Gayboy vs Pondan : jalan mana yang anda pilih?

10:07 PM



wan copy + paste dari blog mak nyah secret..hehe..mohon terasa :P

Isu nieh memang menarik unuk diperbincangkan, apatahlagi tak semua orang dapat menerima golongan minoriti yang unik ini. Cuba kita toleh kiri kanan, dapat tak uols kesan gayboy mahupun fonen disekeliling anda? Yup sure adakan, tu abang sebelah meja kat office kiter yang straight acting, nampak macho siap ada membership card untuk Fitness Centre, tapi bila weekend tetiba ajer nampak muka dia bersadai kat MTQ or tengah bayar RM 20 kat kaunter Otot-otot. Tu yang gibeks, kalau yang fonen lagi senang nak kesan **nieh jenis yang undercover mek maksudkan, yang tak bertetek dan jauh sekali yang operate, cuba belek kening dia yang dicantas halus, lagi nipis dari Umi Aida atau setidak-tidaknya sama halus dengan nasha. Belum lagi dimuluskan muka yang ada jerawat dengan krayolan dan beberapa layer mayami, harus terang lagi bersuluh nieh golongan NYAHHHHH. Kalau dua spesis nieh tak ader, tak yah rungsing, tak payah nak pening kepala, tu yang tengah baca blog mek nieh harus adek-adek. Sapa lagi uols ler yang mirch maksudkan.

Pada pengamatan mirch yang tak seberapa nieh, sama ada uols pilih untuk jadi gay boy or fonen dan tak ketinggalan ada PLU yang tamak nak jadi dua-dua nieh, mereka akan menghadapi dilema pada satu ketika walapun tidak setiap hari. Yeah apa pun akan tetap ada pro and cont dia so isu ini yang mirch hendak perkatakan. So uols, kalau kita pilih jadi gayboy pada dasarnya kita mungkin tidak diserang hebat oleh masyarakat sepertimana yang dihadapi oleh fonen. Mana tidak kalau lalu depan lelaki especially yang nakal akan ada bunyi ya auw auw, diselangseli dengan weat weat, atau yang lebih kreative lagi akan menyanyi dengan girangnyer dia datang dengan lenggang lenggoknyer. Itu mungkin uols boleh tersenyum simpul or buat bodoh ajer tapi ada yang jenis kurang ajar akan menjerit bapok. Hayooo ver der malu sundel.

Dan mirch rasakan pula bila PLU jadi gayboy, dia akan jimat duit untuk beli alat make-up. Nak jadi fonen yang sempurna bukan senang, nak beli eye-shadow, lip liner, blusher, mascara, lipstick, foundation dan bla bla bla. Semua nieh memerlukan duit jugak, patah lagik kalau yang ambil cikmon, tiap-tiap bulan ada peruntukan sama ada beli pil atau injection, kalau gaji beribu-ribu macam akak leez yang pakai Kia ittew *opss mek tersasul mungkin tak kisah tapi setakat yang biasa-biasa cam kerani, parah juga nak budget. Tapi yang gayboy nieh pula taste tinggi melangut bak KLCC. Adek-adek nieh sepintas lalu very der high maintenance, kalau nak beli handphone harus ada bluetooth, lagik bagus kalau ada vidoe recording. Kalau minum nieh, seharusnya coffee beans or sb . Sebab ittew semua sekarang nak cari hubby yang kaya walapun ada yang pangkat ayahanda. Yang penting tiap bulan mana-mana bil yang tak sempat settle ada yang boleh bayarkan.

Tapi uols tak semua jenis macam ntuh, ada yang biasa-biasa. Bukan semua PLU over der hanjeng, malah ada yang kerja keras untuk membina rumah tangga. Hiks bab nie mungkin uols tak setuju tapi mek rasa I punya pandangan tak salah. Golongan gibek lebih merancang untuk berumah tangga *means tinggal sebumbung dengan couple dia. Mereka lazimnya sewa serumah dan beli kelengkapan bersama. Mungkin orang tak akan kata apa-apa bila lihat dua lelaki tinggal serumah. Dan rumah pula chantek nak mampus, interior design dia layak masuk Anjung Seri. Tapi pandangan yang serong mungkin diberikan kalau fonen *nieh yang sejati tinggal berdua dengan hubby dia. Macam-macam kutukan *sepecially kalau uols tinggal dalam komuniti melayu yang kekwat* yang uols akan terima. Dan kalau yang semi-drag pula *nirh fonen separuh-separuh selalunya takkan tinggal dengan lover dia, sebabnyer kekadang laki keras nieh tak tahu yang dia nier Karim bila siang dan Carey bila malam. Kalau macam nieh punya kes, bagaimana boleh tinggal sebumbung.


You Might Also Like

2 comments

  1. best entry bro, yang penting gay ke fonen ke still juga manusia kan

    ReplyDelete
  2. yups! setuju sngt2..mreka pun still bergelar manusia... :D tk perlu la kita nk hina2 bagai..

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...