Perjalanan Yang Belum Bermula

7:21 PM


Hye semua? Alhamdulillah wan masih diberi kesempatan hidup dan bersahur. wan sebenarnya masih belum start buat ape ape. kawan2 wan semua da sambung study. wan memang jeles! tapi nak buat macam mana. tak de rezeki yang meminang wan. huhu. 

tawaran masuk kolej memang banyak. tapi wan tak nak masuk kolej. sebaiknya wan nak masuk IPTA. bukannya wan memilih, cuma wan tak nak bebankan keluarga wan. wan tak nak menyusahkan keluarga wan. bila kita masuk IPTS. banyak perlukan duit kan?? sebab itu wan tak nak masuk kolej. baru2 ni wan baru jew mohon second intake kat UiTM. tapi tak pasti lagi sama ada dapat atau tidak. doakan wan tau !

memang betul kejayaan ada di mana2 sahaja. kita boleh membuat pilihan yang lebih bijak. kalau boleh jangan la sampai membebankan keluarga menanggung kos pelajaran kita. cukup la sampai form five jew yang mereka tanggung :') orang kata klau niat kita baik. insya'Allah Allah akan bantu kita. <3

sekarang wan hanya duduk kat rumah. bila result second intake 2 da kuar perjalanan baru wan akan bermula..insya'Allah <3

You Might Also Like

0 comments

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.