MohdRizw


Wednesday, October 30, 2013

NOVEMBER bulan keramat



Assalamualaikum and hye semua!!

seperti yang kita sedia maklum. sekarang da masuk 31 hari bulan OCTOBER 2013. esoknya lagi da masuk 1 november! sebelum wan cerita lebih lanjut. layan picture kat bawa ni...

Bye October, Hello November
Da wish "BYE" ngan october ? hahaha.. hari ni hari last kita bersama october 2013.. lepas ni xde da october 2013.. ade pun october 2014.. hahaha..

Back to the topic utama dan paling utama.. aku nak cerita pasal "NOVEMBER BULAN KERAMAT".. mesti korang tertanya2 ni kan.. kenapa aku labelkan bulan november 2 sebagai bulan keramat..??

Aku labelkan november 2 sebagai bulan keramat sebab.. dijangka pada 1 NOVEMBER 2013 ni result keluar. result exam bagi student UiTM (diploma) ! huargghh.. sangat nervous tauuuu..

November
Aku hanya mampu berdoa untuk dapat result yang lebih ok dari sebelum ni. amin.. aminn :') 

"ya Allah.. berikan la keputusan yang cemerlang buat hamba mu ini.." aminnn..

korang yang membaca entry ni pun doa2kan la kami berjaya ye.. :')

pape pun terima kasih sebab sudi baca entry aku ni.. xoxo




Kalau free jom follow wan kat TWITTER : https://twitter.com/MohdRizw


Lady Gaga kembali membawa ARTPOP !

Hye you alls! kemain kan tajuk entry aku kali ni. hahaha.. aku nk cerita pasal miss gaga yang aku da lama minat ni.. semenjak form 4 lagi aku start jadi fans dia ni.. hahaha.. :3 


Selepas born this way tour d tamatkan sebab gaga sakit. populariti gaga menurun. pendapatan pun menurun. semua decrease. tapi peminat dia *aku* tetap setia menanti kepulangan gaga ke dalam arena muzik ni. 

sekarang gaga da kembali! yahoo.. kali ni dia membawa album barunya yang bertajuk ARTPOP! ARTPOP! ARTPOP! 

album 2 akan keluar pada : 11 NOVEMBER 2013 !

untuk maklumat lebih lanjut. korang bolah la follow LADY GAGA kat twitter



tq guys sebab sudi baca entry ni. follow la gaga eh ;) *promote..hahaha


Sunday, October 20, 2013

MUET Examination Tips

When the time comes, they'll tell you to come into the quarantine room.
Before you were seated, you will have to sign on a paper as your attendance.
Then you will be seated to wait for your turn.


you MIGHT have to wait for more than an hour before your turn comes.
So, bring in some snacks or light food just so you will not be hungry.


They will call you group by group.

Meanwhile waiting, perhaps for the muslims you can recite selawat or al-fatihah or anything to make you calmer and for those non-muslims, I'm sure you know what to do to make yourself calm. :)

So when you're inside the room,


they will ask you for your IC and SLIP (the one they send you to your address?? Yup. that one.)


They will provide you a piece of paper and a pencil.
But it's okay to bring in your own stationaries.

What's the procedure?


It seems that some of us don't know the whole procedure.. so I'm telling you this.

There will be TWO(2) partsPart A and Part B.

Part A:


INDIVIDUAL presentation.
You will be given TWO (2) minutes to prepare and
TWO (2) minutes to present.


Gentle reminder for part A:

  • You CANNOT help your friends/group member during this part. Because this is INDIVIDUAL presentation, must I remind you. :)
  • For this part, they will give you a situation, specifically for you to answer.
  • About 2 or 3 point is enough for this part. 
  • Everyone will get the same question, but different specification to answer.
  • For example:
What is the best way to encourage your child to read more?
Candidate A: buy more books for them
Candidate B: bring them to the library every week
Candidate C: give them reward if thy finish reading a book
Candidate D: set up a mini library at your home

So you see, every one will get a different point to give their opinions, but under the same matter.
In part B, you will discuss ALL the FOUR (4) point given to each candidate, to determine which is THE BEST way to encourage your child to read more. This is just a situation to make you see the clear picture of it.


Part B:


Group DISCUSSION
You will be given TWO (2) minutes to prepare and
TEN (10) minutes to DISCUSS.

Now, reminder for Part B:

  1. You CAN help your group member if they seem to be speechless. Like helping them getting out the WORD. 
  2. If the first person who started the group discussion seemed to be carried away (talking too long), POLITELY interrupt him/her by saying 'Excuse me, ...'then continue with what you wanna say. Slowly bring it to your point.
  3. If you see any of your group member seems to be quiet/passiveHELP THEM, (yes, you can) help them by saying 'So, what do you think Candidate A/B/C/D?' at the end of your elaboration.
  4. No matter how long you've known your group member, or you happen to be with your friends or teachers or neighbours, you MUST call them 'CANDIDATE _'NOT THEIR NAME.
  5. This is a DISCUSSION, NOT A DEBATE. But you can ask questions, clarify things (in case if you're not clear, you can ask your group member to repeat, or to clarify it, make it clearer for you and others).
  6. Don't be too aggresive.
  7. There should be one person who should start the group discussion. From what I learn in TESL, we call them 'The Leader'. Usually, the leader will get extra markprovided that they are not DOMINATING/ CONQUERING the discussion to themselves. Now, don't fret.
  8. Usually, the leaders will do the #1 and  #3 as above. Because they LEAD the DISCUSSION TO A CONCLUSION. NOT CONQUERING OR DOMINATING it. 
  9. Even if you're not the leader, you still cannot DOMINATE the discussion. I'm saying this for your own goodness sake. This is a GROUP DISCUSSION.Every one must have the right to speak. 
  10. And try to take turn properly. This is also to avoid you from doing the talking most of the time. The examiners won't look at you as 'Whoa. She got lots of points. Extra marks!'NO. Instead, they'll look at you in a way that 'She's so self-centered. Doesn't give chance for others to talk. She doesn't KNOW how to discuss in a group. Hmm.. deduct mark!'. Okay. I might scare you know. haha
  11. Ypu can make-up. But not too heavy yea.. I'm sure you don't want the examiner to be distracted with your make-up and give more attention to the points you SAID.. hehe 
  12. Please, do come at least earlier one hour than your session. You don't wanna take risk, do you? ;)
Also... other tips during the session:
  1. Smile. :) No matter how nervous or stressful you might be, just smile. :)
  2. Have confidence. Miranda Kerr once said 'Even if you're not confident, just show it. And it'll somehow come to you'. The words are some thing like that. Just, show that you're confident.
  3. Relax... take a deep breath.
  4. If possible greet some of the people who are taking the MUET together with you. This can somehow reduce your nervousness.
  5. And... if possible too, try to speak English with them. By right, you should have start speaking English a few weeks or days, at least before your examination day. But not to worry.  Because what matter most is..
  6. THINK POSITIVE!! Really. Imagine you're sitting there and you can speak well, ideas come flowing to you. Think 'I'M GONNA NAIL IT!'.. 'I CAN DO IT!'.. 'I KNOW I CAN DO IT WELL!'. You have to believe in yourself before others can put their faith in you. So, believe you can do it! This is all the power of mind. What you think, is what you are. :)
  7. Oh yeah! I almost forgot. This is superduperextravaganza IMPORTANTE *spanish accent* haha: THINK IN ENGLISH! Yes! Even my lecturer said so. 
  8. Okay this is really, REALLY IMPORTANT (don't ask me why the ones important are at the bottom most of it. haha). DO NOT FORGET TOBRING YOUR IC and THAT SLIP they sent to your address. IM-POR-TANT! :D
  9. Sleep early the night before. Have breakfast the next morning. You need to be fresh. Don't worry too much on the question. For me, and some of my friends, we think the question wasn't really based on current issues. Just that it involve common sense. Meaning, it's a topic everyone can talk about. 
  10. PRACTICE, PRACTICE AND PRACTICE TO SPEAK IN ENGLISH. Okay, I know I've repeated this many times though. haha Just to emphasize how vital it is to get your mouth used to the language. :)
  11. Oh yeah! Again. -.- haha For those who are confused with the greetings.. from 12p.m. to 2.00 p.m., we greet Good Afternoonafter 2.00p.m., we greet them Good Evening. I remembered it just seconds before I entered the room and thank God for Zhafa helped me by Google-ing it! HAHAH Definitely feel like on a mission or something at that moment! Mucha gracias seniorita!!! :DD
The dress code. I think..


Girls:
Safer to wear baju kurung. With proper shoes. Or you can wear other than baju kurung, but make sure that it's SMART okay? First impression DOES count. ;)

Boys:
Shirt and slack pants. And proper shoes. And by shirt I didn't meant this:


but this,

even this little cute fella know how to dress nicely and CUTE too, so why can't you?? :)

Hmm.. I think that's all la kot. Haha If you think I've left out any important points, please do let me know ya! Lets help others! :D


P.s.: Oh my... panjangnya post ni!

Anyway, ALL THE BEST TO THOSE TAKING THE MUET EXAM!! :D Just chill... ;)



Wednesday, October 9, 2013

Selamat Bercuti Buat Semua Warga UiTM (Diploma Student) !


Assalamualaikum dan salam 1malaysia smua ?? sebelum berakhirnya paper exam aku untuk sem ni.. aku nak ucapkan selamat bercuti buat semua kengkawan yang d sayangi.. 


Bila ada masa bercuti.. gunakan masa yang ada 2 sebaiknya. jangan buat benda2 yang membahayakan nyawa sendiri. ada baiknya pergi kerja part time. boleh dapat duit lebih sikit. hahaha. tapi ada gak baiknya kalau stay rumah, luangkan masa bersama keluarga :)

Aku ada 1paper lagi. hari jumaat ni (11/10/2013).. paper account :') risau gak. banyak lagi yang aku tak berapa faham ni.. risau.. risau.. 

Pape pun, korang doakan la admin blog ni ye. :'D

Selamat bercuti semua ! jaga diri ! jangan lupa diri :p hahahaha..

Thank you sudi baca entry simple ni.. salam.


Sunday, September 29, 2013

Alamak ! Tersalah naik bas ! Cerita Di Suria Sabah


Assalamualaikum dan hye smua ? rindu la ngan korang.. xoxoxo.. ehh.. over la pulak. hahahaha. aku nak cite pasal saat2 yang agak "memenatkan" buat aku dan bff tercinta "miss tyna" hahaha

Actually, cerita ni bermula dengan tiga orang.. aku, miss tyna (singkatan tyna) and miss jiera (singkatan jier)..

Kitorang tiba-tiba merajinkan diri pegi jenjalan kat Suria Sabah..

Suria Sabah

Suria Sabah
Saja-saja mencari nahas.. mau kasih exercise ni kaki katanya.. hahaha. maklum la. kitorang da lama tak jalan jejauh. bukan jauh sangat kot. jalan dari station bus sampai ke suria sabah ni tak sampai 30 minit pun.. hahaha..

Akhirnya sampai ke suria sabah. perut pun da banyak lapar.. kitorang pun menjalangkan diri ke food court suria sabah ni *cancel pegi secret recipe..out of budget* hahahahaha

Food Court Suria Sabah
Pemandangan Food Court Suria Sabah
yeaah! untunglah makan sambil menikmati pemandangan laut sabah yang jernih ni.. ;) rugi klau korang tak try. makanan blh tahan gak sedapnya.. hahaha.. (Y)

Selepas kenyang makan kat food court suria sabah ni. c jier pun terus meninggalkan aku dan c tyna kat suria sabah. sadisss!! :'( :'( apa boleh buat kannnn.. sabo jew la.. take care jier.. hahahaha..

Aku dan c tyna ni pun meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya.. "1 Borneo Hypermall".. dengan keyakinan yang ada c tyna ni memberanikan diri bertanya dengan pengawal keselamatan *pangkat uncle* yang berkerja kat suria sabah... "uncle? ada bus yang pegi 1 borneo lalu suria sabah ka?".. uncle 2 pun menjawab "ada..."

City Bus Kota Kinabalu


Tak sampai 10 saat city bus lalu depan suria sabah.. kitorang terus tahan.. wkwkwkw.. dengan YAKIN dan SEMANGAT yang sangat tinggi 2.. kami main naik jee.. 

Cerita..cerita..cerita.. hampir ke suatu kawasan.. "terminal inanam".. aku terus berkata dalam hati "whattt???" kita da tersalah naik bas bah nii.. punya jokorr.. hahahaha.. terus turun dari bas.. -.-

Berjalan kaki ke terminal yang ada bas pegi 1borneo. -.-" huhuhuhu.. lebih kurang 2km berjalan kaki. penat!! penat!!

Tweet Miss TYNA
nampak.. penat!! jauh kot. :( akhirnya sampai pun terminal yang ada bas pegi "1borneo".. alhamdulillah.. the problem is.. bas 2 da full dan satu2nya bus yang ada buat masa itu. mau tak mau.. kitorang naik je :( kena berdiri pulakkkk!! sabo jew la.. nasib dalam pertengahan perjalanan 2.. ada pelancong korea turun kat tengah jalan *berdekatan masjid terapung*.. perghh..alhamdulillah lagi. dapat la aku dan tyna duduk. huhuhu..

Saat 2 ar miss tyna berkata "perjalanan kita ni hari boleh buat novel sudah" wkwkwkw.. aku berkata "iya..nanti aku buat novel..hahaha" tapi hanya mampu buat entry di blog..

Sampai pun 1borneo.. :') selamat.. habis cerita.. Encik Handsome da datang menjemput aku balik rumah.. hahaha..

Terima kasih kerana sudi baca entry ni sampai habis.. :*

LIKE + KOMEN + FOLLOW



Friday, August 30, 2013

Cerita Sebenar Dimesir ( Mesir Kini )


#PrayForEgypt Rabia Symbols

Assalamualaikum dan hye kepada semua para pembaca blog wan.. Sebenarnya kemarin lagi wan nk post pasal info terkini mesir.. tapi baru sekarang ni ada masa. walaupun mata masih layu tapi hati tetap bekeras nak update blog pasal mesir ni. :') ok jom baca ~

Kemuncak kepada kudeta Tentera Mesir ialah pembebasan mantan Presiden Hosni Mubarak. Begitu bijak kudeta tentera pimpinan As Sisi mengambil peluang.

Dikala rakyat diratah peluru tenteranya, sedang menangisi orang yang tersayang syahid dan dikala PBB, OIC, dan NAM masih membisu, Regim As Sisi pimpianan Amerika dan Israel mengambil peluang membebaskan Mubarak dari penjara.

Mubarak seorang sekutu rapat Amerika dan Israel. Mengikut Mahkamah era Presiden Morsi, Mubarak dikenakan hukuman penjara seumur hidup kerana pembunuhan rakyatnya di Dataran Tahrir semasa Arab Spring 2011. Nampaknya skrip yang dikarang oleh Amerika semakin mendekati penamat.

Bermula dengan hasutan tentera untuk demostrasi Anti Morsi, penggulingan Morsi, pembunuhan beramai-ramai rakyat pro Morsi hinggalah pembebasan Mubarak. Amerika dan sekutunya di Eropah (UE) akan berpura-pura mengutuk mesir.

Dalam waktu yang sama Amerika mengarahkan sekutunya di Timur Tengah Saudi, Kuwait, dan UAE memberi bantuan dan sokongan kepada Regim Kudeta Mesir.

Dalam masa yang sama juga, Amerika mengarahkan Regim Kudeta agar mempropagandakan kononnya Amerika masuk campurtangan di Mesir dengan memberi sokongan kepada Ikhwanul Muslimin (IM). Tujuannya agar rakyat Mesir terpengaruh dengan propaganda itu dan membenci IM. 

Regim kudeta juga akan meletakkan senjata-senjata buatan Amerika kononnya disalurkan kepada IM. Dakwaan Amerika menyokong IM akan terhapus apabila Amerika mengarahkan Regim Kudeta supaya mencipta dakwaan baru kononnya Al Qaeda memberi bantuan persenjataan kepada IM untuk membunuh rakyat Mesir.

Selepas ini, kita bakal melihat Regim As Sisi ini dengan arahan Amerika membuat sabotaj mengebom tempat-tempat awam di Mesir. Taktik yang sama berlaku di Algeria.

Pembunuhan 25 Askar Mesir di Sinai baru-baru ini adalah salah satu sabotaj Regim As Sisi. Jika Amerika boleh membunuh rakyatnya sendiri seramai 3000 orang di WTC dalam peristiwa 9/11, mengarahkan Regim As Sisi bunuh rakyat Mesir menjada perkara kecil sahaja.

- Petikan dari Artikel Wacana "Piramid Berdarah" UiTM Sabah. #PrayForEgypt !


Thursday, August 15, 2013

Keuntungan The Conjuring ( Top Movie )

Assalamualaikum and hye you alls ! lama tak ketemu ya. hahaha. hari ni aku nak cite pasal movie seram yang sangat2 seram la kata mereka. aku tengok tak seram pun cuma best !! TERBAIK! haha

Sebelum aku bagi tahu korang tentang keuntungan yang penerbit movie ni dapat.. korang layan la dulu trailer dia ni..


Perggghh! terbaik :3 hahaha..

Ok ! back to the topic.. mengikut statistik  mereka mendapat keuntungan sebanyak..
Minggu Pembukaan :  "$41,855,326" ! 
Jumlah Kasar : $122,519,508 ! 
Pungutan Kasar seluruh dunia : "$169,719,508"
Total Budget : $50,000,000

DateDaily Gross
Aug 13, 2013$979,011
Aug 12, 2013$868,235
Aug 11, 2013$1,775,938
Aug 10, 2013$2,709,461
Aug 09, 2013$2,141,957
Aug 08, 2013$1,273,354
Aug 07, 2013$1,349,264
Aug 06, 2013$1,748,218
Aug 05, 2013$1,717,163
Aug 04, 2013$3,552,439


Waaahh!! untung sangat2....... 5 stars !! xD kepada yang belum sempat tengok 2.. pegi la tengok ea. 
Best ! seyes best tak terkataaa.. 

The Conjuring


Monday, August 12, 2013

Selamat Hari Raya Blogger (2013)

Assalamualaikum dan selamat hari raya semua ! rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada kengkawan blogger. :)

raya tahun ni memang agak berbeza buat aku. mesti korang nak tahu kenapa raya aku berbeza pada tahun ni kan? jeng3.. hahaha.

Sebab utama aku cakap macam 2 ialah..tadaaa.. haha. aku tak dapat nak berpuasa sebulan ngan family aku. rasanya 4 puasa je pastu raya. maklum la tengah study. tak dapat la nak balik umah family. :') tk pe. asalkan dapat merasa berpuasa "sahur + berbuka puasa" ngan family ! :*

btw, warna baju raya aku pada tahun 2013 ni "MERAH" yuhuuu.. terima kasih banyak2 buat mak yang telah jahitkan baju ni.. cantik :') yang bling2 2 aku yang letak sendiri xD hahaha

Baju Melayu Moden Raya Terbaru untuk Lelaki

Burasak , Ayam masak kunyit, Ayam masak lengkuas

 kat atas ni merupakan menu utama family aku semasa raya :) semua buat sendiri. yuhuuu..sooodappp..!!

LAST PIC KAT BAWA NI.. 

blogger tak famous bakal famous. haha
comel tak kak ton?? hahahaha.. ok la guys. tak de idea da. byebye. selamat berhari raya semua.. :)

Salam ~



Sunday, July 28, 2013

Berbuka puasa bersama rakan di waterfront kota kinabalu

Assalamualaikum dan hyeee smua !? :D 

Tetiba datang semangat kerajinan nak update blog ni beriban2 kali. hahaha. maklum la masih ada masa lapang. kalau duk diam2 lapar pulak. huhuhu ~

Actually, kejadian ni da lama berlaku. tapi baru sekarang sempang mengUPDATE. huhu. 

Kami bercadang nak berbuka beramai-ramai (sekelas) . tapi hanya seramai 6 org je konfom pegi. yang lain balik umah dan ada hal masing2. sabooo jewww laaaa..

waterfront kota kinabalu
Rakan seperjuangan UiTM Sabah
 Time ni kitorang da otw pegi waterfront kota kinabalu. memandangkan event kurang mendapat sambutan ramai. So, kitorang naik satu keta jew laa.. nasib tak de pak polisi.. hahaha. klau tak.. tak pasal2 da kena tahan. LOL.

Sampai punnnnnnnnnnnn...

Menunggu Waktu berbuka puasa
 Makanan da siap order.. tapi tak berbuka puasa lagi time 2.. *telan liur* je la.. hahahha.. muka aku pun da nmpak blurrr..

Sumandak Sabah
 Hello3 ? ni la di antara sumandak hot2 kat kelas aku.. ni baru 3orang.. korang tak nampak lagi yang selebihnya.. lagi hott dan maniss giteww.. harharhar..

Selepas berbuka puasa kami meneruskan perjalanan pegi ke pantai tanjung aru !! bestt gileerrr... maklum la kalau memalam kat tepi pantai ni kuat angin.. rambut aku pun da macam ape daa.. xD

Tanjung Aru
 And the final destination kami kat perdana park ! hahaha. dapat tengok air pancur berwarna-warni + ada lagu.. alaa.. macam kt Suria KLCC 2.. kat sabah pun ade gak.. hahaha :p
Perdana Park
Sampai sini jeee.. lepas 2 kitorang balik.. da penat semua.. pape pun ni best moment !

Sekian terima kasih.. thanks sudi baca smpai habis ;)

LIKE & Follow & Komen <3

Salam ~



Alhamdulillah done test 1

Assalamualaikum kepada kengkawan blogger yang beragama islam dan "hye" to blogger yang non-muslim.. :) hope korang bahagia di samping keluarga tercinta :*

Alhamdulillah
Alhamdulillah akhirnya da selesai dua test besar (Test 1 Eco and Test 1 Business Managment)
Test MGT 2 hari sabtu yang lalu..

Rasanya. lecterur bagi paper test MGT hari ni. wahh!! excited gilerrr.. hahaha. hope dapat result gempak. insyaAllah amin.. korang doa2kan la sya dpt result gempak eh? :3

Sekian ~ Salam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers