jangan jadi hantu raya

3:21 PM

Hasil My Nikon D3100

Assalamualaikum dan salam 1malaysia semua? hari ni merupakan hari raya ke4. betul tak? wan pun tak tahu raya keberapa da. huhu. kat facebook semua post tentang raya. kat twitter semua tweet tentang raya. kat blog semua buat entry tentang raya. semua about raya. tapi korang jangan jadi hantu raya eh.. huhu. 

Di subuh yang menyegarkan ini wan tetiba ada mood nak update blog wan yang kekurangan pembaca. haha! subuh2 ni wan banyak idea. tapi idea kurang bernas. tajuk entry kali ni "jangan jadi hantu raya". walaupun ramadhan da berlalu pergi meninggalkan kita. kita harus/wajib/mesti menjaga diri kita agar tidak melakukan kemungkaran dan maksiat. kita jaga la diri kita sebagai mana d bulan ramadhan :')

amalan yang kita lakukan d bulan ramadhan harus d teruskan selamanya. bukan sekadar 30hari jew. amalan2 2 banyak faedahnya. ramai manusia zaman skrg ni, bila bulan ramadhan semua buat baik dan menjaga amalan. tapi, bila da habis berpuasa datang la semula perangai yang agak senget dari pandangan luar. huhu. 

cabaran untuk membuat perkara baik d bulan ramadhan agak kurang tapi selain dari bulan ramadhan, cabarannya agak mencabar kesabaran kerana banyak hasutan syaitan dan sekutunya. hasutan2 yang mengajak kita melakukan kemungkaran. huhu. 

berdoa la kita agar d jauhkan dari hasutan2 keji dari syaitan dan sekutunya itu. sebelum wan menamatkan entry pada kali ni. wan ingin bertanyakan soalan pada korang semua. korang pernah nampak hantu raya tak?

Alhamdulillah wan tak pernah nampak lagi hantu raya. sebab setakat ni wan masih d lindungi Allah S.W.T :) smoga wan dan kita semua sentiasa dan selamanya d lindungi Allah S.W.T. aminnn.. 

You Might Also Like

0 comments

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...