Thursday, June 30, 2011

[30 JUNE 2011]<-- WAKIL SEKOLAH, PERBARISAN.

Assalamualaikum Semua? dan selamat pagi. entri ni. entri pada hari khamis. bersamaan 30 JUNE 2011. tak sempat (malas) nak buat entri hari khamis 2. pulang umah je. da pukul 5:42PM. nak cuci kasut. nak cuci baju. nak cuci stokin. nak cuci muka. nak cuci semuanya la. hehe. 
jom layan pic2x kat bawa ni <3
ll
ll
ll
V
ni wan dengan blogger (Dyea Intan). time ni perbarisan belum mula lagi. so. sempat la nak pozing2x. walaupun muka berminyak. hehe

ni wan sorang2x je. wan bagi blur picture ni. supaya. org kat tepi2x wan. tak nampak =) fokus 2 face wan. smart! LIKE LIKE!


taadaaa!! ni la barisan yang mewakili sekolah wan dalam perbarisan <3 wait!! mna yang lain? nape 5org je.? 
kita mula dari kiri --> Wan, Shekyn, Laling, Dyea and Rozaidi <3

Keputusan pertandingan 2. tk mengembirakan. 2la wan malas nak gtau =') hehe. tk pe la. yang penting. wan ikut juga untuk mewakili sekolah dalam peringkat daerah je. ni last years wan kat sekolah ni. so, lepas ni. wan tak tahu lagi nak sambung study kat mane =) pape pun! memang best! love u all! 

perkara yang wan tak ley lupakan. semua kasut kami yang ikut perbarisan 2. KOTOR 100%. banyak ulat yang warna merah 2.. eeeeuuwww.. geli!! huhu. da la time 2. baru berhenti hujan. huhu. nasib tak dalam padang 2. kalau x. da boleh berenang. hehe. dan buat c kas, time perbarisan jangan semangat sangat. 1sekolah dengar ko menjerit.hehe..  haha!! =)

Spontaneous Thursday #3

KEGAGALAN BUKAN BERMAKSUD KEHANCURAN. TETAPI, SEBAGAI BATU LONCATAN MENUJU KEJAYAAN.

Wednesday, June 29, 2011

ISRAK MIKRAJ dan BATU TERAPUNG

Assalamualaikum semua. sempena ISRAK MIKRAJ. wan buat entry ni. bukan wan buat. wan ambil dari sebuah artikel. jom layan! best sesangat. story ni. =)
Batu tempat duduk Nabi Muhammad SAW sewaktu Israk Mikraj sampai
kini masih tetap terapung di udara. Pada saat Nabi Muhammad hendak Mikraj
batu tersebut nak ikut bersama, tetapi Nabi SAW menghentakkan kakinya
pada batu tersebut, maksudnya agar batu tersebut tidak dibenarkan ikut.

2 Bulan lepas aku ke Tanah Haram, menunaikan umrah.... Setelah selesai urusan umrah dan menukar pakaian, aku kembali ke Baitullah. Sementara menunggu solat maghrib, aku mula membaca al-Quran. Sedang asyik aku membaca aku didatangi seorang lelaki arab lalu dia terus memperkenalkan dirinya, seorang keturunan Palestin. Dia masih lagi memakai ihram.

Kedudukan Masjidil Aqsa dan Kubah Emas yang sebenarnya.
Ramai yang keliru dengan dua tempat ini.

 Dia bertanyakan asal usul aku, aku mengatakan dari Malaysia. Dalam perbualan dier menceritakan agenda jahat Yahudi utk mengaburi kaum muslimin sedunia. Dia menunjukkan aku sekeping gambar dan bertanya kepada aku, mana satu Masjidil Aqsa. Aku menunjukkan kepadanya yg berkubah biru. Dia tanya kenapa bukan kubah emas yg aku tunjuk? aku jawab itu bukan Masjidil Aqsa tapi tempat tersimpan batu tergantung. Dia senyum puas sebab aku tahu mana satu Masjidil Aqsa. Dia kata ramai yg menunjukkan Kubah emas tu Masjidil Aqsa. Kemudian dia mula bercerita perihal kubah emas.
Masjid Al-Aqsa

Kubah Emas As-Sakhra (Dome of Rock) Kalau di buat carian imej atau web dengan
kata kunci Al-Aqsa, keputusan yang diterima banyak merujuk kepada bangunan di atas ini.

Dia kata tiada batu tergantung didalam kubah emas tu. Yahudi sengaja membuatkan kita percaya bahawa Kubah Emas tu adalah Masjidil Aqsa dan tempat batu tergantung. Sebab tu kalau kita lihat mana2 gambar atau poster, akan lebih fokus pada kubah emas, bukannya kubah biru. Even dalam filem seperti Kingdom of Heaven, lakonan Orlando Bloom, Kubah emas tu lah yg diberi tumpuan. Rasional nya, utk mengalihkan perhatian muslimin bahawa Kubah emas yg harus dipertahankan, bukannya kubah biru sebab kubah emas tu Masjidil Aqsa. Agenda jahat yahudi nampak membuahkan hasil sebab ramai yg kurang ambil peduli ttg usaha reclamation oleh yahudi ke atas Kubah biru sebab ramai yg menganggap itu hanyalah sebahagian dari Kompleks Masjid Aqsa, sedangkan itulah Masjidil Aqsa yg sebenar. Dibawah tanah Masjid Aqsa sudah terbina kuil yahudi.

Tentang perihal batu tergantung, katanya, batu tergantung itu bukan di dalam kubah emas. Batu tergantung berada di kawasan yg dikawal ketat oleh tentera yahudi. Tak lama selepas itu, sekembali dari umrah, aku menerima satu email dengan gambar yg sama seperti di dalam blog ambuyatel. Aku mula mencari sehingga kini fakta utk menyokong gambar tersebut, tapi hingga kini aku tidak jumpa. Puas aku bertanya pada teman2 dari Palestin, Jordan, Syria & Lebanon tapi hampa sebab ramai antara mereka yg ada di sini tidak tahu ttg perkara ini sebab mereka tinggalkan kampung halaman sejak kecil kerana lari dari perang di palestin.

memandangkan pertemuan aku dengan saudara dari palestin itu berlaku di dalam Masjidil Haram, aku yakin dia berkata benar sebab takkan dia nak berbohong di hadapan Baitullah. Lagipun dia antara penaung sebuah foundation utk memberi maklumat ttg Masjidil Aqsa. Hingga kini aku masih mencari sekelumit kisah ttg batu tergantung itu agar dapat dikongsi bersama tapi x semudah yg aku sangka sebab terer juga yahudi ni simpan rahsia....

Sumber : Blog Keluarga Ambuyatel El-Binangkit

Pertama kali tengok batu ni..tak mustahil..tapi dalam keadaan sekarang di mana kecanggihan teknologi pesat berkembang, mungkin ini adalah satu lagi hoax. Namun, terpulang pada penilaian saudara-saudara sekaliannya. Kejadian Allah memang wujud. Allahualam..

p/s---> da baca sampai habis 2. tinggalkan la komen ye =) LIKE sekali. esok hari yang wan tungguh2x selama ini. esok wan kawad kaki =) untuk mewakili sekolah. doakan kumpulan wan dapat nombor 1 ok =)

Monday, June 27, 2011

LIAR la kau ni!!

sumber : Tumblr.com

Assalamualaikum dan selamat tengah malam buta!! hehe. lambat sikit wan buat entri wan kali ni. mesti semua da tidur lena. n mesti ada yang sedang mimpi basah ke london dan macam-macam lagi. sebenarnya. wan tunggu someone msj wan untuk ucapkan selamat malam ke.. tapi nampaknya.. tk de. huhu =( sabo je la. maybe dia bzy. or maybe dia da tertidur. *nak nangis sampai lebam mata huhu!


Macam kejam je kan tajuk entri wan kali ni. kejam? kejam? kejam? tak sekejam yang korang sangka pun. cerita ni sebenarnya mengesahkan tentang seorang anak tunggal yang tinggal di dalam hutan.. LOL!! rajinnye korang membaca. hehe. 2 retis je. jangan marah =)

sebelum ni. wan ada ceritakan yang kelas wan d ANTI oleh seorang cikgu ni. tapi kali ni. cikgu 2 mula memburukkan nama kelas wan di mata cikgu-cikgu yang lain. nak nangis ni!! <--wan ni kuat nangis. dalam mimpi je. hehe.. Sampai hati cikgu 2 buat kelas wan macam 2.! cikgu 2.. masuk dan start mengajar kat sekolah wan pada tahun 2010 <--baru je.

dia bekas cikgu wan. dia mengajar subjek XxxXxx... hehe. eeee!! wan dalam keadaan geram sesangat! wan tak suka cikgu 2!! <--tapi wan tak sampai hati untuk membenci seorang guru. walaupun cikgu 2. mecemarkan nama baik wan or kelas wan.. (~_~) dia tetap seorang cikgu. wan berharap. dia sedar akan kesilapan yang dia buat ni (~_~) amin!!!!!!!

p/s--> jangan jadi macam cikgu ni. kalau nak jadi cikgu. mestilah PEACE NO WARS!!.hehe

Saturday, June 25, 2011

NOTIS PENTING !!

Assalamualaikum pokok pisang dan jambu. hehe. gurau je . sekali lagi. hehe
Assalamualaikum kepada semua kawan2x blogger wan dan yang paling penting. pembaca setia blog wan. walaupun korang just klik LIKE tk tinggalkan komen. wan tetap sayang korang ! =)
....
Insya'Allah hari ni wan nak buat Banner untuk semua follower wan. kerana sudi follow blog wan yang agak @#!#$%$%^^.. huhu.. so dengan ini. wan bagi korang peluang untuk pilih mana satu korang rasa bagus wan jadikan banner untuk blogger yang follow blog wan =)

1

2

3

4

5

6

7

8

korang pilih la gambar mana yang korang rasa the best! dari pic 1>8.. pilih satu je ok! jangan nk lebih2x. hehe. tapi kalau korang rasa tk de yang cantik. korang MESTI pilih satu juga. hehe.. =)

p/s --> baik kan wan. wan sanggup buatkn banner untuk follower wan. korang ada?? hehe..

MENGAPA BAIK MAKAN BUAH DAHULU..??

Al-Quran menyebutkan buah-buahan terdahulu dari daging dalam menerangkan mengenai keadaan orang-orang beriman yang berada di dalam Syurga;

“Dan buah-buahan dari apa saja yang mereka inginkan ( pilih ), dan daging burung dari (jenis) apa pun yang mereka inginkan …” (Surah Al-Waqi’ah, ayat 20-21)

Dari Anas ra berkata : "Rasulullah Sallallahu alaihi Wasallam berbuka puasa dengan beberapa biji buah kurma sebelum sembahyang. Sekiranya tiada terpadat kurma, maka Baginda Rasulullah Sallallahu alaihi Wasallam akan berbuka dengan beberapa biji anggur. Sekiranya tiada anggur, maka Baginda meminum beberapa teguk air. (Hadis riwayat Ahmad)

Selepas makan tengahari biasanya kita akan mengantuk. Mengapa ini terjadi? Mungkin kerana nasi yang kita ambil terlalu banyak, atau mengambil buah selepas makan nasi. Yeke? Bukankah makan buah itu menyihatkan dan dianjurkan?

Dalam jamuan keramaian, kebiasaannya buah akan disusun di meja terakhir sebagai pencuci mulut dan ini adalah budaya barat yang bertentangan dengan anjuran Rasullullah S.A.W yang mengambil buah sebelum memakan makanan asasi.

Selama ini, paradagma memakan buah selepas makan menjadi budaya yang tidak ditinggalkan dalam kalangan masyarakat walaupun hakikatnya pemakanan sebigini adalah tidak baik untuk kesihatan. Orang menganggap makan buah selepas makan adalah yang terbaik kerana buah adalah pencuci mulut yang semulajadi berkhasiat dan hakikatnya makan buah selepas makan membuatkan kita menjadi mual dan senak kerana perut kita mula dipenuhi dengan udara.

Dalam ilmu ilmu sains, setelah nasi masuk ke dalam perut kita maka akan dihasilkan L-Tryptophan, iaitu asid amino yang menjadi bahan dasar terbentuknya niacin, vitamin B. Niacin sendiri akan digunakan untuk membuat serotonin, zat penghantar signal di otak yang boleh menimbulkan perasaan nyaman dan menyebabkan kita rasa mengantuk. Makanan yang kaya karbohidrat seperti nasi, akan merangsang pankreas untuk menghasilkan insulin, yang akan menyimpan makanan di dalam tubuh.

Beberapa asam amino lain yang tadinya terkandung di dalam darah bersama-sama dengan L-Tryptophan, akan masuk ke dalam sel otot. Akibatnya, akan terjadi peningkatan pada konsentrasi relatif L-Tryptophan dalam darah dan serotonin yang terbentuk membuat kita mengantuk. Itulah sebabnya mengapa sebabnya selepas makan berat biasanya kita akan mengantuk dan ingin tidur. Perlu diingat, buah merupakan bahan makanan yang mengandungi fruktosa yang dapat menimbulkan peningkatan kadar insulin. Dan untuk itu, makan buah dianjurkan sebelum makan nasi kerana untuk mengelakkan kerja berat dari pankeras menghasilkan insulin.

Jika makan nasi terlebih dulu, pankreas akan bekerja berat untuk memproses nasi dan protein yang ada dalam lauk pauk dan memerlukan masa berjam-jam. Dan jika buah dimakan selepas makan nasi, maka buah yang sudah berada di dalam perut akan mengambil masa yang lama untuk melalui proses penghadaman dan zatnya akan rosak terlebih dahulu sebelum sempat dihadamkan.

Kita tentu pernah melihat epal yang sudah dikupas kemudian terlalu lama dibiarkan maka lama-lama akan kuning dan boleh membusuk. Itu baru hanya terkena udara belum lagi dicampur dengan makanan di dalam perut kita? Sudah pasti buah akan membusuk sebelum sempat diproses.

Gaya pemakanan inilah yang dianjurkan oleh Rasulullah S.A.W. Tidak hairanlah, selama hidupnya Rasullullah S.A.W tidak pernah sakit, kerana menjalankan gaya pemakanan yang sihat, salah satunya ialah makan buah sebelum makan makanan asasi.

Rasulullah saw juga menganjurkan agar kita berbuka puasa dengan memakan kurma atau anggur terlebih dahulu sebelum menjamah makanan lain.

Seperti yang diceritakan oleh Anas ra : "Rasulullah Sallallahu alaihi Wasallam berbuka puasa dengan beberapa biji buah kurma sebelum sembahyang. Sekiranya tiada terdapat kurma, maka Baginda Rasulullah Sallallahu alaihi Wasallam akan berbuka dengan beberapa biji anggur. Sekiranya tiada anggur, maka Baginda meminum beberapa teguk air. (Hadis riwayat Ahmad)

Disalin dengan sedikit ubahsuai dari : http://cetusanhati.com/info-and-articles/mengapa-makan-buah-dulu-sebelum-makan-nasi

p/s --> Sesungguhnya orang yang beriman itu ialah orang yang apabila disebutkan Allah akan gementar hati mereka, dan apabila dibacakan ayat-ayat-Nya (ayat-ayat Allah) akan bertambahlah iman mereka, dan kepada Rab (Tuhan) mereka bertawakal. ( Surah an-Anfal : Ayat 2 )

Friday, June 24, 2011

THIS IS YOUR LIFE !

DO WHAT YOU LOVE, AND DO IT OFTEN.

IF YOU DON'T LIKE SOMETHING, CHANGE IT.

IF YOU DON'T LIKE YOUR JOB, QUIT.

IF YOU DON'T HAVE ENOUGH TIME, STOP WATCHING TV.

IF YOU ARE LOOKING FOR LOVE OF YOUR LIFE, STOP; THEY WILL BE WAITING FOR YOU WHEN YOU START DOING THINGS YOU LOVE.

STOP OVER ANALYZING, LIFE IS SIMPLE.

Blog Pilihan ! =)

Assalamualaikum semua?? hope u allss sihat.. blog pilihan wan untuk minggu ni ialah blog
Tuan Tanah kepada blog


dia ni pun peminat artis2x korea and jepun. kalau tak caya. korang tengok la entry terbaru dia. =)
kalau korang da g blog dia. follow la sekali. dia pun blogger baru juga. =)

Thursday, June 23, 2011

Spontaneous Thursday #2


NAMA AWAK SAPE..??



MALU TAHAP DEWA !

- sekadar hiasan -

Assalamualaikum semua..? =) korang semua apa khabar? sihat? harap sihat semua. yang tak sihat 2. jangan terlalu banyak online. kang tk sembuh penyakit 2..

ni entry pertama wan untuk hari ni. maklum la. baru balik sekolah. penat gila siot!! bukan setakat penat je. malu lagi la banyak!  huahuhuahu.. =( 

tadi kat sekolah. semua duk bzy buat kerja masing2x. sebelum pukul 8.55AM 2. semua pelajar form 5 n form 4 disuruh g dewan sekolah. ada ceramah la katakan. ingatkan ceramah 2 kejap je. huhu. tk sangkah sampai pukul 11.50AM. tk de masa REHAT !! da la perut wan time 2 da lapar tahap dewa. tk henti2x perut wan berkoir ! hihi.

selepas 2. pukul 12.02PM semua pelajar lelaki pergi ke surau. utk solat ZOHOR . pelajar perempuan enta ke mana.. hehe.. hbis je solat. 12.40PM. sambung belajar semula.

nak tahu subjek apa? subjek ENGLISH ! da la time 2 mata wan da nk close. ngantk sesangat ~ hanya Tuhan yang tahu. betapa ngantk nya wan time 2.huhu

ok ok . . kita percepatkn. pukul 2.00PM balik dan masuk semula utk kelas tambahan KIMIA. (~_~) kuatkan semangat.huhuhu ~ pukul 3.45PM habis kelas tambahan. YahoO.com!! hehe. 

da 2. nak tahu apa yang wan malu tahap dewa 2? mesti korang nak tahu kan? huhu. wan malu. sebab. mata wan merah use lens. (~_~) wan pun tk thu nape tetiba je merah. wan pun buka la lens 2. takut nanti lens 2 mmbahayakan mata. baru nak bergaya kat sklh. tak jadi. hahaaaahhaaa!!

ok la ~ assalamualaikum. selamat malam semua. kalau wan rajin. wan update lagi blog ni. =) byebye.



p/s --> wan tk suka la ngan perangai dia ni ! mcm la perfect sangat ! wan ada pesanan utk dia. "tanpa kau. aku ok je. sape la sangat kau 2. kau 2 ******. jangan la nk over sangat ~ nampak sangat kau ni nak populariti semata-mata. fikir2x kan la." (^^,)

Wednesday, June 22, 2011

Muncul Kembali ! =)


Assalamualaikum? huhu ! sorry lama da tak update blog ni. maklum la. bzy dengan homework. tapi yg sebenarnya BB [brodband] wan belum bayar. 2la tak dapat online and update blog. hehe. huhu.

wan betul2x rindu dengan blog wan. follower wan. dan rindu nak blogwalking. sekarang BB wan da d bayar. so dapat la online. =)

ok la. buat masa ni. tak de idea nak tulis apa. hehe. btw, byebye. nak blogwalking =)

Sunday, June 19, 2011

CONTEST GEMPAK !! by Aflina Affandi =)


hye hye hye ! wan join contest ni ! sebab contest ni senang je ! lagi pun hadiah memang gempak siot! wan nak jadi pemenang ! doakan wan menang ok! amin!! so ape lagi jom la join sekali. klik SINI. lagi pun syarat2x nya senang je. kalau nak tahu syarat2x juga klik SINI.

contest ni ada 3 kotegori. so wan pilih kategori yang kedua dan ketiga hope boleh =)

2:Untuk blogger lelaki ( Aflina Affandi yang akan pilih pemenang nya) 

DAN

3:Terbuka tapi ingat yang ni special sikit siapa dapat like terbanyak akan menang :)




ni la picture yang wan pertaruhkan =) wan dengan benda yang wan paling sayang !! iaitu ! BEG DOMO-KUN !! benda ni yang wan paling sayang ! kalau korang ada beg ni! konfom korang pun sayang ! =)

CONTEST NI BERAKHIR PADA 1 SEPTEMBER

kawan wan yang wan nk tag

THE HEART NEVER LIES ~

Assalamualaikum semua dan selamat malam =) hope korang da makan. hehe.. wan belum makan lagi ni. maklum la diet. haha! jangan caye! bukan diet ok. wan malas nak makan. tk de selera. bukan makanan yang ibu wan masak tak sedap ok. kalau you alls nak tahu. ibu wan merupakan chef antarabangsa *dalam mimpi wan je. hehe ~

ok! back to the topic. selalu je. kalau wan nak tulis entry ni je. mesti dan tak pernah keluar topik. hehe. tapi ok la 2 kan? otak kita ni berfikir juga. tak duk diam. kalau otak tak d gunakan. konfom otak cepat rosak. huhu. maksud wan rosak 2 bukan pecah or terbelah dua ok.hehe maksud wan. rosak 2 tak ley gunakan otak untuk berfikir da. lupa ingatan. 

tengok 2. keluar tajuk lagi. hehe. pada pendapat korang. tajuk entri wan kali ni sedih ke? happy? or tk de pape. hehe. sebenarnya. hati kita ni tak pernah tipu kita pun. tapi orang kata jangan ikut kata HATI . ikut kata NAFSU =,=  HAHA ! sengal. mana ade kata2x macam 2 kan. huahuhauaaaaa!! nak gelak sampai mampus..huhu !

wan sedih la.! betul kata hati wan yang XXXXXXXX XXXXXXXXX huhu. sape faham apa yang wan kata 2 angkat tangan ! jangan tinggi sangat ! bau ~ hehe. 

ENTRY NI SAJE2X WAN BUAT. TK DE MAKNANYA. HEHE. KORANG JANGAN MARAH. BTW, KORANG MEMANG THE BEST! SAYANG KORANG SESANGAT !! =) MALAM NI WAN TULIS ENTRY YANG BEST. MALAM NANTI JEMPUT DATANG LAGI OK! =)

Saturday, June 18, 2011

HANCUR ! D*mn !

sumber : yahoo.com

Assalamualaikum semua?. =,= korang buat apa? kat mane? dengan sape? huhu. wan sedih la. wan sedih sesangat. nak nangis. bleh ke wan nangis? hihi. kalau bleh wan nak nangis tak henti2x sampai air mata habis. supaya tak nangis lagi..huhuhuuu. 

aiyooo.. ape la wan ni. tetiba plak. sedih. picture kat atas ni picture baru wan and yang terbaru wan edit. ok x?? ok kan..hehe..

sekarang wan kat makmal komputer kat sekolah wan. tpi tak tahu nak buat apa. boring ! nak balik umah pun jauh. petang baru abg wan datang ambil ~

huhuhuu.. sedih..sedih..sedih.. nape ek! tak hujan. cuba la hujan kat best! sesuai juga time wan sedih + hujan = tidur. hehe

wan sedih ni ada sebab. 2la tajuk entri wan kali ni lain sikit. macam kejam je........ wan sedih ni. sebab. nape ek. kalau kita ada couple. couple kita 2 tk pandai faham apa yg kita cakap.???? nape????? wan confius ~ buat pe kita nk tipu kan.. siap buat ugutan nak bunuh diri lagi!

kalau betul2x bunuh diri siapa yang d persalahkan??? mesti la couple dia....or yang terdekat kan? kan? 

sakit kepala wan! sudah la kerja kursus ADD MATH and ACCOUNT wan belum siap!! huhuhuhu. ok la ~ wan betul2x sedih. tpi wan tak nak nangis. kang kwan2x n parents wan tahu wan nangis. malu la plak. =,= wan nangis dalam hati je la. huhuhu.. =(

p/s --> wan tertarik nak SINGLE semula ~

Pegi Sekolah LAgi ~

Assalamualaikum semua? hari ni wan nak gi sekolah lagi. untuk menyiapkan kerja kursus ADD MATH =) harap2x la hari dapat siap. amin. bye bye =)

PELIK ? or CANTIK?

Assalamualaikum semua? korang buat pe 2?? boring kan petang2x ni. huhu ~ sekarang wan kat sekolah. =) kat makmal komputer.. nak siapkan kerja kursus ADD MATH.. susah gila wei!! blank otak wan tetiba..huhu ~ sape sini yang teror ADD MATH 2.. ajar la wan ya.. huhu.. buat muka merayu. haha!!

ek! lain macam je tajuk entri wan kali ni. jom kita tengok picture ular kat bawa ni.

ll
ll
ll
ll
V

ll
ll
ll
V


ok! bagi pendapat korang tentang ular 2..  pelik ke ? or cantik? hehe. 


p/s --> entri sengal ! haha ~ tak tahu nak cite ape. ni la jadinya.........

Friday, June 17, 2011

Sambutan Hari Guru??

Assalamualaikum Semua? korang sihat? hrap2x la sihat. sekarang ni musim sakit. faham2x je la.. asyik hujan je. huhu.. ok la.. back to the topic asal.hehe. korang ada baca tidak entry wan sebelum ni? kalau belum klik SINI

Da baca entri 2 sampai habis? ni la hasilnya..layan picture2x kat bawa ni =)

taaaddaaaa!!! ni kek yang kami beli hasil daripada duit kami satu kelas (kelas wan 17orang je) harga kek ni rm50 1kg lebih je..mahal kan? huhuhu.. ~

mm..yummy2x!! nak lagi!! hehe

=) kenal x sape 3orang budak kat atas ni? *perasan budak.hehe 3 budak kat atas ni. merupakan blogger2x terkenal juga kat area wan =) kalau nak tengok blog dorang. korang cari la sendiri..hehe

Ni la cikgu wan. namanya Puan Haidah. ngee..sweetkn tengok guru kelas tiup lilin. hehe..

da tiup lilin. mestilah potong kek kan? takan potong kek baru nk tiup lilin. hehe. ek! budak baju biru ni kacau pemandangan betul!

ni wan! =) handsome tak? handsome kan! *perasan..

Gambar last! wan dengan cik daty ~ muka penat 2.. (~_~)

ok! sampai sini je entry kali ni. pape pun. tadi mmang detik2x manis buat kami 1kelas. hope dapat buat jamuan lagi nnti before after SPM . . amin . . 

p/s --> korang nak thu? tadi time jamuan 2. wan makan banyak. sampai nak meletup perut wan. hehe. jangan percaya la.. wan retis je =) jgn marah. btw, thanks da baca entry ni. LIKE la sekali ya.. =)

Thursday, June 16, 2011

GO tO sCHooL

Hye Hye Hye ! HAri ni buat entry awal sikit. hehe =) sebab hari ni wan tdo awal. dan bangun pun awal. wan sebenarnya da nak g sekolah ni. tapi wan nak juga catatkan diary harian wan pegi sekolah kat diary ni =) kan ok..hehe. lagi pun ni blog wan =) kalau blog korang baru la tak ley.hehe 
sumber - yahoo.com

Adui! sakit telinga..huhu ~ bising la bunyi motor kat sebelah rumah ni. 2bunyi motor ke or bunyi bom mariam. huhuu. 

ooo..baru wan ingat. hari ni tak da study. pegi sekolah. cuz ada sambutan hari guru dan sain buku pencapaian sekolah..huhu.. nerves la plak. hope la wan dapat nombor top10 or top5.. amin!! =')

ok la. wan nak g mandi. byebye..muah! Salam.

p/s --> korang tak mandi ke? bau la..hehe... 

Spontaneous Thursday #1



SELAMAT MALAM BLOGGER !!

Apa tu Spontaneous Thursday? Click –> Syafiq Rosli

Mulut Seksi? [sesi komen dan mengkomen]

Assalamualaikum semua? pembaca2x setia wan. hehe. =) malam ni. kat sabah, sandakan, kinabatangan. hujan. sejuk ! kalau tutup mata. konfom tertidur. hihi. tapi wan nak buat entry. sebelum wan blogwalking tidur. kita fokus dengan tajuk entry wan kali ni. iaitu. Mulut Seksi. haha! bukan mulut seksi. tapi tak tahu nak letak tajuk ape =,= tengok picture kat bawa ni.
ll
ll
ll
ll
ll
V
So. apa pndapat korang? kalau korang tengok picture ni. korang nak letak tajuk apa? =) cuba korang perhatikan satu2x bibir / mulut kat atas ni. semua lain2x colour. dan benda yg kat mulut 2. sama colour dengan bibir kn. =) kreatif juga orang yang buat / edit picture kat atas ni =) kalau korang nak bibir warna apa? kalau wan. cukup la dengan bibir wan sekarang ni. bibir wan kan mempunyai colour tone yang cantik dan bentuk bibir yang sexy! HAHA ! 

p/s --> Jom tinggalkan komen. korang komen wan. wan komen entry korang yang latest =)

Wednesday, June 15, 2011

H4cK3D By Anonymous

<<>>
 |||||||||||||||||||||||||||||||||||||97%
Not Secure
Password Too Easy
Don't worry, all data are safe
H4cK3D By Anonymous

Thanks too D3nY Cr3wZ
 email: myanonymous.my@gmail.com
contact us if you want back this blog.-Anonymous-

Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villian by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengence; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.  Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it is my very good honor to meet you and you may call me V.


We are Anonymous
We do not forget.
We do not forgive.
We are legion.
Expect us
 


INFO : THOSE GOVERNMENT HAS SHUT DOWN ALL THEIR OFFICIAL WEBSITE
3.www.gov.my (offline)
4.www.moe.gov.my (offline)


YANG DA KENA HACKER
dan banyak lagi...

p/s --> backup semua file2x korang!.. kalau tk nk pun tk pe ;) PEACE NO WARS!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers