kebanyakan orang semenanjung tak tahu sabah negara mana

12:42 PM

hye hye hye semua? selamat datang ke blog wan yang tak berapa famous ni. tapi insya'Allah suatu hari nanti akan menjadi blog famous malaysia. hahaha! entry kali ni wan nak cerita tentang fakta yang telah wan kaji. hoho. tajuk entry wan kali ni memang panjang dan panas! :p

"kebanyakan orang semenanjung tak tahu sabah negara mana"

sebelum kita sambung cerita, meh kita kaji peta MALAYSIA :)

Peta Malaysia
kawasan yang berwarna kuning 2 merupakan negara malaysia. :) sila perhatikan dengan teliti gambar yang seterusnya

Peta Sabah
Yang ni merupakan peta sabah. :) peta sabah pun termasuk dalam kawasan yang berwarna kuning. kawasan yang berwarna kuning 2 merupakan negara malaysia. 

Tetapi agak sentap la juga masih ada beberapa orang semenanjung ni yang tak tahu sabah 2 negara apa. salah sorang yang tak thu ialah kawan wan sendiri. hoho. nak tahu apa dia cakap?

masa ni wan dan dia chat kat FACEBOOK

kawan semenanjung : wan duk mane?
wan : Sabah..
kawan semenanjung : owwhh..pernah datang malaysia?
wan : LOL! sabahkan malaysia. huhu.

Sentap rasenya bila ada orang kata macam ni tau! memalukan jew. belajar jew tinggi2 tapi sabah pun tak thu kat mane kan. pape pun wan harap korang tak macam kawan wan ni. huhu...

jangan marah tau! :P peace! kite kan 1malaysia..hihi <3 muah!

You Might Also Like

0 comments

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...