Saturday, September 22, 2012

Panorama Malam Di Kuala Lumpur

Sumbangan Pacik Google :)
Assalamualaikum semua? ^^ hope korang semua sihat. entry kali ni wan nak cite pasal panorama malam di kuala lumpur. :) buat pertama kalinya wan merayap kat tengah2 kota raya malaysia di malam hari. haha! 

Actually, wan dan kengkawan wan cuma nak pegi tengok ape yang best sangat kat Bukit Bintang 2. tapi tak perasan pulak boleh TER merayap pegi keliling semua tempat. hahaha!

Wan dan kengkawan wan gerak dari station bus danau kota pada pukul 4PM dan sampai pada pukul  5PM. lambat sangat kot! maklum la jalan raya sesak dan jem. lagi pun hari cuti. sebab 2 ramai yang pegi merayap.
Sampai jew kat penghujung destinasi bus metro 2. wan dan kengkawan wan pun turun la. semua tak tahu pape lagi kot. kami bertiga main redah jew. jalan dan terus berjalan.. da sampai kat pudu. pudu?? alamaak! kat mane letew. kami meneruskan perjalanan tanpa henti. 

Kawan wan sorang ada la ternampak petanda2 yang kami da kat area bukit bintang. korang mesti nak tahu kat petanda 2? hahaha! petanda 2 "hotel bintang".. ade jew nama bintang kitorang da set 2 area bukit bintang. haha! kami meneruskan perjalanan.. akhirnya sampai jugak kat bukit bintang. 

Eh?? macam kenal la tempat ni kata hati wan. owwwwh!! rupanya tempat ni yang hari 2 wan pegi ngan lover wan dan kengkawan dia yang tersangat2 retis dan hot meletop 2. hehe. kami bertiga pun masuk la kat BB plaza. yang peliknya, nama jew kat area KL tapi boleh pulak elektrik terputus kat sesetengah kedai. agaknya mereka tak bayar bill elektrik kot. lolz!

Setelah beberapa minit berlalu kami pun kuar dan gerak pegi shopping mall yang berdekatan jew dengan BB plaza ni. fuuuhh! ramainya orang. kengkawan wan pun tertanya2 kenapa ramai sangat orang kat shopping mall 2. rupanya ade kedai baru bukak. kedai jenama H&M. ramai sesangat la. sesak! mungkin ade pembahagian barangan percuma kot. sebab 2 ramai sangat manusia2 kat kedai 2. lol.

Bila da penat berjalan wan dan kengkawan wan pun mengambil keputusan untuk pegi mam. lapaaarr sesangat ! :3 selepas makan. kitorang sambung perjalanan. kawan wan sorang ni nak pegi GIANT beli somethng katanya. kebetulan pasaraya GIANT ada kat situ. kami pun pegi la. 2 pun lalu jalan yang jauh. da masuk dalam MALL sebelah GIANT 2. boleh pulak tembus kat BB plaza semula ! Pfft ! =.=" maklum la first time jalan kat situ. tak tahu pape lagi

Semua da penat. da malas nak patah balik pegi GIANT 2. kami meneruskan perjalanan pegi PAVILION. waaahh! kerlas sesangat ! semua barangan2 mahal dan berjenama jew ada jual kat sana. tak sampai beberapa minit kat dalam PAVILION 2 kitorang pun keluar. bosan! kalau banyak duit boleh ar duk shopping kat PV 2. 

Keluar jew dari PV 2. kami terus pegi Suria KLCC. yahoo! teringin sangat nak tengok depan mata panorama malam di suria KLCC 2. tersangat2 jauh perjalanan kami. jauh! penat! letih! nak pitam pun ada. tapi kena kuatkan semangat. hahaha! kitorang lalu jejantas yang panjang 2. senang sikit. tak perlu nak melintas bagai. huhu. akhirnya sampai! yeah!

Ramainya manusia2 kat Suria KLCC ! >.< enta pape jew diorang buat kat situ. ade yang tengah berpeluk2, ade yang duk berphotoshot dan ade jugak yang bersantai da macam kat rumah sendiri. muahaha! sabor jew la. hanya mampu melihat. sempat la jugak wan ambil beberapa gambar. *sorry tak sempat upload* 

Tetiba hati wan tergerak untuk tengok da pukul berapa. wan pun tengok ar jam tangan wan. mak aaaiiii! da pukul 10PM. ni betul2 merayap! hahahaha. tak pe. bukan selalu pun jenjalan sampai larut malam. mungkin ni last time kot ;) kitorang pun balik ar. patah balik pegi PV dan ade station bus rapidKL. nasib la kan ada bus rapidKL number 24. klau tak de.. naik teksi la jawabnyaa..hahaha. lolz!

Sekian. 2 jew cerita wan. pape pun panorama malam di kuala lumpur memang best! cahaya sana sini memang best la! :D ok la. wan da nak sleep. ngantk! :p

1 comment :

etuza said...

WOW CANTIK SANGATKAN WAN. ada tak ke blog Pesona, ada share lawatan etuza ke KL pada 21hb sept.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers