Tuesday, September 20, 2011

Tolong Ingatkan Aku

hye semua? apa khabar? hope semua sihat.. amin.. korang dapat tengok kan..wan da jarang update blog.. yela.. wan fokus jap dalam pelajaran. (@_@)

wan harap. korang tak lupa untuk doakan wan dan pelajar2x yang bakal menduduki
SIJIL PELAJARAN MALAYSIA (SPM) =)

dan lagi satu..tolong ingatkan wan!! tinggal 

55 HARI LAGI MENJELANGNYA SPM
chayo2x wan! i believe u can do it! TAKE it EASY. jangan berhenti belajar. selagi kita belum jawab paper SPM. masih ada masa lagi.

dan di sini wan ingin menyatakan. wan takan berfacebook dalam masa terdekat ni sampai la SPM. k. =) sorry. pape hal. contact je nmbr wan yang tertera kat FACEBOOK 2. =) kalau contact wan. jangan lupa gtau nama korang. ok. wan nak g mandi + makan + study 

bye semua! LOVE U ALL!! tinggalkan komen korang. jangan lupa LIKE juga..

When You Said Forever. . ♥



When you said forever, you meant a few months. When I said forever, I meant every day until I died.

 When you said always, you meant until you couldn't handle it anymore. 

When I said always, I meant until time ended. 

When you said you loved me, you meant I wan no different from any other boy. 

When I said I Loved you, I meant I had never felt what I felt for you.

Monday, September 12, 2011

You.....♥


You make me so happy, you know exactly what to say at exactly the right times. You don't judge me, you stick up for me. You agree with what i'm saying, even if I sound stupid-anyting to stop an argument.

 I feel safe when I talk to you. I like how you're always there for me. I love how you know how i'm feeling, or how you know what not to say so I don't feel a certain way. 

I love your smile, and the way you laugh at my stupid jokes. I like how we joke around, and bully eachother. I love You, so so much!. i need to be with you forever. You make me so happy!. 

I just hope I make you feel the same.. =)

I LOVE YOU

I HAVE NO MEMORY OF YOU


Hello Hello baby! =) hehe.. nak update! nak update blog! tapi tak de idea nak tulis about apa.? ~_~ huhu.. sape ada idea 2 bleh la gtau wan ye.

ok. entry ni berkaitan dengan apa yang terjadi dan berlaku kat wan di sekolah. 

Hari ni wan bangun tepat pada pukul 4:00AM. tujuan utama bangun awal nak study jap sebelum ke sekolah. tapi apa yang berlaku kat wan? wan da bangun.. wan mesej kawan2x wan. wan mesej macam ni

"Assalamualaikum? friend ko pakai baju pe? baju sekolah or baju sukan sekolah?"

wan tanya kawan wan..meka guna baju sukan or baju sekolah. maklum la. hari isnin ada subjek pendidikan jasmani. dari 6 orang kawan wan yang wan mesej. hanya 2 orang yang mesej. iaitu blogger Shekyn dan blogger Daty. sorry tak tag nama. hehe. mereka pun balas mesej wan 2

"w'salam. guna baju sekolah"
.............................................................................................................................................

after that, wan pun sampai la ke sekolah. wan gerak dari umah 6:25AM. sampai kat sekolah pada pukul 6:50AM. wa! jauh jga perjalanan.. tapi tak pe, wan ke sekolah hanya 1niat je. nak menimba ilmu
(betul ke ejaan wan 2..?) haha..

sampai ke sekolah. wan penuh dengan semangat nak belajar bab2x baru dalam subjek hari ni. hari ni subjek

EST (english for science and technology)
PJ (pendidikan jasmina dan kesihatan)
PA (prinsip perakaunan)
PI (pendidikan islam)
+M3 (additional mathematics)

Hari ni hanya belajar subjek PA dan +M3..sedih je..huhu. mana semua cikgu ni!! SPM da nak dekat ! huhu. hilang mood nak study! cehceh! wan wan.. pa la kau ni! kalau nak study mana bleh ada mood or tk de mood. kena teruskan gak.

....................................................................................................................................................................wan da lupakan sorang 2! yeah! akhirnya berjaya.. satu memory tentang dia pun wan tak de simpan! padan muka!! hehe.. thanks to ALLAH S.W.T =) 

Saturday, September 10, 2011

Peperiksaan SPM da dekat!


Assalamualaikum Semua.? korang apa khabar? sihat? hope sihat.. wan jarang da dapat update blog. bukannya apa. semenjak kebelakangan ni. wan sangat-sangat busy. sampaikan diri sendiri tak terurus. maafkan wan. sebab da lama tak mengupdate blog ni. Rank Alexa bagi blog wan. betul2x jatuh dan merosot. sedes nya. haha! apa boleh buat.

Hidup wan macam agak berserabut da masa ni. huhu! nak study! nak study! nak study!! tinggal 65 hari lagi untuk mengambil Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia. Rasa nak pitammss..! cepatnya masa berlalu.

MASA!! tolong la wan..jangan laju sangat..! slow2x k. wan nk study lagi. nak tambah pengetahuan lagi. boleh ke? masih sempat ke? 10subjek nak study dalam masa 65 hari? 1subjek berapa bab? huhuuuu.. masih sempat! gunakan masa yang tinggal ni. jangan sia-siakn. =) tenangkan fikiran. ambil angin. cuba jangan gelabah sangat. kalau gelabah sangat. 2 yang buat serabut 2. ok.!

Korang teruskan bersama-sama mendoakan kejayaan budak2x SPM tahun 2011. =) amin <3

Wednesday, September 7, 2011

Kalau da Gembira jangan lupa Sedih. =P

Hye semua? Assalamualaikum? korang apa khabar? sihat? Raya tahun ni macam  mna? best x?

ek! banyak plak soalannya..jawapannya korang jawab la sendiri ye.. hehe.

Kita zaman sekarang ni. bila gembira da lupa kat sedih plak. org tua2x kata. tak baik gembira sangat. nanti kang KONFOM akan sedih. korang nak macam 2? tak nak kan. so, gembira 2 biar bersederhana je. ceh! macam belanja je kn.

Wan pun nak memohon maaf atas salah dan silap wan kat korang. hope korang maafkan wan ye. wan da maafkan korang yang ada buat salah ngan wan. =) dont wory. wan bukan pendendam.

wan pun akan jarang mengupdate blog wan ni. maklum la. sekarang ni last minute utk study da. huhu. Korang! DOAKAN WAN TAU! DAPAT 10A+ SPM =) AMMIIINNNNN...!

OK la. nanti kita sambung cite lagi k. muah! syg korang yang rajin bace update wan ni. komen la sekali ye. nanti wan blogwalking kt blog korang. insya'Allah.. =) 

Saturday, September 3, 2011

Islamic Story


prnhkah anda mnghadi situasi sprti ini........
dtnya oleh org bkan islam.........
Kenapa orang Islam sembah bangunan kain hitam tu?"
"Oh.... itu Kaabah atau nama lainnya Baitullah"
"Baitullah tu apa?" ...
...
"Secara terjemahan mudah maknanya Rumah Allah"
"Allah ada dalam tu?"
"Tak....."
"Jadi, kenapa sembah bangunan tu kalau Allah tak ada dalam tu?"
"Yang saya sembah bukannya bangunan tu.."
"Kamu sembah apa?"
"Saya sembah Allah swt"
"Jadi, kenapa sembah bangunan tu?"
"Saya MENGHADAP sahaja ke arah Kaabah tetapi saya tak sembah Kaabah.."
"Bukankah kamu sujud ke arah Kaabah, maknanya kamu sembah Kaabah la.."
"Kamu pernah tgk perlawanan bola dalam TV?"
"Pernah...... selalu.."
"Kamu tengok tv ke tengok perlawanan bola?"
"Tengok perlawanan bola la.."
"Di mana?"
"Dalam tv la.."
"Cuba buka tv tu, tengok di dalamnya ada stadium dan perlawanan bola ke tak.."
"Memanglah tak ada.. tapi itukan gambarnya ada.."
"Bukalah dalam tv, tengok ada ke tak gambar perlawanan bola dalam tu.."
"So..?"
"Maknanya kamu tengok tv, bukan perlawanan bola.. betul tak?"
"Tak.. aku tengok perlawanan bola la melaui tv tu.."
"Peliknya.."
"Sebab apa pulak pelik?"
"Ye la, kau cakap tengok perlawanan bola, sedangkan aku tengok dalam tv tu tak ada apa-apa.. yg ada hanya wayar je berselirat.."
"Memanglah dalam tv tu ada banyak wayar, tapi tv tu menayangkan gambar-gambar perlawanan bola dalamnya.."
"Hurm.. jadi tak peliklah ni..?"
"Ya.. tak pelik.."
"Jadi tak pelik jugalah aku sujud ke arah Kaabah untuk menyembah Allah swt. walau pun dalam Kaabah tak ada Allah.."


p/s --> Bestkn story ni! jom click LIKE and SHARE ngan kawan2x.. =)

Friday, September 2, 2011

SELAMAT HARI RAYA


Assalamualaikum semua? wan nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT KWN2X BLOGGER YANG MENYAMBUT PERAYAAN INI.. 

sory late wish, maklum la agak busy bantu mama buat kerja kat umah ni =) wan ingat nak wish sebelum raya pertama. tapi nampaknya tak sempat -,- pape pun. korang beraya jangan lupa orang yang telah meninggalkn kita. jangan lupa dunia plak. 

makan 2 biar berdiet sikit. jangan menternak lemak je. =P hehe. hati2x d jalan raya. ingat orang yang tersayang =) ok la 2 je.. muah! love u all! selamat hari raya! nak duit raya!!!! -,-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers