Friday, August 29, 2014

Manufacturing Account Acoustic - Official Video

Assalamualaikum dan salam blogger semua! 
tetiba datang mood nak update blog hari ni. haha

Actually, skrg ni aku da sampai kt umah. yuhuuu. aku balik rumah! tak tahan duk hostel (UiTM Sabah). rasa macam duk dlm penjara pun ade. huhu. sabo jew la. 

Ok la back to the topic utama. aku nak share video yang aku dan member2 group account buat. video ni amatuer je. xde edit2. sebelum korang play video 2. aku nak perkenalkan member aku yg dlm video 2. yg lelaki nama dia "Step" then yg perempuan 2 "Erra" :) ok enjoy!


Habiss! kan aku da cakap ni amatuer.. video ni sebenarnya utk assignment account kt uitm sabah. hahaha. 
ok la itu je entry pada kali ni. ;)



Tuesday, August 26, 2014

PREVIEW: Pantai Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah

Assalamualaikum dan salam blogger smua?
Hari ni aku cerita pasal tanjung aru. haha.
Tanjung Aru ni merupakan salah satu pantai yang terkenal kt Kota Kinabalu, Sabah.


Pantai Tanjung Aru, Kota Kinabalu, Sabah
Tengok gambar pun mesti korang da tahu ape yang special sangat kt tanjung aru 2 kan? haha. ramai pelancong2 luar negara terutama dari korea, jepun and taiwan yg suka datang ke pantai tanjung aru ni.

Kalau tak percaya korang boleh datang sendiri berapa ramai pelancong yg datang kt sana. tapi jangan la datang time hujan. hahaha. Sebab utama pantai ni jadi tarikan pelancong luar negara ialah kecantikan semulajadi dia, kuat angin, boleh tengok sunset yg macam kt dalam gambar 2. gambar 2 aku yg snap sendiri ok.

 Bukan setakat pantai je ada. kt tanjung aru ni pun ada kedai makanan yg sedap2, ada jual ayam panggang, lekor yg sedap, dan pantai tanjung aru ni terkenal dengan jeruk buah2an. perghh!! memang sedap la. aku da pernah rasa jeruk dia. jeruk mangga!! semua buah2an tempatan. yumyumm,,

Kepada sesiap yang nak datang ke sabah 2. jangan la lupa pegi pantai tanjung aru ni. tapi pastikan dalam jam 5 da sampai sana. takut2 terlepas sunset. lepas pegi tanjung aru ni. korang boleh pegi perdana park. dekat je dengan tanjung aru, kt perdana park korang boleh tengok pancuran air mcm kt Suria KLCC. :D tapi ni lain sikit sebab lagu2 dia berunsurkan kebudayaan di negeri sabah. 

Ok sampai sini je review aku utk tanjung aru. next time aku review tempat lain pulak ;)


Monday, August 25, 2014

'juru gambar' mengambil kesempatan keatas 'model perempuan'

Assalamualaikum dan salam blogger semua!
Jarang bebeno ye aku update blog seawal macam ni. hahaha. aku nak share cite sikit la dengan rakan2 blogger dan orang2 kt luar sana 2. jangan senang2 percayakan orang lain, apetah lagi klau orang 2 baru berapa minit je korang kenal. kang ade yg jadi mangsa2 kejadian yg menakutkan. sobsobss. harap kita dijauhkan la dari semua 2. hmm

Agak2 berapa ramai yg bercita2 nak jadi 'model'?? dan berapa ramai yang nak jadi 'photographer'?? xperlu tanya la berapa ramai, tgk facebook pun hmpir 99.9% kot letak pekerjaan 2 sebagai model dan photgrapher. Selalunya yang bercita2 nak jadi photographer ni kena la ada DSLR skurang2nya dan klau nak jadi model kena la cantik, segak, handsome, cute, tinggi, cerah, dll.... hahaha. 

Bila da terlalu ramai orang yg ade DSLR dan cantik, handsome, segak 2.. muncul la orang yg membawa harapan palsu. 

'juru gambar' mengambil kesempatan keatas 'model perempuan'

'juru gambar' mengambil kesempatan keatas 'model perempuan'

'juru gambar' mengambil kesempatan keatas 'model perempuan'

'juru gambar' mengambil kesempatan keatas 'model perempuan'

'juru gambar' mengambil kesempatan keatas 'model perempuan'
HAHAHAHA! macam gampang je mamat sorang ni kan. siap mintak posing yg bukan2. yg peliknya perlu ke model muslimah bergambar macam 2? bukan muslimah nk tunjuk style je ke? ni siap nk tunjuk bentuk badan. kalau aku jumpa lelaki ni siap ah.. suruh polis tangkap. berdosa tau buat macam ni! tak baik syg!! ingat akhirat please!

Kepada rakan2 blogger dan semua yg berharap nak jadi model suatu hari nanti. make sure photographer 2 betul2 original dan da diiktiraf. bukan yang anak gampang macam kat atas ni. nampak sangat kegilaan sex dan mengambil kesempatan! euwww.. #ApePunTakBoleh! berhati2 tauuuu!!

Gambar credit to : blog namee roslan :)


Friday, August 22, 2014

Music Video terbaru NICKI MINAJ - ANACONDA break the vevo record mengalahkan MV Miley Cyrus!

Assalamualaikum dan salam 1blogger!
Hari ni semangat sikit aku nk update blog. selalu aku update memalam buta. hahaha.

Ok! kembali ke topic utama.
Nampaknya vevo record for 24hours view da dipecahkan oleh perempuan nigga ni (NICKI MINAJ)! Yg sebelum ni dipegang oleh MILEY CYRUS dengan music video dia
WRECKING BALL!


Cuba tengok video ni sampai nangis2 miley cyrus bila record vevo dia dikalahkan. hahahaha. 


Ni video nicki minaj - anaconda yang mengalahkan MV miley cyrus 2.. hahahaha. semakin menjadi2 ye. video ni full rap je. enta mcm mana boleh pecah record vevo. maybe smua nk tengok punggung besar c nicki minaj ni kan? hahaha

Nicki Minaj break the vevo record for 24 hours views!
Setakat ni da lebih 44 juta views dalam masa 3 hari je! hebat!!!

ok itu saje. tak nak cakap banyak. nnti merepak lak. korang layan la video nicki minaj 2 sampai pengsan. kbye. hahaha :p



Presentation BEL312 SEM 4 UiTM SABAH

Assalamualaikum dan salam 1blogger semua!! Hari yang sangat memenatkan otak aku. hal maklum la seharian ni aku busy mencari maklumat dan buat slide tentang company yg aku pilih 2 untuk presentation Bel312 hari isnin ni! huarghh!
btw, Bel312 (English for occupational purposes)

Tired for presentation bel312 sem 4 uitm sabah
Aku sangat sedih gak la. sedih sebab classmate aku mcm kenakan aku je. semua yg pro speaking english pilih nombor belakang2. yg tinggal nombor depan2 je. terpaksa la aku dapat nombor 3. orang ketiga yang akan presentation isnin ni. tk pe.. tk pe.. wish me luck guys!! :')

Btw, khamis depan kalau tak de halangan aku nak balik rumah. da macam homesick! aku tk de selera nak makan makanan kt cafe. da hari2 makan ayam. rasa muak! nak makan masakan mak aku. :'( 
....
...
....................... 
..thank you.. ^_^

Thursday, August 21, 2014

Hari Berkabung Buat Malaysia Memperingati MH17 pada 22 Ogos 2014 #MH17


Assalamualaikum dan salam 1blogger semua. 

Hari Berkabung Buat Malaysia Memperingati MH17 pada 22 Ogos 2014 #MH17
Esok (22 OGOS 2014) merupakan hari berkabung buat semua rakyat malaysia tk kira bangsa, kaum dan agama. Hari berkabung bagi menghormati tibanya 20 jenazah rakyat malaysia yang menjada mangsa nahas MH17. Gambar2 berikut merupakan sedikit info tentang esok dan MH17.

Hari Berkabung Buat Malaysia l 22 Ogos 2014 #MH17

Lokasi Tafakur untuk hari berkabung bagi negeri johor, pulau pinang, wpkl, selangor, sarawak dan sabah (22 ogos 2014)

Senarai 20 jenazah yang akan dibawa pulang esok #MH17 #MalaysiaBerkabung
"Ya Allah.. Ya Tuhan kami. permudahkan la segala urusan mereka untuk membawa pulang 20 jenazah mangsa nahas MH17" amiiinnn...

Wednesday, August 20, 2014

#Throwback MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014 (ENTRY BERGAMBAR)

Assalamualaikum dan salam blogger semua! datang kerajinan aku nak update blog ni di subuh hari. hahaha. aku nak banyakkan entry aku. sebab aku tgk kt archieve 2 semakin lama, semakin berkurang entry aku. hahaha! jommm aktifkan semula blogger yang dulunya memang aktif sampai 60 entry sebulan. fuhh!

Ok la. jom layan pic2 time kitorang dinner.. :) 

#MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

Sha, Aku dan yaya <3 syg dorang dua ni!! #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

Semua bebudak accounting part 4 kecuali lelaki yang berbaju biru! #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

Aku bersama kesayangan jokor miss tarhata!! :D #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

Ok ini aku. dulu rambut aku lurus. tpi selepas dinner jadi rambut mcm ni. haha #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

I love you ! #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

#MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH

Geng2 part 4 diploma in accounting uitm sabah 2014 #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC UiTM SABAH
Setiap gambar yg kitorang upload kena guna hashtag #MalamSyawalTAC2014 #FabulousRayaTAC.. hehe.

ok la itu je. habis da entry bergambar untuk kali ni ;)

Monday, August 18, 2014

cara menjadi blogger yang berjaya

Assalamualaikum dan salam blogger semua! hari ni semangat sikit aku nak update blog walaupun jam kt dinding baru menunjukkan jam 5:43am. ececeh mcm ayat novel la pulak kan. hahaha. 

Ok. back to the topic utama. agak2 berapa ramai yg setuju dengan ayat ni
"blogger aktif baru boleh berjaya"???

blogger aktif baru boleh berjaya
Aku rasa mesti ramai yang setuju dengan ayat 2 kan. tapi tk semua setuju. blogger ni senang je kalau nak berjaya. dia kena rajin update, blogwalking, komen, like, hangout sesama rakan blogger dan macam2 lagi. hmm brpa ramai yg pernah buat semua 2? rasanya xramai. hahaha. 

Hal maklum la, blogger sekarang da terkena penyakit "malas". masa aku mula2 berjinak dalam dunia blogger ni. best giler nak mampus! semua aktif gila vavi. sebab 2 follower aku skrg ni da 1k lebih. but, skrg ni mcm xde orang je kan. *krik krik* hahaha

Entry aku pun makin lama semakin sikit. xde idea nak cerita apa. kekadang entry aku cerita mengarut. tapi tk pe la sbb ni blog aku. so, suka hati aku la nk update apa :p kalau jeles sila mengarut kt blog sendiri. hahahaha.. ok la.. sampai sini je entry aku pada kali ni. sekian dan terima kasihh. xoxo



Saturday, August 16, 2014

MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014

Assalamualaikum dan salam 1blogger! 
Lama bebeno aku tak update blog ni. harap maklum la final da semakin dekat.
ok. hmm. aku nak cite pasal peristiwa semalam. 

Semalam merupakan MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
(14 August 2014) yg bertempat di Grand Borneo Hotel. Satu perkataan je yg aku mampu kata klau ingt peristiwa semalam iaitu "besssssttttttttttttttt!!!"

MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Malam syawal ni dianjurkan oleh junior (part 3) aku. Sebelum ni dianjurkan oleh senior (part 5) aku. best juga. tapi tk best mcm yang semalam. hahaha. hal maklum la bebudak account ni jarang buat makan2 kt luar. Baru kali ni dapat bersyawal kt luar. haha.

Banyak aktiviti dorang buat semalam, di antaranya "lucky draw, selfie terbaik" and ada gak persembahan nyanyi dan menari dari beberapa senior dan junior aku. Makanan pun terbaik! 

MENU MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Ada 7 hidangan yg dorang sediakan. terbaik dari ladang. sodappppppppppp! korang layan la pic apa yg kitorang makan semalam. haha..

Hidangan MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014

Hidangan MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Hidangan MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Hidangan MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Hidangan MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Time makan 2 kmi dihiburkan dengan lagu raya. :) Selama acara ni dimulakan, pertandingan #selfie terbaik da dimulakan juga. syaratnya senang je. selfie muka korang sendiri. upload ke instagram sendiri dan jangan lupa letak hashtag "#MalamSyawalTAC2014 & #FabulousRayaTAC".. 

Hadiah Selfie Terbaik Fabulous Raya 2014
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..! aku yang menang. hahaha.. dapat gak aku menang kali ni. terima kasih la kepada pihak juri kerana pilih gmbr selfie aku 2.. happy! hahaha ok. promote jap. kepada korang yg ada insta, jom follow my insta : @mohdrizw. jangan risau aku follow back ;) korang blh tengok gmbr selfie aku 2 kt insta aku.

MALAM SYAWAL THE ACCOUNTANCY CLUB UITM SABAH 2014
Gambar bersama lina. gambar2 yang lain korang boleh tengok kt insta aku : @mohdrizw. ok! itu saja untuk entry pada kali ni. hahaha. sekian. tq sudi baca. komen dan follow la sikit ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers