PREVIEW: Pantai Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah

7:41 PM

Assalamualaikum dan salam blogger smua?
Hari ni aku cerita pasal tanjung aru. haha.
Tanjung Aru ni merupakan salah satu pantai yang terkenal kt Kota Kinabalu, Sabah.


Pantai Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah
Tengok gambar pun mesti korang da tahu ape yang special sangat kt tanjung aru 2 kan? haha. ramai pelancong2 luar negara terutama dari korea, jepun and taiwan yg suka datang ke pantai tanjung aru ni.

Kalau tak percaya korang boleh datang sendiri berapa ramai pelancong yg datang kt sana. tapi jangan la datang time hujan. hahaha. Sebab utama pantai ni jadi tarikan pelancong luar negara ialah kecantikan semulajadi dia, kuat angin, boleh tengok sunset yg macam kt dalam gambar 2. gambar 2 aku yg snap sendiri ok.

 Bukan setakat pantai je ada. kt tanjung aru ni pun ada kedai makanan yg sedap2, ada jual ayam panggang, lekor yg sedap, dan pantai tanjung aru ni terkenal dengan jeruk buah2an. perghh!! memang sedap la. aku da pernah rasa jeruk dia. jeruk mangga!! semua buah2an tempatan. yumyumm,,

Kepada sesiap yang nak datang ke sabah 2. jangan la lupa pegi pantai tanjung aru ni. tapi pastikan dalam jam 5 da sampai sana. takut2 terlepas sunset. lepas pegi tanjung aru ni. korang boleh pegi perdana park. dekat je dengan tanjung aru, kt perdana park korang boleh tengok pancuran air mcm kt Suria KLCC. :D tapi ni lain sikit sebab lagu2 dia berunsurkan kebudayaan di negeri sabah. 

Ok sampai sini je review aku utk tanjung aru. next time aku review tempat lain pulak ;)


You Might Also Like

2 comments

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...