Bila Cinta Tak DiHargai

3:27 PM

sekadar hiasan
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua? :) wan harap korang sihat2 semuanya ea.. yang tak sihat. cepat2 la pegi hospital yang berdekatan. :')


back to the topic! wan ingin bercerita pasal cinta. aduss! tk habis2 pasal cintakan.. *gelak dalam hati.. masing2 ada cara buat entry! layan jew la ea. kali ni wan nak cerita pasal cinta. berdasarkan novel yang telah anda kaji. eh! salah ~


berdasarkan tajuk entry wan kali ni "Bila Cinta Tak Dihargai". macam2 la yang akan berlaku. *tiada cinta kita pun boleh bahagia. salah satu yang akan berlaku. kesedihan dan kesunyiaan mulai terasa dalam diri seseorg 2 bila cintanya tak dihargai. ini berdasarkan pengalaman wan sendiri. *lain org, lain kowt perasaan nya..muehehe


seperti yang wan post kat facebook. cinta memerlukan baja dan air setiap hari umpama pokok bunga rose. kalau kita dapat berikan baja dan air setiap hari. insya'Allah kekal la cinta tersebut..seandainya tidak dapat memenuhi kesemua itu. berpisah la jawapnya ~


cinta memerlukan penghargaan. agar cinta sentiasa mekar dan bertmbh :') namun. bukan semua manusia di dunia ni mengerti apa maksud "cinta" yang sebenar..bukan sebab tak matang. mungkin ada sebab yang lain. ataupun org 2 buat2 tak tahu apa maksud "cinta"..


tak perlu kita mempertahankan cinta kepada seseorg 2 kalau org 2 tak cinta kepada kita.. *Syok sendiri letew. 


seandainya wan bercinta sekali lagi d suatu masa nanti. wan akan hargai cinta dan berikan cinta kepadaNya sebaik yang mungkin. *sorry to say tak minat cinta monyet bin monkey.. tapi lama lagi kowt..sebab wan nak focus study ! study ! study ! :) masa depan lebih penting dari bercinta..kekeke..


kepada adk2 yang tak bercinta dan masih bersekolah.. ada baiknya jangan pernah mencuba untuk merasa cinta tersebut. sesungguhnya cinta boleh memusnahkan hidup seseorg *not me.lalala ~




~~~~SEKIAN~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. pandangan kita berbeza.
    cuba tak salah, cinta itu anugerah.

    anggap aku bergurau sekadar untuk membuka salam :D

    ReplyDelete
  2. tak minat nak bercinta.
    hya selepas kawen mungkin.

    hai wan.

    ReplyDelete
  3. tak payah bercinta . buat sakit hatii

    tak payah bercinta kalau tanak sakit hati . kan ? :)

    ReplyDelete
  4. bercinta umpama baermain api, kene pandai jaga diri kn =)

    ReplyDelete
  5. Yowww saya masih bersekolah & kalau boleh tknak pun fikir pasal tu lagi. Hehehe. Wan pun masih bersekolah? Atau...?

    ReplyDelete
  6. sabar je laHH . nanti wan jumpa yang lagy baik :)

    ReplyDelete
  7. thanks guys.. :') korang mmang awesome! <3 love u all..

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...