Sunday, September 29, 2013

Alamak ! Tersalah naik bas ! Cerita Di Suria Sabah


Assalamualaikum dan hye smua ? rindu la ngan korang.. xoxoxo.. ehh.. over la pulak. hahahaha. aku nak cite pasal saat2 yang agak "memenatkan" buat aku dan bff tercinta "miss tyna" hahaha

Actually, cerita ni bermula dengan tiga orang.. aku, miss tyna (singkatan tyna) and miss jiera (singkatan jier)..

Kitorang tiba-tiba merajinkan diri pegi jenjalan kat Suria Sabah..

Suria Sabah

Suria Sabah
Saja-saja mencari nahas.. mau kasih exercise ni kaki katanya.. hahaha. maklum la. kitorang da lama tak jalan jejauh. bukan jauh sangat kot. jalan dari station bus sampai ke suria sabah ni tak sampai 30 minit pun.. hahaha..

Akhirnya sampai ke suria sabah. perut pun da banyak lapar.. kitorang pun menjalangkan diri ke food court suria sabah ni *cancel pegi secret recipe..out of budget* hahahahaha

Food Court Suria Sabah
Pemandangan Food Court Suria Sabah
yeaah! untunglah makan sambil menikmati pemandangan laut sabah yang jernih ni.. ;) rugi klau korang tak try. makanan blh tahan gak sedapnya.. hahaha.. (Y)

Selepas kenyang makan kat food court suria sabah ni. c jier pun terus meninggalkan aku dan c tyna kat suria sabah. sadisss!! :'( :'( apa boleh buat kannnn.. sabo jew la.. take care jier.. hahahaha..

Aku dan c tyna ni pun meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya.. "1 Borneo Hypermall".. dengan keyakinan yang ada c tyna ni memberanikan diri bertanya dengan pengawal keselamatan *pangkat uncle* yang berkerja kat suria sabah... "uncle? ada bus yang pegi 1 borneo lalu suria sabah ka?".. uncle 2 pun menjawab "ada..."

City Bus Kota Kinabalu


Tak sampai 10 saat city bus lalu depan suria sabah.. kitorang terus tahan.. wkwkwkw.. dengan YAKIN dan SEMANGAT yang sangat tinggi 2.. kami main naik jee.. 

Cerita..cerita..cerita.. hampir ke suatu kawasan.. "terminal inanam".. aku terus berkata dalam hati "whattt???" kita da tersalah naik bas bah nii.. punya jokorr.. hahahaha.. terus turun dari bas.. -.-

Berjalan kaki ke terminal yang ada bas pegi 1borneo. -.-" huhuhuhu.. lebih kurang 2km berjalan kaki. penat!! penat!!

Tweet Miss TYNA
nampak.. penat!! jauh kot. :( akhirnya sampai pun terminal yang ada bas pegi "1borneo".. alhamdulillah.. the problem is.. bas 2 da full dan satu2nya bus yang ada buat masa itu. mau tak mau.. kitorang naik je :( kena berdiri pulakkkk!! sabo jew la.. nasib dalam pertengahan perjalanan 2.. ada pelancong korea turun kat tengah jalan *berdekatan masjid terapung*.. perghh..alhamdulillah lagi. dapat la aku dan tyna duduk. huhuhu..

Saat 2 ar miss tyna berkata "perjalanan kita ni hari boleh buat novel sudah" wkwkwkw.. aku berkata "iya..nanti aku buat novel..hahaha" tapi hanya mampu buat entry di blog..

Sampai pun 1borneo.. :') selamat.. habis cerita.. Encik Handsome da datang menjemput aku balik rumah.. hahaha..

Terima kasih kerana sudi baca entry ni sampai habis.. :*

LIKE + KOMEN + FOLLOW



2 comments :

tenku butang said...

hihihi.. jangan fobia naik bas plak lepas ni yea.. hik3

canah jul said...

haa sy pun tslh naik bas...kucu pun ada nasib x jln lg... maw g pnampg tp ternaik bas g luyang haa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers