Sunday, May 19, 2013

Facebook dan email kena hack

Assalamualaikum dan salam 1malaysia.!

entry ini bukan nak memburukkan mana-mana pihak. cuma nak bagi tunjuk betapa kejamnya mereka yang digelar HACKER *la sangat.. 

kalau korang 2 pro sangat jangan la sampai email dan facebook aku pun korang nak HACK ! macam bangang je perangai macam 2. korang pegi la hack pages yang hina nabi ke.. hack pages yang hina malaysia ke. 

Buat kerja yang elok sikit. jangan nak susahkan orang lain !

Tadi aku nak reset PASSWORD tetiba ade ternampak ALTERNATE email : 

PENGGODAMMALAYSIA@LIVE.COM ? *siapa ni??

Facebook dan email kena hack

Facebook dan email kena hack
Facebook dan email kena hack
gambar ketiga 3 korang tengok la orang 2 asal mana.. macam cibaii !! chooii !!

Kalau anda rasa diri anda 2 seorang HACKER ! sila AMBIL NOTA KORANG ! jangan buat kerja BODOH dengan mengHACK facebook or email orang lain ! klau nak buat kerja mengHACK 2 pegi hack FACEBOOK or EMAIL mak bapak korang punya !

Semoga ALLAH S.W.T membuka pintu hati korang agar TIDAK membuat KERJA BODOH lagi yang macam ni ! sekian.. mohon maaf kalau ada terkasar bahasa..




Thursday, May 16, 2013

Pelakon lelaki terkenal Shahz Jaszle ditangkap khalwat oleh JAIS



shahz jaszle
SHAH ALAM, 16 Mei (Bernama) -- Seorang pelakon lelaki terkenal tempatan ditangkap khalwat oleh sepasukan pegawai Bahagian Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di sebuah unit Apartment Taman Sri Subang di sini awal hari ini.
Pelakon berusia 25 tahun itu, yang pernah bertunang pada Disember tahun lepas, ditahan pada 3.30 pagi selepas pasukan penguatkuasa mendapat maklumat daripada orang awam.

Pengarah Jais Datuk Marzuki Hussin, dalam satu kenyataan hari ini,
mengesahkan bahawa pelakon itu, yang sudah bertunang Disember lepas, ditahan Bahagian Penguatkuasaan Jais berdasarkan maklumat awam.

"Dia ditahan mengikut Seksyen 29(1) A dan B, Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995," katanya.

Pelakon berkenaan sebelum ini pernah dikaitkan mempunyai hubungan cinta dengan wanita yang lebih berusia serta seorang lagi pelakon wanita, namun hubungannya dengan mereka berakhir begitu sahaja.

Sementara itu, Yahoo! Malaysia menerima berita bahawa pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan pelakon lelaki dan model itu adalah Shahz Jaszle.

Memetik laporan portal hiburan, www.tupai.com pihak JAIS telah mengeluarkan kenyataan akhbar mengenai penangkapan itu.

Shahz Jazsle atau nama sebenarnya, Mohd Shahrizal Jaszle Jasmi dan kenalan wanitanya itu telah diserbu oleh sepasukan pegawai Bahagian Penguatkuasa JAIS di sebuah unit di Apartment Taman Sri Subang sekitar jam 3.30 pagi awal Khamis.

Penahanan Shahz Jaszle berdasarkan kepada Seksyen 29 A 1 & B, Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995.   


 sumber : yahoo malaysia !

Sunday, May 12, 2013

fake picture itu gambar aku

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia smua. hehe..

memalam ni aku tetiba gigayh nak update blog. bukan sebab ape. tadi aku on FB. tetiba je aku tertengok ade someone gunakan picture aku kat twitter.

Eh ? mcm kenal je mamat baju putih 2. rupanyaaaa 2 picture aku sendiri. -.-"

*layan picture kat bawah ni*

fake picture itu gambar aku
Alahaaiii ! da berapa puluh bulan dan hari dia guna picture aku 2. -.-" please3 la jangan guna picture aku tanpa kebenaran aku ! *mustahil aku bgi kelulusan guna gambar aku* huhuhuu. 

suka hati dia je guna pic aku tanpa izin ! huhuhu.. kalau korang nak kenal2 mamat yang telah guna pic aku 2 boleh klik "SINI" haisshh.. tension dan stress la klau mcm ni. hahaha

SOALAN : Famous ke aku ? :3
JAWAPAN : TAK FAMOUS ! aku mna la famous mcm korang. aku cuma ramai member2. rasanya aku da cerita kat entry2 sebelum ni. huhu.. aku ramai kenalan sebab aku da banyak kali jalan-jalan sebab 2 aku ramai kawan ;p peminat ? setakat ni tak de lagi. huhu. smua aku anggap KAWAN !

*kepada korang2 yang berhasrat nak guna pic aku untuk benda-benda yang pelik. baik STOP ! aku memang anti dengan orang2 yang mcm 2.. huhuuu 

Sekian Terima Kasih !




Friday, May 10, 2013

Buat isteriku yang comel dan tercinta

Assalamualaikum buat yang beragama islam.. :) jom layan cite ni pepagi.. best.. sweet.. hahaha




 
buat isteri


Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


Sumber : Facebook Pages


Thursday, May 9, 2013

Final Examination Result For UiTM student (2013)

Assalamualaikum dan salam 1malaysia semua !

hari ni hari yang cukup menakutkan buat student-student UiTM. sebab hari ni result final exam keluar. hahaha. 9 MAY 2013 merupakan tarikh keramat buat mereka termasuk la aku sendiri.. -.-"

!@#$#@%$^%&^&%^%*^&%$%#$ *mencarut

hahahah ! actually , result ni da keluar tepat pukul 12am ( 9 may 2013 ) . keluar je result ni aku terus check.. check.. dan check..........

student uitm portal
Tadaaaa ! ok da check.. alhamdulillah. result aku tak la meletop sangat.. tapi bersyukur la sesangat sebab tak de yang repeat. :') tahniah buat kawan2 sekelas yang dapat result gempak lagi meletop ! 

Mak cakap redha jew.. da buat yang terbaik.. so kena terima jew la kn..

Nantikan persaingan aku next sem.! :)

kepada yang tak dapat result gempak macam aku ni.. harap sabar dan redha jew k.. bersyukur la dengan result yang korang dapat 2.. :) 

sekian terima kasih




Friday, May 3, 2013

Sabahan Troll : Cerita Gay

Assalamualaikum dan selamat datang ke blog rizwan ewan ! 

kepada korang yang teringin sangat nak tahu macam mana cakap sabah.. korang layan la cerita kat bawa ni.. sekian ! *tergelak golek2* hahahaha

Sabahan Troll : Cerita Gay
Kepada korang yang tak faham memang tak akan gelak. kepada yang faham for sure akan tergelak. hahahaha. kalau macam ni la. boleh gila mak ayah. -.-" huhuhuuu

kalau nak tengok leboh banyak troll macam ni.. korang boleh pegi FB dan search "SABAHAN TROLL" ;)



Vote For BN (PRU13)

Assalamualaikum dan salam 1malaysia smua.. ^_^

bertemu lagi kita dalam rancangan gosip2 melodi.. *merepek* hahahaha. 

Hari ni tetiba aku ada semangat nak update blog di siang hari. selalunya waktu malam je aku banyak idea. ish3.. idea ni datang tak tepat pada masanya. hmmm. ok la. aku nak memberi sokongan kepada BN a.k.a BARISAN NASIONAL ! kepada korang yang da boleh mengundi. undi la BN ! Hidup BN ! 

"UMNO terus mara untuk rakyat MALAYSIA"

wan pun semangat la online fb pepagi buta dan ada sorang kawan wan post picture kat bawa ni

vote for BN (PRU13)
wan pun komen la "Hidup BN !" tetiba c mamat pic profile keta hijau *nampak sangat sokong pembangkang* kan..kan.. dia cakap BN = Bangla Nation..

korang layan picture kat bawa ni..

sifat penyokong pembangkang


dia yang kutuk mengutuk.. dia juga yang cari pasal. aku tak tau nak lebel kan mamat ni sebagai apa. -.- mcm mereng je.. hahaha.. no komen. -.- pape pun kita rakyat malaysia kena hormat menghormati antara satu sama lain walaupun lain parti.. (Y)


Thursday, May 2, 2013

Done Booking AirAsia Ticket

Assalamualaikum dan salam 1malaysia semua ! :* hehe..


AirAsia Modify Booking Ticket

Alhamdulillah aku da selesai menguruskan hal pembelian tiket airasia ni. hahaha! my mom da bertanya kat aku "da beli tiket pulang sabah?" . aku : "belum" . . but hari ni aku jawap "aku da beli tiket balik sabah mak". my mom jwp "ok! ;)" hehe. rindu giler2 ngan my ratu hati beloved mom.. :* siapa la tak rindukan mak dan mak mane yang tak rindukan anak kan ? huhu. 

First time aku beli tiket sendiri secara online. sebelum ni abg aku yang kedua jew selalu uruskan. :') baru aku tahu macam mane . muahaha! pape pun thanks pada kawan aku yang turut sama membantu aku membeli tiket ni.. :3 tanpa korang aku memang blurr.. hahaha!

Sekarang aku masih kat penang, kat Georgetown. maybe 7hb or 8hb mei ni aku gerak PENANG - KUALA LUMPUR. yeaah!! I'm coming KUALA LUMPUR !! *habis la duit aku* LOL. kalau korang duk KL. meh la jumpa dan lepaking ngan aku. aku ni orang kg je. tak tahu sangat jalan2 kat KL 2.. klau korang ade best gak. 

Aku nak tanya satu kat korang..kat mane tempat best untuk LEPAK-LEPAK & SHOPPING ? aku tak nak la tempat yang kurlasss sangat. asalkan barangan dia cantik pun da ok.. :3

Sekian terima kasih.. #entrySimple ~




Remaja Berpolitik (PRU13)

Assalamualaikum kepada smua pembaca yang beragama islam :)

Hidup BN
Hari ni aku nak bercerita pasal politik.. sebelum 2 aku nak tanya pendapat korang. salah ke seorang yang masih bergelar REMAJA bercerita pasal POLITIK ? bagi pendapat aku sendiri, tak salah. sesungguhnya , suatu hari nanti pun remaja itu akan menjadi dewasa kelak. betul tak ? Itu cuma pendapat aku. tak tahu pulak macam mana dengan pendapat korang.

Mohon maaf kalau topik entry kali ni agak sensetif dihati korang ;p hahaha. Seperti yang kita sedia maklum negara kita "MALAYSIA" sedang "Pilihan Raya Umum" yang ke-13. Bagi yang da cukup umur boleh la pegi mengundi dikawasan-kawasan yang telah di tetapkan. Andai aku da cukup umur dan boleh mengundi. sudah tentu aku mengundi BN. peace no wars.

Back to the topic entry kita pada kali ini..hahahaha ! Apa sebab remaja tak boleh berpolitik ? sebab tak cukup umur ? ke pada pandangan korang REMAJA ni tak matang ? hello3.. untuk pengtahuan korang UMUR 2 bukan pengukur untuk menetapkan kematangan seseorang tauuu.. 

*kalau rasa tak puas hati dengan entry aku kali ni..mohon maaf sesangat. aku hanya menaip pendapat yang ada kat otak aku ni. tak de kaitan dengan sesiapa pun. HIDUP BN ! ;P 

SEKIAN DAN TERIMA KASIH...

 

Wednesday, May 1, 2013

DOA TAUBAT, REDHA & ILMU

DOA TAUBAT, REDHA & ILMU
Assalamualaikum semua ? ^_^ mari la kita mulakan bulan mei ini dengan bacaan DOA TAUBAT, REDHA & ILMU..

"YA ALLAH, ampunilah dosa-dosaku, terimalah taubatku, redhakanlah aku hidup di bumiMU, dan ingatkanlah aku segala ilmu yang pernah aku pelajari."

Amin Ya Rabb

kredit to : Tanyalah Ustaz
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers