Tuesday, May 31, 2011

Kasut Facebook Dan Kasut Twitter Keluaran Adidas! smart !

Jom geng kita tengok macam mana rupa bentuk kasut facebook dan kasut twitter buatan adidas tu.......







w0w cantik kan..nk beli la..



JOM KLIK LIKE <3

I'm not perfect for you =(

Assalamualaikum? huhu ~ ttiba plak wan rasa sedih dan nk nangis. hehe. tapi lelaki tak ley nangis kn? nanti tak macho. huhu. sesuai sangat la dengan lagu kat blog wan ni dengan tajuk entry kali ni. =(
...
...
bila wan dengar lagu ni. wan teringat kesah2x silam yang sangat menyakitkan hati. rasa nak nangis *tapi air mata wan da habis. hehe. 
...
wan rindu dengan kawan-kawan wan time kat sekolah rendah [sk]. ada yang lost contact. huhu ~wan teringat kat xcouple wan *konon je la. tk pernah ada couple pun. haha!
...
Sebenarnya ~ ~ sebenarnya ~ ~ wan. . . 
...
Rasa Lapar. nak pegi makan. hehe. ok la ~ byebye. thanks semua sudi singgah , baca n follow blog wan.
...
~ LUKA DI HATI TIADA SIAPA YANG TAHU ~

Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan !!

Assalamualaikum ~ Hari ni wan nak buat contest. terbuka kepada semua follower , bakal menjadi follower wan and yang belum jadi follower wan =) hehe. contest kali ni senang je. hadiah pun lumayan. sape nak bagi korang ***** percuma?? ada?? hehe. tak da kan.

~ Banner Contest ~

Syarat-syarat Penyertaan
  1. Buat satu entry yang bertajuk [Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan]
  2. Copy and paste banner kat atas ni. ke sidebar and entry korang 2.
  3. Nyatakan Sebab Anda Join Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan. tak perlu ayat yang panjang-panjang macam karangan format SPM n STPM. hehe. 10, 20 . . 30 patah perkataan pun da cukup.
  4. Sertakan Gambar korang bersama friend, cousen or family dan pastikan kat gambar 2 ada perkataan "AKU DAN DIA" [dua org je ada kat gambar 2] boleh edit.
  5. Tag 3 org. dan pastikan orang 2 tahu. nama dia kena tag.
  6. bila da siap. Ambil link Entry korang 2. letak kat bahagian komen entry ni 
  7. LIKE pages Rizwan Ewan [dot] blogspot dan FOLLOW Blog Wan untuk mempermudahkan korang mengetahui latest news from wan =)
! HADIAH !
1.Tempat Pertama = TOP UP RM 40 (celcom, digi or maxis)
2.Tempat Kedua = TOP UP RM 20 (celcom, digi or maxis)
3.Tempat Ketiga = TOP UP RM 10 (celcom, digi or maxis)
.....
~RANDOM~
.....

Blog Yang Mempunyai Entry Menarik minat pembaca dan Gambar yang korang sertakan Menarik akan menjadi pemenang.

TUTUP

Gambar Cat Dinding Rumah Pelik Tapi Benar. . hehe =)

Assalamualaikum?
Mana Satu Korang nak buat cat dinding kat rumah korang?
pilih salah satu??
1.Macam Warna pelangi ~ ok ke x?

2.Corak ni macam kenal je. corak kat beg and seluar..haha!!

3.corak ni ganas sikit. grr!! corak kuit harimau.hehe

4.Hitam dan Putih *tahi cicak. hehe. kejap2x.. ni corak kat badan lembu la.  hehe


5.wOw!! Rumah Corak LV ! rumah mahal ni. hehe =)

ok. berdasarkan nombor 1,2,3,4 and 5. mana satu korang suka??
kalau tak de jawab '0' hehe. =)

JOM LIKE ! THANKS !

Follower bertuah Wan Yang ke-450 !! http://www.emocutez.com

Assalamualaikum Semua ? Hari ni wan nak promote blog ABG FANDY!!
yang merupakan Follower wan yang ke-450!! bertuahnye..hehe. dan
merupakan Sang Pengarang bagi blog
..
..
kepada korang yang belum follow or berkunjung ke blog ABG FANDY ni ~
berkunjung dan follow la sekarang =)
..
..
ni Header bagi blog HATI SERIANG PURPLE..
JOM TERJAH !! klik SINI.

Monday, May 30, 2011

HANTARAN KAHWIN ABG WAN !! =)

Hello? Hello? Hello?? and Assalamualaikum you alls.. apa khabar? sihat?
...
Entry ni bukan entry untuk hari ni or esok ok. entry ni entry kemarin [30 May 2011]
...
ok. tengok gambar kat atas 2. 2 hantaran perkahwinan abg wan 
[Mohd Yassin] dan tunangnya [Jomiati or Umie]
...
Pihak lelaki 7 dulang hantaran [warna kuning]*wan bawak dulang yg kat atas dia kek.hehe and pihak perempuan 8 dulang hantaran [warna merah] ...
2pun kalau wan tak silap la.hehe. wan kan sowt! hantaran je wan gambar pengantinnya lupa nk gambar *ada gambar pengantinnya tapi kat camera wan..pic kat atas ni from phone wan ;) huhuhu ~
wan happy sangat-sangat akhirnya abg wan 
dan tunangnya dapat disatukan.  pelbagai halangan dan dugaan yang dorang dua rentasi bersama.
Sedih juga kekadang teringat kesah2x silam dorang *biarlah rahsia~ . huhu. =( kak umie. welcome to family wan. hehe. kak umie juga la yang wan sayang sangat2x! bukannya apa. kak umie still bersama abg wan. wlaupun abg wan ni rock sikit *tapi dalam hati ada taman =')
semoga kak umie bahagia bersama-sama abg wan sehingga ke alam syurga. =) amin.hehe.
...
Da dinamakan jodoh untuk mereka bersama =) 
...
buat abg2x, kakak2x, adk2x, yang kat luar sana 2. jangan la risau or bersedih. pasti jodoh korang akan tiba satu hari nanti. =)
...
Allah s.w.t. telah menciptakan manusia berpasang-pasangan seperti ADAM DAN HAWA ;)

SEGMEN BLOGLIST ABGTEROR | TANAH TUMPAH DARAHKU

Assalamualaikum ~ hari ni wan nak join bloglist abg teror kita ni. =)
senang je tema dan syaratnya ~ klik SINI.

----------------------------------------------------------------Answer-------------------------------------------------
1. Dimana anda dilahirkan?
----> Hospital Kota Kinabatangan, Sandakan, Sabah.

2. Dimana anda dibesarkan?
----> Kota Kinabatangan, Sandakan, Sabah.

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
----> Blogger Sabah.

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
----> wan pilih negeri sabah. cuz  ~ sabah la tempat wan d besarkan. and banyak kenangan yang terindah tercipta kat sabah ni ~ huhu. =)

Kisah Yang Mengharukan Antara Adik Dan Abang ='(

Roy Angel adalah seorang pemuda miskin yang memiliki abang seorang jutawan.Pada tahun 1940,ketika bisnes minyak bumi sedang mengalami puncak,Abangnya menjual padang rumput di Texas pada waktu yang tepat dengan harga yang sangat tinggi.

Seketika itu juga Abang Roy Angel menjadi kaya raya.Setelah itu abang Roy Angel menanam saham pada perusahaan besar dan memperoleh keuntungan yang besar.Kini dia tinggal di apartmen mewah di New York dan memiliki pejabat di Wallstreet.

Seminggu sebelum krismas,Abangnya menghadiahkan Roy Angel sebuah kereta baru yang mewah dan mengkilat.Suatu pagi seorang anak gelandangan menatap keretanya dengan penuh kekaguman.

“Hai........nak” sapa Roy.

kanak itu melihat pada Roy dan bertanya “Adakah ini kereta Tuan?”.

“Ya,” jawab Roy singkat.

“Berapa harganya Tuan?”

“Sesungguhnya saya tidak tahu harganya berapa”.

“Mengapa Tuan tidak tahu harganya,bukankah Tuan yang memiliki kereta ini?” Gelandangan kecil itu bertanya penuh hairan.

“Saya tidak tahu kereta ini hadiah dari abang saya”.

Mendengar jawapan itu mata anak itu melebar dan bergumam,”Seandainya…. seandainya…”

Roy mengira dia tahu apa yang didambakan anak kecil itu,“Anak ini pasti berharap memiliki abang yang sama seperti abangku”.

Ternyata Roy salah menduga,kanak itu melanjutkan kata-katanya: “Seandainya… seandainya saya dapat menjadi abang seperti itu..”.

Dengan masih kehairanan Roy mengajak anak itu berkeliling dengan keretanya. Anak itu tidak henti-henti memuji keindahan keretanya.

Sampailah satu kali kanak itu berkata,”Tuan bersediakah Tuan singah ke rumah saya?,Letaknya hanya beberapa blok dari sini”.

Sekali lagi Roy mengira dia tahu apa yang ingin dilakukan oleh kanak ini.“Pasti kanak ini ingin memperlihatkan pada kawan-kawannya bahwa dia telah naik kereta mewah” pikir Roy.

“OK,mengapa tidak”,kata Roy sambil menuju kearah rumah kanak itu.

Tiba di sudut jalan si anak gelandangan memohon pada Roy untuk berhenti sejenak,

“Tuan, bersediakah Tuan menunggu sebentar? Saya akan segera kembali”.

Kanak itu berlari menuju rumah gubuknya yang sudah tua.Setelah menunggu hampir sepuluh minit,Roy mulai penasaran apa yang dilakukan kanak itu dan keluar dari keretanya,menatap rumah buruk itu.Pada waktu itu dia mendengar suara kaki yang berjalan perlahan-lahan.Beberapa saat kemudian anak gelandangan itu keluar sambil menggendong adiknya yang lumpuh.Setelah tiba di dekat kereta anak gelandangan itu berkata pada adiknya:

“Lihat… seperti yang abang katakan padamu.Ini kereta terbaru. Abang Tuan ini menghadiahkannya pada Tuan ini.Suatu saat nanti abang akan membelikan kereta seperti ini untukmu”.

Bukan kerana keinginan seorang anak gelandangan yang hendak menghadiahkan kereta mewah untuk adiknya yang membuat Roy tidak dapat menahan rasab haru pada saat itu juga,tetapi kerana ketulusan hati seorang kakak yang selalu ingin memberi yang terbaik bagi adiknya.Seandainya saya dapat menjadi abang seperti itu.

Kisah ini diambil dari sebuah kisah benar yang ditulis dalam sebuah buku “Stories for the family’s heart” by Alice Gray.

jom klik LIKE <3 terima kasih =)

CONTEST "AKU DAN DIA" by Rizwan Ewan

ERROR!!

Sunday, May 29, 2011

Muzium Kesenian Islam Di Doha Qatar!! =)

The Museum of Islamic Art adalah sebuah Muzium Kesenian Islam yang terletak di Doha,ibukota Qatar.Muzium tersebut direka oleh pereka I.M.Pei.muzium ini banyak menerima pengaruh rekaan islam yang sangat unik.muzium ini adalah yang pertama seumpamanya di Teluk Parsi dan memiliki banyak koleksi dari kesenian islam.Muzium tersebut juga dilengkapi Pusat Kajian,perpustakaan dan beberapa restoran.

Muzium ini memiliki keluasan 45.000 m2 yang terletak di tepi Pelabuhan Doha di ujung selatan teluk Doha.Muzium ini dibina oleh syarikat pembinaan Constr.Co Baytur,syarikat pembinaan yang berasal dari Turki.Muzium ini dibuka kepada orang awam pada tarikh 1 December 2008.Di muzium ini dipamerkan koleksi karya yang dikumpulkan selama 20 tahun kebelakangan ini.termasuk manuskrip,tekstil dan keramik.ia adalah koleksi paling lengkap mengenai artifak islam,dari Sepanyol,Mesir,Iran,Irak,Turki,India dan Asia Tengah.

pada usia 91 tahun,pereka I.M.Pei dipujuk keluar dari persaraan untuk pergi ke seluruh dunia islam dalam masa 6 bulan untuk mempelajari tentang rekaan islam dan teks sejarah islam untuk mencari inspirasi dalam rekaannya,I.M.Pei menyarankan untuk membuat pulau sendiri untuk struktur agar terhindar dari dilanggar bangunan lainnya.olek kerana itu dibangun sebuah kawasan seluas 64 hektar di sebuah pulau kira-kira 195 meter dari Doha Corniche yang dikelilingi taman.






















LIKE la sekali ~ <3
wan da edit ~ sorry ~ tadi tulisan agak kecil ~ sekarang ok x??

Rainbow Roses Bunga Tercantik Di Dunia =)

Assalamualaikum ~ kali ni jom kita tambah pengetahuan kita tentang bunga..hehe.. korang tahu ke? bunga tercantik di dunia bunga ape? tk tahu kan? hehe. (~_~)

Bunga tercantik di dunia ialah bunga Rainbow Roses ~
Bunga cantik ini yang dinamakan 'Rainbow Roses' dihasilkan di belanda,setelah melakukan kajian dan ujikaji selama bertahun-tahun.warna-warna indah yang dihasilkan di setiap kelopaknya,dibentuk secara natural melalui pewarnaan alami melalui batangnya selama masa pertumbuhan.


Cantik kan?? huhu ~ kalau bunga ni ada kat malaysia ~ wan nk tanam depan umah wan. n bagi kat girl2x kat luar sana *Gurau je.. =) ~ hehe

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER!! =)

Assalamualaikum Semua?? to muslim blogger  ~ n salam sejatera buat yg bukan muslim ~ =)


Ok .. Abg Ben Ashaar nak sambung meredah blog.. cuma kali ni nak kasi can pada yang benar benar baru.. Khas buat 500 follower ke bawah saja ..best 2!! =)

wan boleh join ~ yeah2x!! hehe


Sebelum Join Segmen BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER. jom la kita berikan bantuan kepada Abg Ben Ashaari kita ni.  Klik SINI.

ok ~ wan da Join ~ da Vote Abg Ben Ashaari. kalau korang nak join sekali, klik la header ben ashaari blog kat atas ni ~
pic kat bawa ni ~ bukti wan da Vote Abg Ben Ashaari Kat Digi Award ~ =)

ni bukti wan da vote ~ =)

!THANKS!

Saturday, May 28, 2011

Senyum / Smile ~


Hye Hye Hye ~ u alls tengah buat pe 2? harap u all smua sihat2x je =) hehe. korang baca entry wan ni kena la senyum ~ untuk mengaitkan entry wan dengan korang la katakan ~ hehe. 

u alls tahu ke? yang senyum ni banyak khasiat ~ salah satunya. sentum ni awet muda ~ sama tak nak cepat tua. always2x la sedekakan senyuman. kepada semua orang. hehe =) 2pun kalau tak nak cepat tua la. kalau nak cepat tua. selalu2x la marah ~ konfom !! cepat tua. hehe 

senyum bukannya susah pun ~ tapi ada pantang kalau nak senyum. nak tahu apa pantang larang klau nak senyum? haha ! JANGAN SENYUM SORANG2x nanti orang kata you GILA. hehe kalau tak caye. cuba la senyum sorang2x. =)

p/s ::Ok ! sampai sini je kali ni ~ (~_~) nak pegi mandi ! byebye 

Facebook VS Tumblr ! =)

Korang Rasa mana paling best??? Facebook or Tumblr??

Friday, May 27, 2011

The Best Jeans for Men And The Price !! =)


1.GAP 1969 Jeans

 Skinny-fit jean, Dark Star 

Price = $64.50 

Available at Gap stores nationwide and gap.com




2.Naked & Famous DenimWeirdGuy, black selvage Price = $135
Available at Barneys New York and barneys.com




3.Dior Homme Jeans
Powder blue jeans, Price =$670
Available at Dior Homme NYC, LA, Las Vegas, and diorhomme.com


4.Hudson Jeans

Harper selvage straight leg in rinse wash, Price = $238
Available at Saks Fifth Avenue
5.Armani Exchange Jeans


Ultra-slim jean, Price = $125
Available at Armani Exchange stores nationwide and armaniexchange.com




6.J.Crew Jeans
484 slim-fit selvage denim, Price = $225
Available at J.Crew stores and jcrew.com


Available at True Religion Brand Jeans nationwide and truereligionbrandjeans.com




8.AG Adriano Goldschmied Jeans

The Dylan 1 Year Freshman, Price =  $215
Available at AG Beverly Hills and AG Soho






9.H&M Jeans


Sliq Jeans, Price = $29.95
Available at H&M stores










10.Polo Ralph Lauren Jeans

Slim-Fit Cole Wash Jean, 
Price = $145
Available at select Ralph Lauren stores and ralphlauren.com




11.DKNY Jeans

The Williamsburg Jean

Price = $69.50

Available at zappos.com





12.Levi's

511 skinny jeans, Price = $68

Available at levis.com





13.Joe's Jeans
Brixton Fit, Price = $169
Available at joesjeans.com




14.Diesel Jeans
Tepphar jeans, Price = $280
Available at Diesel 5th Avenue NYC and diesel.com





15.Spurr Jeans


Slim fit 1-year wash jean, Price = $255
Available at select Bloomindale's




16.GUESS Jeans
Kurt Jean, Activity Wash, 
Price = $148
Available at GUESS Retail Locations Nationwide, guess.com




17.J Brand Jeans
Kane in Boone, Price = $165
Available at Nordstrom




Available at 7 For All Mankind stores nationwide and 7forallmankind.com




p/s = Korang nak mana satu? wan sponser ~ tapi kena tunggu wan kerja ye.. cuz. skrg masih study.. hehe =)


Da Tertengok entry ni ~ LIKE La sekali =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers