8 Blogger Yang Berpendapatan Jutaan Dollar ! dan Tips2x mereka Kaya Raya =)

6:27 AM

Assalamualaikum ? pa khbar you alls semua.? ok? kalau ok. jom layan entry wan kali ni. zaz!! =)


Pemiliknya adalah Mark Frauenfelder
Didirikan:January, 2000
Penghasilan:$ 1 Milllion per tahun
Topik:Komik, fiksyen, Ilmiah, Komputer, dan Teknologi
Trafik:22 juta page views dan 2,6 juta unique visitors 
Update:20-40 post per hari dengan 4 penulis bayaran
Sumber penghasilan:Iklan dengan Harga US $ 350 per minggu (button kecil), iklan banner $ 2000 – $ 3000 untuk minimum 170,000 impresion


Pemiliknya adalah Jeremy Schoemaker
Didirikan:Oktober 2005
Penghasilan:$12,000 per bulan
Topik:Make Money Online
Trafik:20,000 unique visitors per hari
Sumber penghasilan:Produk sendiri, AuctionAds, dan Adsense


Pemilik: Josh Marshall.
Didirikan:November 2000
Penghasilan:$54,000 per bulan
Topik:Politik
Trafik:500,000 page views per minggu
Sumber penghasilan:Iklan, afiliate



Pemiliknya Mario Lavandeira.
Didirikan:September 2004
Penghasilan:$110,000 per bulan 
Topik:Gosip selebriti
Update:20 post per hari
Trafik:4 juta unique visitors per hari
Sumber penghasilan:Iklan (1 banner berharga $13,000 per hari)


Pemiliknya adalah Jake Dobkin.
Didirikan:Januari 2003
Penghasilan:$50,000 per bulan
Topik:tentang kota New York, seni, makanan, events, dan 7 kota-kota metropolitan dunia
Update:20-25 post per hari (lebih dari 5 penulis)
Trafik:7 juta page views per bulan
Sumber penghasilan:Iklan


Pemiliknya adalah Michael Arrington.
Didirikan:Jun 2005
Penghasilan:$200,000 per bulan 
Topik:mobile technology, and sites
Trafik:5 juta page views per bulan
Sumber penghasilan:Iklan (button kecil $300 dan banner paling kecil $1,000 per minggu) dan job board


Pemiliknya adalah Pete Cashmore. 
Didirikan:Julai 2005
Penghasilan:$166,000 per bulan
Topik:trend of mashups
Trafik:4 juta page views per bulan
Sumber pendapatan utama Iklan teks ( $100 per minggu) dan banner ( $2,000 per minggu)


Pemiliknya Darren Rowse.
Didirikan:November 2004
Penghasilan:$100,000 per tahun 
Topik:Make money online dan make money blogging
Up date:1-2 post per hari
Trafik:1,5 juta pengunjung per bulan
Sumber pendapatan utama:Chitika, Google AdSense, Text Link Ads, dan Amazon Associates.


CARA-CARA NAK JADI MACAM MEREKA NI SENANG JE =) 
korang ikut cara sumber pendapatan utama dorang semua ni. haha! wan pasti dan yakin ! korang pun boleh jadi macam mereka kat atas 2... =)

wan da bagi korang info & tips yang berguna buat korang. tak nak ucap terima kasih ke? klik LIKE pun da cukup =) thanks babe!!

You Might Also Like

4 comments

  1. no.5 tu hnsemlah.haha mata jat tlglah!

    ReplyDelete
  2. no.5 2..abg wan..hehe. kalau nk. bleh wan smpaikn slm akak kt dia..hehe

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...