Monday, June 1, 2015

Cepatnya masa berlalu

jam vincci

Assalamualaikum dan salam blogger semua. hari ni wan nk cite2 pasal masa/waktu/jam/ dan semua yg sama maksud dengannya. haha

Sedar tk sedar wan da 21 tahun hidup kt muka bumi ni bersamaan dngn 7000++ hari. perghh da lama! dlu umur belas2 je skrg da kepala dua (20an) perghhh. 

Masa je yg berlalu wan tetap sama still menimbah ilmu. dulu cuma kt sklh pedalaman kota kinabatangan sabah, skrg da upgrade sikit kat UiTM Sabah, Kota Kinabalu. hehe

Bila cakap pasal cara2 mengatur masa ni. wan paling lemah. buat jadual mcm mna sekali pun dalam 1,2 or 3 hari je wan ikut. lepas 2 mula la buat jadual sesuka hati. hahaha disiplin diri wan masih belum banyak. wan memang respect dngn org2 yg boleh tapati masa dan ikut jadual dngn teratur dan tk pernah miss. *kak ton bagi dua like* haha

Semakin lama kita hidup kt dunia ni semakin banyak pengalaman yg kita akan dapat. setiap hari 2 merupakan pengalaman baru buat kita. :) 

Bersyukur la kepada Allah SWT kerana masih mmberi peluang kepada kita untuk merasa nikmat dunia yang hanya sementara ini. <3



Saturday, May 30, 2015

Countdown Day : Mendaki Gunung Kinabalu!


Gunung Kinabalu, Info
Assalamualaikum dan salam blogger semua! wan harap korang semua sihat di samping keluarga tercinta dan org yg trsyg,
Kini wan muncul kembali kt newsfeed blog korang hahaha

Debaran kian terasa tinggal beberap hari je lagi wan akan mendaki "Gunung Kinabalu" yg trletak di negeri sabah. yeahhhhh! susah la nk ckp segala jenis perasaan ni ada. takut, seram, gembira, nervous, dan tk sabar hahaha.

Jom kita baca sedikit info tentang gunung kinabalu ni

"Gunung Kinabalu yang terletak di Sabah, Malaysia merupakan puncak tertinggi di Malaysia dan puncak tertinggi di Asia Tenggara yang ketinggiannya mencecah 4,095 meter dari aras laut.[1]
Dari segi persempadanan geografi, gunung Kinabalu merupakan adalah yang tertinggi di Asia Tenggara. Ini adalah keranaHkakabo Razi terletak di banjaran Himalaya yang terletak di plat tetonik benua India, sementara Puncak JayaPuncak Trikora, dan Puncak Mandala pula terletak dibenua Oseania."
perghhh! 4,095 meter 2.. apa2 pun doakan wan selamat smpai ke puncak gunung kinabalu pada 8 June 2015 ni.. wan pegi dengan kekasih hati cehh. hahaha mohon jeles semua. kbye thank you sudi baca entry wan ni ;)


Wednesday, March 4, 2015

40 Days Falling in Love with You (24 January 2015)


Lagoon, Kota Kinabalu, Sabah
Salam blogger semua! hari ni genap la 40 hari aku bersama kekasih hati. xD hahaha. cepat je masa berlalu. rasanya baru je kenal dengan dia. walaupun baru je kenal dengan dia ni. aku suka dengan dia. aku suka dia. cehh. nk berjiwang jap. korang jangan muntak lak. hahahahaha

Pape pun thank you kepada kekasih hati yang aku bagi gelaran "Capital S". ni bukan encik sotong tau. hahaha. ni ikan kayu punya yang terbaik dari ladang. hahahaha gurau je.

Thank you for everything. Im so happy to be with you, to have you. I promise to keep safe ur heart and I promise to dont hurt you heart. ;) *play lagu sam smith - stay with me* hahaha

Ada masa aku upload lagi gambar2 yang menarik. gambar kt atas ni salah satu tempat yg dia suka. tempat date yang sesuai katanya hehe ;) 


Wednesday, January 21, 2015

iPhone 6 Camera + InstaSize Application

Ni merupakan hasil dari camera iphone 6. not bad la. hahaha. Rasanya aku tak rugi beli iphone 6 ni. memang berbaloi!
iPhone 6 Camera + InstaSize Application

iPhone 6 Camera + InstaSize Application

iPhone 6 Camera + InstaSize Application

My iPhone 6

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger dan semua pembaca blog aku yg agak krik krik ni hahaha! da lama aku tak update blog ni. 

Syukur alhamdulillah. baru2 ni my parents hadiahkan aku iphone 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! iphone 6 weyhh! macam tak percaya je. macam tipu je. tapi ini la kenyataan nya.

*boleh layan pic kt bawa ni*

iphone 6 gold
Actually, aku da lama teringin sangat nak iphone 6 ni. asyik tengok iklan iphone 6 kt TV & tgk artis2 malaysia da beli iphone 6 ni. aku pun nak juga. hahaha

Bukan artis je boleh dapat iphone 6 ni. kita pun boleh selagi mampu *ada duit* 

Thank you to my mom & dad! i love uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers