ISRAK MIKRAJ dan BATU TERAPUNG

6:38 AM

Assalamualaikum semua. sempena ISRAK MIKRAJ. wan buat entry ni. bukan wan buat. wan ambil dari sebuah artikel. jom layan! best sesangat. story ni. =)
Batu tempat duduk Nabi Muhammad SAW sewaktu Israk Mikraj sampai
kini masih tetap terapung di udara. Pada saat Nabi Muhammad hendak Mikraj
batu tersebut nak ikut bersama, tetapi Nabi SAW menghentakkan kakinya
pada batu tersebut, maksudnya agar batu tersebut tidak dibenarkan ikut.

2 Bulan lepas aku ke Tanah Haram, menunaikan umrah.... Setelah selesai urusan umrah dan menukar pakaian, aku kembali ke Baitullah. Sementara menunggu solat maghrib, aku mula membaca al-Quran. Sedang asyik aku membaca aku didatangi seorang lelaki arab lalu dia terus memperkenalkan dirinya, seorang keturunan Palestin. Dia masih lagi memakai ihram.

Kedudukan Masjidil Aqsa dan Kubah Emas yang sebenarnya.
Ramai yang keliru dengan dua tempat ini.

 Dia bertanyakan asal usul aku, aku mengatakan dari Malaysia. Dalam perbualan dier menceritakan agenda jahat Yahudi utk mengaburi kaum muslimin sedunia. Dia menunjukkan aku sekeping gambar dan bertanya kepada aku, mana satu Masjidil Aqsa. Aku menunjukkan kepadanya yg berkubah biru. Dia tanya kenapa bukan kubah emas yg aku tunjuk? aku jawab itu bukan Masjidil Aqsa tapi tempat tersimpan batu tergantung. Dia senyum puas sebab aku tahu mana satu Masjidil Aqsa. Dia kata ramai yg menunjukkan Kubah emas tu Masjidil Aqsa. Kemudian dia mula bercerita perihal kubah emas.
Masjid Al-Aqsa

Kubah Emas As-Sakhra (Dome of Rock) Kalau di buat carian imej atau web dengan
kata kunci Al-Aqsa, keputusan yang diterima banyak merujuk kepada bangunan di atas ini.

Dia kata tiada batu tergantung didalam kubah emas tu. Yahudi sengaja membuatkan kita percaya bahawa Kubah Emas tu adalah Masjidil Aqsa dan tempat batu tergantung. Sebab tu kalau kita lihat mana2 gambar atau poster, akan lebih fokus pada kubah emas, bukannya kubah biru. Even dalam filem seperti Kingdom of Heaven, lakonan Orlando Bloom, Kubah emas tu lah yg diberi tumpuan. Rasional nya, utk mengalihkan perhatian muslimin bahawa Kubah emas yg harus dipertahankan, bukannya kubah biru sebab kubah emas tu Masjidil Aqsa. Agenda jahat yahudi nampak membuahkan hasil sebab ramai yg kurang ambil peduli ttg usaha reclamation oleh yahudi ke atas Kubah biru sebab ramai yg menganggap itu hanyalah sebahagian dari Kompleks Masjid Aqsa, sedangkan itulah Masjidil Aqsa yg sebenar. Dibawah tanah Masjid Aqsa sudah terbina kuil yahudi.

Tentang perihal batu tergantung, katanya, batu tergantung itu bukan di dalam kubah emas. Batu tergantung berada di kawasan yg dikawal ketat oleh tentera yahudi. Tak lama selepas itu, sekembali dari umrah, aku menerima satu email dengan gambar yg sama seperti di dalam blog ambuyatel. Aku mula mencari sehingga kini fakta utk menyokong gambar tersebut, tapi hingga kini aku tidak jumpa. Puas aku bertanya pada teman2 dari Palestin, Jordan, Syria & Lebanon tapi hampa sebab ramai antara mereka yg ada di sini tidak tahu ttg perkara ini sebab mereka tinggalkan kampung halaman sejak kecil kerana lari dari perang di palestin.

memandangkan pertemuan aku dengan saudara dari palestin itu berlaku di dalam Masjidil Haram, aku yakin dia berkata benar sebab takkan dia nak berbohong di hadapan Baitullah. Lagipun dia antara penaung sebuah foundation utk memberi maklumat ttg Masjidil Aqsa. Hingga kini aku masih mencari sekelumit kisah ttg batu tergantung itu agar dapat dikongsi bersama tapi x semudah yg aku sangka sebab terer juga yahudi ni simpan rahsia....

Sumber : Blog Keluarga Ambuyatel El-Binangkit

Pertama kali tengok batu ni..tak mustahil..tapi dalam keadaan sekarang di mana kecanggihan teknologi pesat berkembang, mungkin ini adalah satu lagi hoax. Namun, terpulang pada penilaian saudara-saudara sekaliannya. Kejadian Allah memang wujud. Allahualam..

p/s---> da baca sampai habis 2. tinggalkan la komen ye =) LIKE sekali. esok hari yang wan tungguh2x selama ini. esok wan kawad kaki =) untuk mewakili sekolah. doakan kumpulan wan dapat nombor 1 ok =)

You Might Also Like

6 comments

  1. good information :)

    subhanallah..

    ReplyDelete
  2. waaa tengs for the sharing this info . anyway, I was be a follower of the numbers I'm like that 888 . hehe

    ReplyDelete
  3. atikamohdnor --> welcme2x.. no prblem ;) waaa!! thanks follow my blog =D

    ReplyDelete

Mohd Rizwan. Powered by Blogger.

Cerita Menarik

Kerana Mak Mertua, Isteri Kena Talak 3

Cerita ni bukan rekaan semata-mata mahupun drama dalam tv. tapi ni betul-betul terjadi. tak nak cakap panjang jom baca cerita sebenar dari ...