kemuncak malam pertama (asrama)

10:43 AM


Single Is Simple
lelaki handsome kacak?

Amboi3x! kemain panas lagi tajuk entry aku kali ni.. "kemuncak malam pertama".. agak2 apa yang sedang bermain dalam otak korang bila baca tajuk entry 2? hahaha

Aku nak cerita pasal "kemuncak malam pertama di kolej" hoho.. korang ni.. fikir lain2 pulak ye.. noty tauuu.. hahahaha.. jangan marah :p hahaha

Ok la.. semua manusia yang masih begelar pelajar/mahasiswa/mahasiswi pasti akan merasa pengalaman malam pertama di kolej.. betul tak? 

Time 2 mesti tak boleh tido dan teringat2 kat rumah *bagi yang perempuan* dan bagi yang lelaki tak boleh tido sebab jumpa member baru / lama.. borak sampai pagi pun tak sedar... hahahaha..

Tipu la kalau korang kata tak? aku pun pernah lalui semua 2.. mula2 memang tak biasa dengan cara hidup di kolej tapi lelama pandai la makan kari berdikari :)

Hidup kat kolej / asrama = hostel ni bukan la susah sangat.. senang je. cuma yang selalu jadi halangan buat pelajar / siswa dan siswi ialah "homesick". cara nak hilangkan homesick senang je. kita tak ya fikir sangat pasal benda 2. kita cuba buat2 busy.. habis cerita ;) kan senang 2..

Kepada adik2 yang bakal menduduki kolej / hostel = asrama 2 boleh la amalkan tips jangan terlalu fikirkan rumah. tetapkan niat dengan betul. insyallah tak terasa rindu kat rumah. kalau rindu gak, call / sms dengan mak & ayah korang.. selamat beramal semua ! goodluck!

tq sudi baca entry ni.. salam :)



You Might Also Like

1 comments

  1. Betul tu.. tajuk memang mantap. LOL.. nice entry.

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...