Friday, August 30, 2013

Cerita Sebenar Dimesir ( Mesir Kini )


#PrayForEgypt Rabia Symbols

Assalamualaikum dan hye kepada semua para pembaca blog wan.. Sebenarnya kemarin lagi wan nk post pasal info terkini mesir.. tapi baru sekarang ni ada masa. walaupun mata masih layu tapi hati tetap bekeras nak update blog pasal mesir ni. :') ok jom baca ~

Kemuncak kepada kudeta Tentera Mesir ialah pembebasan mantan Presiden Hosni Mubarak. Begitu bijak kudeta tentera pimpinan As Sisi mengambil peluang.

Dikala rakyat diratah peluru tenteranya, sedang menangisi orang yang tersayang syahid dan dikala PBB, OIC, dan NAM masih membisu, Regim As Sisi pimpianan Amerika dan Israel mengambil peluang membebaskan Mubarak dari penjara.

Mubarak seorang sekutu rapat Amerika dan Israel. Mengikut Mahkamah era Presiden Morsi, Mubarak dikenakan hukuman penjara seumur hidup kerana pembunuhan rakyatnya di Dataran Tahrir semasa Arab Spring 2011. Nampaknya skrip yang dikarang oleh Amerika semakin mendekati penamat.

Bermula dengan hasutan tentera untuk demostrasi Anti Morsi, penggulingan Morsi, pembunuhan beramai-ramai rakyat pro Morsi hinggalah pembebasan Mubarak. Amerika dan sekutunya di Eropah (UE) akan berpura-pura mengutuk mesir.

Dalam waktu yang sama Amerika mengarahkan sekutunya di Timur Tengah Saudi, Kuwait, dan UAE memberi bantuan dan sokongan kepada Regim Kudeta Mesir.

Dalam masa yang sama juga, Amerika mengarahkan Regim Kudeta agar mempropagandakan kononnya Amerika masuk campurtangan di Mesir dengan memberi sokongan kepada Ikhwanul Muslimin (IM). Tujuannya agar rakyat Mesir terpengaruh dengan propaganda itu dan membenci IM. 

Regim kudeta juga akan meletakkan senjata-senjata buatan Amerika kononnya disalurkan kepada IM. Dakwaan Amerika menyokong IM akan terhapus apabila Amerika mengarahkan Regim Kudeta supaya mencipta dakwaan baru kononnya Al Qaeda memberi bantuan persenjataan kepada IM untuk membunuh rakyat Mesir.

Selepas ini, kita bakal melihat Regim As Sisi ini dengan arahan Amerika membuat sabotaj mengebom tempat-tempat awam di Mesir. Taktik yang sama berlaku di Algeria.

Pembunuhan 25 Askar Mesir di Sinai baru-baru ini adalah salah satu sabotaj Regim As Sisi. Jika Amerika boleh membunuh rakyatnya sendiri seramai 3000 orang di WTC dalam peristiwa 9/11, mengarahkan Regim As Sisi bunuh rakyat Mesir menjada perkara kecil sahaja.

- Petikan dari Artikel Wacana "Piramid Berdarah" UiTM Sabah. #PrayForEgypt !


Thursday, August 15, 2013

Keuntungan The Conjuring ( Top Movie )

Assalamualaikum and hye you alls ! lama tak ketemu ya. hahaha. hari ni aku nak cite pasal movie seram yang sangat2 seram la kata mereka. aku tengok tak seram pun cuma best !! TERBAIK! haha

Sebelum aku bagi tahu korang tentang keuntungan yang penerbit movie ni dapat.. korang layan la dulu trailer dia ni..


Perggghh! terbaik :3 hahaha..

Ok ! back to the topic.. mengikut statistik  mereka mendapat keuntungan sebanyak..
Minggu Pembukaan :  "$41,855,326" ! 
Jumlah Kasar : $122,519,508 ! 
Pungutan Kasar seluruh dunia : "$169,719,508"
Total Budget : $50,000,000

DateDaily Gross
Aug 13, 2013$979,011
Aug 12, 2013$868,235
Aug 11, 2013$1,775,938
Aug 10, 2013$2,709,461
Aug 09, 2013$2,141,957
Aug 08, 2013$1,273,354
Aug 07, 2013$1,349,264
Aug 06, 2013$1,748,218
Aug 05, 2013$1,717,163
Aug 04, 2013$3,552,439


Waaahh!! untung sangat2....... 5 stars !! xD kepada yang belum sempat tengok 2.. pegi la tengok ea. 
Best ! seyes best tak terkataaa.. 

The Conjuring


Monday, August 12, 2013

Selamat Hari Raya Blogger (2013)

Assalamualaikum dan selamat hari raya semua ! rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada kengkawan blogger. :)

raya tahun ni memang agak berbeza buat aku. mesti korang nak tahu kenapa raya aku berbeza pada tahun ni kan? jeng3.. hahaha.

Sebab utama aku cakap macam 2 ialah..tadaaa.. haha. aku tak dapat nak berpuasa sebulan ngan family aku. rasanya 4 puasa je pastu raya. maklum la tengah study. tak dapat la nak balik umah family. :') tk pe. asalkan dapat merasa berpuasa "sahur + berbuka puasa" ngan family ! :*

btw, warna baju raya aku pada tahun 2013 ni "MERAH" yuhuuu.. terima kasih banyak2 buat mak yang telah jahitkan baju ni.. cantik :') yang bling2 2 aku yang letak sendiri xD hahaha

Baju Melayu Moden Raya Terbaru untuk Lelaki

Burasak , Ayam masak kunyit, Ayam masak lengkuas

 kat atas ni merupakan menu utama family aku semasa raya :) semua buat sendiri. yuhuuu..sooodappp..!!

LAST PIC KAT BAWA NI.. 

blogger tak famous bakal famous. haha
comel tak kak ton?? hahahaha.. ok la guys. tak de idea da. byebye. selamat berhari raya semua.. :)

Salam ~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers