belajar subjek LAW240

2:01 PM


Assalamualaikum and salam satu blogger semua! lama tak dengar khabar korang semua. hope sihat la ye? wan skrg da sem 3 kt uitm ni. tapi masih diploma. sedihkan? mmbr lain da hbis form 6 n da sambung study amek degree lak.. kira mcm setahun setengah je lagi baru wan dpt diploma 2.. 

Sekadar gambar hiasan

Wan sebenarnya nak cerita pasal subjek LAW240 ni. sebagai seorang pelajar yang ambil jurusan perakaunan dalam bahasa english dia "Diploma In Accounting" , wan kena lulus subjek Law240. kalau tak memang sangkut la sampai ke sem 7..8..9.. harapnya tidak! -.-"

Subjek Law240 ni sebenarnya pasal "Law Of Malaysia".. kena banyak mengingat.. sebab semua fakta. kalau tak ingat memang tak boleh jawab time exam. baru2 ni wan ada test 1 law240.. perghh! memang daebak ar. sakit kepala.. dalam kertas 2 ada 3 soalan (jwb 1)..

Sebelum wan menjawab paper law240 2.. semua member2 nk bersama2 menjawab soalan (2).. tapi wan tak thu nak jwb soalan 2.. wan tahu soalan (1) pasal consideration. alhamdulillah sampai ke skrg wan msih ingat law2 yang ada dalam topik consideration ni.

Salah satu law yang ada dan wan ingat "Under Section 2 (d) the Law Of Contract Act 1950, when, at the desire of promisor, the promise or any other person has done or abstained from doing, or does or abstain from doing, or promise to do or abstain from doing, something such act, or abstainance, or promise is called consideration for the promise"

Wan taip tak tengok buku tau. da ingat dalam ingatan. hahaha.. ada lagi satu law yg senang nk ingat. "under section 26 the law of Contract Act 1950, tbe agreement without consideration a void (general rule)"

Perghh! da boleh jadi lawyer ni.. hahahaha.. dlu wan ada gak cita2 nak jadi lawyer.. tpi skrg ternyata wan rasa law ni susah berbanding perakaunan.. huhuhu..

Korang doa2kan la wan untuk lulus dan dapat result cemerlang untuk subjek ni k? :) happy! Sekian Terima Kasih.




You Might Also Like

3 comments

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...