Tuesday, September 4, 2012

Aku Anak Kampung

Hye semua? entry kali ni wan nak cerita pasal diri wan jew. boleh kan? of course la boleh, ni kan blog wan. :p huhu. hurmm. wan ni merupakan anak kampung jew. bukan anak bandar macam korang 2. tapi wan tak rasa malu pun jadi anak kampung ni. wan bahagia dengan hidup wan.

Wan hidup bukan di kawasan orang yang sepenuhnya hidup mewah dan senang. wan hidup di kawasan yang sederhana jew. tapi wan bersyukur dengan apa yang telah d kurniakan pada wan. wan pasti ada hikmah kenapa hidup wan macam org senang. :) 

Kebahagiaan 2 tak semestinya datang dengan kemewahan. tapi kebahagiaan 2 datang dari hati yang sentiasa redha dan bersyukur dengan apa yang ada. wan bersyukur gak. walaupun wan duduk kat pedalaman sabah. wan masih boleh berhubung dengan kawan2 blogger, kawan2 twitter dan facebook. 

Anak Kampung Handsome ! hehe. ;)
Manusia yang tak pandai bersyukur 2 yang sentiasa rasa hidup mereka ada yang kurang. sebab itu pentingnya kita bersyukur dan sentiasa melafazkan "Alhamdulillah" :') masing2 punya rezeki. hehe. 

Pape pun jangan la bangga sangat jadi orang bandar sampai sombong k.! seriously, perangai macam 2 bagus tolak jew masuk lombong arang batu. siapa setuju? hehe. wan thu ramai yang setuju. muehehe. biar kita hidup senang atau susah kita masih bergelar hamba Allah.. :') sekian ~~

6 comments :

AINI CHE DIN said...

me too..proud to be a village people..

Si Matatajam said...

Akak pun orang kampung gak dik...

Mohd Rizwan said...

yeaahh!! :') kita satu team.haha.. proud mnjadi anak kampung..

Mohd Rizwan said...

yekw? ingatkan akak org bandar.. :P hehe

Faizul Osman said...

sy anak kampung jugak... suka jd org kampung...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/selamat-datang-juniors.html

Mohd Rizwan said...

yeah! tambh sorang lagi jadi team kampung..hehe...bestkan jadi org kg.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers