Kuih Bulan Berperisa Durian

10:28 PM

assalamualaikum kepada semua umat islam yang ada kat malaysia ni? hehe. hari ni wan nak cerita pasal kuih bulan jew. jangan jeles tau! hahaha. korang pernah tak rasa "kuih bulan berperisa durian" ? kalau korang tak pernah rasa mai datang umah wan. korang jangan la risau kuih bulan ni di tanggung HALAL sepenuhnya! tiada campuran2 yang HARAM. :)

kuih bulan merupakan salah satu kuih kegemaran wan! cuma kuih bulan ni susah nak jumpa yang halal. kebanyakan yang jual tak di tanggung halal. 2 yang takut nak beli. kot2 ada campuran lemak vavi. oops! tapi yang wan beli ni memang konfom halal! 

Kuih Bulan Berperisa Durian
 Ni la kuih bulan yang berperisa durian 2. macam mna? sedap tak? haha. mesti kurang nak kan? hehe. banyak lagi kuih bulan ni kat rumah wan. akak yang beli hari 2. akak wan beli 8 biji kuih bulan. 4 berperisa durian dan 4 lagi berperisa lotus. 

Wan ada sedikit tips yang berguna untuk korang. tips "cara memotong kuih bulan yang betul". ramai zaman sekarang ni main amek jew. seketul kuih bulan bukan kecil. besar 2. kalau makan 1biji da konfom rase mual. haha. dengan cara potong kuih bulan yang betul ni korang pasti nak makan jew kuih bulan 2 tanpa rasa mual2. :)

Step 1 : potong kuih bulan menjadi dua bahagian. korang boleh tengok picture kat bawah ni

Kuih Bulan Berperisa Durian
 Step 2 : kalau da potong kuih bulan 2 menjadi dua bahagian..korang potong pulak bahagian tersebut menjadi beberapa hirisan. macam picture kat bawah ni.

Kuih Bulan Berperisa Durian
 Step 3 : kalau da siap hiris korang da boleh hidangkan kuih bulan tersebut. sedaapppp! yummy2. :) tengok pic kat bawah. haha

Kuih Bulan Berperisa Durian
Senang jew kan cara nak potong kuih bulan ni. baru semua orang boleh rasa. bukan korang melantak jew sorang2. da macam beruang kelaparan. lol. :) ok la. nak sambung makan kuih bulan 2. yummmy2 :p

You Might Also Like

4 comments

  1. tak pernah makan kuih ni.sebab ramai yg tak yakin halalnye

    http://athirahshariffudin.blogspot.com/2012/08/apa-la-sangat-bakti-siswa-ni.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. 2la..sbb kuih ni pun kuih org cinta..haha

      Delete
  2. pernah makan yg perisa pandan... itupun romate cina sy yang bagi... mmg btl, makan bnyk akan mual... makan sikit jd sdap...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/alasan-kenapa-merokok.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..kan.. wan pun rasa mcm 2..mkn bnyk mual..mkn sikit sedap...mcm nk lagi...huhu

      Delete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...