Monday, May 16, 2011

PICTURE BOGEL FAKE..? (~_~)

Assalamualaikum ~ adeh ~ niat wan tk nk on9 selama 2minggu ni ~ maklum la exam. tapi tk tenang jiwa klau tk tengok blog ~ kang rindu ngan korang smua =( korang semua sihat? klau sihat bgus la ~ kalau tk sihat g hospital cepat2x.. =)

kembali kepada tajuk utama kita =) sape sini gila FAKE..? haha ~ sebelum 2 kita fahami dulu apa maksud FAKE 2..

kalau kita guna google translate kita dapat ni

1.gadungan
2.tiruan
3.penipuan
4.penipu
5.sesuatu yg palsu
6.kelancungan

so yang wan nk kata ni.. yang nmbr 5..sesuatu yang palsu ~ =)

tapi apa sebenarnya sesuatu yang palsu 2..? haha ~ maksud wan tentang pic ~ 
sekarang ni kan zaman moden ~ semua boleh buat sesuatu yang palsu.. 
so buat akak n abg + adk yang kt luar sana ~ berhati2x. 
jangan sampai pic korang d palsu kan..huhu kasih privacy semua pic kat facebook 2..
cara paling bagus. korang bergambar jangan menampakkan seluruh face korang. 
sebab klau semua nampak.senang la dorang nk fake kan.. =(
selalunya artis2x yang kat luar sana je d buat macam ni ~ tapi jangan hairan.
t pic korang plak yang kena fake..huhu ~
ok.. ni antara salah satu pic artis kena fake. 


~tapi macam pic tk fake je..huhu ~

ok ~sekian..sampai sini je celoteh wan untuk hari ni ~ jangan sampai pic anda yang terkena fake. berhati2x. bak pepatah melayu 'SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN' =) 

KLIK LIKE UNTUK KONGSI KEPADA RAKAN2X ANDA =)

9 comments :

fatien ! said...

bahaya bahaya.

tikin said...

kne aty2..takut sgt mnde2 cmni..mntk2 dijauhkan :)

kotak bulat said...

mcm real je.. huhu


Recent post :KEKAL BAHAGIA WALAUPUN JAUH

PROTERIN RAMBUT DALAM ROTI,PAU DAN KEK!

NadiRah said...

skang ni suma kena hati2..
bahaya letak gmbar kat tenet..huhu

Rizwan Ewan said...

@fatien :: bahaya sangat2x..huhu ~
@tikin :: a'ah ! sobsob ! (~_~)
@kotak bulat ::huhu ~ tk thu pic real or x..huhu
@nadirah:: a'ah.. so.. klau nk letak gmbr kat tenet biar la yang tertutup..hehe..

FatimahZahra said...

woww , canggih betul teknologi skrg , scary~

Rizwan Ewan said...

ya.. canggih teramat sangat ! =( pic yg guna baju pun bleh d N.a.k.e.d kan..huhu

bungaitucantik said...

pas neh nk ltk gmbr aym..haha..

Rizwan Ewan said...

haha ~ atau pun kucing.. :) paling bagus guna pic cartoon je.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers