Tuesday, May 24, 2016

Jenis Piring Astro Mengikut Peredaran Masa


Sebelum aku teruskan menaip entri ni. aku nak tanya kt korang semua. ada pasang ASTRO kat rumah? or nampak piring astro kt rumah nenek? sepupu? jiran? kawan?

Tipu ah kalau korang kata tak. majority penduduk malaysia ada astro tak pun piring astro je ada. astro tk de sbb tk bayar bil 3 bulan. hahaha.



 

Nampak perbezaan dia? nampak sangat! tengok dari warna pun dah tahu perbezaan dia. hahaha. tapi korang tahu tk apa persamaan dia?

-Klau hujan lebat, tetap tk de siaran

-Rancangan yang sama berulang selama seminggu

Ni antara persamaan dia. hahaha. tapi kan, ada sorang macik ni. 
Masa tu tengah kenduri kt rumah dia. anak dia pun kata
"mak? ada lagi periuk utk goreng ayam tk?"

masa tu mmang smua periuk kena guna utk masak ayam dan daging.
macik tu lupa smua periuk dah kena guna. dia pun dgn tenang hati berkata
"ada lagi kt dlm stor tu. cari je"
Anak dia pun pegi stor dan tk jumpa pape pun. yang dia nampak piring astro yang warna hitam tu. dia pun tgh nk cepat dan malas nk tnya mak dia. dia amek je piring astro tu dan jadi ah


gambar google
Macik tu tengok je ank dia dan berkata dalam hati

"Walaupun astro ni tk de siaran masa hujan dan rancangan dia asyik berulang je. ada gak kegunaan piring astro ni. tk perlu beli kat Go Shop tu. dah sedia ada depan mata. terima kasih astro!"


HAHAHAHAHAHA!

Aku dah siap tweet dah gambar ni.

Follow my twitter @mohdrizw
Dalam masa beberapa hari je dah dapat 5k RT dan 1K Likes! thank you gaisss!! hahaha
korang memang mudah terhibur. follow my twitter klik ---> @mohdrizw

Pape pun thanks sudi baca entri i yang tk seberapa ni. mohon komen sikit. nnti i blogwalking ke blog korang! thanks




No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers