31 Tempat Menarik Di Yogyakarta Yang Patut Anda Tahu

12:57 AM


Assalamualaikum dan hai semua?! kali ni wan nak review tempat tempat menarik yang patut korang pegi kalau pegi melancong kat Yogyakarta. Indonesia. korang boleh tengok gambar-gambar kat bawah ni.

Candi Ratu Boko 

Pintu-Langit Dahromo. Dlingo, Bantul
Bukit Panguk Kediwung 

Negeri di atas awan mangunan 

Hutan Pinus Kragilan

The World Landmark, Merapi Park. Sleman

Sindu Kusuma Edupark, Sleman

Pedestrian Jalan Malioboro. Daerah Istimewa Yogyakarta.

Spot Riyadi.Loc. Prambanan, Sleman, Yogyakarta.

Puncak Becici. Dlingo, Bantul, Yogyakarta.

Baron Techno Park. Gunung kidul, Yogyakarta.

Green Village Gedangsari, Gunung Kidul

Jurang tembelan kanirogo 

Puncak Becici.

Goa Jomblang, Bukit Kidul.

Tebing Breksi 

Rumah Hobbit, Cangkringan, Sleman, Yogyakarta.

Pantai Jogan Purwodadi Tepus. Gunung, Kidul.

Bukit Lintang Sewu. Dlingo, Bantul, Yogyakarta.

Puncak Panguk Kediwun, Dlingo, Bantul

Galaxy Water Park, Bantul

Goa Jepang Pundong, Bantul, Yogyakarta.

Hutan Pinus Pengger. Dlingo, Bantul

Bukit Pangguk Kediwung, Bantul.

Hutan Pinus Pengger. Sendangsari, Terong, Dlingo, Bantul, Yogyakarta.

Bukit Pule Payung Kulon Progo.


Gumuk Pasir , Parangtritis 
Stonehenge, The Lost World Castle. Loc. Cangkringan, Sleman, Yogyakarta.

Tebing Gunung Watu Gajah. Loc. Kulon Progo, Yogyakarta.
Nanggulan Kulon progo 

You Might Also Like

1 comments

  1. Assalamualaikum wr wb.

    Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

    Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

    Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

    Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
    (pakej lain sila whatsapp)

    Day 1
    ● Tebing breksi
    ● Kotagede (kilang silver & chocolate)
    ● Sandboarding Parangkusumo
    ● Parangtritis beach
    ● Manding (leather arts)
    ● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

    Day 2
    ● Merapi lava tour
    ● Borobudur temple
    ● Kalibiru

    Day 3
    ● Timang beach
    ● Cave tubing pindul
    ● Pinus Forest
    ● Bukit bintang

    Day 4
    ● Drop off to airport

    Harga bermula dari:
    RM 602 (ALL IN)*
    RM 452 (exclude hotel)*

    *kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
    * kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal

    Pakej termasuk
    ● Private kereta / van AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
    ● Pick up & drop off airport
    ● Hotel *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
    ● Supir / Pemandu
    ● Makan supir
    ● Parking
    ● Entrance fee sesuai itinerary (include Borobudur entrance fee $25 (Rp 325.000)
    ● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
    ● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
    ● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
    ● Air mineral
    ● Insurance

    Exclude:
    ● Flight Ticket
    ● Airport taxes
    ● Gondola ride bilamana pergi timang
    ● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
    ● Menu tambahan untuk dinner / lunch
    ● Tips untuk driver (seikhlasnya)

    Note:
    Harga dapat berubah setiap masa
    Harga tidak berlaku bagi high season

    >>> Untuk pakej pelancongan jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
    >>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
    >>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

    Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

    Wassalamualaikum Wr Wb



    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...