Bercuti Ke Genting Highlands

11:24 AM

Assalamualaikum dan slm satu malaysia semua? :D hari ni baru wan ada masa nak update blog tercinta wan ni. huhu. maklum la. balik jew genting highlands da kembali busy tahap gaban ! huhu. 

Kejadian ni berlaku 31 oktober 2012 / Wednesday until 2 november 2012 / Friday

Tarikan utama genting highlands ialah tempat yang bersuhu sejuk, ade skyway, dan fun park. tarikan2 2 la menyebabkan ramai pelancong dari luar dan dalam negara datang ke genting highlands. 

Ni merupakan kali pertama wan datang genting highlands ! terima kasih kepada orang 2 kerana sudi dan membenarkan wan join sekali ke genting highlands. best! 


Skyway Genting Highlands
Skyway ni memang best ! harga tiket pun berbaloi. sehala rm6 dan dua hala rm12. mula2 perasaan gayat 2 memang ade. tapi lelama perasaan 2 hilang dengan sendirinya. mungkin perasaan gayat 2 hilang sebab kite time 2 dapat melihat pemandangan yang ckup indah lagi nyaman ! :)


Welcome to theme park genting signboard
 Welcome to "Theme Park Genting Highlands" ! yeaah! akhirnya setelah beberapa minit duk dalam skyway 2 sampai gak ke genting theme park . harga tiket masuk bagi orang dewasa dan remaja adalah rm50. bagi kanak2 dan warga emas 2 tak thu. tapi berbaloi gak dapat msuk theme park ni. 

Sebenarnya wan ditemani dua orang kawan iaitu nain dan ira. ;) enjoy dan santai aku bila jalan ngan korang. :) baik pulak 2.. hehe

Plan / map genting highlands
 Macam ni la plan theme park genting highlands . memang best ! tak habis2 aku kata best. lol !
Corkscrew Genting Highlands
 Corkscrew genting highlands memang menakutkan ! satu pusingan jew da start nk muntah. time ni nain tak join. takut kot. so, wan dan ira jew time ni. bila satu pusingan 2 da sampai sepatutnya kita da turun. tapi akak penjaga corkscrew ni kata "one more time" . dlm kepala otak wan time 2 " whatt the fish??? two times??" matiler ! nasib la time 2 tak muntah. hahaha

Corkscrew Genting Highlands
 Ni baru gambar da macam seram. klau korang nak tahu seram ke tak , kena naik corkscrew genting highlands ni sendiri. serious korang tak akan rugi bila naik benda ni.

Litar Spiderman Genting Highlands
Macam ni la litar spiderman yang menyeramkan. benda ni lagi seram dari corkscrew 2. >.<"
hanya tuhan yang tahu mcm mane perasaan wan time 2.

Spiderman Genting Highlands
 Ni pic dari dekat. >.<" da betul2 macam sarang spiderman. bagi wan, game ni paling menakutkan ! huhuu

Sungai Rejang Flume Ride Genting Highlands
Time ni betul2 basah setelah naik perahu sungai rejang flume ride. huhuhu. da la time 2 sejuk tahap dewa. ditambah pulak time ni basah terkena percikan air.. huhuhu.pastu kami pun balik. macam2 lagi kitorang main. tapi 2 jew yang wan sempat gambar. huhu

Pada hari last kat genting highlands 2, kitorang sempat pegi " Ladang Strawberry " dan sempat petik sendiri buah strawberry 2. 

Signboard Taman Strawberry Genting

wan dan patung strawberry

Pokok Strawberry Genting Highlands

Da macam duck face ! =.="

Buah Strawberry yang wan petik sendiri.
kitorang bermalam kat " Hotel Seri Malaysia " selama 3hari 2malam :) pastu balik KL semula. 

Nanti ada masa lagi wan nak pegi sini sekali lagi. 2 pun kalau wan ade duit. haha! maklum la da pokai ! tk de duit. huhu.. 

Thanks korang sudi bace entry ni.  ^^V


You Might Also Like

5 comments

  1. dah lama nak pegi genting tapi sampai sekarang tak pegi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekew? ayoyo..nnti cite pegi la ea..best ! :D

      Delete
    2. kat mana taman strawberi tu? x pernah taw plak

      Delete
    3. dekat dengan hotel seri malaysia :) baru lagi..

      Delete
  2. Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...