Wednesday, February 23, 2011

Kabus Di Perbukitan ~ =')

Hari ni wan sekolah seperti biasa.. just wan lambat bersiap tadi pagi..huhu ~ pape pun kat sekolah..semua berjalan dengan lancar.. =) wlaupun..wan mngntuk masa Princip Perakaunan.. tapi wan dapat fokus 100% juga time ckgu mngjar.. =) wan baru je habis membaca Novel Kabus Di Perbukitan (tingkatan 5)..Tak sangkah Novel ni Begitu Sedih..Sehinggakan.. Wan menitiskna air mata ketika membaca novel ini ~ menitis bukan sekali.. tapi berkali2x . . .  wan berharap.. korang dapat baca novel ni ~ huhu ~ 

*Pertemuan dan perpisahan memanglah takdir, namun hati yang terluka kadang2x sukar menerima. Kehilangan membawa resah berpanjangan (mcm wan..) , membawa diri mencari kedamaian hati dan cinta.  Merentas dekad dan negara, di situ kasih bercambah..di situ rindu melimpah. hujan emas di negeri orang, namun tanah tumpah darah dan air mata menggamit jua..

Novel ini mengisahkan tentang --> Faridah.. faridah akur dengan runtuhan jiwa, kembali menjejak bumi yang suku abad ditinggalkan, menautkan kasih antara dua negara. Dia berjanji pada tanah ini - susur galur - akar tunjang ketutunan akan teguh. Dia pulang membina jati diri di tanah air sendiri setelah sekian lama di new zealand... Dia bukan enggang, dia hanyalah bangau yang akhirnya pulang ke belakang kerbau..
#Bila ada masa nanti..wan akan update lagi tentang Novel ni ~ (^_^)

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers