Monday, February 28, 2011

Keliru . . nak Letak Tajuk ape ? hehe =)

Assalamualaikum ? ?
Peace nO waRs ! hehe =)
Hari ni baru wan update blog..
Semalam Tak sempat..penat baru balik dari sandakan..
..
..............................

....
Pic kat atas ni la yang wan kata novel best ! selama wan bersekolah kat sekolah menengah..
ni novel paling2x wan suka..
suka Sangat !
tajuk novel ni 'Kabus Di Perbukitan'
kat sekolah da mula masuk chapter novel..yeah2x..
wan kena buat sinopsis =)
....
........................

.................
Ni plak pic Time wan gi Bandar Sandakan kat umah mertua KAKAK WAN.. =)
bukan mertua wan..hehe
Smart x?? hehe..
mm..
.....
Tujuan wan ke Sandakan Buat apa??
...

.............
wan ke Sandakan..sebab nak hantar kakak wan pergi airport..
balik sarawak....hhuu =(
kakak wan, anak dia dengan husband dia..
Sedih Sangat.......
dorang naik 'MAS WINGS'
wan dapat Duit Rm50 lagi..kakak wan yang bagi..
tapi semua 2 tk sama..wan tetap akan miss kakak wan..huhu
...
...........
biler la lagi wan bleh jumpa dorang..huhu
k la..
sampai sini je.. bye..

Thanks sudi baca sampai habis =)
Korang memang pembaca setia wan..
kalau da baca.. jangan lupa like plak..hehe.. =)

Saturday, February 26, 2011

Jom Join Contest GambaR KalerFuLL !


http://mariakhalis.blogspot.com/

#Saya rasa blog JELLYBEAN sangat Cute dan Cantik designnya dan tak kurang dengan BLOGGERNYA
(
kak Maria).. banyak info yang wan boleh dapat..! :)




Ni la pic wan yang KeLerfuLL =) ok x?? hehe..
harap2x la wan menang ~ first time ni join contest..hehe.. =)
kak maria.. bagi la wan menang..hehe..

Nie link kawan2x wan..yang wan tag :: =)
1. http://cahayakasihku89.blogspot.com/
2. http://yasmieyatie88.blogspot.com/
3. http://lovelydayamirah.blogspot.com/
4. http://thedyea.blogspot.com/

#sorry la kak maria..just ada 4 je nama org yang wan tag.. =(

Don't Leave mE !

hye..
kali ni wan nk luahkn perasaan wan yang sedih dan murung sjak akhir2x ni.. huhu =( wan hrap sangat2x wan dpt hbiskn study ni cpt... wan da penat.. smua mmenatkn..huhu.. apa yang wan hrus buat??


wan hanya manusia biasa.. yang tk mampu hadapi semua ni lagi.. =(


Ya Allah.. Ampunkn dosa ku ~ permudakan la hidup wan ini..huhu ~ amin . .

#jangan la kau pergi meninggalkan wan.. wan tak mampu hadapinya sendiri.. wan perlukan seorang teman..huhu ~ i need u ! pls don't leave me.. wan tahu wan banyak buat salah..

#wan hanya berserah kepada tuhan yang maha adil.. wan hanya menanti kmu kembali kepada wan.. =( love u so much !

cry + laugh = happy ..

Assalamualaikum ~ hari ni baru jak menyiapkan kerja kursus
ENGLISH FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY (EST)
tinggal nak print je..huhu ~
kawan2x aku bukan tolong aku ~ ish! tk pe.. kali ni wan halalkn je..hehe.. =)
lain kali jgn harap.. huhay ~



HohohoX !~ hari ni wan nangis ~ huhu ~ bukan sebab apa.. wan nangis sbb sedih. kak wan da nk balik sarawak,..huhu.. n wan nangis sbb c dia..huh ~ tpi nsib dia pndai pujuk..klau x.. wan nangis kuat2x..hehe



Selain itu, wan juga turut gembira hari ini..hehe.. nk tau kenapa?? wan berjaya siapkan kerja kursus yang pertama..yeah2x.. tinggal 5 lagi kerja kursus..huhu ~ 



Termenung seketika ~ wan rasa nak perbanyakkan baca AL-QURAN . .
sebab sejak akhir2x ni.. hati wan tk tenang..huh ~ mklum la..SPM pun da nk dekat..huhu



pape pun.. wan happy hari ni.. yang happy wan akn ingat..yang sedih...wan trus lupakan..hihi ~
Betapa ku cinta padanya ! mmmuuuaahhhhhhh....... =)
 


Friday, February 25, 2011

Thanks Make Me Happy ♥

Assalamualaikum ? ♥
aaa.... penat.. baru dapat update blog..
korang sihat?? wan sihat.. =)



wan nk ucapkn terima kasih / thanks kpda smua yang buat wan gembira.. terutama skali..
Family wan ♥
Friend wan ♥
Couple wan ♥
Tanpa mereka ni ~ tk thu la wan jadi apa skrg..huhuhu ~
wan syg korang semua.. wan thu.. bukan semua suka n syg kat wan.. =')


I Love ALLAH ! ♥
I Love My Couple 

#Wan love sangat2x!! love u..love u..love u..love u..love u..

Thursday, February 24, 2011

Andai aku memberi hati ku pada mu..apa kah warna yang akan kamu beri d hati ku ?

Assalamualaikum??? malas nak update blog..huhu ~ wan ada berita gembira.. =) kat facebook  wan single.. but.. sebenarnya.. tak..haha ~ banyak homework + kuat tido.. 2 la wan lambat update..
Andai aku memberi hati ku pada mu..apa kah warna yang akan kamu beri d hati ku ?


Merah :: Cinta..
Pink :: Sayang..
Kuning :: Saudara..
Hijau :: Sahabat..
Ungu :: Teman Special..
Biru :: Benci..
Hitam :: Tidak Bererti Apa2x..
Putih :: Cinta... Tapi tidak untuk d miliki..
Coklat :: Teman yang Seronok ~

#Mana satu korang nak bagi kat wan??hehe..

Wednesday, February 23, 2011

Kabus Di Perbukitan ~ =')

Hari ni wan sekolah seperti biasa.. just wan lambat bersiap tadi pagi..huhu ~ pape pun kat sekolah..semua berjalan dengan lancar.. =) wlaupun..wan mngntuk masa Princip Perakaunan.. tapi wan dapat fokus 100% juga time ckgu mngjar.. =) wan baru je habis membaca Novel Kabus Di Perbukitan (tingkatan 5)..Tak sangkah Novel ni Begitu Sedih..Sehinggakan.. Wan menitiskna air mata ketika membaca novel ini ~ menitis bukan sekali.. tapi berkali2x . . .  wan berharap.. korang dapat baca novel ni ~ huhu ~ 

*Pertemuan dan perpisahan memanglah takdir, namun hati yang terluka kadang2x sukar menerima. Kehilangan membawa resah berpanjangan (mcm wan..) , membawa diri mencari kedamaian hati dan cinta.  Merentas dekad dan negara, di situ kasih bercambah..di situ rindu melimpah. hujan emas di negeri orang, namun tanah tumpah darah dan air mata menggamit jua..

Novel ini mengisahkan tentang --> Faridah.. faridah akur dengan runtuhan jiwa, kembali menjejak bumi yang suku abad ditinggalkan, menautkan kasih antara dua negara. Dia berjanji pada tanah ini - susur galur - akar tunjang ketutunan akan teguh. Dia pulang membina jati diri di tanah air sendiri setelah sekian lama di new zealand... Dia bukan enggang, dia hanyalah bangau yang akhirnya pulang ke belakang kerbau..
#Bila ada masa nanti..wan akan update lagi tentang Novel ni ~ (^_^)

Tuesday, February 22, 2011

♥ continue living... continue living... ♥

Assalamualaikum?? ♥
Hari ni.. wan ke sekolah macam biasa.. cuaca pun ok.. but.. =(
my book is lost ..wan nak cari di mna?? tolong wan..huhu ~



banyak sangat homework..huhu ~ antaranya.. homework english.. tapi homework ni best sangat.. 'menulis sepucuk surut utk pen-pal = kwn pen.. korang tahu ?? wan tak thu..hehe.. hantar sepucuk surat 2..kpda kwn kita yang tinggal jauh dari kita.. so.. kena la cari alamat.. korang tahu nak cari alamat kat mne?? alamat siapa2x je.. huhu ~ kalau bleh.. wan nak alamat dari luar negara.. =) bleh dapat kwn baru.. ada lagi satu berita hot.. ada seorg pelajar kat kelas wan..makan penadol enta brpa biji 2.. tpi dia tak makan nasi.. giler kan!! time rehat 2.. dia just mkn penadol.. disuruh p makan tak nak.. so..time english subjek tadi.. dia pening2x + mata dia bengkak . . takut wan tengok.. dia pun kena hantar ke hospital kinabatangan.. sebab.. terlebih mengambil ubat..~ wan rasa.. dia nak bunuh diri kowt.. huhuuh ~ ataupun nak cari perhatian..ish3x.. wan pun tak thu motif dia makan penadol banyak2x..

#wan tulis sampai sini je la..penat.. tired sangat..................hujan plak skrg nie.. ok la.. byebye.. =) thanks sudi baca.. hehe..

Monday, February 21, 2011

This time post in english .. =)

hi...
This time wan want to post in english .. wan not want to know what the story .. so wan just post pictures ..


this time .. wan middle of reading a book .. time to take pictures wan.. but .. read 2 books .. hitherto endless again .. every time wan read .. employee must sleep .. he growled ..!



my sister son .. cute right? the Korean kind of face ..She was cute and white .. wan face trying to be like this .. =) ..he was 1 year old more ..



New since the birth of this .. date of birth he forgot wan .. wan towatch him always .. weak cry .. quiet .. powerful sleep .. baby ni love.............. want to kiss ...!!

#
until this simple story .. wan want to school .. bye .. wan post again later ..thanks read =)

Saturday, February 19, 2011

Kebosanan Melanda ! =(

Assalamualaikum ! ~ wan btul2x bosan hari ni ~ tk thu nak cerita ape.. tk de ape y barlaku ~



time wan sedih. . . pil ni la yang wan makan2x banyk2x..harap2x mampus cpt..tpi tk pndai mmpus smpai skrg..hehe.. kadang2x smpai 10bungkus wan makan.. sedap sangat..walaupun.. tk sedap sngt..haha



ni hot ticket yang wan dapat dari maxis..hehe.. puas hati bila guna ni.. korang nak guna?? beli la sim mxs..ada dua hot ticket wan dpt.. tpi baru ni yang wan guna..satu 2 .. wan simpan..hehe



ni adk wan punya.. [wan mna ada adq] hehe.. kakak wan punya la.. koleksi peribadi.. tpi wan sempat ambil pic..semasa kakak wan tdo lagi pun wan bosan sngat2x..hehe smua comel2x.. 

ok la . . wan nak sambung study !! ~ bubbye.. =)

Friday, February 18, 2011

♥ Thanks ♥



hye hye hye. . .hehe.. kali ni wan nak ucapkan thanks to my papa , mama , kakak , abg , adk  dan kawan2x ♥ wan.. terutamanya kawan wan kat facebook and school  =) 
sebab sudi bersama wan selama ini ~ wan tahu.. ada sebilangan d antara korang semua tak suka wan.. betul kan?? biasa la 2.. kadang2x manusia ni ada yang berkenan.. dan ada yang tidak.. tpi wan harap sangat2x . .korang kekal bersama wan.. wan sayang family wan sangat2x. . wlaupun.. time kecil wan selalu je kena buli oleh kakak and abg..hehe.. wan tetap syg family wan..sampai akhir hayat wan.. =) wan nak ucapkn thanks juga buat musuh2x wan.. korang banyak mmbantu wan mmperbaiki diri wan.. 
♥ wan masih teringat pada sseorg yang jauh dan telah pergi dari hidup wan..huhu ~ mcm2x la perasaan wan.. sedih + resah + redha . . tpi wan miss dia sangat2x..wan nk ucpkn thanks kat dia.. dia da buat wan bahagia..walaupun seketika. .huhu ~ mungkin dia da lupakn wan................ =( 

#ok la sampai sini je wan nk ucpkn thanks..♥ sape2x yang wan terlupa 2..sorry sangat2x . .tk sengaja..hehe..

Thursday, February 17, 2011

Senior Year ♥ =)

♥ Assalamualaikum ~ ? ♥
hari ni wan nak share pic2x wan ngan kwan2x kat sekolah =)
tengok la warna kelas wan cantik kan muka pun belum sedia nak bergambar..hehe..
wan akan miss korang semua..huhuhuhu ~ Good Luck Spm my mengambil SPM pada tahun 2011 ni.. ♥



ni wan ngan kawan2x ♥ kami la kaki2x on9 and blogger =)
masing2x da ada blog ♥.....



tengok la.. bila nak ambil gambar je..masing2x da pandai pozing sendiri..
pantang tengok camera..hehe ♥ pape pun.. ni la kwn2x wan.. hhu ~ msti wan akn miss korang semua nnti.. =(
hrap2x korang tk lupa kat wan.. ♥



♥  ♥  ♥  ♥  ♥ ♥ ♥  ♥  ♥  ♥
sayang korang smua !  ~ ♥ weekk.. nak muntah ~ hehe
gurau je la.. tahun nie..last da kami sama2x..pastu..masing2x buat bodoh..hehe..
harap2x la..lepas ni..kami semua bersama2x juga.. ~ amin.........

Wednesday, February 16, 2011

Sekolah ♥ Sekolah ♥ dan teruskan Bersekolah ♥ =)

Assalamualaikum..hehe.. =) hari ni hari pertama persekolahan . setelah cuti 2hari [isnin dan selasa sempena cuti peristiwa dan maulidur rasul].. stlah 15minit perjalann menaiki kereta sewa..akhirnya smpai kat skolah..rasa nerves sikit bila msuk kat pagar sekolah.. tpi rasanya wan da lewat sampai kat sekolah..sbb kedengaran nyanyian lagu sabah tanya air ku berkumandang d kawasn sekolah.. wan pun cepat2x la naik tangga utk ke kelas.. huh! penat jga rasanya wan naik tangga.. byangkan je la.. wan terpaksa menaiki lebih 100anak tangga utk sampai ke kelas setiap hari =)



da sampai kat kelas..wan terkejut sangat2x . .sbb warna kelas wan da berubah.. korang teka la warna ape?? mesti korang tk thu..hehe.. warna biru dan pink . . harap2x la kelas wan dapat nmbr #1 keceriaan..hehe



belajar mcm biasa tadi.. =) semua p&p berjalan dengan lancar tadi.. cuma cikgu sejarah tadi tk masuk..sedih~~sejarah 2 favorite subjek wan..huhu ~ Prinsip perakaunan tadi senang je.. wan da semakin faham dengan subjek account ni.. =) just nak buat review ape y wan bljar kat form4.. =)
lepas 2.. pukul 12:05pm wan ke masjid..ada solat berjemaah [zohor]..lepas solat..sambung belajar semula.. tpi kali ni pun ckgu PSK tk de masuk..huhu ~ free lagi.. wan pun ambil masa 2 utk berbual sambil membuat nota Bahasa Melayu [Peribahasa].. pkul 2pm.. balik sekolah..penat... ~ balik rumah je..terus mandi + makan + tidur.. huhu ~ 2 je la cerita wan utk hari ni.. =)

Tuesday, February 15, 2011

Time Maulidur Rasul 2011

Assalamualaikum w.b . . sebelum terlambat wan nak ucapkn selamat menyambut MAULIDUR RASUL..hari ni kat tempat wan ada sambutan Maulidur rasul...best ! =) tapi kali ni wan dengan budak2x je...semua kwan2x wan y besar2x tk thu ke mna menghilang..hehe



ni la budak2x yang wan maksud kan. . ni cousen wan..hehe.. nakal dua2x . .yang boy 2 nma dia anib [nma panggilan] yang girl plak wawa.. =)



ni kakak dia [wawa] . .lebih putih dari wan..malu~ hhuhu  . (~_~)



ni plak kumpulan nasyid lelaki . . nnti ada masa wan upload video dorang nasyid k..tapi kesian gak kumpulan ni..hehe.. hnya tuhan yang tahu kenapa.... hehehehehe



kumpulan nasyid budak2x . .hehe.. cousen wan ada ikut . . korang cari la..hehe..
semua budak2x . .suara pun..suara budak2x . .


sempat lagi bergambar at dlm masjid. .ish3x . .time ni ada ceramah... kwn wan yang bagi ceramah..best la jga ceramah 2..banyk yang dpt =) lepas habis je acara sambutan maulidur rasul ni..wan terus balik umah ~ penat ~ makan + rehat = tido..hehe

#ok la..sampai sini je cerita wan. . hehe..byebye..salam..nnti wan update lagi..

Sunday, February 13, 2011

Cerita da Lepas ~

Assalamualaikum...sorry la wan lambat update blog wan ni.. ni carita kemarin + hari ni..hehe..
bukan nye apa.. wan lupa nak update..penat sangat2x..fhm2x je la dari bandar sandakan kmrin..huhu..hbis 1bandar 1round..hehe



tapi yang spcl nya..wan makan ikan bakar..sedap ~ jgn jelez... jarang tau bleh jumpa ikan bakar ni ~
ni buatan org sabah [islam] =) tpi kebanyakan pelanggan dia org cina.. =) 1malaysia la katakn..hehe


time ni singgah kat masjid nak solat..sempat lagi wan ambil gambar..hehe.. muka berminyak.. huhu ~ nak balik umah ~ cuci muka ~ huhu..



ni Lady Gaga dia ada buat perform kat Grammy Awards pada 14 feb 2011. . wan tengok secara live kat channel 711.. mcm wan betul2x berada kat acara 2..hehe. . lagu dia ya terbaru . . BORN THIS WAY.. mmang
best sangat2x . . love u Gaga !! go Gaga ! hehe..
ni awards yang dia dapat kt Grammy..

Awards that gaga wins .
best short form music video 4 bad romance
best pop vocal femal 4 bad romance
best pop vocal album 4 the fame monster .

Saturday, February 12, 2011

Sekolah Menengah Yang Wan Cintai ♥

pic2x kat bwh ni ialah pic sklh wan.. wlaupun tak cantik sangat.. tapi.. nanti wan kluar dari sklh ni..wan mesti rindu sklh ni =( begitu banyak kenangan wan kat sklh ni.. maklum la.. dari Tingkatan 1 to 5.. wan still kat sklh ni.. Love sangat2x skolah nie..huhu =)
ni kwasan makmal..dulu kwsn perhimpunan kat sini.. tapi sekarang da tukar pergi dewan.. klau tak.. cnfrm kena bertahan dengan sinaran matahari yang begitu indah..hehe..
wow ! besar nye sklh wan..mcm pejabat kan..hehe.. ni kwsn bilik guru.. dan perpustakaan sekolah.. =)
ni plak kwsn kelas da.. kelas wan kat tengah2x..time form 1..kelas wan kat atas.. penat gak naik tangga..hhuhu sampai form 3 kelas wan still paling ats.. huhu~form 4..kat bwh.. n form 5 kat tengah2x..hehe.. time form 4..wan slalu duduk kat pondok2x 2 time rehat..wlaupun semua murid sklh 2 akn tengok wan kat pondok 2..wan tk takut pun..hehe..




Friday, February 11, 2011

Cerita ku pada hari jumaat.. =)

assalamualaikum..?

hari ni tk de ape y berlaku kat wan..hehe.. wan start dri pkul 11am..
time ni wan da bersiap nak gie solat jumaat..
first time awl brsiap..slalunye msti wan lmbt..hehe..
bkannye apew.. wan klau mandi..mmang lmbt..klau bleh 1jam baru hbis mandi..hehe..

slpas solat jumaat.. wan trus gie pejabat pos..coz.. ada brang wan yang smpai.. wan naik keta sewa..hehe.. wan da smpai pejabat pos.. tpi tk de pun barang wan 2 [penat je] huhu ~

selepas wan gie pejabat pos.. wan pergi la PERPUSTAKAAN DESA.. nak online dan download somethng.. stlah wan smpai prpustakaan 2.. tk de sape2x kat sana..just kakak yang jaga perpustakaan 2.. huhu ~

wan pun online la.. =) wan nak download photoshop cs3.. tpi besar sngat size photoshp 2..trpaksa la tunggu lma sikit..huhu.. sambil2x 2..wan pun on9 FACEBOOK.. time 2.. cuaca mcm tk brpa ok..huhu ~ mendung2x sikit.. wan pun brjaya la download photoshop 2..


Tapi ?? mcm mna wan nk ambil photoshop 2..??
wan on9 guna pc kat perpustakaan 2..huhu ~ wan tk de bwk pndrive..huhuhu.. so.. wan pun pinjam la pndrive kakak 2.. dia kata.. dia tk de bwk..huhu ~ tpi time first wan msuk perpustakaan 2..wan ada tngok pndrive warna pink kat ats meja kakak 2..skrg dia kata tk de..huhu ~ kedekut punya org..huhu ~ terpaksa la wan simpan je dulu photoshp 2 kat sana.. hrap2x tk de sape2x y padam.. =)

Selepas 2 wan ke mna??
wan balik umah..hehe.. wan terpaksa tunggu keta sewa dtg ambil.. awan pun da gelap..tandanya nk hujan la 2..sunyi sngat2x kat taman depan perpustakaan 2..huhu ~ jam kat tngn wan menunjukkan pkul 4:20pm..

pukul berapa keta sewa wan datang ??
pkul 5:30pm..lama kan keta sewa wan dtg.. wan ada bwk netbook + brodband wan.. so.. ape lagi..wan on9 la..sambil tnggu keta sewa..tk bosan sangat..hehe..
Sampai kat umah wan buat apa ?
sampai kat rumah je.. wan terus mandi.hehe.. wan nak on9..tapi malas.. so wan pun buat nota.. time 2.. pkul 7:00pm.. wan buat nota sejarah..sampai la pukul 9:00pm baru siap wan buat nota..huhu ~ penat gak.. tpi kena berkorban..hehe.. fhm2x je la.. kn SENIOR YEAR.. =)

#ok la.. sampai sini je cerita wan utk hari ni.. insyaAllah.. esok wan update lagi.. bye..salam.. =)

Thursday, February 10, 2011

Hari Pertama Sukan 2011


kami la 'XBLACK QUEEN' hehe.. wan akan perkenalkn kwn2x wan.. first dari kiri.. y kat kiri sekali 2.. wan.. sblah wan daty.. sblah daty.. c daya =) y kat kanan sekali 2 shkyn.. =)


ni aku dan c yat..kwn aku jga.. dari darjah 1.. =) kwn ku y pling lma.. syg ko yat as friend only =)


ni kwn aku jga.. =) 


huhu ~ smart gak pic ni.. 1,000,000 like =) ni la kasut kami time sukan..warna-warni..hehe..


aku dan c zira.. c zira kwn aku jga.. dia ni Tariring sikit..hehe..

#penat sangat2x.. bukannye sbb ape.. sbb wan trpaksa brtugas bagi unit kecemasan..sbb tk de acara.. huhu rmai sangt y pengsan.. tk thu la knpa.. nsib la lelaki tk de y pengsan.. kalau ada..mmalukn je.. y pngsan pun prpmpuan je.. kesian kn..huhu mcm blum mkn je smua atlet2x y brtanding..haha.. ~

ape pun..hari ni mmang best..muka  wan pun smkin hitam... tk lma lagi.. sma la black colour..huhuhuh ~ mcm mne nk putih smula?? ada sape2x tahu..hehe.. k bye.. esok.. Insya allah..wan update lagi.. duu.. salam..

Tuesday, February 8, 2011

Time Merentas Desa 2011

Selepas merentas desa 2.. wan sempat g ambil gambar..hehe.. time ni rehat.. penat sangat ~ tpi msh kekalkn senyuman.. =)

Time ni duduk depan bilik kaunseling..

shkyn [my friend] kat belakang aku..hehe..

nak ambil pic full.. ni je yang dapat.. kwn wan y tolong tangkap kn pic ni.. =)
smart kan..tapi senget sikit..hehe

# ni la pic yang wan kata nak upload.. =) da upload..khas utk korang semua yang rajin tngok blog wan.. =)

Cerita Ku..

Assalamualaikum ??

Hari ni..wan pergi sekolah dengan semangat bersukan..wan rasa terus nak lari.. tak sabar..tak sabar..huhu ~ =)

jam 7 kmi da d sruh berkumpul d padang sekolah utk bersenam..selepas bersenam 2.. mula la aktiviti MERENTAS DESA . . korang tahu ke merentas desa 2 apa?? mm..wan pun tak thu mcm mna nk terangkn..hehe Kali ni kami merentas desa sejauh 6km.. 7km.. 8km.. wan lupa la brpa kilometer.. huhuhu ~ aku tk kesah..y penting aku lari dengn penuh semangat.. dan penuh bergaya dan dpt nmbr 3..haha.. jngn jelez :-P
selepas je kami habis MERENTAS DESA.. kami diberi masa 30minit utk rehat..dan sambung utk aktiviti SUKAN TARA.. sukan tara ni.. semua join tak kira la yang atlet ka.. y bukan atlet ka.. semua join.. tk bleh tk join..rugi..  sukan tara hanya ada 4jenis sukan iaitu :: Lompat Jauh, Lari Pecut 100meter, Lari Pecut 200meter dan Lontar Peluruh.. semua wan join..hehe.. =) tpi  sedihnye.. Lontar Peluruh.. wan tk dpt..huhu ~ berat sangat..huhu ~

selepas habis semua acara 2.. semua sakit kaki la.. sakit kepala la..semua nye sakit2x . . aku relax je..haha.. =) tk de ape yang sakit..

ada 4 rumah sukan kat sekolah wan..
-GREG
-TWISTER
-TSUNAMI
-HURRICANE
#semua nama2x rumah sukan adalh d ambil dari nama2x BENCANA ALAM di bumi ini.. =)

*nanti wan upload pic2x wan selepas merentas desa 2. muka penat..haha..

Monday, February 7, 2011

Insya Allah =)

Cuba melupakn semua perkara2x yang menyakitkn hati wan.. sampai wan tak ley tdo mlm ni..huhu.. aku raa menyesal sangt.. knpa la wan buat mcm ni..? knpa? knpa? huhu.. aku sedih sangat.. help me kwn2x semua.. kalau korang tk de.. tk thu la apa yang wan akn buat kat diri wan..time sekarang ni.. wan just nk dekatkn diri dengan ALLAH S.W.T.. wan dpt rasa..wan da terlalu jauh dengnnya y maha berkuasa..

"Ya ALLAH, Ampunkn la dosa2x yang telah aku lakukan selama ini.. tunjuk kn la jln yang benar kepada ku ya ALLAH.. jauh kan la aku dari perkara2x yang menjauhkn aku dari mu ya ALLAH..Kerana terasa sungguh berat ujian yang engkau telah berikn kepada  ku.."

aku tahu.. ALLAH selalu ada bersama ku.. wlaupun aku berada dlm kesedihn ka.. gembira ka.. =)
insya allah.. aku akn jumpa jln yang bleh mengubh aku jdi lebih baik drpd skrg.. =)

Mencintai Seseorg . .biar la Sama Dengan Kita Mincintai Tuhan Kita . . =)

#Thanks sudi baca . .

Aku Rasa Nak Tulis Blog

Mari kita Cuba Selama Ciri2x wan ni mcm mna :

Wan Nie Seorang Yang Mcm mne ?
--> Wan seorang yang baik . .wan tk pernah rasa benci kat seseorg 2.. tpi kalau wan da benci sngt kat orang 2..wan akn benci slama2x nya..huhu . . 2 pun ada 1sbb je knpa wan mrah sngt2x smpai mcm 2.. nk thu sbb nye..? nnti la wan cerita..wan blum brsedia..hehe.. wan jga seorg y peramah . .but . . klau first time jumpa..korang mmang nmpak wan pemalu.. tpi bila da lama kenal..korang tahu la wan mcm  mne.. =)

Wan Suka Kawan Dengan Orang Yang Macam Mana ?
--> Wan suka berkwan dengan org y menerima diri wan seadanya.. tk sombong.. y paling penting.. dia tak mulut celupar n tak menhina org lain.. =) hehe..

Wan Suka Warna Apa ?
--> Mesti la warna Hitam . . =) Tapi wan suka warna putih, biru dan coklat juga.. =) Semuanya la wan suka..kecuali.. warna PINK and KUNING.. sorry.. not my taste...hehe

#ok la.. setakat 2 je temu bual kita bersama RIZWAN EWAN . . =)

Saturday, February 5, 2011

100%


aku sayang dia..aku tk thu ni y btul2x or just for fun.. aku rasa dia btul syg aku sbgai adek..thanks abg..

Happy + Sad. . .


aku nak crita dari awal2x pagi . . =) tadi. . pagi2x 2 aku d hntr oleh my couple pergi terminal wawasan . . coz kwn aku kata dia kat sana c (zarul). . rasa berat rasanya nak tinggalkan my couple. . huhu ~ tapi terpaksa la . .msing2x ada urusan . . =( pastu aku smpai sana . .c zarul blum dtg . .dia kata dia ada kat sna da. . aku tnggu lma sngt2x . .tk de pun . .huhu ~ pastu . .

akhirnya muncul jga c zrul . . huhay ~ couple aku pun nk ln ngan kwn dia . .sedihnya aku rasa time 2. . hanya tuhan yang thu mcm mna prasaan aku time 2.. aku tk thu sekirannya aku mmpu berjauhan dngn dia . . =(

zarul pun bwk la aku p umah dia kat kg.sembulan . . takut jga aku first time. . nsib la wis pmbuli . .hehe
aku d bwk p jumpa mamy dia . .aku p la . . ada kwn dia ni. . pndai tahu nasib kita ngan couple kita. .aku nak try tapi takut ~ =(

pastu.. lepas dari umah mamy dia kmi p umah c zarul y btul2x . .terjumpa dengn cousen2x [girl] dia . .and adk2x [girl] dia . .aku sampai umah dia . .fuyoO ! smart lolz . .wlaupun small. . tapi dlm umah dia mmang moden.. ! hehe . . aku pun da simpan barang2x aku kat umah dia. . parents dia tk de . . parents dia gie bandar k.k. .

aku pun gtau zarul yang aku nak gie CP [center point] jumpa kwn FB . . nma dia 'M' hehe . . tk thu la klau btul . . =) aku,zarul, n cousen dia pergi la naik tambang . . murah je tambang dari kg.sembulan pergi bandar k.k.. Rm0.50 je . . kan best klau umah aku dan bndr k.k dekat mcm 2 . .huhu . .

smpai da kmi kat terminal wawasan . .kami trus gie plaza wawasan. .
c 'M' plak ckp dia otw gie CP . . klau aku tk silap . .lupa da aku . .huhu . . aku c zrul n cousen dia pun mula la gerak p CP. . smpai jak sana . . kmi round2x sluruh CP. . penat jga. . mcm mau PATAH kaki aku . .pastu kmi pun msuk kedai SUPER SAVE. . c 'M' kata dia kat tingkt bwh. . aku pun trun la. .
tapi c zarul n cousen dia ndak turun . . aku trun . .aku msuk la kedai y kat bwh kedai SUPER SAVE. .kedai pakaian . .

aku masuk . .tiada pun c 'M' . .msuk,keluar, masuk smula. . akhirnya dtg pun dia c 'M' ni . .dia pkai baju merah . .kmi pun round2x la CP. .da bosan kmi keluar . .kmi pergi wisma merdeka n bnyk la lagi tmpt . . penat da aku rasa time  2.. singgah jap makan n rehat kat kedai area sna jga . . =) pastu sambung blik berjln . .tk best la brjln..sbb hujan . .huhu ~

lepas 2. . aku dpt msj dri zarul . .dia da pulang . .da smpai umah dia . .aku terkejut sngt . .da la aku tk prnah pergi tmpt dia 2. . dia sruh naik tambang . . kereta No.15 warna ungu y pergi kg.sembulan . .aku takut da time 2. . aku ngan c 'M' ni pergi plaza wawasan . . kmi sma2x mhu balik umah . .dia pun naik bas tambang. . rehat seketika d plaza wawasan . .lepas da rehat kmi pun pergi la trminal wwasan . . aku naik keta dulu . .c 'M' aku tk tngok dia naik keta . .hehe . .

otw p kg.sembulan naik bas tmbang . .takut nye aku . .time 2 da jam 6 klau tk silap la..hehe.. gelap2x da . .aku just ingt c zrul kata. . trun kat papan tanda kg.sembulan . .tpi aku tk tngok time dlm bas . .huhu . .aku trun jak sembarang tempat. . akhirnya jumpa jga aku papan tanda 2. . tpi aku ndak thu jln p umah c zrul lagi .

aku pusing2x. .round2x . .ndak jumpa jga. . mcm mau nangis da aku . .huhu. . aku call c zrul gtau dia . .ambl aku kat papan tanda 2. .huhu =( first aku jumpa cousen dia..nsib la. . pastu aku jumpa c zrul . .ni la pnglman aku y aku akn ingt smpai bila2x .

mmang dasyat la hari ni . .ada happy . .ada sedih . .

Thanks kepada sesiapa yang baca ni . . =)

Friday, February 4, 2011

you and me . .


tiada apa yang mambu aku ucpkn kan ko . .aku harap sngt2x ko dapat rasa perasaan aku kat ko . .aku memang la tk setanding org2x yang kat luar 2 . .aku dengar dri mulut ko sendri . .
ko kata 'aku bukan taste ko' huhu. . sedih nye aku rasa time 2. .aku cuba mendekati mu . . aku tak thu sama sape ko msj mlm2x buta. . aku tk nk kecewa mcm dulu lagi . .sungguh sakit perasaan dlm dri ku klau kecewa lgi . . =( sedih. . sedih. .dan trus sedih . .

#thanks sudi baca 

mcm ni la aku..huhu..OST Lagenda Budak Setan - Bila Cinta with lyric

happy to sad ~


bru je aku nak happy2x da  mula ada perampas jahanam ! knpa ek ada je mslh yang timbul?? tk bleh ke tngok org happy + bhgia ?  huhu ~ please la go to hell.. dan jgn kcau hbungn kami lagi.. menyakitkn hati je.. ! aku just nak kata.. ko memang SHIAL! huhu ~

Thursday, February 3, 2011

miss my phone


rindu nya aku ngan phone ku.. aku nak dengr lagu pun ndak bleh da.. nak brgmbr dngn dia pun ndak bleh da..huhu.. knpa la ndak d bgi pulang sblum thun baru cina..bleh gak aku bwk gie kk.. =) huhu ~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers