Hujan yang turun ~ bagaikn sebuah RAHMAT! =)

4:18 AM

Assalamualaikum? wan hope korang sihat ~ petang ni hujan je kat area umah wan ~ bagus kalau hujan ~ ada orang tak suka hujan. tak tahu la nape dorang tak suka. hujan kan rahmat dari ALLAH S.W.T. kita sepatutnya bersyukur ada juga hujan yang turun ke bumi =)  kalau tak da? sobsob.. =( tapi hujan petang ni kuat sangat ~ kilat saling sambar menyambar. jauhkan diri dari berada d tempat yang terbuka n d bawah pokok. kalau nak tahu kenapa wan kata macam 2. korang try la berada d tempat2x tersebut ketika hujan. tau la akibatnya =) hehe.
~ hanya hiasan ~

~ seperti pepatah melayu "sediakan payung sebelum hujan" ~

elakkan diri dari berangan-angan tanpa usaha ~ kerana berangan2x tidak mendapatkan sebarang faedah jom kita tambah usaha kita.. baru la berkesan ~


Jom mandi hujan ramai2x. biarkan diri kita sedar bahawa mandi hujan ni best. hehe.

sentiasa mendoakan kejayaan orang lain dan kejayaan diri kita sendiri

Terima kasih sudah baca entri ni ~
~ klik LIKE sekali ~
semoga anda d rahmati juga.

You Might Also Like

2 comments

  1. hujan kan rahmat..mantap kot kalo dapat main hujan..nasib baik tempat ayie tak ujan,.lalal

    ReplyDelete
  2. hehe.. 2la.. msti best..! best sakit..hehe.. =)

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...